1. אוכל
  2. כתבות

פנק אותה: הפיתות הכי טובות בתל אביב

מהשווארמה הידועה של בינו, דרך הבשרים הייחודיים של ג'סמינו ועד ספיישל הצהריים של שיפודי אירופה - כל מנות הפיתה השוות ביותר בתל אביב

המזנון אייל שני
הפשטות מנצחת. פיתה במזנון של אייל שני צילום: אנטולי מיכאלו

הפיתה היא פלא עולם פחממתי, עם כיס שמופיע באופן מסתורי בזמן האפייה ויכולת לשאת בתוכו עולם ומלואו. היא המושלת הבלתי מעוררת של אוכל הרחוב הישראלי, שכבר מזמן יצא מהמשבצת של לסגור פינה על הדרך והפך למגרש המשחקים החדש והמאתגר של שפים רבים. הרכבת הפיתה היא אמנות לשמה, ולמרות שלרוב היא נראית כמו משימה פשוטה שכוללת טכניקת בנייה, מציאת החלבון האידיאלי ויצירת הסלטים שמסביב -  רק הטובים ביותר זוכים לפצח את השיטה ולהתחרות על נאמנותם של הסועדים המורעבים. בין אם אתם בעד הפלאפל הפריך והאהוב עם טחינה ועמבה, או בין אתם מחפשים הרפתקאות בצורת חלקי פנים עסיסיים וסלטים משודרגים, ההיצע התל אביבי לא מפסיק להפתיע. מהוותיקות של תל אביב עד המקומות החדשים שעושים מהפך בכיס, זהו עולם שקוסמים ודוקטורים עושים בו מלאכת קודש במטבח ודואגים שתספגו את אווירת הרחוב התוססת עם חיוך ענק בבטן. תחגרו חגורות (ופתחו כפתור) יוצאים למסע אחרי הפיתה המושלמת.

» ההמבורגרים הטובים בתל אביב
» החומוסיות המומלצות בתל אביב
» הפיצות השוות ביותר בתל אביב
» ארוחות בוקר מומלצות בירושלים

הקוסם

מי שהשכיל להבין את הגאונות של אוכל רחוב מעולה היה אריאל רוזנטל הלא הוא ה"קוסם", שהקים לפני 17 שנה דוכן פלאפל צנוע שלימים הפך לאימפריה. ההבנה שאוכל רחוב הוא חוויה של טעמים, ריחות וחיבור לרחוב הסואן, הפכה את הקוסם מעוד דוכן אוכל "על הדרך" לאמנות אירוח לא פחות מרגשת מזו של מסעדת שף יוקרתית.
חומרי הגלם הטריים, המנות היצירתיות והשירות החם רק מצדיקים את התורים הארוכים של אנשים רעבים, שכמהים לאחוז בפיתה המעולה שרוקחים פה.
מה לשים בפיתה? תבשיל דג מרוקאי חריף ומנחם (48 שקלים); פלאפל הקוסם המפורסם שהתחיל את הכל (19 שקלים); שווארמה עסיסית (36 שקלים) שהולכת מעולה עם מגוון הסלטים הטריים של המקום, בראשם החומוס המשובח שאיכותו נובעת מייבוא אישי של הגרגירים וטחינת אל ארז מצוינת. המנות מגיעות גם בגרסת הצלחת אבל למה לכם?

