1. אוכל
  2. כתבות

הודו לה' כי טוב: המסעדות ההודיות של תל אביב

קארי חריף, לחמים מיוחדים, ריחות רחוקים וטעמים חזקים - בשנה האחרונה המטבח ההודי צובר מעריצים יותר מאי פעם ומקומות חדשים נולדים ומציעים את האוכל על שלל גרסאותיו, ממסעדנים צעירים ועד שפים ותיקים - המסעדות ההודיות של תל אביב

ערב הודי במסעדת טאיזו
הודי עם מגע של שף. ערבי ראשון בטאיזו צילום: יפית שמחה

תת היבשת ההודית טומנת בחובה חופים טרופים, רכסי הרים מושלגים, מדברים ובריזה משלושה אוקיינוסים. השטח העצום שעל גביו היא מתפרשת, הביא לכך שכל אזור בהודו המציא מטבח ייחודי משלו, עם חומרי גלם שונים וטעמים חזקים שיוצרים יחד עולם קולינרי שלם ומסקרן. לכאורה המטבח ההודי אידיאלי לחך הישראלי - השימוש המטורף בתבלינים, החריפות, ניגוב צ׳אטני עם צ׳אפטי תפור עלינו, ובכל זאת, לקסם של המטבח ההודי לקח זמן לכבוש את ליבו של הישראלי הממוצע, ובמשך תקופה ארוכה יכולנו למצוא במסעדות ההודיות בעיקר מטיילים לשעבר שהתנסו בחוויה ומצאו נחמה מוכרת בטעמים הרחוקים שמזכירים את הטיול הגדול. בשנה האחרונה מסתמן שינוי מבורך ורוח חדשה בניחוח קארי נושבת ברחובות תל אביב. מסעדות הודיות חדשות ומגניבות החלו להופיע, חלקן נצמדות למקור ומגישות מנות חריפות ומתובלות כמו שההודים התכוונו, וחלק מציעות גרסאות מעודנות למטבח הצבעוני ומאפשרות גם להססנים להצטרף לפסטיבל. לכבוד הפריחה, עשינו סדר בכל המסעדות הוותיקות והחדשות שבתל אביב, את החריפות תרגיעו עם קצת יוגורט.

» החדשות הלא כשרות של חיפה
» הבייקרי שמגיעה עד הבית
» הצ'יפס החדש של תל אביב

הטרנדיות

מא פאו

מא פאו בנחלת בנימין נפתחה לפני שנה על ידי צמד אחים עם שורשים הודיים-מומבאיים. המסעדה מציעה את הגרסה הטרנדית והמעודנת יחסית למטבח המסקרן של מומבאיי באווירה שהיא חצי מסעדה חצי דאבה. המנות קלילות ומידת החריפות כאן לא תעוזתית באופן יוצא דופן. לאחרונה נפתח סניף חדש בחשמונאים שמתמקד במנות בהשראת האוקיינוס ההודי של חופי מהרשטרה, ומציע שפע של מנות מהים בתיבול לוהט.

מה אוכלים? הלוקיישן הוותיק בנחלת בנימין מציע מנות פתיחה שנקראות צ'אט בהן תמצאו בטטה וואדה - כדורי תפוח אדמה ממולאים בגרגירי חרדל וכוסברה, ולחם הודי המכונה פארטה ממולא בגבינת פאניר (28 שקלים). בשורה מעניינת שהביאה מא פאו היא הפראנקי: רול מומבאי (בוריטו סטייל) שמגולגל בלחם צ'אפטי ומגיע ממולא בעוף (שקלים), בשר (48 שקלים) או ירקות (23 שקלים). יש גם פאו - לחמניות רכות במגוון מילויים (18-28 שקלים), שלושה סוגי טאלי – מגש ארוחה הודית מסורתי עם לחם ומתבלים (35-45 שקלים), ומנות בליווי אורז בריאני מתובל (35-58 שקלים). הלוקיישן בחשמונאים משתלט על גזרת הים ומציע מנות מסקרנות עם נגיעה עדכנית כמו קלמרי פאקורה (35 שקלים), טאלי דגים (45 שקלים) ומנת שרימפס ברוטב חמאה קארי (65 שקלים). 

למי זה מתאים? מא פאו מעולה למי שטרם העז לגלות את רזי המטבח ההודי באווירה קלילה ולא מחייבת. בנוסף מציעה המסעדה  20% הנחה על טייק אווי בשעות 16:00-19:00.

