1. אוכל
  2. כתבות

כל אחד רוצה להיות טבח: המדריך לבתי הספר לבישול ולאפייה

מתוכנית המאסטר בבישולים דרך עולם הקונדיטוריה העשיר של אסטלה ועד הסדנאות של דן גורמה – כל בתי הספר לבישול ואפייה שחובה להכיר לפני שנת הלימודים הבאה

ענף הקולינריה בישראל קיבל תנופה אדירה בשנים האחרונות. אולי זה בגלל תכניות הבישול שהציפו את הפריים טיים או חשבונות האינסטגרם מעוררי התאבון שהשתלטו על חיינו, אבל מה שבטוח הוא שעבודת המטבח, שנחשבה לרב סיזיפית וקשוחה, הפכה למשרה נוצצת שכל טבח מתגאה בה. הרמה המקצועית הנדרשת מטבחים צעירים עלתה בהתאם, ובארץ יש בתי ספר מעולים שנותנים לטבחים מתחילים או בשלנים ביתיים ידע וכלים בסטנדרטים שהיו שמורים רק לבית הספר קורדון בלו המפורסם. הדרך לטייטל הסקסי "שף" היא אומנם מסע מאתגר וארוך, שמצליח רק בזכות עבודה קשה והתמדה, אך השכלה קולינרית היא דרך מעולה להבטיח את הצלחתכם במשימה. אז אם אתם חולמים על מסעדה משלכם או רוצים לקחת את התחביב צעד אחד קדימה, אם שוק הכרמל בשבילכם הוא כמו כיכר המדינה וכל מפגש חברים הוא הגשמה עצמית בדמות ארוחת שש מנות - רשימת בתי הספר הבאה היא בדיוק בשבילכם. תשכחו ממחברת ועיפרון ותעלו על סינרים כי החזרה לספסל הלימודים אף פעם לא הייתה כה מעוררת תיאבון.» מבצלאל ועד שנקר: המדריך לבתי ספר לאמנות» כוונו כלים ומחברות: המדריך לבתי הספר למוזיקה» בלחיצת כפתור: בתי הספר שיהפכו אתכם לצלמים» לחיות בסרט: המדריך לבתי הספר לקולנועבישולים בישולים הוא כנראה השם הראשון שתשמעו כשתתחילו לברר על לימודי בישול או קונדיטוריה. עוד בשנות ה-90, כשהקולינריה הישראלית הייתה בחיתוליה, הבינו בבישולים שהכל הולך להשתנות. הם החליטו להיות החלוצים שילמדו את הטבחים של העתיד איך לעבוד עם פירות ים ובשר לבן לצד שלל חומרי גלם מקומיים ואיכותיים והכל בסטנדרטים של אירופה. לבית הספר רשימת בוגרים ארוכה שניתן למצוא במיטב מסעדות השף בארץ ובעולם כמו השף עומר מילר, הקונדיטור מיקי שמו והיועצת הקולינרית סבינה ולדמן. לבישולים תוכניות לימוד מגוונות לכל דורש ובספסל הלימודים תמצאו טבחים מתחילים שחולמים להיות השם החם הבא לצד בשלים חובבנים שרוצים לפתח את התחביב ואף מקצוענים שבאו להשתלמויות עם שפים מובילים מכל העולם.

מסלולי הלימוד» מסלול מקצועי - מתאים לטבחים מתחילים ולכאלה שרוצים להרחיב אופקים בזמן קצר של חצי שנה. (בישול - 28,000 שקלים, קונדיטוריה - 23,000 שקלים). » מסלול מורחב - מתאים לרציניים שביניכם וימשך תשעה חודשים במהלכם תעמיקו בטכניקות בישול ותתאמנו במסגרת תוכנית הסטאז' שבית הספר מציע. (בישול - 38,000 שקלים, קונדיטוריה - 31,000 שקלים). » מסלולי מאסטר -  בבישולים מאמינים ששף מצליח צריך להתמחות בשני העולמות כדי לעשות חיל לכן מציעים תוכנית מאסטר ייחודית שמשלבת לימודי בישול וקונדיטוריה יחדיו. מסלולי המאסטר מתחלקים לסטנדרטי (47,000 שקלים לשנה) ומסלול מאסטר מורחב (69,000 שקלים לשנה וארבעה חודשים). המאסטר מתאים לטבחים מתחילים שרוצים להתמקצע יותר ולאוהבי הבישול שחושבים להפוך את התשוקה לעסק.

דן גורמה - בית ספר לבישול ואפייה
סכינים במקום עפרונות. מצלחתים בדן גורמה צילום: אנטולי מיכאלו

בישולים - הזרם 10 תל אביבבישול וקונדיטוריה הולכים יחד. בית ספר בישולים (צילום: אמיר מנחם)

דנון דנון הוא אומנם מוסד חדש בזירה האקדמית אך לשף המייסד מאיר דנון רזומה מכובד שכולל לימודים בקורדון בלו, עבודה במסעדות מישלן זוהרות וניהול בית הספר "בישולים". בדנון יעזרו לכם לפתח סגנון בישול ייחודי משלכם, תלמדו איך לעבוד עם חומרי גלם אקזוטים כמו אויסטרים ופטל צהוב ואת כישוריכם החדשים תוכלו להפגין במסעדת הפופ אפ שבית הספר מפעיל בשיתוף עם השפים המובילים בארץ. בהפסקה תפגשו במסדרונות בית הספר את המרצים ארז קומרובסקי ודוויד פרנקל, בעוד שהחרשנים שביניכם ימהרו לקפוץ אחרי הצלצול לספרייה הקולינרית העשירה של המוסד - בה תקבלו השראה לשיעור הבא.

