1. אוכל
  2. כתבות

רן שמואלי: "אנחנו צריכים לפרגן יותר אחד לשני"

אחרי שפתח את קוקוריקו, דוכן רוטיסרי חדש בשרונה מרקט, תפסנו את רן שמואלי לשיחה קצרה על המהלך המרענן, התוכניות לעתיד, ומה הוא באמת חושב על הקשר בין ריאליטי להצלחה? ראיון עם אחד שיודע

רן שמואלי
אם נצליח נגיע גם ללב תל אביב. רן שמואלי צילום: אפיק גבאי

 בין שלל בתי האוכל החדשים שנפתחו לכבוד הקיץ, ישנם גם כמה מקומות שעליהם חתומים שפים עם ניסיון וקילומטרז' ששמור למעטים בארץ. אחד מהם הוא השף רן שמואלי, שלצד מסעדה מצליחה (קלארו במתחם שרונה), קייטרינג עם מוניטין חסר פשרות, ועל הדרך גם שיפוט בריאליטי בפריים טיים, השיק לאחרונה את קוקוריקו -  רוטיסרי חדש ומסקרן בשרונה מרקט בתל אביב. שאלנו את השף כמה שאלות ענייניות על הפרויקט החדש, הבחירות העסקיות ומה הוא חושב שיקרה בעקבות הגעתו של מדריך הקולינריה גו-מיו לארץ? תכינו לעצמכם משהו לנשנש, הראיון הבא עלול לעשות אתכם רעבים. 

» מעורב ירושלמי: ראיון עם אסף גרניט
» ראיון עם השף הטבעוני שמגיש סטייקים
» מסעדות חדשות שנפתחו לאחרונה 
» שפים ישראלים שעושים לנו כבוד בחו"ל

אחרי התמקדות בעיקר בעולם הפיין דיינינג של המסעדות והקייטרינג, פנית יותר לכיוון של אוכל רחוב, מדוע?
" אני לא קורא לקוקוריקו אוכל רחוב, אלא slow food ב-fast serving. יש לנו במקום שלושים מקומות ישיבה, ואני פחות מאמין בלאכול בעמידה. קוקוריקו הוא אוכל ממוקד עם תפריט מצומצם ומדויק". 

למה דווקא רוטיסרי? מה הייחוד שלו? 
"הגיע הזמן לתת כבוד לציפור הלאומית, לא? (צוחק) וברצינות, קוקוריקו נולד מאירועי הקייטרינג שאנחנו עושים. מבין שלל העמדות שישנן, דוכן העוף הוא הפופולרי ביותר ועם הזמן הבנו שיש לנו ביד מוצר. הרוטיסרי היה סוג של חלום שהתגשם - הוא מאוד מתאים לאגן הים התיכון בכלל ולישראל בפרט, עם הקלילות והעסיסיות שבו. כאן, שידכנו לו סלטים רעננים, רטבים עוקצניים ותוספות המבוססים על תוצרת ירקות עונתית".

מה היו האתגרים שקדמו לפתיחת הרוטיסרי?
"האתגר הגדול ביותר היה באיתור עופות טריים ברמה הגבוהה ביותר, וכמובן ליצור מוצר אחיד. העבודה שלנו היא עם עופות שלמים, נקיים מעצמות, ללא אנטיביוטיקה ותוספים, מה שמניב בסופו של יום תוצר שהוא עסיסי מאוד מבפנים ופריך מבחוץ".

עוף של קוקוריקו רן שמואלי
כמו שעוף צריך להיות. מנה בקוקוריקו צילום: אפיק גבאי

אם נתייחס קצת למיקום של קוקוריקו -  יש סיכוי שהוא נבחר מטעמי נוחות? בגלל הקרבה לקלארו? 
"ראשית התשובה היא כן, יש יתרון לא מבוטל בהימצאות של שני העסקים בקרבת מקום ושנית, אני מאמין בשרונה מרקט, בניהול של המקום וחושב שהשוק ילך ויפרח. כבר היום אנחנו רואים בו תמהיל נכון של עסקים ומקומות של שפים ומסעדנים מהשורה הראשונה. יתרה מכך, האוכלוסיה באזור גדלה - מבחינת תושבים ומבחינת בנייני משרדים המוקמים בסמיכות". 

