1. אוכל
  2. כתבות

מבשלים לשבת: מתכוני בשר עם טעם

חזה מולארד מתקתק ברוטב ענבים, פילה בקר בניחוח בורדולזי משכר או סינטה טלה עם גראטן מעודן? שפים ירושלמים מפנקים עם שלושה מתכונים קלילים ופשוטים למנות בשר שישדרגו לכם את השבת

חזה מולארד ברוטב ענבים
תתפלאו כמה זה קל. חזה מולארד ברוטב ענבים צילום: אפרת ליכטנשטט

חג האוכל הגדול תם ונשלם וברחובות כבר מתחילים לצוץ דגלי ישראל שנושאים עימם תחושת גאווה לצד קונוטציה מעוררת תיאבון של ניחוחות על האש. עד שנתחיל לתכנן את הפיקניק הגדול הבא נותרו לנו סופי שבוע ספורים של אינטימיות משפחתית ותחושה ביתית מנחמת, כדי לאכול טוב ולהשקיע באנשים שהכי קרובים אלינו. בדיוק בגלל זה השף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום הירושלמית, והשפית לירז שדה מבראסרי עין כרם, חיברו עבורכם מתכוני בשר פשוטים שיהפכו את השבת לחגיגית באמת ויפיצו בבית ניחוח של מחמאות.

» מתכוני פטריות שישאירו אתכם בבית
» המאפיות הכי טובות בתל אביב
» הכשרות המומלצות של ירושלים
» עסקית הצהריים שתוציא אתכם מהמשרד
 

סינטה טלה על ירקות שורש וגראטן ארטישוק ירושלמי
באדיבות השפית לירז שדה מבראסרי עין כרם

מצרכים:

2 יחידות סינטה טלה
4 יחידות גזר סגול
2 יחידות גזר צהוב
10 יחידות בצלצלי שאלוט
2 גבעולים של טימין

לגראטן:

15-25 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף (תלוי בגודל)
300 מ"ל שמנת מתוקה
100 מ"ל חלב
150 גרם פרמז'ן
100 גרם חמאה מומסת
מלח, פלפל

אופן הכנת הגראטן:

1. מחממים תנור על 200 מעלות
2. פורסים את הארטישוק ירושלמי לפרוסות דקות של חצי סנטימטר
3. מסדרים שכבה ראשונה של ארטישוק ירושלמי פרוס לתבנית אפייה של 15/20 
4. מברישים בחמאה מומסת ממליחים ומפלפלים ומפזרים פרמז'ן 
5. יוצרים עוד שכבה עם אותו סדר פעולות ומסיימים בפרמז'ן
6. מערבבים שמנת וחלב, שופכים על הארטישוק
7. מכסים בנייר כסף ואופים 45 דקות 
8. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד רבע שעה עד להזהבה

אופן הכנת הירקות:

1. מקלפים את הגזרים וחוצים לאורכם, מעבירים לתבנית עם הבצלצלי שאלוט
2. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ו-2 גבעולי טימין
3. מכסים בנייר כסף ואופים למשך 35 דקות על 200 מעלות עד לריכוך

צורבים את הסינטה:

1. חורצים בעזרת סכין (צורת שתי וערב) את השומן של הסינטה 
2. מחממים מחבת עם 100 גרם חמאה עד שהחמאה הופכת חומה
3. מניחים את הסינטה במחבת על הצד של השומן למשך 4 דקות ובעזרת כף מכסים את הסינטה בחמאה החמה
4. מורידים מהאש (השומן צריך להיות שחום היטב ורך)
5. מעבירים לתנור (200 מעלות) למשך 4 דקות למידת MR

אופן הגשה:

מניחים קוביה מהגראטן (חתיכה ברוחב של 10/10 ס"מ) לצידה 4 גזרים בצבעים שונים, 4 בצלצלי שאלוט ואת הסינטה שלמה או פרוסה. בתיאבון.

סינטה טלה עם ירקות שורש
מנה חגיגית שתגנוב את ההצגה. סינטה טלה עם ירקות שורש צילום: אפיק גבאי

מולארד ברוטב ענבים
באדיבות שף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום

מצרכים:

200 גרם ענבים ללא חרצנים שחורים
כף סוכר
כף חומץ בלסמי
2 חזה מולארד -  לבקש מהקצב 

אופן הכנת הרוטב :

1. מחממים במחבת  על אש גבוהה את הענבים כשהם חצויים ונקיים מחרצנים 
2. מוסיפים  כף סוכר וכף חומץ בלסמי
3. מועכים מעט את הענבים עם מזלג
4. מצמצים כדקה ומורידים מהאש

אופן הכנת הבשר :

1. מחממים מחבת עבה, עדיף מברזל,  ומשמנים במעט שמן קנולה
2. פורסים את המולארד לנתחים של 1 ס״מ
3. מניחים את הנתחים על המחבת 30 שניות מכל צד ומתבלים במלח 
4. מוציאים את הנתחים מהמחבת, מוסיפים מעל את רוטב הענבים המתקתק ומגישים.

פילה בקר ברוטב בורדלז
באדיבות שף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום

מצרכים:

4 נתחי פילה במשקל 250 גרם כל אחד
12 בצלי שאלוט
כוס יין אדום יבש
2  כוסות ציר בקר (ניתן להשיג במעדניות)

אופן הכנת הרוטב: 

1. קוצצים את הבצלים דק דק ומאדים באיטיות על מחבת עם כף שמן ומעט מלח עד להזהבה
2. מוסיפים את היין האדום ומצמצמים
3. לאחר שהיין מצטמצם כמעט לחלוטין מוסיפים את ציר הבקר ומצמצמים את הנוזל עד לכחצי מהכמות.
4. מורידים מהאש ומסננים את הרוטב במסננת
5. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת הבשר:

1. יש להוציא את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
2. מחממים מחבת עבה וצורבים את הפילה כ-3 דקות מכל צד.
3. מורידים מהאש ומוסיפים מעל את הרוטב. בתיאבון.

פילה בקר ברוטב בורדולז
גם הילדים יתחברו. פילה בקר ברוטב בורדולז צילום: אפרת ליכטנשטט

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>