1. אוכל
  2. ארוחות בוקר

ארוחת בוקר במרקט האוס: רומנטיקה יפואית

החביתה אמנם הגיעה יבשה, אבל במסעדה של מלון הבוטיק היפואי מציעים את אחת מארוחות הבוקר המפנקות בעיר. אולי בגלל סלמון כבוש תוצרת בית או פשוט בגלל האבוקדו

לפני כשנתיים נפתח ביפו מלון מרקט האוס, יצירה נוספת של רשת המלונות אטלס, שמתמחה במלונות בוטיק, מעוצבים לעילא ובמחירים סבירים בהחלט. בין אלה אפשר לציין את "ביי קלאב" החיפאי, מלון "סינמה" בכיכר דיזנגוף בתל אביב ומלון "ארתור" בירושלים. גם המלון הזה, השוכן מרחק כמה צעדים משוק הפשפשים, נבנה ועוצב ברוח הרשת - הכניסה ללובי כמו מכניסה אתכם לארץ אחרת, משהו בין לונדון לפריז. כורסאות גדולות וצבעוניות, מדפים עמוסי ספרים ובקבוקי יין, ונגיעות של חפצים ערביים, והכל, כפי שקורה תמיד באטלס, בטעם טוב ומדויק. אין פה העמסות והגזמות - לא באסתטיקה, ולא באוכל. שמה של ארוחת הבוקר כאן כבר יצא למרחקים, ושעתיים של בוקר פנוי היה הזדמנות מצוינת לבוא לבדוק הכצעקתה. » העסקיות החדשות של תל אביב» ארוחות בוקר ובראנצ'ים חדשים» הפופ אפ של סלבה וידה מתיישב» איפה אוכלים בדרך לצפון?» בוקר בדלי: שכונתית ומשתלמת

זמינות: החלטנו להגיע באמצע השבוע. הארוחה מוגשת כאן משעות הבוקר המוקדמות ועד 12:30. יחד עם זאת, כפי שהסביר דניאל, הפקיד החביב שענה לטלפון, בשעה 12:00 כבר מפסיקים לעשות רי-פיל לבופה. הזמנת המקום הייתה פשוטה, וכשהגענו (בשעה 11:15) היה המקום כמעט ריק לחלוטין. יש להניח שבסופ"ש צפוף פה יותר, מה גם שהמקום משרת את אורחי המלון.

נגישות: אז אותו דניאל נחמד התנצל ואמר שאין למלון חנייה, אך נתן שתי אפשרויות - חנייה בכחול לבן מאחורי המלון ("אם יהיה מזל ותמצאו") או חניה בתשלום ב"חצרות יפו", שנמצא מרחק 350 מטר הליכה משם. אנחנו בחרנו בחניון קטן בשוק הפשפשים, מרחק 20 מטר מהמלון, שעלה לנו 40 שקלים ללא הגבלה. אפשר בהחלט להמשיך משם לטיול בשוק או ביפו, ולהשאיר את הרכב להתפנק בשמש. לחובבי התחבורה הציבורית כל קו שיעצור בסביבות שוק הפשפשים יספק אתכם. הכניסה הפיזית למלון רחבה, ותהיה נוחה גם למי שנעזרים בכיסא גלגלים או שמניידים תינוק בעגלה. בופה מפנק אבל מאופק. מרקט האוס (צילום: טל לוין)

הדיל: 88 שקלים לאדם - זה מה שיעלה לכם לסעוד כאן. במחיר הזה תקבלו גישה חופשית לבופה, שתיה קלה ללא הגבלה ומנה אחת עיקרית לבחירה. קפה, לעומת זאת, תקבלו כאן רק אחד, ואם תרצו שניים תצטרכו להוסיף כסף.

מה אכלנו: אז בואו נדבר על הבופה - בשונה ממלונות גדולים והומים, פה הבופה התוקן תוך שימוש בריסון עצמי מבורך. מחלקת הסלטים כללה כ-10 סלטים סך הכל, בהם גם ירקות קצוץ רגיל וחסה. אנחנו התלהבנו מהבורגול והסלק - חיטה שבושלה היטב (אך לא יותר מדי, מה שהופך אותה לא פעם לדייסה), והסלק העניק לה מתיקות שהשתלבה נהדר עם הטעם האגוזי. סלט שעועית לימה היה גם הוא משמח מאוד - השעועית הייתה רכה, אך שמרה על מעטה מעט נוקשה, וטעמים של פלפל שחור ולימון החמיאו לה מאוד. טעמנו גם חציל בטחינה, שהיה בעל טעם מעושן ועדין, וסלט גזר פריך ומרענן. אבל אולי הכיף הגדול ביותר בבופה הסלטים היו רבעי אבוקדו, שפשוט הולבשו במעט מיץ לימון. לא סלט שחרחר, לא ממרח עם ביצה קשה, פשוט אבוקדו, כמו שאלוהים התכוון שיאכלו אותו. שימו לב לאבוקדו בפינה. בופה בוקר במרקט האוס (צילום: טל לוין)