הקוסם - לכל הפרטים 

הקוסם
מקוריות לצד קלאסיות. דג מרוקאי בפיתה של הקוסם צילום: ירון ברנר

בינו

אם עברתם בשבועות האחרונים בשדרות רוטשילד ונתקלתם בדמות הקרטון המיתולוגית של ד"ר שקשוקה מבצבצת מבין השיחים, בטוח שמחתם לגלות שהשקשוקה הכי מפורסמת ביפו הגיעה לשדרה הכי חמה בעיר. בינו, המקום החדש של הדוקטור, פועל במתכונת צעירה ופשוטה יותר ממסעדת האם, ומשלב את הקלאסיקות היפואיות עם מנות חדשות ושוות לא פחות. בינו, שמצהיר על חיבור מיוחד לכיס הבצק האהוב, שומר על תואר הד"ר הנכסף ומוכיח שגם בגיל 65 אפשר להפתיע בתוך גבולותיה העגולים והרכים של הפיתה.
מה לשים בפיתה? שווארמת הכבש הממכרת של בינו שמוגשת עם פלפל צ'ומה חריף, טחינה וסלט חצילים (38 שקלים); שקשוקת על שמוגשת בפיתה או במחבת ויכולה לקבל שידרוגים של מרגז ופטריות (22-45 שקלים). בגזרת המנות החדשות בבינו מציעים את מעורב שאול אברון  - מעורב עם חלקי פנים מגוונים ופיקנטיים, מנה המוקדשת לחבר היקר של בינו (38 שקלים). גם הטבעונים ימצאו כאן נחמה בדמות שקשוקה ללא ביצים עם פטריות (45 שקלים) ופיתה פלאפל עם כרוב וטחינה (19 שקלים).

בינו - לכל הפרטים 

פיתה של בינו
תוצאה של ותק וניסיון. פיתה של בינו ברוטשילד צילום: AVIRA

ג'סמינו

ג'סמינו, השם החם ביותר בגזרת אוכל הרחוב התל אביבי, הגיע לאוזניהם המורעבות של רבים יחד עם סיפורי הלל על נתחי בשר עסיסיים ולא שגרתיים. בג'סמינו וויתרו על עיצוב אטרקטיבי, התחכמויות מיותרות ואפילו על מוזיקה, והתמקדו בלייצר נבחרת פיתות טעימה בטירוף ושווה לכל כיס. יחד עם מיקום אסטרטגי מעולה, שפוגש בצהריים את עוברי האורח של רחוב אלנבי השוקק וממשיך את הלילה עם החוגגים במתחם הר סיני המקביל -  ברור למה המקום החדש יחסית, כבר הפך לסנסציה. 
מה לשים בפיתה? בתפריט שרשום על אריחי הקרמיקה ארבע מנות בלבד, כשהכל כמובן נעשה במקום: קבב מתערובת כבש ועגל, ששמו הולך לפניו (28 שקלים); נקניקיות מבשר בקר בתיבול פיקנטי (29 שקלים); פרגיות (30 דקלים); וטוויסט מגניב של לב עגל במרינדה חריפה (28 שקלים). לפעמים יש ספיישלים לא פחות מדהימים של שקדי טלה (45 שקלים); פלאנק סטייק או שייטל (45 שקלים); ומעורב פנימיים (28 שקלים). כל אלה מסודרים בדיוק מפליא בתוך פיתה, יחד עם פלפל חריף ובצל חמים מהגריל, סלט ירקות טרי, טחינה ושריטה של עמבה.

ג'סמינו - לכל הפרטים 

ג'סמינו
גן עדן לאנשים עם תעוזה. פיתה בג'סמינו צילום: ערן לאור

שיפודי אירופה

במרפסת השוקקת ברוטשילד פינת הרצל, תמצאו את שיפודי אירופה, בעלת השיוך המשפחתי המכובד לשילה, פלורנטין האוס וקפה אירופה של השף שרון כהן. המקום שלאחרונה אימץ לשורותיו את השף פליקס רוזנטל (חאן מנולי) הרוויח שדרוג רציני ונגיעות יפואיות שהפכו את השיפודיה למה שהיא כיום. מלבד שיפודים מעולים ומקוריים מהים והיבשה ונבחרת סלטים מגניבה ומיוחדת, תמצאו בעסקיות הצהריים של המקום גם עסקיות בפיתה שכוללת גזוז ושיפודים לבחירתכם (35-45 שקלים).
מה לשים בפיתה? פיתה אהבה - עם כבד ולבבות בתיבול תימני, יוגורט וירקות צלויים (35 שקלים); שרימפס בפיתה - עם עגבניות על האש, סחוג ועשבי תיבול  (45 שקלים). במסגרת העסקית תמצאו גם קבב עסיסי ופרגית צלויה. ניתן לשדרג את הפיתות עם הסלטים הטריים שהוכנו באותו יום. 

