1. אוכל
  2. כתבות

שיא הקיץ: מסעדות חוף מומלצות בתל אביב

מאזטים קלילים וקוקטיילים בקראף, טברנה יוונית על החוף של יפו, מסעדה שמשלבת מועדון גלישה והחדשה המדוברת של עומר מילר - מסעדות חוף מומלצות בתל אביב והסביבה

תמונה של מנה מקפה מציצים
עדכנית ומרעננת. מסעדת חוף מציצים צילום: אפיק גבאי

משהו בשילוב החול הזהוב, הכחול העמוק ומשב האוויר המלוח, יוצר תמיד תחושה נעימה וצורך בלתי נשלט למשקה קר ומשהו טעים. לא חסר חופים במדינתנו הקטנטונת, ובזכות הסצינה הקולינרית שהלכה והתפתחה אל מול הים, יש להם הרבה יותר מה להציע מאשר סלפי רגליים, מטקות רועשות וארטיק שוקו-בננה. אז אם חוויית החוף האידיאלית שלכם לא שלמה בלי דרינק וארוחה טובה - ברכות, אתם ממש כמונו, וזאת בדיוק הכתבה בשבילכם. הלכנו למצוא יאם על הים.

» מסעדות מומלצות בנמל תל אביב
» מסעדות כשרות מומלצות בתל אביב
» המסעדות הטובות של ראשון לציון
» ארוחות הבוקר הטובות בירושלים

הוותיקה: מאנטה ריי

כבר לפני כמעט 20 שנה הבינו במאנטה ריי שמסעדת חוף לא חייבת לקדש את הצ'יפס, הפיתה והחומוס, ושליד הים אפשר לחיות גם אחרת. מאנטה ריי לקחה את המושגים "מזאטים" ו-"ים תיכון" ברצינות, ויצרה קונספט מהודק ומקצועי של מסעדה לא מתפשרת שמשלבת אוכל טוב עם הרגשה חופשית של חוף. לצד המאזטים היווניים, הטאפאס הספרדיים והצ'יקטי האיטלקיים, תמצאו כאן גם מנות דגים ופירות ים, וכמובן אלכוהול איכותי לליווי הארוחה, כמו מרגריטה קפואה וקראפים שלמים וקרירים של קוקטיילים שישלימו את כל הסיפור כמו שצריך. 
מה אוכלים: מומלצים כמובן שלל המזאטים של המקום, שמגיעים יחד עם לחם בלקני שטוח ומוארך בתיבול רוזמרין לצד שמן זית וחומץ בלסמי - מסתכלים על מבחר המאזטים של היום, ובוחרים עם העיניים מה לקחת לשולחן (20-24 שקלים למאזט); מנת פירות ים עשירה שחולקים ביחד - עם מולים, שרימפס וסרטנים, בטטה ואננס בגריל ברוטב אסיאתי (180 שקלים); ומנת שרימפס וקלמרי עונתית עם תאנים ברוטב אגסים ופרמז'ן (115 שקלים). 

מאנטה ריי - לכל הפרטים 

מאנטה ריי
לפתוח שולחן בבריזה. מאזטים של מאנטה ריי צילום: באדיבות המקום

בגרסת השף: קאליפסו

אחרי ההצלחה המסחררת של סוסו אנד סאנס, ההמבורגריה הכי מדוברת בעיר, מסעדת החוף החדשה של עומר מילר כבר הספיקה להצדיק את שמה של אלת הסערות היוונית עם מה שחוללה בימים הספורים מאז פתיחתה. התפריט כאן ים-תיכוני בביצוע מקורי, עם אופציות קטנות ומפנקות לארוחות בוקר, והוא משתנה, נכון לעכשיו, כל כמה ימים. למקום שלושה איזורי ישיבה גדולים מאוד – המסעדה הפנימית הממוזגת, מתחם דק העץ ומקומות הישיבה שעל החוף עצמו - לכל איזור תפריט קצת שונה בהתאם לאופי ולאווירה. 
מה אוכלים: במסעדה הפנימית תמצאו קלאסיקות לצד פרשנות מקורית של השף, עם מנות כמו טרטר טונה אדומה עם צזיקי וצנוברים (62 שקלים); המבורגר סלמון עסיסי עם אבוקדו וקרם חלפיניו (68 שקלים); וקרפצ'יו בקר עם סלט מנגו מאיה (52 שקלים). על החוף תמצאו אוכל פשוט יותר שתמיד בא טוב עם רעש הגלים, כמו המבורגרים מגוונים, שניצלונים קריספיים ועוד. 

