1. אוכל
  2. כתבות

ארוחת בוקר בקליפסו: לא חוף מבטחים

מסעדת החוף של עומר מילר הצליחה לייצר יותר גלים מאלה שמתנפצים על החוף של פרישמן בתל אביב. אז מה קורה שם בינתיים? בעיקר הרבה בלבול

מנת אגז בנדיקט של קליפסו
מהטובות בעיר. מנת אגז בנדיקט של קליפסו צילום: טל לוין

עומר מילר יודע לעשות באזז. עם חשבון אינסטגרם מתוקתק (גם שלו וגם של מסעדותיו), חברים מפורסמים דוגמת יהודה לוי ושלומית מלכה, והמבורגר שכל העיר מדברת עליו, הוא הפך ב-10 אצבעותיו את קליפסו TLV למסעדה המדוברת של הקיץ. כל יום עולות לרשתות החברתיות תמונות מעוררות תאווה של אוכל מושחת, שנראה טעים שזה אין לתאר. אלפי העוקבים מתייגים את חבריהם, ושואלים שוב ושוב – האם המסעדה פתוחה? מתי אפשר להגיע? והאם אפשר להזמין מקום? 

קליפסו TLV  - לשעות פעילות ולכל הפרטים
מה אוכלים בקליפסו ובסוסו אנד סאנס?

המסעדות החדשות של קיץ 2017 

התשובות בחלק מהמקרים מדויקות, ובחלק אחר מעט מבלבלות. לפי התגובות של מילר בחשבון האינסטגרם שלו המסעדה כבר פתוחה. כלומר, החלק של החוף פתוח, כלומר הוא פתוח להרצה. כלומר גם המסעדה פתוחה, אבל לא לכולם, כלומר אי אפשר להזמין מקום, וגם לא בדיוק להגיע. מבולבלים? גם אנחנו. נסיונות להשיג תשובה מדויקת מהיח"צ גם הוא עלה בתוהו. ככה זה כשעושים באזז, עדיף להיות כמה שיותר מסתוריים. 
אז מה עשינו? הגענו, פשוט ככה, ביום רביעי השבוע בבוקר, בשעות שבו נטען בחשבון האינסטגרם של המסעדה שהיא פתוחה (כלומר החל מ-8:00). בשעה 8:30 עוד נראה היה שחלק מהצוות מתלבט האם להתעורר או לחזור לישון. החלק של החוף היה פתוח, אך המסעדה, כך נאמר לנו, זאת מחלקה אחרת והיא סגורה. מתי תיפתח שאלנו? לא יודעים. הכי באזז שיש. אבל היי, החוף פתוח אז התיישבנו.

כריך חביתה בקליפסו
3 ביסים ב-43 שקלים. כריך חביתה בקליפסו צילום: טל לוין

קיבלנו תפריט זמני (כך כתוב עליו) שמחולק למנות קטנות, סלטים ומנות של בוקר. זמני זאת כנראה הגדרה מאוד רחבה בקליפסו, מפני שהכוונה כנראה הייתה שלא כל הזמן יש את כל המנות. למשל מנת החומוס, שנראית סופר מגרה ברשת החברתית הקרובה למקום מגורינו הייתה בתפריט, אבל לא היו פיתות. לא שהציעו פחמימה חלופית או מנה חלופית – פשוט אמרו שאין פיתות וביטלו את המנה. וגם הבריוש, שקשור למנת האגז בנדיקט, עדיין לא היה מוכן בבוקר, אז המנה, כך הודיעו לנו, תתעכב. חיכינו – כי אם חיכינו לתאגיד השידור הציבורי, קטן עלינו לחכות לעומר מילר שיכין בריוש. 


למרות שהיו בערך שני לקוחות על פני 700 הכיסאות הפתוחים, נדמה היה שהכל מתנהל בקליפסו באווירה מנומנמת. ונכון, המסעדה בהרצה, כלומר כך נדמה לנו, כי זה לא נאמר בשום שלב והמחירים אינם מחירי הרצה, אבל הרצה לא צריכה לכלול פאשלות בשירות או בדיחות על חשבון הסועדים. אם חסרים דברים במטבח, מן הראוי לציין זאת בעת הגשת התפריט, ולא 10 דקות אחרי ההזמנה. 

מנת הרינג בקליפסו
איפה הלחם? מנת הרינג בקליפסו צילום: טל לוין


אבל עזבו הכל, בואו נדבר על האוכל – הנה משהו שצריך לדעת על עומר מילר, הוא עושה אוכל טעים. לא מתוחכם, לא מקורי, אבל טעים, אפילו מאוד. מנת האגז בנדיקט הייתה מהטובות שטעמתי בתל אביב (וטעמתי), עם בריוש קלוי, סלמון שנכבש במקום ותרד שטופל נכון. השוס הגדול כאן היה רוטב ההולנדייז שהכיל תועפות לימון, והקליל מאוד את המנה המוכרת. נכון, נחמד היה שמנה שעולה 58 שקלים תגיע עם איזה סלט קטן ליד או משהו שקשור לארוחת בוקר, אבל מי אנחנו שנילחם במגמת המחירים המפורכים בעיר הזאת. מנת כריך חביתה הייתה הפתעה נעימה – שתי פרוסות בריוש הכילו חביתה רכה, שגם נזלה קצת על הצלחת, עם שכבה דקה של גבינת שמנת ומיני-מלפפונים במלח ולימון. זאת אחלה מנה, מאלה שמפנטזים עליהן בבוקר של רעב – אבל גם היא הגיעה בלי כלום לידה. ככה, 3 ביסים בערך ששווים 42 שקלים. אולי אנחנו משלמים על הנוף?

הזמנו עוד מנה של הרינג (האמת שהזמנו גם מנה של חומוס, אבל כאמור היו חסרות פיתות). פרוסות שמנמנות של הדג נחו בצלחת עם מלפפון חמוץ קצוץ, בצל קצוץ, רסק עגבניות, חמאה ו-3 טוסטונים. אז קודם כל בחשבון פשוט היה יותר הרינג מלחם, והרבה יותר מדי בצל באופן כללי. חוץ מזה, אלה בדיוק המנות המשמחות שמילר יודע לעשות – עם טעמים עזים, הרבה מלח וחריף, וקצת תענוגות עם החמאה בצד. בעצם, אם היינו אוכלים רק כאלה פלוס אלכוהול, כנראה שהיינו מאושרים עד הגג. כלומר מאושרים בהרצה. 

קליפסו TLV  - לשעות פעילות ולכל הפרטים

 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>