1. אוכל
  2. כתבות

מול הים: מסעדות מומלצות בנמל תל אביב

מסעדה יוקרתית עם ארוחה מושקעת, מטוגנים ובירה באווירה של חו"ל, תאילנדית שלא יודעת מנוח ודוכן שמוקדש לכריך ההרינג המושלם - כל מקומות האוכל המומלצים בנמל תל אביב

בני הדייג נמל תל אביב
מוסד חסר פשרות. פילה דג של בני הדייג צילום: שרית גופן

מאז ומתמיד נמל היה דבר סנסציוני. החוט שמקשר בין תרבויות אנושיות רחוקות, יוצר מעבר של סחורות אקזוטיות, חומרי גלם מרוחקים ותיירים ומהגרים סקרנים. אמנם עבר כבר יובל מאז עגנה האונייה האחרונה בנמל תל אביב - אבל עם בריזה מהים, אווירה שוקקת, שוק איכרים ושקיעות יפיפיות, לא נראה שחסר לו כלום. הסצינה הקולינרית במרכז הבילויים ממשיכה להכות גלים -  הלכנו לבדוק איפה הכי כדאי להתמקם.

» הכשרות הטובות בירושלים
» הכשרות המומלצות בתל אביב
» פיצריות שוות בפתח תקוה
» בתי הקפה הטובים בתל אביב
» אופרה בטריבונה 2017

קיטשן מרקט

מעל לכל ההמולה של שוק האיכרים הצבעוני תמצאו את מסעדת קיטשן מרקט האלגנטית והצבעונית לא פחות. התפריט של השף יוסי שטרית מוקפד וגדוש יצירתיות, משלב בתוכו המון חומרי גלם טריים ועונתיים שמגיעים לכאן מהשוק עצמו, והקומפוזיציות של המנות פשוט מרהיבות ומפתיעות כל פעם מחדש. כל החלל כאן משקיף אל הים והשוק הפתוח, מה שמספק חוויה אחרת של הנמל, כזו שתגרום לכם לרצות לחזור. אם אתם מחפשים ארוחה מושקעת, זהו בדיוק המקום הנכון.
מה אוכלים: ביצה רכה עם קרם פטריות פורצ'יני, קרוטוני בריוש וקצף פרמז'ן לפתיחת התיאבון (46 שקלים), סלמון עשוי בטכניקת סו-ויד עם קראמבל אצות ורוטב חציל ומיסו (98 שקלים) וטורטליני טלה עם קרם תפוחי אדמה, ירקות גינה ורוטב יין  אדום (92 שקלים). 

קיטשן מרקט - לכל הפרטים (לא כשר)

מנה של קיטשן מרקט
נגיעה של שף בכל מנה. קיטשן מרקט צילום: אנטולי מיכאלו

לחם בשר

השילוב הנפלא ועתיק היומין בין בצק אפוי לבשר מתגלם בלחם בשר, הפופולארית במיוחד בקרב משפחות שומרות כשרות. התפריט במסעדה הכשרה למהדרין משלב בין מנות בשריות של נתחים (אנטריקוט, פילה, סינטה) לבין מנות מהטאבון, העומד בגאווה בחזית המקום, ומוציא מתוכו מאפים בשריים מלאי נוכחות וניחוחות. המקום מתאים גם לקבוצות גדולות והשיק לאחרונה תפריט קינוחים וקוקטיילים חדש וקיצי. 
מה אוכלים: סינייה טלה במחבת כבדה, עם בשר ראגו טלה, גרגירי חומוס, טחינה, צנוברים וקרם חציל שמכוסה ביריעת בצק שחוצבים דרכה את הדרך (92 שקלים), 200 גרם פילה בקר מיושן 21 ימים בציר יין אדום עם תוספת לבחירה (164 שקלים), ועל הצד הקליל סביצ'ה דג ים לבן עם סויה, סלרי, פלפל שאטה וצנונית (59 שקלים). 

