1. אוכל
  2. עסקיות

מסעדת הקונטיינר: ארוחה יקרה עם נוף קסום

בקונטיינר בנמל יפו יש משהו לכל אחד: דגים מעושנים לחובבי האוכל, נוף קסום לאוהבי הים ואמנות לשוחרי התרבות

בואו נהיה כנים: אלא אם כן אתם מארחים תייר או מחלטרים כדייגים, סביר להניח שלא תגיעו לארוחת צהריים בנמל יפו באמצע השבוע. אבל אם בכל זאת יוצא לכם להגיע לנמל בשעת הצהריים, ואתם מחפשים מקום להרשים בו את התייר שלכם בשילוב תל-אביבי של ים ואוכל משובח - הקונטיינר הוא אופציה מוצלחת, אם כי בהחלט לא זולה.

הרנסנס המאוחר של נמל יפו הותיר בעינן את סירות הדייגים הלבנות ואת רשתות הדיג המוטלות על הרציף, והוא גם הפך את ההאנגרים הגדולים של הנמל לאתרי תצוגה לאמנות פלסטינית ולשאר מיזמים יאפיים. הקונטיינר שייכת לקהל גלריות ולא לקהל הדייגים: הפנים נראה כמעט ניו-יורקי, עם מגוון משתנה של יצירות אמנות, בר ריבועי גדול ושולחנות שעשויים - איך לא - מערימות של דפנות קונטיינרים מעץ.

אוכלוסיית הסועדים כללה שלוש נשים ערביות עם האורח התייר המתבקש, זוג תיירים צרפתי, משפחה דרום-אמריקאית וכמה ישראלים שששכחו להביא תייר. החלטנו להעמיד פנים שגם אנחנו תיירים, מפאריס. התפריט מתבסס על דגים ועל פירות ים, המשתנים לפי ההיצע היומי, ובמקום להתחלק כמו תפריט רגיל למנות ראשונות ולעיקריות - הוא מוצג ברצף. אין עסקית, והמחירים לא נמוכים - 50 שקל לסלטים, 70-100 שקל למנות עיקריות. הזמנו סלט ארטישוק עם פטריות אנוקי וכמהין, וסלט קלמרי עם שעועית ירוקה ברוטב ברביקיו, אך קודם כל הגיע הלחם - טרי ורך, עם צלוחית זיתים וקובייה של אותו מצרך יקר מפז - חמאה. בחמדנות העמסנו אותה על הלחם ובקושי התאפקנו מלשאוב אותה בשלמותה.

סלט הארטישוק היה מרענן וקליל - נתחי ארטישוק נחו בתוך ערימה של פטריות שרוך לבנות, עם חתיכות קראנצ'יות של ארטישוק ירושלמי ופטרוזיליה, מתובל בלימון. התייר הפנימי שלנו ציין כי סלט הקלמרי - פרוסות קלמרי, תרמילי שעועית וגרגירי חומוס - סבל קצת מהדומיננטיות של הרוטב המתוק-חריף, שאיים להשתלט על מרכיביו.

למנה העיקרית הזמנו ריזוטו אספרגוס ולימון עם סלמון מעושן בפרמזן; ופילה לברק על הפלנצ'ה עם תפוחי אדמה מעושנים. הקונטיינר מתנאה בתנור עצים ובפלנצ'ת ברזל שבוערים על עצי הדר, והמעושנים הם מאושיות התפריט. הריזוטו הגיע בגבעה זהובה מהבילה, לא גדולה בהרבה מהסלטים של המנה הראשונה, אך טעימה מאוד: חמצמצה וסמיכה עם ניחוח קל של זרעי כוסברה, ובראשה סלמון מעושן קלות וכמה אספרגוסים. חוץ מעודף מליחות קלה, הוא היה תענוג. אך הכוכב הראשי היה הלברק: נתח לבן מתובל בגרגרי פלפל גסים, מושחם קלות על הפלנצ'ה, מלווה בקערת תפוחי אדמה מדיפים ניחוח עשן נהדר - פשוט מעדן.

בטן מלאה מעולם לא מנעה מאתנו להזמין קינוח: שטרויזל פרג חמאתי - מעין עוגייה מפוררת - עם קרם מסקרפונה שקדים וסוכריות שקדים. הסוכריות הזכירו יותר עוגיות, אבל הן היו מרציפניות ונפלאות והקינוח כולו היה מעדן גבינתי-שקדי, עם הפתעות קטנות בצורת ג'ינג'ר מסוכר ושילוב מושלם של מרכיבים. על כל זה שילמנו 311 שקל - לא זול, אך החישוב של אוכל פלוס ים עשוי להצדיק את ההשקעה. טרה בון! אמר התייר הפנימי, ליטף את בטנו והלך להציץ בקצת אמנות פלסטינית. » מסעדת הקונטיינר, מחסן 2, נמל יפו. טל': 6836321-03

השורה התחתונה ההצעה: מנות ראשונות ועיקריות, בצהריים מקבלים גם לחם.טוב לביזנס: בעיקר כדי לעשות גוד וייבס לאורחים מחו"ל. בשולחנות הסמוכים: תיירים וישראלים ביום חופש או בפנסיה. יתרון יחסי: הים התיכון. מישהו מטפל בך: שירות נחמד ודי יעיל, אם כי לא חף מתקלות.

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>