1. אוכל
  2. כתבות

מגרגרים ש: מסעדות חדשות שנפתחו לאחרונה

פיתה שתוציא אתכם לדרכים, המקום החדש שיוסיף קצת פלפל (צ'ומה) לפלורנטין, הסניף הבא של מושיק רוט ובר היין החדש של הירושלמים - כל הידיעות החשובות לפודיז המצוי

מנה של מסעדת שסטל
מרעננות לנו את הקיץ. מנה של מסעדת שסטל צילום: אפיק גבאי

מקומות נפתחים, תפריטים מוחלפים, שפים נוסעים וטרנדים מומצאים  - הזירה לא נחה לרגע, ולמען האמת, אפילו אנחנו לא מצליחים לעקוב אחרי כל מה שקורה כאן. אחרי שסיפרנו לכם על כל המסעדות החדשות שעתידות לעשות לנו את הקיץ, קיבלנו גל שני של בשורות שלא השאירו אותנו אדישים (ורק עשו אותנו הרבה יותר רעבים) - השווארמה המפורסמת של בינו סוף סוף נפתחת בשדרות רוטשילד, המסעדה שתכניס עוד קצת רעננות לרעננה והחומוס של זרזיר ליד הבריכה - מדור האוכל של עכבר העיר עושה לכם סדר בצלחת. 

» הגלידריות המומלצות בארץ
» המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב
» מאפיות מומלצות בתל אביב
» החומוסיות הטובות ביותר

האיש והשווארמה
לא מזמן סיפרנו לכם כאן על המקום החדש של בינו גבסו (הידוע בכינויו דוקטור שקשוקה), שעתיד להיפתח בחלל בו שכנה מסעדת השולחן של עומר מילר בשדרות רוטשילד. עוד לא הספקנו להחליט בין פיתה ללאפה והמקום כבר נפתח להרצה ממש בימים אלה.

מעכשיו, לצד שפע בתי האוכל המפונפנים שפזורים באיזור, תמצאו גם מקום שעושה שווארמה נטולת מניירות שתבוא לכם בול במקום באמצע יום העבודה הארוך. המקום התחיל לעבוד במתכונת הרצה.
שווארמה בינו  - רוטשילד 73, תל אביב

שווארמה בלאפה של בינו
גם למרכז תל אביב מגיע. שווארמה בינו צילום: ברק קרואני

אמא תארזי לי אוכל
שכונת פלורנטין בתל אביב מלאה בצעירים שצריכים מדי יום להסביר לאמא שלהם למה הם לא הגיעו לבקר כבר חודש. אז נכון, אמא יש רק אחת (ובתכלס, אתם לא באמת עסוקים עד כדי כך) אבל מהצד הטעים והמנחם של האוכל הביתי אפשר ליהנות מעכשיו גם בלי לצאת מגבולות השכונה. תכירו את נינה - מסעדה חדשה ברחוב הרצל שמתמחה באוכל ביתי ובמאכלי עדות. על המקום אמון המסעדן עופר קביליו שגדל בבית מרוקאי, תורכי ותימני, שם התאהב במאכלים המנחמים והתמסר לטעמים המנצחים. את נינה פותח קביליו אחרי חודשים של תכנון במטרה לספק לתושבי השכונה חוויה נעימה, טעימה, משתלמת ואותנטית. בתפריט של נינה תמצאו קובה ממולא בשר עם טחינה, נענע ומטבל כוסברה (18 שקלים); עלי גפן ברוטב שום ולימון עם ציזיקי (24 שקלים); חריימה פיקנטי עם חלה מתוקה (45 שקלים) ועוד. לכו לפרגן.
נינה - הרצל 77, תל אביב

מסעדת נינה
המאמא של השכונה. מסעדת נינה צילום: יואב פלד

מושיק רוט בשמונה שקלים
רשת שמונה של השף מושיק רוט מגיעה לתל אביב ותפתח סניף ברחוב אבן גבירול 25, מול מזנון הפיתות של אייל שני. רשת שמונה מציעה כריכים ומנות כשרות במחיר של שמונה שקלים ומעלה, בהן המבורגרים, כריכי אסאדו ונתחי אווז, קציצות מרוקאיות עם גרגירי חומוס, סלט ירוקים עם אגוזים, שקשוקה, חביתות ומגוון אפשרויות צמחוניות וטבעוניות. מי שירצה "לפתוח שולחן" יוכל לעשות זאת די בקלות – עסקית שכוללת שלוש מנות לבחירה ושתיה תעלה 26 שקלים, וארוחת ילדים עם עיקרית, תוספת ושתיה תעלה 18 שקלים. הסניף התל אביבי בשלבי הקמה וצפוי להיפתח באוגוסט. שף יש לך עודף מ-10? 
שמונה - אבן גבירול 25, תל אביב

רשת שמונה של מושיק רוט
סנדוויץ' בגרסת השף. רשת שמונה של מושיק רוט צילום: באדיבות יח"צ

