1. אוכל
  2. עסקיות

עושים לאנץ': העסקיות השוות של תל אביב

ליהנות מנפלאות המטבח האיטלקי, להתפנק על אוכל גרוזיני או בכלל לפתוח שולחן קליל עם טעמים אסיאתים? תל אביב מציעה מגוון של ארוחות עסקיות, לצהריים מפנקים וטעימים במיוחד

עסקית צהריים ראצ'ה
צהריים מהמטבח הגרוזיני העשיר. ראצ'ה צילום: אנטולי מיכאלו

עונת החגים מאחורינו ותקופה נוספת של שגרה לחוצה יוצאת לדרכה. בין אם אתם אנשי משרד שקדנים וממוחשבים או בין אם העבודה מחייבת אתכם להתרוצץ במהלך היום בדרכים, על דבר אחד אפשר להסכים - אין כמו ארוחת צהריים טובה שתצבע את היום, תשמח את הלב ותרגיע את הרעב. תל אביב מציעה מבחר מבלבל של מסעדות טובות שפותחות את שעריהן בשעות הצהריים, ואף מספקות הזדמנות לסועד להתנסות בהיצע שלהן בעזרת מחירים נגישים יותר מאלה המוצעים בשעות הערב. החל מצהריים מפונפנים בניחוח איטלקי ועד ארוחה משוחררת בסגנון אמריקאי - אלה כמה מהארוחות העסקיות השוות שחובה לנסות בתל אביב 

» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב
» איפה אוכלים בפתח תקווה?
» אוהבים המבורגרים? כל ההמלצות
» הקרב על החומוס הטוב ביותר

מל ומישל

אחרי עשור של פעילות מרשימה, מל ומישל האלגנטית החליטה להגדיל את שעות הפעילות ולהציע את התפריט האיטלקי מעורר התיאבון שלה גם בשעות הצהריים. במסגרת העסקית הסועד מוזמן לבחור מנה ראשונה ועיקרית מהתפריט במחיר התחלתי של 88 שקלים. בראשונות מציעה מל ומישל לפתוח עם לבבות חסה רומית ברוטב חלמונים ואנשובי, קרוטונים ופרמז'ן; בייבי קלמרי צרובים עם סלט סיצילאני קר של שעועית; או ארטישוקים צרובים על פולנטה רכה עם פירורי לחם קלויים. בעיקריות תמצאו טליאטלה אלי אוליו עם נתחי חזה עוף, צ'ילי, קייל ותרד; ניוקי פריזאי- בצקניות גבינה מוזהבות בקרם כמהין לבנות ופנה ראגו עגל בבישול ארוך עם ריקוטה פרסקה ושמן זית טוסקני. תמורת תוספת במחיר תוכלו ללכת על מנת די מארה קלאסית של פסטה תוצרת בית בציר סרטנים או על סקלופיני - עוף אורגני בתנור עם פרושוטו ומוצרלה ברוטב בלסמי ודבש. כוס יין הבית מוצעת ב-15 שקלים ואפרול שפריץ מרענן ב-20 שקלים. 

איפה: מל ומישל - בן יהודה 155, תל אביב
מתי מגישים:  ראשון – חמישי 12:30-15:30
מחיר: החל מ-88 שקלים לעסקית

ניוקי פריזאי של מל ומישל
איטליה במיטבה. ניוקי של מל ומישל צילום: באדיבות יח"צ

ראצ'ה

כמה חודשים אחרי שפתחה את ראצ'ה בתל אביב והביאה לנו את עושרו של המטבח הגרוזיני הישר מירושלים, השיקה המסעדנית לילי בן שלום תפריט עסקיות צהריים מגוון שמוסיף קצת צבע וטעם אותנטי ליום עבודה הארוך. במסגרת העסקית מציעה ראצ'ה עיקריות בשלושה טווחי מחיר כשכל מנה מלווה בלחם הבית, חמוצים, שלושה סלטים לבחירה וכוס שתיה. בעיקריות שמחירן 55 שקלים תפגשו סליאנקה - קדירת עגל במבחר ירקות עשיר; קדלטי (צמחוני)- קציצות חיטה עם בצל מקורמל, תמורת 68 שקלים תוכלו ליהנות מבקוריאני- קבב כבש; קופטי- נקנקיות הבית בתיבול פיקנטי; וציצילה חנג׳אלי- פרגית בתיבול אותנטי. במחיר 82 שקלים מציעה ראצ'ה פילה סלמון מטוגן בתיבול גרוזיני או דניס בתנור בתיבול שום ומלח גס. כל העיקריות מוגשות עם תוספת לבחירה כמו תפוח אדמה אפוי, אורז או סלט וניתן להוסיף מנת מאפים גרוזינים לארוחה בתוספת 45 שקלים. 