קליפסו - לכל הפרטים 

A post shared by Omer Miller (@omermiller) on

החדשה: גזוז ביץ'

ממש לאחרונה הושקה מסעדת גזוז ביץ' במתחם חוף ירושלים בתל אביב, שמציעה לעוברים והשבים ולאורחי החוף אתנחתא של אוכל כיפי, דרינק מרענן ומוזיקה טובה. התפריט מתאים גם למי שמחפשים מנות לא מחייבות שילכו נהדר עם הבירה, וגם לאלה שנפתח להם הרעב אחרי יום ארוך של רביצה אל מול הים. תמצאו בו מבחר גדול ויצירתי של מנות ראשונות, סלטים מרעננים, מנות עיקריות וגם אופציות לילדים. בקרוב ייפתח גם מתחם פנימי בנוסף למתחם הישיבה המעוצב שעל החוף עצמו, שיארח מגוון תקליטנים מכל הספקטרום המוזיקלי, תערוכות אמנות ועוד.
מה אוכלים: נקניקיות איריות של המומחה אלן טלמור, עם סלט עגבניות חריף וטחינה, מוגשות על לאפה כיפית ורכה שכיף לקרוע עם היד (52 שקלים); סיגרים עם בשר צלעות מפורק בבישול ארוך, ובצלצלי שאלוט עם צנוברים (48 שקלים); וקינוח מופלא של עוגת ביסקוויטים ביתית עם טוויל קראנצ'י, בדיוק כמו שעוגת בסקוויטים נועדה להיות (40 שקלים).

גזוז ביץ' - לכל הפרטים

מסעדת גזוז
אוכל ומוזיקה לנשמה. גזוז ביץ' החדשה צילום: באדיבות המקום

הסטייליסטית: מסעדת מציצים

בחוף הים הכי מיתולוגי של תל אביב, מסעדת מציצים משלבת קולינריה ואלכוהול לצד אווירה עדכנית ומרעננת. בזמן שהווייב והסאונד באחריות רונן מיילי, הבעלים של החתול והכלב, על הצד הקולינרי אחראי השף של מסעדת סיטארה, שמציע תפריט מפתיע עם מגוון רחב של מנות "פותחים שולחן" עממיות, נשנושים כיפיים, ובערך כל דבר אחר שאולי תרצו לאכול. גם תפריט ארוחות הבוקר כאן מפתה, ושווה לנצל אותו ביחד עם הבריזה של שעות הבוהריים וקוקטייל בוקר חמצמץ. בטוח אחרי 17:00 איפשהו בעולם, נכון?
מה אוכלים: מנת חוף קלאסית של פרוסות דג מטיאס כבוש במקום עם בצל ירוק וסגול (36 שקלים); שווארמה אסלית עם טחינה לבנה, עמבה, בצל וסומק על לחם פרנה לוהט (75 שקלים); וקינוח מרענן של קרם ברולה עם פטל חמצמץ ובזיליקום (40 שקלים).