יש שיגידו שמתחם שרונה עצמו פונה יותר למבקרים, תל אביביים "אמיתיים" פחות מגיעים לאזור. כמה זה נכון? 
"הופתעתי לגלות שיותר ויותר תל-אביביים מגיעים למקום. נכון שנשמעים קולות של קהל שלא מתחבר לשרונה מרקט ורואה אותו כלא תל-אביבי, אבל חברים, העיר מתפתחת ואם אתם רוצים לזרום עם העיר, אז כמו שהיא זרמה מהמרכז לכיוון שכונות כמו פלורנטין ושפירא ככה היא גם זורמת מזרחה לכיוון שכונת מונטיפיורי, ביצרון והאזור שלנו.  בנוסף, זה אזור מאוד עסקי  עם הרבה מגדלים וקהל שרוצה לאכול אוכל בריא בצהריים. זה מקום טבעי לפתוח בו סניף ראשון". 

למה לא לפתוח במיקום מרכזי יותר בתל אביב?
"אם נראה שקוקוריקו היא סיפור הצלחה - והתגובות הראשוניות החיוביות  שאנחנו מקבלים מהקהל ילכו ויתגברו, אנחנו בהחלט רואים את עצמנו פותחים משהו במרכז העיר". 

העונה הבאה של בייק-אוף מעבר לפינה, איך העונה הראשונה השפיעה לך על הקריירה?
"בין קלארו, קוקוריקו והקטיירינג אני עמוס ביותר, וזה היה אחד השיקולים שעמדו לנגד עיני בהחלטה שלא ליטול חלק בעונה השנייה. עצם זה שאני מאוד עמוס מעידה על כך שהעונה הראשונה השפיעה עלי מאוד לחיוב". 

רן שמואלי
העונה הראשונה של בייק אוף השפיעה לטובה. רן שמואלי בקוקוריקו צילום: אפיק גבאי

מה משך אותך בעולם הריאליטי אחרי שנים של עבודה בשטח? 
"לאו דווקא הריאליטי הוא שמשך אותי אלא העשייה הטלוויזיונית והפורמט שהוא רציני ומקצועי. בעקבות זאת, החלטתי גם ללכת על תוכנית בישול משלי - "תוצרת ישראל" - שהיא בבחינת הגשמת חלום קטן (תוכנית שעלתה בעבר בקשת ערוץ 2) . אני בהחלט רואה בטלוויזיה כלי חיובי ואיכותי לקידום עסקים. 

יש לך ביקורת כלפי תכוניות הריאליטי כפי שהן היום? 
"אין לי ביקורת. יש בי צער מסוים על כך שמי שזוכה חושב שהוא יכול לפתוח מסעדה. מכאן, אני חושב שהתוכניות האלה עשויות לגרום נזק מסוים למקצוע ולמקצועיות שלנו". 

אתה מאמין שהשתתפות בתוכנית ריאליטי היא צעד נכון עבור טבח/קונדיטור מתחיל? 
"אלא ממש משנה מה דעתי בנושא - כולם ירצו לקחת חלק בתוכנית כזו. זה מאוד זוהר ומפתה ומהווה מקפצה אישית ומקצועית לא מבוטלת. עם זאת, אני חושב שזה קיצור דרך לא מקצועי. 

בוא נתייחס קצת לסערת גו-מיו שמציפה את הביצה הקולינרית שלנו - הרבה שפים יצאו נגד וטענו שזהו מותג מיושן ולא תמיד רלוונטי. מה עומד מאחורי תגובתם לדעתך? אתה חושב שזה ייצור שינוי בסצנת המסעדות? 
"אני ברגשות מעורבים בנוגע לכניסת גו מיו לסצינה הישראלית. מחד, המהלך שם אותנו על המפה הקולינרית העולמית ומבטא את ההערכה הגוברת שרוכשים בעולם לאוכל הים תיכוני בכלל, ולמטבח הישראלי בפרט. מצד שני הדבר האחרון שענף המסעדנות שלנו צריך הוא עוד תחרות. אני מאמין שאנחנו צריכים לפרגן יותר אחד לשני ופחות להתחרות זה בזה". 

איפה נראה אותך עוד 10 שנים?
בשנים הבאות אני רואה את עצמי ממשיך ומגשים את החלומות הקולינרים שלי, שלשמחתי כל הזמן מתפתחים ומשתנים".

קוקוריקו של רן שומאלי - לכל הפרטים

 

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>