איפה: ראצ'ה - אחד העם 1, תל אביב 
מתי מגישים: ראשון-חמישי 12:00-16:00
מחיר: משתנה בהתאם למה העיקרית

חינקילי גרוזיני בראצ'ה
מבית היוצר של לילי בן שלום. חינקילי בראצ'ה צילום: אנטולי מיכאלו

משייה

השף יוסי שטרית מנהיג בשנים האחרונות את אחד המטבחים המסקרנים והמוקפדים שמוצעים בעיר. רובנו ודאי מחכים לאירוע מיוחד או ערב יוצא דופן כדי ללכת לאכול במשייה, אך הדיל המשתלם שמציעה המסעדה בצהריים יכול לשנות את תוכניות הלאנץ' שבניתם לשבוע. גם כאן תשלמו עבור המנה העיקרית ותוכלו לבחור את אחת הראשונות המרעננות של השף שתגיע בליווי לחם. בתפריט הראשונות תפגשו סלט שקדים ירוקים עם עלי רוקט, לבנה, תמר מג'הול, אננס וקוקוס; "אסאדו" מדלעת צלויה בתנור עם דבש, פפריקה וקרם פרש; וטרטר דג לבן עם קינואה אדומה. בעיקריות תמצאו פרשנויות מסקרנות להפליא של חומרי גלם מקומיים כמו כופתאות מריקוטה טרייה עם דלעת מהטאבון, מנגולד ושמנת חמוצה (88 שקלים); מעורב ירושלמי עם עמבה, חצילים סגולים, טחינה ולימון כבוש (94 שקלים); פיקניה פרוסה דק, תפוחי אדמה, ציר עשבים מקומיים וחסה צלויה (96 שקלים) ועוד מגוון מנות מושחזות בסטייל המעודן השף.

איפה: משייה - מוכר ספרים 5, תל-אביב
מתי מגישים: ראשון-חמישי: 12:30- 15:30
מחיר: משתנה בהתאם לעיקרית

תמונה של מנה של מסעדת משייה
מעודנת ומוקפדת. פיקנייה צרובה של משייה צילום: אנטולי מיכאלו

לוקה ולינו

אם מתחשק לכם להעביר את הצהריים עם טעמים איטלקיים ייחודים, מסעדת לוקה ולינו (לשעבר טופולינו) מציעה עסקית מסקרנת שתצליח קרוב לוודאי להפתיע לכם את החיך. בעזרת מטבח מוקפד שמתמקד בסגנון הבישול הסיציליאני, מציע המקום דיל צהריים שכולל ראשונה לבחירה, פוקצ'ה עם כרישה או תרד שרוף, עיקרית וכוס סודה. עם ניחוח האוכל שיזרוק אתכם לאווירה של חופשה, תוכלו לשלב כוס יין או בירה מהחבית במחיר 18 שקלים. בראשונות תוכלו לבחור סלט ירוק, קרפצ'יו זוקיני עם פקורינו ואגוזי מלך, ברוסקטה סרדינים או שלוש צלוחיות אנטיפסטי. בעיקריות תמצאו פשטות מנצחת בדמות ריזוטו תמנונים (108 שקלים); רביולי ארטישוק (69 שקלים); פילה לוקוס על במיה, עגבניות שרופות וניוקי (120 שקלים) ותבשיל מנחם של זנב שור בעשבי תיבול (95 שקלים).

