1. אוכל
  2. כתבות

מתכונשף: פיורי פריטו ממסעדת בליני

החוויה הוונציאנית מגיעה לבליני עם תפריט צ'יקטי ועכשיו היא מגיעה גם אליכם עם מתכון לכרובית בסגנון איטלקי

במסעדת בליני שבנווה צדק השיקו לאחרונה תפריט חדש של מנות צ'יקטי(המקבילה הונציאנית לטאפאס), כלומר - מעדנים קרים וחמים בגודל קטן שמבוססים על התוצרת העונתית והמקומית: נתחי בשר, נקניקים, גבינות, זיתים, מאפים, ירקות, דגים ופירות ים שמקבלים את מלוא הכבוד וזוכים ללטיפול מינימלי. בברי יין ברחבי וונציה, הם מוגשים באווירה בלתי פורמאלית ובמחירים זולים, כדי להבטיח שאלכוהול לא יעלה לסועדים במהרה לראש. » בליני - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מרק ירקות שורש לקוסקוס של יהלומה» צ'אפסטוי בקר של דים סאם סטיישן» טוסט לחמניית שוקולד ומרשמלו של לחמיםאמיר שולר, השף של בליני על המנה: "ירק עונתי טרי מטוגן בשמן עמוק הוא מנת אנטיפסטי אהובה וקלאסית במטבח האיטלקי. כאן שידכתי לכרובית, שמצוייה עכשיו בשיא העונה, מטבל יוגורט רענן עם טוויסט של פיקנטיות שמתקבלת בעקבות השימוש בפלפל שאטה."טאץ' של וונציה. אמיר שולר (צילום: אביב קורט)פיורי פריטו מצרכים: 1 ראש כרובית בינוני1/2 ליטר שמן קנולה4 ביצים טרופות200 גרם פירורי לחם50 מ"ל שמן זית200 מ"ל יוגורט1/2 כפית פלפל שאטהאופן ההכנה:1. מפרקים את הכרובית לפרחים ומשמנים את ראשי הכרובית בשמן זית.2. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-25 דקות, עד שהכרובית משחימה מעט. מצננים היטב.3. מצפים את הכרובית בביצים הטרופות וטובלים בקערה עם פירורי לחם.4. מחממים שמן במחבת עמוקה. מטגנים את ראשי הכרובית עד שמזהיבים, ומעבירים לצלחת עם נייר סופג5. מערבבים את היוגורט עם פלפל שאטה. 6.  יוצקים את היוגורט על צלחת הגשה ומניחים מעליו את ראשי הכרובית.פיורי פריטו - לגרסת הדפסהחגיגה וונציאנית. פיורי פריטו (צילום: בועז לביא)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>