לחם בשר  - לכל הפרטים (כשר למהדרין) 

לחם בשר
בשר איכותי למהדרין. לחם בשר צילום: גליה אבירם

פיר 23

כל נמל שמכבד את עצמו זקוק לפיש אנד צ'יפס טוב, ובגדול פיר 23 לגמרי סוגרים את הפינה הזו. המקום, שממוקם על דק העץ הרחב של הנמל, נפתח עוד בשנת 2006 כמסעדת בת של מול ים ז"ל, מאז מגיש פסט-פוד גורמה באווירה של חו"ל אל מול השקיעות המהממות של הים התיכון. בריזה נעימה, שתייה קרה, מוזיקה טובה ומטוגנים מכל הטוב שיש לים להציע – הכי סן פרנסיסקו שתמצאו פה, בהתחייבות. 
מה אוכלים: פיש אנד צ'יפס כמובן, מדג קוד צפוני שהמקום מייבא פעמיים בשבוע באופן אישי, מטוגן בבלילת בירה ומלווה בצ'יפס בלגי שמנמן (52 שקלים), טבעות קלמרי מטוגנות בפנקו עם טוגראשי – תערובת תבלינים חרפרפה (41 שקלים) וטורטיה עם בשר אנטריקוט חתוך דק, מיונז ביתי, צ'ילי מתוק, בצל מטוגן, חסה ועגבניה – אחת המנות האהובות במקום (39 שקלים).

פיר 23 - לכל הפרטים (לא כשר)

פיר 23 נמל תל אביב
עם בירה בצד ואתה מסודרים. פיר 23 צילום: רעות סהר

שרי הרינג

לפעמים סנדוויץ' טוב הוא כל מה שצריך כדי להיות מאושר באמת. גם שרי אנסקי מצאה את האושר שלה בין שתי פרוסות באגט, כשפתחה את דוכן שרי הרינג במתחם השוק המקורה מתוך אהבה של המון שנים ונגיעה של השראה הולנדית. רק שלושה ימים לפני שהשוק נפתח היא החליטה סופית שהיא בפנים, לקחה קרש חיתוך מרפי כהן (רפאל), קנתה פרודוקטים משובחים, נעמדה שם מעל ארגז חקלאים והחלה במלאכה. התור שהשתרך במהרה מתוך השוק החוצה העיד שזו רק ההתחלה.
מה אוכלים: סנדוויץ' הרינג מדג מובחר ונקי, עם חמאה שמרוחה משני הצדדים בשכבה מדוייקת, בצל ירוק, בצל לבן, צ'ילי ומיץ של עגבנייה צהובה חמצמצה (38 שקלים), סנדוויץ' טונה מעושנת עם מיונז והרבה ירקות (39 שקלים) וסנדוויץ' סרדינים מבוקש במיוחד ואהוב על שלל הלקוחות האדוקים (35 שקלים). 

שרי הרינג - לכל הפרטים (לא כשר)

שרי הרינג
סנדוויץ' שווה אושר. שרי הרינג בנמל צילום: באדיבות המקום

דלישס דלי בר

עוד ייצוג מכובד של קצביית הבוטיק דלישס בשווקים האורבניים של תל אביב. דלישס דלי בר בשוק הנמל מציע לקהל העוברים והשבים המבורגרים וסנדוויצ'ים מנתחי בשר איכותיים שמעושנים או נטחנים בקצביית האם, עם לחם טרי שנאפה במקום ומגוון רטבי איולי מסקרנים. לכבוד הקיץ הצטרפו לאחרונה לתפריט מנות חדשות כמו המבורגר בהשראה גרמנית וכריך פועלים בסגנון אמריקאי.
מה אוכלים: המבורגר שוקרוט גארני על שם תבשיל הכרוב והבשר האלזסי עם קריספי קורנביף, כרוב כבוש ואיולי שום (59 שקלים), כריך שפונדרה ברוטב ברביקיו ובצל מקורמל (59 שקלים), וסנדוויץ' סינטה עם איולי שום, דבש וצ'יפוטלה, חסה, עגבניה, מלפפון כבוש ובצל מטוגן שהולך נהדר עם ביצת עין (59 שקלים).