מציצים - לכל הפרטים 

מסעדת חוף מציצים
אווירה של פאן ואוכל מושקע. שווארמה של מסעדת מציצים צילום: טום חוליגנוב

היוונית: פאראקאלו

אל מול חוף הים הציורי של יפו, היוונית החדשה והיפיפייה פאראקאלו תגרום לכם להרגיש בטברנה שמחה אי שם במדינה רחוקה ליד הים התיכון. הבעלים של המקום מביאים את הקסם היווני לצלחת עם חומרי גלם פשוטים ואיכותיים, שמרכיבים מנות קלאסיות שלא צריכות יותר. לצד העיקריות והדגה הטרייה, תמצאו בתפריט מאזטים קרים וחמים, סלטים, מאפים וארוחות בוקר לפתוח איתן את היום על הצד הטוב. גם הקינוחים כאן לא נופלים לקלישאה ונשארים נאמנים לקו היווני האותנטי. חובה לציין לחיוב את העיצוב המושקע והצבעים המרגיעים שמחמיאים לכל החוויה.
מה אוכלים: פותחים את היום עם בוקר דייגים עם ביצה קשה, דגים מעושנים, ציזיקי, איקרה וסלט יווני טרי (52 שקלים); ממשיכים עם  קלמרי צרובים על הפלנצ'ה עם בצל סגול, שמן זית, לימון וטימין (42 שקלים); בעיקריות תמצאו גירוס פרגית על פיתה שטוחה עם צ'יפס וסלט עגבניות (66 שקלים); ובשלב הקינוח תסגרו עם  עוגת סולת ותפוזים לצד קרם פרש שלחתום לכם את הארוחה עם חיוך (29 שקלים). 

פאראקאלו - לכל הפרטים 

מסעדת פאראקאלו
עיצוב נעים וצילילים מיוון. פרארקאלו ביפו צילום: אביעד בר

ועוד שתיים מומלצות מחוץ לעיר:

המגניבה: גזיבו

כבר כשנכנסים לתוך דק העץ הארוך והיפייפה, שמלווה את רצועת החוף בדרך לגזיבו, מקבלים תחושה של מקום קצת שונה שמפגיש באלגנטיות אוכל ואווירה שמחה של מזח שוקק. פרט למסעדה, המתחם בהרצליה פיתוח משלב בתוכו גם מועדון שייט וגלישה פעלתני, ומושך אליו גולשים רבים מרחבי הארץ. בתפריט המקום תוכלו למצוא טאפאסים ומנות ראשונות ים-תיכוניות, סלטים ועיקריות בשריות או מנות מן הים. תוסיפו לזה איזה קוקטייל או שייק מרענן, ואתם לגמרי בחופשה על אי מרוחק ואקזוטי. 
מה אוכלים: סלמון כבוש בצורה מופתית עם בצל סגול וקרם פרש למנה ראשונה (56 שקלים); סלט פאטוש חתוך גס עם קוביות פטה נדיבות, קרוטונים, ותיבול לבנוני של זעתר וסומק ברוטב שמן זית ומיץ לימון (46 שקלים); ופילה סלמון במרינדת פפריקה מעושנת, עם ירקות צלויים בטאבון, רוטב דגים ותוספת לבחירה (105 שקלים).

גזיבו - לכל הפרטים 

גזיבו הרצליה
אנרגיות של גולשים. סלט מרענן בגזיבו צילום: דן חאצ'טריאן

הוורסטילית: תאיו

אם יש עיר שהשם שלה מצדיק את החוף, זאת לא אחרת מבת-ים. כאן, על שפת הים, תוכלו למצוא את תאיו, מסעדת דגים ושף שמושכת אליה סועדים רבים מהסביבה וגם לא מעט תיירים. המקום משנה את פניו לאורך שעות היממה, כשבבוקר מציע מגוון ארוחות בוקר מלוחות ומתוקות, ובצהריים והערב נהפך למסעדת שף מוקפדת. למרות שתוכלו למצוא פה מנות בשר מספקות, ההתמחות כאן היא הדגים ופירות הים  שמגיעים במגוון סגנונות וטעמים.
מה אוכלים: חריימה מבושל ברוטב עגבניות אותנטי ופיקנטי, מוגש בליווי סלסלת לחמים (89 שקלים); שרימפס או מיקס שרימפס וקלמרי ברוטב שמנת, שום, יין לבן ורצועות חזה אווז (119 שקלים); ודג לברק שלם פתוח בגריל (109 שקלים).

תאיו - לכל הפרטים 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>