איפה: לוקה ולינו - לילנבלום 20 א' תל-אביב
מתי מגישים: שני-חמישי 12:00-16:00
מחיר: משתנה בהתאם לעיקרית

מנה במסעדת לוקה ולינו
טעמים של סיציליה. לוקה ולינו צילום: אתיאל ציון

אמריקה

מתחם אמריקה שנפתח לפני כמה חודשים במרכז אבן גבירול, מציע את החטאים האמריקאים שלו גם בשעות הצהריים. אם אתם מסתובבים באזור ומתחשק לכם להתפנק עם מנות אמריקאיות מושחתות באמצע היום, תוכלו להגיע לאמריקה ולקבל במחיר המנה העיקרית גם מנת פתיח, קינוח וקוקטייל מרגריטה קטן שיוסיף קריצה אלכוהולית מרעננת לכל העסק. בעיקריות השונות תפגשו דוקטור פפר שורט ריב על פירה כרובית, קייל חלוט, רוטב בקר ושאלוט מטוגן (92 שקלים); כריך קובני של חלת בריוש, חזה בקר מעושן, נקניק צוואר לבן, צ'דר וביצה קשה (58 שקלים); נקניקיית עגל אמריקאית במילוי אמנטל עם כרוב כבוש, בצל, צ'ילי וצ'יפס (48 שקלים); עוף מטוגן עם וופל אמריקאי, סירופ מייפל, בצל ירוק ורוטב סרצה וליים (78 שקלים); סליידר צמחוני של בצל מטוגן ממולא ראגו פטריות וצ'דר, חסה, עגבניה ואיולי שום לימון (64 שקלים) ועוד מגוון מנות עשירות.

איפה: מתחם אמריקה אבן גבירול 26 בית ציוני אמריקה תל אביב
מתי מגישים: ראשון-חמישי 12:00-16:00
מחיר: משתנה בהתאם לעיקרית

סליידר באמריקה אבן גבירול
שחיתות אמריקאית בשיאה. סליידר באמריקה צילום: בן יוסטר

קלארו

השף רן שמואלי והשף בפועל עומר אבישר ממסעדת קלארו, ממשיכים לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהציבו מיום הפתיחה. עסקית הצהריים שהם מציעים מתעדכנת מדי תקופה וזאת בהתאם לגישה הקולינרית "Farm to table" שמאפיינת את המסעדה, לפיה המנות משתנות ומתרעננות בהתאם לחומרי הגלם העונתיים והתוצרת המקומית הטרייה. במסגרת דיל הצהריים תוכלו לשלם עבור העיקרית וליהנות גם מראשונה ושתיה קלה. במנות הנוכחיות שמככבות בימים אלה במסעדה תוכלו למצוא קורנדביף בייצור בייתי, חרדל סלק, רוקט ובצל מוחמץ (74 שקלים); עוף צלוי עם ירקות ברוטב הדרים וסלסה ורדה (96 שקלים); המבורגר קלארו עם בייקון, לחמניית בריוש, צ'יפס, רוטב ברבקיו וירקות מוחמצים (88 שקלים); וספגטיני סרדינים חריף עם עגבניות, שום, יין לבן, ובוטארגו (74 שקלים).

איפה: קלארו - רחוב הארבעה 23 פינת דוד אלעזר
מתי מגישים: ראשון-חמישי 12:00-16:00
מחיר: משתנה בהתאם לעיקרית 

מנה במסעדת קלארו
ממיטב חומרי הגלם העונתיים. קלארו צילום: אנטולי מיכאלו

קפה 65

Café 65 השוכן בקומת הכניסה של מלון 65 ברוטשילד, מציע עסקית מרעננת לטובת המטיילים והעובדים הרבים במשרדים הסמוכים שבאזור. תוכלו לקחת הפוגה זריזה משגרת היום ולאכול עסקית צהריים עם ראשונה, עיקרית ושתיה קלה או חמה והכל במחיר המנה העיקרית. במנות תפגשו לזניית זוקיני עם אספרגוס, בשמל וגבינת עיזים (55 שקלים); מוסר טרי, איולי יוזו, חסה, בצל מוחמץ וצ'יפס (58 שקלים); אם תגיעו עם מוד בריא יותר תוכלו להזמין סלט קינואה עם חמוציות, אגוזי מלך וקשיו, פטרוזיליה, נענע וגבינת פטה (45 שקלים) או סלט ירוקים עם אספרגוס, אדממה, ברוקולי קצוץ, שקדים פרוסים ואגס ביין (45 שקלים). המקום, אגב, מציע גם ארוחת בוקר מהטובות בעיר - כך שגם אם השעה מוקדמת תוכלו להיכנס ולהתפנק באוכל טוב.