מסלולי לימוד » מסלול BASIC - מסלול זה מתאים למי שרוצה לשדרג את הארוחות הביתיות או לאלה שרוצים לבדוק האם המטבח הוא מקום העבודה הנכון עבורם. במסגרת תוכנית זו תלמדו את כל יסודות הבישול או הקונדיטוריה הבסיסיים בשלושה חודשים (בישול - 17,400 שקלים, קונדיטורה - 14,400 שקלים). » מסלול  PRO - אם אתם בטוחים שמקומכם במטבח המקצועי, במסלול ה-PRO של בית הספר תלמדו את כל מה שאתם צריכים כדי להתחיל לעבוד תוך 6 חודשים ואף תוכלו להתמקצע בסטאז' בארץ ואפילו בצרפת. (בישול - 29,900 שקלים, קונדיטוריה - 24,000 שקלים). בנוסף למסלולים הארוכים מציע הבית ספר גם תוכניות השתלמות לטבחים מיומנים שרוצים להשתפר וללמוד וקורס אפיית לחמים מקיף בסטנדרט עולמי. דנון - התערוכה 3 נמל תל אביבעוזרים לפתח את הסגנון האישי. בית ספר דנון (צילום: אסי גרינשטיין)

דן גורמה

דן גורמה הוא יוזמה משותפת של רשת מלונות דן ומכללת אורט ובו מגוון תוכניות לימוד עם אופציות מגוונות לכל המתעניינים בלימודים קולינריים. אם אתם פחות בקטע של קריירה במטבח אבל רוצים להשתפר, בדן גורמה תמצאו סדנאות של שלושה מפגשים שיהפכו אתכם למומחים בבשר (1350 שקלים) או במטבחי המזרח הרחוק (1200 שקלים). מי שרואה אופק מקצועי במטבח יגלה שהלימודים בדן גורמה הם מקצוע לכל דבר ובסילבוס בית הספר ישנם שיעורים על תברואה, יין וחקלאות אורגנית לצד שיעורי הבישול המעשיים והתאורטיים.

מסלולי לימוד» פרופסיונל גורמה - מסלול לימודים שמחבר בין התשוקה של עולם הבישול והאסתטיקה של מחלקת הקונדיטוריה. מתאים לטבחים מתחילים שרוצים ללמוד מאפס או טבחים מקצועיים שרוצים להשתפר (9 חודשים  23,000 שקלים). » שף הבית - תוכנית לימודים שתשדרג את כישוריו של כל בשלן ביתי בחמישה חודשים (7400 שקלים). לימודי טבחות מקצועיים -  לימודים מקצועיים שמסובסדים על ידי משרד הכלכלה ומתאימים למי שרואה את המטבח כקריירה לכל דבר. (מחיר משתנה לפי רמות 5000-8500 שקלים). » טכנולוגיה של אפייה - קורס לקונדיטורים מקצועים שרוצים להבין את התהליכים המסתוריים שמתרחשים באפייה (3 חודשים 4500 שקלים). שף פטיסרי -  מסלול לימוד לקונדיטורים חובבנים במהלכו תלמדו על בצק שמרים, עוגות עוגיות וטארטים (4 חודשים 6000 שקלים). קורס קונדיטאות ואפייה סוג 1-  מסלול לימודי קונדיטוריה מקצועיים שמסובסד על ידי משרד הכלכלה ומשלב לימודים לצד עבודה בשכר (5115 שקלים).

דן גורמה - נס לגויים 53 תל אביב. כשר.סדנאות שיהפכו אתכם למומחים. דן גורמה (צילום: אנטולי מיכאלו)אסטלה באסטלה עולם הקונדיטוריה הוא אומנות של ממש וזהו בית הספר היחיד שמתמקד אך ורק בקונדיטוריה, אפייה ושוקולד. בית הספר הוקם על ידי אסטלה מ.בלפר - בוגרת קורדון בלו הצרפתי ומי שהייתה שפית הבית של מותג השוקולד הנחשב ולרונה. בין בוגריו של המוסד הנחשב תמצאו את קרן קדוש - בעלת בית הקפה הירושלמי קדוש ומיכל מנדלסון - הקונדיטורית הראשית של מאפית לחמים. בבית הספר ילמדו אתכם להכין בצק עלים מושלם מאפס וממתקים מרהיבים שאפילו מכורי המתוק יתקשו להרוס את יופיים. שיעורי בית הספר מתנהלים בכיתות קטנות ובשיטת לימוד ייחודית המתמקדת בהתנסות מעשית והבנת תהליכי האפייה. זהו המקום האידאלי והמקצועי ביותר לחובבי האפייה והקונדיטוריה ואם כל זה לא מספיק משכנע, תדעו שיש שיעור שלם על גלידה.