מא פאו - נחלת בנימין 59, תל אביב

מא פאו - החשמונאים 105, תל אביב 

מסעדת מא פאו ההודית
הודי למתחילים. ארוחת טאלי במא-פאו צילום: אנטולי מיכאלו

מונאר

השחקנית החדשה ביותר במגרש ההודי שניצלה את עבודת הקרקע שעשו ההודיות הוותיקות ממנה כדי להביא לנו את הדבר האמיתי ישר לפרצוף. מונאר נפתחה לפני מספר חודשים על ידי הצמד ענר הרקוב ותמיר מיכאלי, וממוקמת בלוקיישן הכי קרוב למונאר המקורית בדרום הודו - רחוב נחלת בנימין הדרומי, הסואן והמפויח שמשלים את חווית האכילה כמו בדאבה הודית אמיתית. 

מה אוכלים? למסעדה אין תפריט קבוע והמגוון הצמחוני שמציעה משתנה לפי מצב רוח וחומרי הגלם הטריים. מספר עמודי תווך הם מנת המאסללה דוסה -  מעין קרפ מקמח אורז ועדשים ממולא בתפוחי אדמה, סמבר וכל טוב, והאידלי - כופתאות הודיות מאודות שנולדו מאותם חומרים של הדוסה (המנות עד 50 שקלים). תחברו את זה עם הרבה השראה מהמטבח הטרופי של דרום הודו והסכמה שהולכים על הודי הארד קור, ותקבלו מטבח עם מלא תעוזה ומעט חנפנות. כיאה למסעדת פועלים אסלית המסעדה סוגרת את שעריה ב-16:00 ובעתיד צפויה לפתוח לשני ערבים שמחים בשבוע.

למי זה מתאים? המקום מתאים למי שיש אומץ בהפסקת צהריים להתמודד ראש בראש עם המטבח ההודי ולחוות אותו במלוא עוצמתו, או למנוסים המיומנים. 

מונאר - נחלת בנימין 68, תל אביב

מסבחה דלעת במסעדת מונאר
הגרסה האותנטית. מסבחה דלעת במונאר צילום: באדיבות מסעדת מונאר

הוותיקות

24 רופי

24 רופי היא אולי המסעדה הישראלית שהכי מזוהה עם המטבח ההודי, הן בשל האווירה האותנטית, המחיר הנאמן למקור והן בשל האג'נדה הצמחונית-טבעונית. המסעדה שנפתחה לפני יותר מעשר שנים על ידי נטע ארצי ואורי מזרחי הצליחה להביא את הרוח ההודית לישראל וליצור קהל נאמנים גדול ואדוק, שהתאהב באווירה הפשוטה ובחמימות הביתית. 

מה אוכלים? המסעדה כמעט טבעונית לחלוטין ומתמחה בארוחות טאלי עשירות אותן מציעה במחירים נוחים (39-58 שקלים) בהן מנת טאלי ספיישל הכוללת 2 סוגי סאבג'י (תבשיל ירקות), אורז, צ'אפטי (לחם הודי), יוגורט ופפאדם (48 שקלים). בנוסף לטאלי יש סמוסה ומומו - שניהם סוגים של כיסונים הודיים ובימי שני יש מנות מיוחדות בהשראת המטבח של דרום הודו. 

למי זה מתאים? מקום מושלם לטבעונים ולכל מי שרוצה לברוח לכמה שעות להודו ולהתמסר לאווירת השאנטי.

24 רופי -  שוקן 16, תל אביב

טאלי במסעדת 24 רופי
טאלי למביני עניין. 24 רופי צילום: עידן גרוס

טנדורי

רינה פושקרנה הקימה את מסעדת טנדורי אי שם בשנות השמונים כשחלקנו עוד לא יכולנו להגיד נמסטה. מסעדת טנדורי פועלת 30 שנה והיא ללא ספק החלוצה ההודית בישראל ומחזיקה עד היום בשני לוקיישנים - אחד בתל אביב והשני בהרצליה. פושקרנה שעלתה מהודו בשנות השמונים טיילה בילדותה בכל תת היבשת ההודית ושאבה השראה בעיקר מחבל פינג'אב הצפוני וגואה. 

