1. אוכל
  2. כתבות

טעים בחיפה: מסלול אוכל בוואדי ניסנאס

ביום שבת יתחילו בחיפה אירועי החג של החגים בוואדי ניסנאס. אם כבר תגיעו לחגוג, לא תישארו לאכול משהו?

פסטיבל החג של החגים מתקיים זו השנה ה-19 בעיר חיפה, במהלך סופי השבוע של חודש דצמבר. הפסטיבל חוגג את יחסי השכנות הטובה והשיתוף בין כל הדתות, העדות והתרבויות השונות בעיר. שוק ואדי ניסנאס הוא דוגמה מוצלחת ביותר לדיאלוג הזה במשך כל השנה, אבל החג של החגים הוא הזדמנות נהדרת לקפוץ לבקר. מכיוון שאי אפשר לקרוא לזה ביקור בלי עצירה בתחנות הקולינריות המפורסמות של הוואדי, הכנו לכם מדריך פשוט וטעים לוואדי. החג של החגים - לכל הפרטים

תחנה 1: הכרעת היריבות בין פלאפל הזקנים ופלאפל מישל יריבות רבת שנים בין שני מוסדות פלאפל ותיקים בשוק, הממוקמים זה מול זה, הופכת ליחסי שכנות רגועים ושלווים, כשמתהלכים בסמטה הצרה והאינטימית שמפרידה ביניהם. כל מה שצריך לעשות כדי לנסות להכריע בתחרות בין פלאפל הזקנים ופלאפל הואדי (מישל) זהלחנות ברחוב הוואדי, המכונה גם "חניית הפלאפל" בשל מיקומה האסטרטגי, ולבחור איפה ברצונכם להתחיל. מי שרוצה לשמור מקום בבטן להמשך הסיור הקולינרי, יכול להסתפק בטעימה של כדור פלאפל טבול בטחינה, שמוצעת על חשבון הבית בכל אחד מהמוסדות המדוברים.

קשה להכריע, אבל אם אני צריכה לבחור מבין השניים, אקח את פלאפל הוואדי, או בשמו המקומי פלאפל מישל, שמנוהל, מתוחזק ומבושל כבר 37 שנים על ידי מישל עצמו, שגם פותח אותו כל בוקר ושם את הלב והנשמה שלו בכל מנה ומנה. לאחרונה שופץ המקום, והוא נראה חדיש ונקי, אך יחד עם זאת צנוע ואינטימי. חרסינות בגוון ירוק-צהוב משרות אוירה רגועה ומוארת על המקום, שגם התרחב קצת בעקבות השיפוץ, וכעת יכול להכיל יותר אנשים, מה שלא מונע את הצפיפות הדינאמית אפילו בשעות הצהריים המוקדמות. בכל מקרה, המחירים כמעט זהים בין שני המקומות (15 שקלים למנה) וגם הטריות והלבביות.

פלאפל מישל - הוואדי 21, חיפהפתוח: שני-שבת 8:00-20:00, סגור בימי ראשון

פלאפל הזקנים - הוואדי 18, חיפהפתוח: שני-שבת 8:00-19:30, סגור בימי ראשוןיריבות רבת שנים. פלאפל הזקנים ופלאפל מישל  (צילום: גילי קמחי)

תחנה 2: הסודות של פלאפל ג'ורג'

אני מתקדמת לעבר התחנה הבאה שלי - פלאפל ג'ורג' - שמכיל סודות שלא הרבה מכירים, מעבר למתכון הסודי לטחינה עשירה ולכדורי הפלאפל שמתאימים יותר לחובבי החריפות. מתברר שהזקנים המקוריים, אלה שפתחו את פלאפל הזקנים בשנות ה-50, אימצו את בן אחותו של ג'ורג' כדי שיהיה מי שיירש את העסק, שהיה ברשות משפחתו של ג'ורג' הנוכחי עד שנת 1986. ג'ורג' טוען שהוא זה שמכר את העסק למשפחת סבית (הבעלים הנוכחיים של פלאפל הזקנים), והמתכון המקורי של הזקנים נשאר בידיו. מבחינתי הטחינה של ג'ורג'היא הטובה ביותר באזור: עשירה, סמיכה, מעוטרת בפטרוזיליה בדיוק במינון הנכון, ואפשר ליהנות ממנה ממש ככה עם כפית. הוויטרינה של ג'ורג' היא המרשימה ביותר בין שלושתם, גם בהיצע (רטבים ותוספות) וגם בהגשה.