חייל מה לשים לך בפיתה?
פיתה עם פרוסות של רוסטביף מסינטה מיושנת, מריחה של חרדל דיז'ון, קראנץ' בצל מקורמל, ונגיעה של טחינה קרמית -  אם גם אתם, כמונו, מלקקים עכשיו את השפתיים וזזים בחוסר נינוחות על הכיסא, כדאי שתכירו את זויה – מסעדת גריל חדשה שנפתחה לפני כחודשיים בתחנת הדלק השחר, על כביש 2 לכיוון דרום. זויה מספקת את כל מה שטוב במסעדות דרכים, כשהיא עושה זאת במטבח מושקע ומושחז, עם מיטב חומרי הגלם ועיצוב לא מתפשר. לצד המנות המגוונות משיקה זויה בימים אלה תפריט פיתות חדש שישדרג לכם את הנסיעה ואפילו יכניס אתכם לאוטו במיוחד. תמצאו בו סביח אל חייר- פיתה של בוקר (אבל לא רק) עם חציל מטוגן, חביתה, טחינה, אריסה ופטרוזליה (26 שקלים); מזרח תיכון חדש - פיתה עם כבדי עוף, לבבות עוף, חזה עוף, בצל מקורמל, תבלינים טריים וטחינה  (32 שקלים);  ופיתה עם לבבות ארטישוק צרובים, לבנה ביתית, מיץ לימון ופטרוזליה  (32 שקלים). 
זויה גריל בר - תחנת דלק השחר, כביש 2 (לכיוון דרום)

 פיתות של מסעדת זויה
פיתה זה כל מה שצריך. מסעדה זויה צילום: סטס קורינסקי

הצד הירוק של רעננה
גם רעננה מתחדשת קולינרית ולעיר מצטרפת שסטל -  מסעדה חדשה במתחם הפסטורלי מקום בלב. שסטל מתאפיינת  בעיקר במטבח מקומי, שמתבסס ועושה כבוד למוצרים החקלאיים שחלקם הגדול מגיע ישירות מגני הירק, התבלין והפרי שסמוכים למסעדה. תוכלו ליהנות מחוויה משפחתית מלאת טעמים וקסם ולפגוש תפריט רחב, ידידותי ועשיר בחומרי גלם טריים. בראשונות תוכלו למצוא צלחת ירקות עונתיים מגן הירק, דלעת מקורמלת וריבת אבטיח (42 שקלים); או בוראטה בפאלו של מחלבות עברי עם סלסת עגבניות מהשדה וקרעי בזיליקום צעיר (59 שקלים). בעיקריות מציעה שסטל כרעי עוף מעושנות עם ירקות שורש עונתיים - סלרי, גזר, כרישה וקולורבי (78 שקלים) ומוסר ים עם לפת מקורמלת בדבש ממשק פרנק, קישוא, תרד וקרם יוגורט (128 שקלים). המסעדה פתוחה כל השבוע בין השעות 12:00-24:00. 
שסטל - מתחם מקום בלב, רעננה

שסטל מטבח חקלאי
בסביבה רגועה עם מיטב חומרי הגלם. בוראטה של מסעדת שסטל צילום: אפיק גבאי

שיכורים מיין בירושלים
העונה החמה לא פסחה על עיר הבירה שזוכה גם היא במקום חדש באחת הפינות המבוקשות בעיר - פרימיטיבו, בפינת הרחובות קינג' גורג' והמעלות, הוא בר יין ואוכל מבית היוצר של אנשי המנזה במרכז העיר. פרימיטיבו שואף ליצור ולספק תרבות יין גבוהה, עם מבחר רחב של סוגים ואנשי שירות שלא יתביישו להשתמש בתיאורים כמו עגול וחברותי. לצד מקררי היין ותפריט הקוקטיילים המקורי תמצאו במקום גם מטבח פתוח שמציע מנות מגוונות שישלימו את החוויה. חלצו את הפקק, אנחנו בדרך.
פרימיטיבו – קינג ג'ורג' 35 ירושלים

פרימיטיבו ירושלים
מרימים ליין. פרימיטיבו בירושלים צילום: אפיק גבאי

מנשנשים בבריכה
עם כל הכבוד למסעדות שמצריכות מאתנו להתלבש (או מינימום נעליים) לפעמים אין כמו ניגוב חומוס טוב, וכשזה על בגד ים אז בכלל. זרזיר, החומוסיה המקומית של כרמי יוסף, מגיעה כעת למקום הכי מרענן ומתחילה להפעיל את מזנון הבריכה של היישוב. מסעדת הפופ אפ של זרזיר תפעל במהלך חודשי הקיץ ותציע לצד מנות החומוס גם שקשוקה (30 שקלים), פיצה אישית (30 שקלים), ארוחת בוקר ישראלי (50 שקלים), שניצלונים וצ'יפס לילדים (25 שקלים) ועוד מגוון מנות בניחוח ישראלי שתמיד בא טוב. למרפסת של זרזיר ניתן להיכנס גם אם אינכם אורחי הבריכה.
המרפסת של זרזיר - בריכת השחייה, רחוב הגפן 15, כרמי יוסף  

המרפסת של זרזיר
אוכל שכיף בקיץ. זרזיר בבריכה של כרמי יוסף צילום: זהר בר און

 

 

 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>