מה אוכלים? למסעדה תפריט ארוך הכולל לא פחות מ-83 מנות (!) וכולל מגוון של ראשונות אותנטיות (30-69 שקלים) דוגמת סמוסה ירקות (30 שקלים), סלטים (10-29 שקלים), מרקים (28 שקלים), מנות מתנור הטנדורי הלוהט כמו חצי עוף פאשווארי בתערובת מאסללה (74 שקלים), יש גם מנות קארי מחממות, קטגוריה המתמחה בגבינה ההודית פאניר ומגוון עשיר של 13 סוגי לחמים הודים. טנדורי משקיעה גם בילדים ומציעה מגוון אפשרויות לקטנטנים שמגיעות עם שתייה, קינוח ואפילו הפתעה ב-40 שקלים לארוחה. בתפריט גם אפשרויות מגוונות לטבעונים ולרגישים לגלוטן. בצהריים מוגשת ארוחה עסקית מפנקת בסגנון בופה ב-76 שקלים לסועד ויש גם משלוחים. 

למי זה מתאים? אידיאלי לצהריים כשרעבים במיוחד או ארוחה משפחתית באווירה הודית ביתית.   

להזמנת משלוח - טנדורי – זמנהוף 2, תל אביב 

גולאב ג'מון מסעדת טנדורי
הודית עם 30 שנות ניסיון צילום: שירן כרמל

אינדירה

אמנם לא הוותיקה בחבורה אבל מנוכחות של 25 שנה אי אפשר להתעלם.  אינדירה בלונדון מיניסטור הוא מוסד הודי ידוע שמתמקד באוכל הודי מצוין מכל רחבי הודו בשילוב אווירה אותנטית וחמימה שמבטיחה חוויה שקטה וקצת אחרת, ממש במרכז תל אביב.

מה אוכלים? יש הרבה סיבות להגיע לאינדירה, הראשונה שבהן היא תפריט "אכול כפי יכולתך" הכולל מנות ראשונות ומגוון לחמים, מיקס בשרים הישר מתנור הטנדורי הלוהט, תוספות של קטניות וירקות שונים, אורז בריאני, שתייה קלה, בירה, מנה אחרונה וכמובן צ'אי (179 שקלים לסועד). מלבד לדיל השווה לאינדירה תפריט עשיר שכולל מנות ראשונות בועטות שמוגשות עם 2 סוגי צ'אטני חריפים (29-69 שקלים), לחמים שונים כמו נאן, קולצ'ה ופפאדם (12-33 שקלים), מנות עיקריות מחבל קשמיר וצפון הודו ומנה אחת מסקרנת במיוחד העונה לשם אקא - נודלס הודי (תודו שזה חידוש) המגיע מגבול נפאל (37 שקלים). המקום מציע גם שירות משלוחים, תפריט ילדים של מנות שמגיעות עם קינוח (27-49 שקלים) ובשעות הצהרים תמצאו שם עסקית שמציעה סלט, מנה עיקרית, לחם נאן ומנה אחרונה (59 שקלים).

למי זה מתאים? לכל מי שחפץ בארוחת צהריים בריאה וביתית באמצע היום העמוס, ולמשפחות שרוצות לצאת לארוחת ערב שקטה וקצת אחרת.

להזמנת משלוח - אינדירה – שאול המלך תל אביב

מלאי כופתה במסעדת אינדירה
צילום: דן פרץ

גרסת השף

ערבי ראשון בטאיזו 

השף יובל בן נריה שיחק בקארי עוד בהיותו סו שף במסעדת הרברט סמואל לפני 10 שנים. בן נריה הצליח להביא קו חדש של אוכל הודי לקולינריה הישראלית ושידך בין התבשילים המסורתיים לבין חומרי הגלם המקומיים, עם טאץ' של מסעדת שף. הערב ההודי שהנהיג בהרברט סמואל, סחף רבים והעניק לנריה את ההשראה לפתיחת מסעדת טאיזו, שם מציע לנו השף מטבח אסיאתי מעניין ומלא פרשנות אישית שהביא איתו ממסעותיו בדרום מזרח אסיה.