פלאפל ג'ורג' -  יוחנן הקדוש 26, חיפהפתוח: שני-שבת 6:00-18:00, סגור בימי ראשוןקינג. פלאפל ג'ורג' (צילום: גילי קמחי)תחנה 3: החצילים של נדימה יש מוסדות שהמוניטין שלהם כל כך מבוסס, שפשוט מספיק להגיד את השם, וכל שנותר לסובבים לעשות זה להנהן בהסכמה. מסעדת נדימה סביתי לגמרי משתייכת לקטגוריה הזו ונדימה, סופרוומן בלתי מעורערת, לגמרי מודעת לזה. מבחינתה כל מה שצריך לעשות, זה להגיש את פלטת המבושלים הידועה ולתת למסורת של 40 שנה לדבר בעד עצמה ("תאכלי, אל תשאלי שאלות") - מסורת של אוכל ביתי, טרי ומגוון מספיק בשביל לשמור באדיקות קהל נאמן מכל הגילאים. ב-40 שקלים תקבלו שתי פיתות, ירקות חתוכים וצלחת עמוסה בבמיה, חוביזה, מג'אדרה והחציל המשובח. המלצה אישית: אל תפספסו את החציל המבושל ברוטב עגבניות. פשוט וטוב.

נדימה סביתי - רח' יוחנן הקדוש 23, חיפהפתוח: שני-שבת 6:30-17:00, סגור בימי ראשון

בלי שאלות. מסעדת נדימה (צילום: גילי קמחי)תחנה 4: ברוכים הבאים לחיים הטובים עם הכניסה למעדניית סוידאן, רצוי להתקדם ישירות פנימה לחלקה האחורי של החנות, שבמבט ראשון נתפסת כלא יותר ממכולת שכונתית. למעשה מדובר במעדניה בת יותר ממאה, שמנוהלת על ידי מישל, דור חמישי למשפחת סוחרים חיפאית ותיקה. מספיק להחליף שתי מילים עם מישל בשביל להבין שמדובר בבעל מקצוע שמעריך את החיים הטובים. סופי השבוע הם הזמן להגיע למקום ולהסתער על מזנון מפואר של ממולאים (בבשר ואורז), קובה, סמבוסק, פטאייר (משולשי בצק ממולאים בתרד), שולבטו (תבשיל בורגול ועגבניות), פיתות עם עלי זעתר טריים - והכל עבודת יד וטרי טרי. מבחר היינות בחנות מוקפד, והמחירים נוחים ביותר. תוכלו למצוא פה גם מבחר מוצרים מיובאים כמו: שוקולדים, פיצוחים, פסטות ומבחר גבינות מכובד אבל לא זול, אם כי ניתן לרכוש שאריות גבינה בחצי מחיר. בקרב המבושלים אפשר למצוא עלי הגפן בכל ימות השבוע, ועוד מנות מהמטבח הערבי האסלי.

מעדניית סוידאן - אלנבי 39, חיפהפתוח: שני-חמישי 9:00-19:00, שישי 7:30-19:00

ערוץ החיים הטובים. מעדניית סוידאן (צילום: גילי קמחי)תחנה 5: הגיע הזמן לכנאפה כפי שכבר הבנתם, אוכל ומסורת הולכים יד ביד בשכונת ואדי ניסנאס, לכן זה לא מפתיע שקונדיטוריית המזרח, שקיימת משנת 1952, משמרת את אותם מתכונים כבר 60 שנה. מנת הדגל של המקום היא הכנאפה הנהדרת. הגבינה לא עשויה מדי ולא רכה מדי, שערות הקדאיף פריכות אך לא יבשות, והסירופ מתקתק בדיוק במידה הנכונה. את הכנאפה תוכלו לקחת הביתה או לאכול בישיבה, וללוות אותו עם שתיה קלה או מיץ תמרים טבעי שנעשה במקום. פעם בשנה, לכבוד החג של החגים והרמאדן, מכינים כאן זלבייה ואטאיף ובין החידושים הקרובים תוכלו למצוא גם בוואריה, עוגת גבינה ובורמה קוקוס.

קונדיטוריית המזרח - אלנבי 34, חיפהפתוח: כל השבוע 7:30-24:00שיהיה לכם יום כתום. כנאפה של קונדיטוריית המזרח (צילום: גילי קמחי)

תחנה 6: לכו בעקבות הריח האפטייזר, כשמה כן היא, עושה תיאבון וחשק לבשל. כאן תוכלו למצוא מבחר עשיר ואיכותי של תבלינים המיובאים מכל העולם, במגוון תצורות שונות (טחונים או שלא, תערובות למיניהן וכו'), והכל מוצג לראווה בעיצוב של בוטיק אירופאי אינטימי. כל התבלינים הם טריים וטבעיים לחלוטין, ללא תוספות של חומרים משמרים או חומרי טעם וריח למיניהם, והתערובות גם הן מוכנות במקום. נוסף על התבלינים אפשר למצוא כאן גם פירות יבשים, קטניות, חמישה סוגי בורגול, חליטות תה מיוחדות ועוד הרבה מעטמים שיכולים לרענן כל מטבח. לכבוד החג של החגים תהיינה טעימות וכיבודים מסחורת החנות וגם מבצעים מיוחדים.

האפטייזר - חורי 45, חיפהפתוח: שני-שבת 8:30-19:00, ימי ראשון סגור (למעט בערבי חג יהודיים)הריח יוביל אתכם למקום הנכון. האפטייזר (צילום: גילי קמחי)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>