הבופה כולל גם מגש גבינות קטן (אם כי סטנדרטי ביותר), דגני בוקר וכמובן לחמים ומאפים. אלה, מגיעים מקונדיטוריית מילק הקרובה, והם לא פחות ממסחררים. ניסינו את עוגת השמרים שוקולד - מאפה לח, מפוצץ שוקולד, עם טעמים של ילדות מפנקת. גם הלחמים כאן נהדרים - בחירה בין מחמצת שחורה, שבאה טוב עם הסלטים, לבין לחמניות קטנות שהיה כיף לנגב איתן את הביצים. ורגע לפני שנגיע אליהם, מילה על הדגים המלוחים. ברוב המלונות דגים מלוחים הם משהו שמוציאים מאיזו קופסת שימורים (או פלסטיק) גדולה, מניחים על הצלחת עם איזה עלה עייף של פטרוזיליה וכמה חתיכות בצל. פה בחרו בשיטת ההום-מייד. במקום סלמון מעושן מהסופר קיבלנו סלמון כבוש - פרוסות דקיקות של סלמון, שנכבש במליחות עדינה, ואשכרה החליק בגרון. גם הדג המלוח הרגיל הותקן פה כהלכה, עם גרגירי פלפל אנגלי וטעם מ-ש-ג-ע.דגים טובים, גבינות יפות. מרקט האוס (צילום: טל לוין)

למנה עיקרית אחת הזמנו ביצת עין. אין המון מה לומר כאן - הגיעו שתי ביצי עין, מטוגנות היטב, עם חלמון נוזלי וחלבון מוצק. המנה השנייה הייתה חביתה, אליה ביקשנו להוסיף עשבי תיבול, פטריות ובצל. עוד ביקשנו, להותיר את החביתה מעט לחה, כמקובל בכל מטבח שמכבד את עצמו. הבקשה אמנם הגיעה למטבח (כי שמענו את המלצרית צועקת אותה), אך לא כל כך לצלחת. פלטת ביצים עם תוספות נחתה לנו על השולחן, ללא זכר ללחלוחית המבוקשת. זאת פאשלה מצערת, פשוט כי נדמה שהיא לא מתיישבת עם ההקפדה כאן על כל פרט ופרט. התנחמנו בצלחת מסבחה חמה, שמוגשת כאן לכל האורחים לשולחן, בליווי פיתות, חמוצים וחתיכת בצלח. מרקמה היה חלק ורך, והיא הייתה תוספת מבורכת לשאר מרכיבי ארוחת הבוקר. חלבון יציב, חלמון נוזלי. ביצת עין במרקט האוס (צילום: טל לוין)

השירות: נדמה שרוח הרשת נושבת גם בין נותני השירות כאן. מצד אחד דואגים ושואלים, מצד שני לא מטרידים יתר על המידה. המלצרית הסבירה בפשטות ובקצרה את מרכיבי הארוחה, נענתה לכל בקשותנו ובדקה מדי פעם אם הכל בסדר. גם שאר הצוות התנהג בנימוס ובשקט. לא פעם במלונות, בעיקר בשעות המאוחרות יותר של ארוחת הבוקר, נוהגים העובדים לשוחח ביניהם בקולי קולות בזמן הרי-פיל או הניקיון. פה נשמרה אווירה נעימה ומשוחררת מלחצים. מרגישים את היובש עד לכאן. חביתה של מרקט האוס (צילום: טל לוין)

שורה תחתונה: לכל המחפשים ארוחת בוקר טובה ביפו, מרקט האוס היא כנראה אחת האופציות הטובות ביותר. נכון, לא מדובר בארוחה זולה, אך התמורה לכסף כאן ברורה. בנוסף, חווית הישיבה עצמה נינוחה ומרגיעה, מה שהופך את המקום לספוט משובח לבילוי זוגי-רומנטי

חשבון2 ארוחות בוקר  - 176 שקליםטיפ - 25 שקליםסך הכל - 201 שקליםמרקט האוס - בית אשל 5, יפו

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>