מה אוכלים? מדי ראשון בערב מסעדת טאיזו משנה פניה ומתעטפת באווירה הודית בניחוחות של קטורת ותבלינים אותם המסעדה מייבאת הישר מהודו. המסעדה מגישה תפריט שונה לחלוטין מיתר ימות השבוע ומציעה לסועדים מנות מתוך תפריט הודי יצירתי או ארוחת טעימות טאלי שכוללת מנות שף מתוחכמות לצד תבשילים מנחמים (220 או 270 שקלים לסועד). בין המנות בפסטיבל ההודי של הטאיזו מככבת מנת טרטר דג ים שהיא פרשנות של השף לחטיף הרחוב ההודי פאני פורי -  קעריות קמח חומוס דקות עם טרטר דג מקומי, צ'אטני מנגו ותמרהינדי (58 שקלים), מנת באטר צ'יקן עם פרגית בחמאה מזוקקת וקארי עגבניות שתתקשו להפסיק לאכול (92 שקלים) ופוט סטיקרס - כיסוני בצק חיטה ממולאים בתפוח אדמה, גזר, בצל וגבינת פאניר, ברוטב יוגורט וקייל (64 שקלים).

למי זה מתאים? הערב ההודי של טאיזו מלווה בצלילי מוזיקת בוליווד קצבית ומתאים לכל מאורע מיוחד, דייט נייט על הבר או מפגש חברים מושקע. 

טאיזו - מנחם בגין 23, תל אביב

קפטן קארי

המאסטר שף יונתן רושפלד עבר תקופה מטלטלת לאחר הפרידה מקבוצת עדיס לייף סטייל ומסעדת הרברט סמואל, שהייתה סימן ההיכר שלו. בשנה האחרונה נראה כי רושפלד מצא את נחלתו המחודשת בדמות הדאבה ההודית קפטן קארי במתחם שרונה. רושפלד, ששילב בעבר נגיעות הודיות במסעדותיו, מתמקד בימים אלה בתשוקה שלו למטבח ההודי ואף הודיע שקבוצת קפטן קארי תפתח מסעדה חדשה בשם "מיסטר קומאר" בלוקיישן הכי מזוהה איתו - חלל המסעדה של הרברט סמואל.

מה אוכלים? המנות בקפטן קארי מבוססות על כל הטוב של תת היבשת ההודית ומתנקזות לתפריט מצומצם וקולע. במנות הקטנות שנקראות צ'וטות, מגישים כנפיים ברוטב לוהט של מנגו קוקוס ויוגורט (32 שקלים) וכרובית קדושה (34 שקלים), בעיקריות תמצאו שבע אפשרויות בהן עוף טנדורי רך (54 שקלים) ומנת עוף וטלה על אורז בריאני בהשראת מטבח הארמון. בנוסף ישנה מנה טבעונית המתחלפת לפי מצב רוחו של הקפטן ונאגטס לילדודס (25 שקלים). הקפטן גם עושה משלוחים ואם זה לא מספיק כדי ללבוש סארי ולפצוח בריקוד בוליוודי סוער יש לו אפילו אפליקציה.

למי זה מתאים? הדוכן ההודי אידיאלי לארוחת צהריים קלילה ומתובלת,  ומתאים גם כארוחת ערב לאחר שופינג בחנות התבלינים הסמוכה.

להזמנת משלוח - קפטן קארי - מתחם שרונה מרקט, תל אביב

קפטן קארי - דוכן אוכל הודי בשרונה מרקט
הכוכב של שרונה מרקט. קפטן קארי של רושפלד צילום: איליה מלניקוב

ועוד כמה מקומות בקטנה:

דוסה בר הטבעוני בבן יהודה, בו מגישים ארבעה סוגים שונים של דוסות, לחמניות אידלי ממולאות ואוטפם - מעיין פנקייק הודי מלוח. ניתן גם ליהנות מטאלי מסורתי ואף להזמין מראש אוכל מוכן לשבת.

באני צ'או - דוכן צבעוני בשוק הכרמל, שמתמקד במנות הבאני צ'או – תבשיל קארי הודי שמוגש בתוך לחם. המקום מציע את המנה המסורתית בשלוש גרסאות: טבעונית, בשרית או עם עוף. בקרוב תפתח שלוחה נוספת של המקום בשוק רוטשילד אלנבי החדש.

סאלם בומביי - מסעדת פועלים אותנטית בלב רחוב אלנבי, בה מגישים ארוחת טאלי צמחונית, טבעונית או עם עוף. בנוסף מציע המקום מגוון רחב של תבשילי ירקות לצד אורז, צ'אטני ופאקורה בצל.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>