דלישס דלי בר - לכל הפרטים (לא כשר)

דלישס דלי בר
מנות בשר עם כבוד. כריך שפונדרה של דלישס דלי בר צילום: דן לב

בני הדייג

המוסד הוותיק שהפך למילה נרדפת ל"פותחים שולחן", בני הדייג כבר מונה חמישה סניפים בערי חוף שונות ברחבי הארץ, כשסניף נמל תל אביב מציין בקרוב 17 שנות פעילות. המקום מגיש מגוון רחב של דגים ופירות ים בשיטות עשייה שונות לבחירה, לצד מספר מנות בשר למי שלא יכול בלי. כל ארוחה כאן נפתחת בחגיגה של שפע - מבחר גדול של סלטים שמוגשים לשולחן (14 במספר, אם אתם מוכרחים לדעת), מספר סלטי ירקות וגם מנת חריימה הבית - מהמתכון של אמא של בני (לא יעזור לכם לבקש אותו, מדובר כאן בסוד והדגים לא מדברים).  
מה אוכלים: קציצות לוקוס עם עשבי תיבול על טחינה חמה, שנאפית ביחד עם הקציצות בתנור לאחר הטיגון (45 שקלים) ומנת בר-ים אפוי בגריל במעטפת מלח גס, צורה שבה הדג שומר על העסיסיות והטעמים שלו, ולא מצריך תיבול נוסף פרט לשפריץ לימון טרי (300 שקלים לק"ג).

בני הדייג - לכל הפרטים (לא כשר)

פילה סלמון של בני הדייג
ממלכה של דגים. בני הדייג צילום: שרית גופן

נאם

חמוץ, מתוק, מלוח, חריף ומר - מבחינת מסעדת נאם  זאת לא  ארוחה תאילנדית מושלמת אם לא חוויתם את כל הטעמים הללו במנות הבועטות שהיא מגישה. המסעדה נפתחה בעקבות האהבה של הקהל הישראלי לאוכל התאילנדי, ומציעה מטבח מסורתי לצד מנות יותר מודרניות במעטפת לא רשמית. האהבה הוכיחה את עצמה כשתוך 3 שנים בלבד המקום צבר קהל מעריצים מכור. סניף הנמל הוא סניף המשלוחים והשירות המהיר של המסעדה (שממוקמת לא רחוק משם) ובו תוכלו גם לשבת, לספוג אווירה וליהנות מהמנות המוגשות בכלי במבוק. 
מה אוכלים: פאד קא פאו שהיא מנת בשר קצוץ לבחירה ברוטב צדפות עם בזיליקום, בצל, שעועית תאילנדית, שום, כוסברה וצ'ילי, בליווי ביצת עין ואורז מאודה (67 שקלים), ומנת פאד סי יו מנצחת מאטריות אורז רחבות עם בשר / שרימפס / או טופו לבחירה, סויה מתוקה, ברוקולי, בצל ירוק, כוסברה, תרד, ביצה וקריספי שום (63 שקלים).

נאם – לכל הפרטים (לא כשר)

מנה של נאם
תמיד בא טוב. מנה של נאם בנמל תל אביב צילום: תומר אפלבאום

מקס ברנר

אחרי 12 שנות פעילות מתוקות, מרגיש כאילו בר השוקולד המוכר נמצא בנמל מאז ומתמיד. הרשת השוקולדית חוצת היבשות מקס ברנר היא כידוע כבר מזמן לא רק שוקולד, ומציעה מנות עיקריות מגוונות וארוחות בוקר לאורך כל היום בנוסף לתפריט הקינוחים המושחת. ממש עכשיו הושק כאן תפריט קינוחי קיץ נוסטלגי עם קריצה לשנות ה-80, תמצאו בו מילקשייקים בטעמי פיסטוק סוכריות ומסטיק בלונים, ארטיק פונץ' בננה "של חוף מציצים" ועוד. הילדים בטוח לא יתנגדו.
מה אוכלים: שלישיית קרמבואים מצופי שוקולד עם גלידות בטעמים בפנים, ששוברים על השולחן עם פטיש ויוצקים עליהם רוטב שוקולד חם - הלייקים על הסרטון מובטחים (79 שקלים, מתוך תפריט הקיץ), פונדו שוקולד זוגי קלאסי וכיפי עם שוקולד מריר / חלב / לבן ופירות, מרשמלו ותופינים לטבילה (72 שקלים) ומילקי מקס עוגיות שלנצח יהיה אחד הפייבוריטים, עם קרם טראפל שוקולד חלב, שברי שוקולד לבן, עוגיות אוריאו, נוגט, קצפת, כדורי וופל שוקולד קראנצ'י וגם רוטב טופי כי למה לא (46 שקלים). 

מקס ברנר - לכל הפרטים (לא כשר)

מקס ברנר
הצד המתוק של הנמל. מקס ברנר צילום: אפיק גבאי

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>