איפה: קפה 65  -  שדרות רוטשילד 65, תל-אביב
מתי מגישים: ראשון – חמישי 12:30-16:30
מחיר: משתנה בהתאם לעיקרית 

פולנטה קפה 65
לוקחים הפוגה בסטייל. קפה 65 צילום: אפיק גבאי

אוקינאווה לבונטין

לא מזמן סיפרנו לכם כאן על השקתה של האחות השניה לסושיה המהוקצעת מנווה צדק, ברחוב לבונטין השוקק שבמרכז העיר. הסניף החדש מציע עסקית משתלמת בשלושה טווחי מחיר, כשכל דיל מאפשר עיקרית וראשונה לבחירה. בעסקית שמחירה 52 שקלים תמצאו ראשונות כמו מרק מיסו, אדממה, אורז שום עם ביצה מטוגנת, ושתי יחידות אגרול ירקות. בעיקריות בטווח זה תוכלו להזמין קריספי צ'יקן באן; פיש באן; ואטריות אודון בקארי אדום חריף. בעסקית שמחירה 68 שקלים תפגשו עיקריות כמו פאד תאי עם רוטב תמרהינדי ופיש סוס; אגה דון -  אורז מוקפץ עם נתחי סינטה; או שלוש מנות סושי לבחירה. בעסקית שמחירה 84 שקלים תמצאו מבחר רחב של תענוגות אסיאתים כמו ראשונות בדמות גיוזה מטוגנת; או מרק אודון מנחם עם שרימפס; ועיקרית של  נאבה גולדן קארי - תבשיל בקר בקארי יפני עם אורז יסמין לבן. בגזרת המשקאות שישלימו את הצהריים הטעימים:  כוס סודה במילוי חופשי ללא הגבלה תעלה לכם 12 שקלים, כוס קטנה של טובורג - 12 שקלים, וכוס יין לבן או אדום – 18 שקלים.

איפה: אוקינאווה - לבונטין 11, תל אביב
מתי מגישים: ראשון-חמישי 12:00-17:00
מחיר: רמות מחיר משתנות

תמונה של מנה ממסעדת אוקינאווה
סושי שמבין עניין. אוקינאווה לבונטין צילום: אפיק גבאי

סמואל

מסעדת סמואל הבלקנית, שנפתחה לפני כחודשיים ברחוב העלייה בתל אביב, הרחיבה את שעות הפעילות שלה והשיקה תפריט צהריים קליל עם מבחר אפשרויות: ניתן לפתוח שולחן עם פיתות סופלקי ומגוון של מנות קטנות בהן סיגר בלקני מבצק פילו במילוי בשר בקר וטלה (23/42 שקלים) ופלפל ממולא בגבינת פטה בציפוי פריך על רוטב עגבניות (28 שקלים). מי שמחפש עסקית מפנקת יותר יוכל לשלם עבור העיקרית ולבחור שתי מנות מאזה בלקניות לפתיח כמו קיופולו - סלט חצילים ופלפלים שרופים;  סלט שעועית לבנה עם בצל סגול ואנשובי; וטחינה פטרוזיליה. בעיקריות שמציעה סמואל: סופלקי כבש על פיתה עם ירקות שרופים וציזיקי או טחינה (66/79), ברבוניות טריות (74 שקלים); ושישקבב טורקי עם אורז פילאף (56/68 שקלים).

איפה: סמואל -  ידידיה פרנקל 64 תל אביב
מתי מגישים: ראשון-חמישי 11:30-17:00
מחיר: משתנה לפי מנות

תמונה של מנה ממסעדת סמואל החדשה
קלילים ולא מחייבים. פתיחים במסעדת סמואל צילום: רונן מלחן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>