1. אוכל
  2. כתבות

קווין וי מתכון לחומוס עדשים צעד אחר צעד

לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי - מתכון מפורט ומצולם שמלווה אתכם בכל שלבי ההכנה ליצירת מנת חומוס עדשים פשוטה ומושלמת. לא רק לטבעונים

חומוס עדשים
צילום: ליאור אבל

נפתח בווידוי אישי: כשאני התחלתי להתאמן על תזונה טבעונית, אי אז לפני עשור, פתרונות קולינריים מרגשים לא היו, ותחליפים מושקעים היו דבר שקשה להשיג ברשתות המזון - מקסימום קוביית טופו וחלב סויה. היום כמובן כבר אפשר למצוא תחליפי חלב במגוון רחב, מעדנים, 'גבינות', טופו פסטרמה, תחליפי בשר מסייטן ושאר רעיונות יצירתיים שמטרתם למלא את ה'מחסור' במנות בשר וגבינה כאלה ואחרות. בגלל, ואולי בזכות הדלות שהייתה, סיגלתי לעצמי עם השנים תפריט של מנות עשירות ומזינות שהכנתי לבד, המורכב בעיקר מחומרים מהצומח שממלאים את הברזל והחלבון, בלי להכניס מוצרים מעובדים - טבעוניים או לא, לתוך הגוף.  

» מסעדות טבעוניות מומלצות
» חדשות אוכל - כל המסעדות וההמלצות
» מתכון מנצח לסופגניות טבעוניות

אז אחרי ההקדמה הארוכה וגישת ה'כיף במטבח' הכללית, הגיע הזמן לגשת לביזנס -  ברוכים הבאים לטור חדש בשם קווין וי (אז אין ויגן), שיעזור לכם עם מתכונים פשוטים, מזינים וטעימים שישמחו כל אדם שאוהב לאכול. במקום עוד מנת חומוס ביתית רגילה, שסוגרת פינה ומהווה מפגש משותף של טבעונים ולא טבעונים, כי בואו, מי לא מת על חומוס, הנה אלטרנטיבה מרעננת ומשביעה לא פחות (פנו זמן לשנ"צ, יותר נכון), שעשויה מעדשים, לא דורשת הכנות מקדימות שנמשכות נצח והרבה הרבה יותר קלה ליישום. יום טבעונות עולמי שמח! 

מתכון לחומוס עדשים (כ-2-3 מנות)

מצרכים לחומוס:
כוס עדשים ירוקות
2 כוסות מים
2 כפות טחינה
2 שיני שום
חצי לימון
רבע כפית כמון
רבע כפית כורכום
רבע כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור
אופציונלי:
חצי בצל בינוני
כף עדשים כתומות

מתכון לחומוס עדשים - מצרכים לחומוס עדשים
צילום: ליאור אבל

להגשה:
שמן זית
עדשים מוכנות שהוצאו מהתבשיל
אופציונלי:
פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
תבלינים אהובים

אופן ההכנה:
1. בוררים את העדשים - מוציאים עדשים שחורות, פגומות וכן הלאה. שוטפים ומסננים.

מתכון לחומוס עדשים - ברירת עדשים
צילום: ליאור אבל

2. שופכים לסיר בינוני את העדשים הירוקות, שיני השום, הבצל והעדשים הכתומות. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מומלץ לקפות את הקצף.

מתכון לחומוס עדשים - הוספת מים לעדשים
צילום: ליאור אבל
מתכון לחומוס עדשים - הרתחה והוספת תבלינים
צילום: ליאור אבל

3. לאחר הרתיחה מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מכסים ומעבירים לאש קטנה לכ-30 דקות (אם המכסה קצת רוקד אפשר להניח אותו מעט באלכסון, עם חריץ קטן). רצוי לערבב מדי פעם על מנת לוודא שכל העדשים יתרככו.

מתכון לחומוס עדשים - בישול על אש קטנה
צילום: ליאור אבל

4. כשהעדשים רכות - אבל לא נימוחות כמו מחית - סימן שהן מוכנות. מכבים את האש, מסירים את המכסה ונותנים לתבשיל להצטנן כ-5 דקות.

מתכון לחומוס עדשים - עדשים מבושלות
צילום: ליאור אבל

5. מסננים את העדשים מתוך הנוזל לכלי נוח (שומרים את הנוזל שנותר), מוציאים מעט לפני הטחינה בשביל הגשת המנה.

מתכון לחומוס עדשים - סינון העדשים מנוזלים
צילום: ליאור אבל

6. סוחטים פנימה את הלימון, מוסיפים את הטחינה וטוחנים לפי העדפה - טוחן סטיק למרקם גס, מעבד מזון למרקם חלק.

מתכון לחומוס עדשים - טחינת העדשים המסוננות
צילום: ליאור אבל

7. החומוס מוכן, כעת אפשר לשחק עם המרקם שלו מעט - למעדיפים חומוס פחות סמיך, ניתן להוסיף את הנוזלים ששמרנו בצד בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי. חשוב לציין שאם ההגשה לא מיידית ואתם מעדיפים לשמור במקרר, החומוס יהיה סמיך יותר לאחר קירורו.

מתכון לחומוס עדשים - הוספת טחינה ולימון
צילום: ליאור אבל

7. מסדרים בצלחת הגשה, מפזרים עדשים מוכנות (שהוצאנו קודם) ומוזגים שמן זית.

חומוס עדשים - מנת הגשה לא מתובלת
צילום: ליאור אבל

8. המתקדמים יכולים להוסיף פטרוזיליה, כוסברה או שתיהן, לקשט עם תבלינים (כורכום, כמון, סומק, פפריקה - לפי העדפה), וכמובן להוסיף צלחת בצל חתוך וחמוצים ליד.

מנת חומוס עדשים
צילום: ליאור אבל

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>