שיפודי אירופה - לכל הפרטים

שיפודי אירופה
פיתות עם טאץ' של שף. שיפודי אירופה צילום: AVIRA

המזנון

אימפריית הפיתות של אייל שני כנראה אחראית לתהילתה המחודשת של הפיתה ברחובות תל אביב. הגאונות של שני טמונה לא רק ביכולת המדהימה להפוך חומרי גלם פשוטים להתמכרות קולינרית (שלכאורה ניתנת לייצור במטבח הביתי), אלא גם בניתוח מדויק וחלוצי של צרכי הסועד הישראלי הממוצע והרעב. עם שלושה סניפים מקומיים, שניים באירופה ועוד שני לוקיישנים בהתהוות באוסטרליה ובארה"ב -  אייל שני עושה יחסי ציבור מעולים למטבח הישראלי ולשלמות שפיתה יכולה להכיל בתוכה.
מה לשים בפיתה? ההברקה החדשה נקראת פלאפל בורגר שמגיע עם שמנת חמוצה, בצל סגול, מלפפון חמוץ ואיך לא - עגבנייה צלויה (27 שקלים). בין המנות הוותיקות תמצאו את המינוט סטייק (46 שקלים) והרטטוי  המצוין שעשוי מחצילים, קישואים עגבניות ובצל שנצלים באטיות בתנור ומשודכים עם ביצה (34 שקלים). 

המזנון - לכל הפרטים 

המזנון אייל שני
אייל תעשה לי פיתה. המזנון צילום: אנטולי מיכאלו

סביח פרישמן

לפעמים לא צריך ללכת סחור סחור סביב לקימוריה של הפיתה. מספיק להתמקד במנה אחת ופשוט לעשות אותה הכי טוב שיש. סביח פרישמן של הצמד דני פאר ואיציק ספיר, הוא מזמן שם דבר המתמחה במשולש הרומנטי שבין הביצה, הפיתה והחציל ועושה את זה בהצלחה רבה. הלוקיישן המקורי בפינת דיזינגוף ופרישמן הספיק להתרחב גם למחלקת הפלאפל שנמצאת בסמוך, ולייצר סניפים נוספים בכל הארץ. בתכלס הכיף כולו שלנו.
מה לשים בפיתה? בסביח פרישמן מבינים את הייחוד של כל סועד ומציעים לצד הסביח הישן והטוב (19 שקלים) גם סביח גבינה עם פטה שמחליפה את מקומו של החומוס (23 שקלים); סביח בריאות שמגיע בפיתה מחיטה מלאה בעבודת יד; סביח טבעוני ללא ביצה ואפילו מנות בפיתה ללא גלוטן (24 שקלים). כל המנות מוגשות גם בגרסת הצלחת (29 שקלים).

סביח פרישמן - לכל הפרטים 

סביח פרישמן
ממוקד ואף פעם לא נמאס. סביח פרישמן צילום: דני פאר ואיציק ספ�

ועוד כמה שחייבים להכיר :

איציק ורותי - הסנדוויץ של איציק ורותי הוא בין המוכרים והמושקעים בעיר. הדוכן הצנוע ברחוב שינקין שכעת עבר לידי בנם של הזוג דודי ואשתו שולי פותח שעריו ב-04:30 בבוקר ומציע כריכים עם מגוון סלטים טריים והמון אהבה. אל תפספסו את מנת השף מקושקשת עם קבנוס ונקניקים מעושנים בגרסת הפיתה או השקשוקה המעולה. 
איציק ורותי - לכל הפרטים

פלאפל תדמור - מוסד וותיק ברחוב סלמה המוכר רק ליודעי דבר בתחום כדורי החומוס הפריכים ונחשב לאחד הטובים בעיר. עם בר סלטים מפנק וחריף אמיתי אין פלא שהתור כאן לא נגמר. חוץ מפלאפל תמצאו כאן גם שניצל ושווארמה אבל חבל שתפספסו את הדבר האמיתי.
פלאפל תדמור - לכל הפרטים

מפגש האושר - המקום הקטן והחביב בקינג גורג' הוקם לפני כארבע שנים, והספיק מאז ליצור לעצמו שם ומוניטין. תוכלו למצוא כאן פיתה סביח, פלאפל, ואפילו כמה סוגי סלטים גדולים בצלחת (אבל לא לשם כך התכנסנו). את המרכיבים מערבבים בקערה לפני שמכניסים הכל לפיתה, כך שכל ביס מרגיש במקום. 
מפגש האושר – לכל הפרטים
 
 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>