1. אוכל
  2. ארוחות בוקר

ארוחת בוקר בבראון: הפתעה באמצע הקניון

מנות מקוריות, טעימות ולא מתחנפות ושירות מעולה הופכים את הבראנץ' של בראון לאחד הטעימים והמפתיעים בתל אביב. ועוד לא התחלנו לדבר על הלחם

ארוחת בוקר בראון
נעים וטוב. אגז בנדיקט של ביסטרו בראון צילום: אנטולי מיכאלו

לפני יותר מחצי שנה פורסם כי השפית הצעירה מיכל לוי החליטה לנטוש את איטליה הססגונית ולנחות במטבח של ביסטרו בראון במתחם G. המעבר מארץ המגף לארץ האוליגרכים בשכונת צמרת נשמע אמנם חשוד (שלא לומר מוזר), אך השמועות על התפריטים החדשים עשו את שלהן. מבית קפה בינוני בקניון יקר מדי, החל בראון לתת פייט של ממש לשכנות ממול (AKA רביבה וסיליה), ומגיש, לצד מאפים וקינוחי קונדיטוריה, גם אוכל - אפילו אוכל טוב מאוד. ארוחת בראנץ' חדשה שמציעים עכשיו בביסטרו שימשה לנו סיבה מצוינת, או תירוץ מספק, להגיע לקניון של העשירים ולראות עד כמה נחמדים כאן לכרטיסי אשראי. 

» ביסטרו בראון - לכל הפרטים
» האם הבאז על לורנץ ומינץ מוצדק?
» לכל ההמלצות על ארוחות בוקר
» בתי הקפה הטובים בתל אביב

זמינות: הבראנץ' של בראון (ואל תתבלבלו עם ארוחת הבוקר) מוגש רק בסופי שבוע, בין השעות 13:00-17:00. טלפון להזמנה שלושה ימים לפני המועד הספיק כדי לשריין שולחן לשעת צהריים, בדיוק כאשר המקום התחיל להתרוקן לאחר המולת הבוקר.

נגישות: חניון חיצוני וחניון תת קרקעי זמינים עבורכם לשימוש נוח. בימות השבוע השעתיים הראשונות של החנייה הן חינם, ובשבת בכלל חינם - ללא הגבלה. היינו מציינים איך להגיע לפה בתחבורה ציבורית, אבל לדעתנו איש לא משתמש במתחם הזה באוטובוס. המסעדה עצמה מרווחת ונעימה, ועגלת תינוקת שונעה בה בקלות.

הדיל: הבראנץ' הזוגי כולל שלוש מנות ראשונות ושתי עיקריות מהתפריט (150 שקלים). ליחיד הדיל יכלול מטבע הדברים עיקרית אחת (85 שקלים). לתשומת ליבכם, הדיל אינו כולל לחם ו/או שתייה משום סוג אלא בתוספת תשלום. כל המנות גם מתומחרות בנפרד, כך שאתם יכולים גם להרכיב לכם ארוחה לפי רצונכם.

מה אכלנו: בחרנו בבראנץ' הזוגי והתחלנו עם מנה ראשונה של סלט חסות אייסברג, עלי סלנובה וחסה קיסר עם בזיליקום, פטרוזיליה ונענע, עם קונפיטורת אגסים, גבינה כחולה ושקדים קלויים. לא זכור לי שבערימת העלים הפריכים היו פטרוזיליה ו/או נענע אבל למען האמת טוב שלא היו שם. זה היה סלט מצוין, בעיקר הודות לבחירת העלים והמגע העדין הן בתוספת האגסים והן בגבינה הכחולה. המגרעה היחידה שלו הייתה שהיה מעט מדי ממנו. ציפינו שהוא ילווה את הארוחה כולה והצטערנו כשנגמר.

מנת לחם בארוחת הבוקר של בראון
ואיזו מנה. לחם של בראון צילום: טל לוין

המנה השנייה הייתה "מילה פוליה" – שכבות של תפוחי אדמה, תפוח עץ, בזיליקום ופרמזן. מדובר במנת פתיחה צנועה וטעימה (אם כי גם כאן היה אפשר לדמיין פרוסה נוספת על הצלחת מבלי שהאלגנטיות של ההגשה תיפגם) שהיה בה איזון נכון בין האדמה והעץ, השורשי והמתקתק, עם מליחות דרושה מצד הגבינה. איזון מנצח של טעמים בלט גם במנה השלישית – קלמרי במחבת, שהגיע עם עגבניות קצוצות, שום, צ'ילי ופטרוזיליה, מוגש על לאבנה. החמצמצות של העגבניות, חריפות מתונה מהצ'ילי ונעימות עוטפת של הלאבנה יצרו ביחד רוטב נהדר שהיה כיף לטבול בו גם את הלחם המשובח (שעליו נפרט מיד). לטעמנו, המנה הייתה הופכת מטובה מאוד למצוינת לו רק הקלאמרי היו נצרבים על הגריל, מה שהיה מוסיף  טעם נחוץ של אש לטעמי הים. עם הראשונות ביקשנו תוספת של לחם, שהתגלה כמנה מרהיבה בפני עצמה: פרוסות של לחם גזר, לחם רוקופור אגוזים, פוקצ'ה ולחם גרעינים לצד שום קונפי ומקל קינמון, שמן זית נפלא עם בלסמי, חמאה וממרח זיתים. שלמות שאסור לוותר עליה.

