1. אוכל
  2. עסקיות

עסקית אחת בשבוע: אסיף

אסיף התל-אביבית היא מסעדה אינטימית ומסוגננת, שמגישה אוכל מוצלח באווירה אירופית

כמה שולחנות מרובעים, מכוסים במפות לבנות, שעליהן פרחים באגרטלים קטנים הם ברכת השלום של מסעדת אסיף, השוכנת ברחוב לילינבלום בתל אביב. המסעדה הקטנה והסימפטית שוכנת מול בניין מט לנפול, וסגנונה מזכיר מסעדות פריסאיות קטנות שכדי שתוכל להתיישב בהן המלצר מזיז למענך את השולחן ומקרב את הכיסא. את אסיף פתחה השפית עינב ברמן בשנה שעברה, לאחר שנים רבות שבהן הובילה את המטבח של אורנה ואלה - ואכן יש דמיון בין שני המקומות. עתה השיקה ברמן תפריט סתיו חדש ומסקרן, ששומר על אותו קו עדין שאיפיין את המסעדה מאז פתיחתה.

לראשונה לקחנו עלי גפן וסלט אסיף. עלי הגפן היו נהדרים: האורז המתקתק קיבל חיזוק של אוכמניות וחמוציות מיובשות, ומארז העלים היה מהודק וטעים. הסלט - מירקות העונה - היה קטן ואלגנטי. היו בו עיגולי זוקיני, גזר וצנונית, טבעות פלפל אדום, רבעי קולורבי דקיקים ופרחי כרובית חיה עם בצל סגול וגלילי בצל ירוק. הכל היה טרי והוגש עם שמן זית. במקביל קיבלנו סלסלת לחמים ובה פוקצ'ה קטנה ודקה ולחמניות סלק רכות וממכרות בצבע ורדרד, שהחמאה הצהובה הלמה אותן מאוד.

זרמנו עם מוטיב הסלק למנה העיקרית. אני הימרתי על קונפי שוק ברווז עם שפצלק - נטיפי בצק שהוכנו עם סלק, טוגנו בחמאה וזכו לצבע סגול עז מהפנט (74 שקל). הברווז היה עשוי כהלכה - רך ומתפרק, טעים ושחום - אך יש לזכור שטעמו דומה מאוד לזה של עוף. היא בחרה באופציה צמחונית מוצלחת של טאטן עגבניות (54 שקל) - מאפה סימפטי של בצק עלים, גבינת ריקוטה, בצל מקורמל ועגבניות קלופות, שלצדו הוגש סלט חסה קטן וטרי.

הסכמנו שאי אפשר לצאת ללא קינוח והמשכנו עם מוטיב המאפה מהעיקרית. בחרנו בטארט אפרסקים וקרם אמרטי. הטארט נימוח בפה ולבצק היה טעם כשל מרציפן, שצבע גם את טעמו של כדור גלידת הווניל שבצד.

כשלגמנו הפוך מצוין של דאדא קפה נכנסה למסעדה ברמן, שתלתליה הכתומים התחבאו מתחת למטפחת. אם ג'ינג'י הוא אופי אין ספק שהוא מתפרץ בתפריט של אסיף בצורה ממותנת, נעימה ורבת כישרון. צל"ש נוסף מגיע על השם העברי היפה שניתן למסעדה. מקומות רבים מדי מסתפקים בכתובת הרחוב או בשם לועזי, שמצלצל אופנתי אך סובל מחוסר מעוף. השורה התחתונהההצעה: 56, 64 או 74 שקל לעסקית הכוללת מנה ראשונה, עיקרית ולחם הבית. טוב לביזנס: מקום אינטימי עם הרבה אופי, שמתאים למי שלא מחפש עיצובים בומבסטיים ותפריטים גרנדיוזיים. בשולחנות הסמוכים: יו"ר בנק בינלאומי ז'ק אלעד, סמנכ"ל בבנק דיסקונט אלי חוטר, שגריר מקסיקו, נספח התרבות של איטליה, רביב דרוקר וניצן הורוביץ. יתרון יחסי: המנות מקוריות אך רגועות ומשדרות קלאסיות. במקום מגישים תפריטי בוקר ובראנץ' אלגנטיים במיוחד. מישהו מטפל בך: נדמה שהשירות הלא פורמלי הוא חלק מהאג'נדה הנעימה של המקום, אך אפשר לשים לב יותר למתרחש סביב השולחנות.

תגיות

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>