מסלולי לימוד» מסלול בינלאומי - הקורס הכי מקיף ויוקרתי שבית הספר מציע. הוא נעשה בשיתוף עם קאליבו -  יצרנית השוקולד הגדולה בעולם ובית הספר של אולבייה בז'אר (מיק ג'אגר של עולם הקונדיטוריה). המסלול כולל הכשרה של כל תחומי האפייה, הלחם והשוקולד וכולל שבוע מתוק ומרגש של לימודים בצרפת. מתאים בעיקר  לאלה שרוצים להפוך את אהבת המתוקים לקריירה (תשעה חודשים, 34,800 שקלים). » מסלול רב תחומי - קורס מעמיק ומפורט אך יותר קליל. מתאים לקונדיטורים מתחילים ולחובבנים שרוצים להפוך למאסטרים ביתיים תוך שנה (14,800 שקלים). קורס שוקולטיירים ויצרני ממתקים בינלאומי -  זהו קורס השוקולטיירים הכי מקצועי בארץ. מתאים למי ששוקולד היא דרך חיים עבורו וחולם על משרה בממלכת השוקולד של צ'רלי (שישה שבועות, 8900 שקלים).» קורס אופי לחם - קורס של עשרה מפגשים על טהרת הפחמימה האלוהית, שיכשיר אתכם לאפות את הלחם שלכם בעצמכם (חמישה שבועות, 8,200 שקלים).

אסטלה - הכישור 4, תל אביב. כשר.מקדש הקונדיטוריה. אסטלה (צילום: נמרוד גנישר)תדמור תדמור הוא בית ספר ללימודי מלונאות שקיים מ-1962, וכל שף שתשאלו יכיר את המוסד. לצד מסלולי ניהול מסעדות, משק ומלונאות שמציעים שם, ישנם גם מסלולים מקצועיים ומקיפים לבישול וקונדיטוריה שהכשירו שפים כמו שגב משה, ניר צוק וצחי בוקששטר. הייחוד של בית הספר, מלבד הוותק ונבחרת הבוגרים המרשימה, הוא התיכון הקולינרי שמיועד לצעירים מכם שחולמים על המטבח מגיל קטן. בתיכון של תדמור תתחילו את היום עם שיעור על מלחמת העולם הראשונה, תסיימו אותו בהכנת מנות בסגנון אירופאי ובמקום להדריך בצופים תבשלו במסעדות, בתי מלון וחברות קייטרינג. 

מסלולי לימוד» A La Carte Professional  - זהו מסלול הבישול של בית הספר והוא משלב לימודים תיאורטים ומעשיים. בכל שיעור תבנו  תפריט בן ארבע מנות תוך התמקדות בחומר גלם או סגנון בישול מיוחד. הלימודים נמשכים כשבעה חודשים והמסלול כולל גם תוכנית סטאז' מקצועית (18,615 שקלים).» grand patisserie - מסלול הקונדיטוריה של המוסד בו תלמדו כל מה שצריך כדי להיות קונדיטורים מן המניין. המסלול אורך כחצי שנה וכולל בין היתר שיעורים על בצק סוכר, אפיית לחמים ועוגות והכנת פטיפורים (16,605 שקלים). בית הספר מציע גם תוכניות לימוד של משרד הכלכלה ומסלול תיכון קולינרי לתלמידי כיתות י-י"ג.

תדמור - באזל 38 הרצליה פיתוח. כשר.המוסד הוותיק. בית ספר תדמור (צילום: באדיבות תדמור)ועוד מוסדות שחייבים להכיר:בולטהאפ - במתחם בולטהאפ המעוצב בנמל תל אביב תוכלו להשתתף במגוון סדנאות בישול ממוקדות וקצרות באווירה אירופאית. בין היצע האטרקטיבי בולטת סדנת הסושי עם כוכב משחקי השף מידן סיבוני וסדנת שחיתות עם השף עומר מילר. (350-450 שקלים לסדנה של 3 שעות). כשר.

בולטהאפ - התערוכה 3 תל אביב

פור שף - חובבי הבישול ימצאו כאן מגוון של סדנאות בישול מיוחדות כמו סדנת בישול בריא, סדנה איטלקית וקורסי בישול לילדים. בסיום הסדנה תוכלו להצטייד בחנות כלי הבית של פור שף בציוד הנדרש להפגנת כישוריכם. (280 שקלים לסדנה).

קרליבך 11  תל אביב / קניון ארנה הרצליה / קניון שרונים הוד השרון / סטאר סנטר אשדוד /  א.ת ישפרו סנטר מודיעין שד' המקצועות 16

מכללת השף -  במכללת השף מציעים קורסים ארוכי טווח לטבחים מתחילים ומקצועיים וסדנאות בישול לאלו שבאים בשביל הכיף.

החרש 8 תל-אביב / יד חרוצים 6 ירושלים / הנרייטה סולד 4 באר-שבע / ליאון שטיין 9 חיפה / לזרוב 33  ראשון לציון

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>