מילה פוליה של ביסטרו בראון
איזון נכון של טעמים. מילה פוליה של בראון צילום: טל לוין

למנות העיקריות בחרנו אגז בנדיקט סלמון וקציצות דניס. הבנדיקט הותקן לפי הספר: פרוסות הבריוש נקלו היטב, והפגינו פריכות מתקתקה. מעליהן נח סלמון כבוש אמיתי (למרבה השמחה לא סתם סלמון מעושן מהסופר), תרד חלוט, שתי ביצים עלומות ורוטב הולנדז. החלק החלש יותר במנה היה התרד, שלא ניצל מהטעמים הרקבוביים של הירק הזה. דווקא החליטה, שכנראה כיוונה להשאירו פריך, הפכה אותו סיבי משהו. רוטב ההולנדז היה מאוזן מבחינת טעמיו, ויחד עם כל המרכיבים השלים מנת בראנץ' ראויה. נכון, אלה לא האגז בנדיקט הכי טובים שאכלנו בתל אביב, אבל הוא בהחלט פריט משמח בתפריט של בראון.

קלמרי של בראון
חמוץ, חריף, מענג. קלמרי של בראון צילום: טל לוין

קציצות הדניס, לעומתו, הבריקו ממש. בשר הדג נקצץ ביד, ועורבב עם פטרוזיליה, צ'ילי ומנגולד. עד כמה שהצלחנו להבחין, לא עורבבו בבלילה ביצים או חומר מקשר אחר, מה שהפך אותן לרכות ומתפוררות במובן הטוב של המילה. בגלל הקיצוץ המוקפד ואיכות הדג הורגשו היטב טעמיו, חרף רוטב העגבניות החרפרף שעטף אותן. אנחנו איזנו את החריפות עם הלאבנה שנשאר ממנת הקלמרי, אך כדאי לחשוב על תוספת קבועה למנה – פחמימה לבנה נייטרלית או כאמור יוגורט שיקרר את הפה. מכל מקום, מומלץ גם לציין בתפריט שמדובר במנה פיקנטית, אבל היא היתה כה טעימה שסלחנו.

קציצות דניס של ביסטרו בראון
מרקם מושלם. קציצות דניס של בראון צילום: טל לוין

לקינוח הזמנו פאי תפוחים עם בצק פריך, תפוחי עץ, קינמון ופירורים. הוא מוגש כאן עם כדור גלידה וניל שעושים במקום, ותוכלו להחליף או להוסיף כדור בטעם אחר לבחירתכם. לא עמדנו בפיתוי וביקשנו בנוסף כדור של גלידת ריקוטה עם הדרים, שעשתה לנו מתוק, מריר וקסום בפה. ואגב מתוק ומריר, את הארוחה ליווה קוקטייל מצויין בשם צ'ין צ'ין, בטעמי לימון, תפוזים ואושר גדול.

פאי תפוחים של ביסטרו בראון
לא לוותר על הקינוח. פאי תפוחים של בראון צילום: טל לוין

שירות: למעשה, ועוד לפני כל דבר אחר, השירות כאן הוא כבר סיבה מספיק טובה כדי להגיע למקום. זה ללא ספק שירות מהטובים שנתקלנו בהם ברחבי תל אביב (אם לא ה-). מהרגע הראשון ולאורך כל הארוחה כל מלצר או מלצרית שהגיעו אלינו לשולחן היו אדיבים, נינוחים ורגישים (כולל להציע מיוזמתם לחם בלי אגוזים לתינוקת, בלי שבכלל ביקשנו ועוד לפני שהאוכל הגיע), מהירים להגיב ונעימי הליכות: אספו מהשולחן כשצריך והחליפו סכו"ם ומפיות משומשות עוד לפני שביקשנו, הניחו לנו לאכול בשקט כשצריך וכשלא ידעו משהו הלכו לשאול וחזרו עם תשובות. באותו אופן, מבלי שהערנו או ביקשנו, ואולי רק משום שטיפה התלבטנו, הוחלט לתת לנו את הלחם ואת כדור הגלידה הנוסף על חשבון הבית, כפי שגילינו כשהגיע החשבון.

שורה תחתונה: האוכל בבראון, כמו השירות, הוא מקצועי מצד אחד ולא מתחנף מצד שני. לכל אחת מהמנות כאן, גם הבנאליות לכאורה, יש אופי וניכרת בהן יד ייחודית. אולי לא כולן יאהבו אותן, אך למרבה השמחה הן גם לא מבקשות להתחבב על כולן. יחד עם אווירה נינוחה ודרינק טוב אפילו תשכחו שאתם בקניון. ללא ספק אחת מההפתעות המשמחות במסע ארוחות הבוקר שלנו.

חשבון
בראנץ' זוגי - 150 שקלים
לימונדה HOME MADE –   18 שקלים
קוקטייל צ'ין צ'ין – 38 שקלים
לחם הבית – 18 שקלים – על חשבון הבית
טארט תפוחים עם כדור גלידה – 34 שקלים
קפוצ'ינו קטן X  2 – 28 שקלים
מנת גלידה קטנה – 16 שקלים – על חשבון הבית
סך הכל 268 שקלים – לא כולל שירות

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>