1. אוכל
  2. כתבות

טעימה ראשונה מהמסעדה החדשה של אוראל קמחי: המלצות טעימות לסופ"ש

השף הצעיר פותח את מסעדתו המדוברת לקהל, חגיגת פירות ים איטלקית במסעדת לוקה, מנות צמחוניות בעלמה לאונג', עסקיות חמישי במסעדת אדלה, סדנת וויסקי ביקב אמפורה וקבלת שבת במסעדת מנטינה

סוף השבוע הקרוב מביא איתו המון אפשרויות טעימות: פתיחתו של המסעדה החדשה של אוראל קמחי - פופינה, עסקיות חמישי משתלמות בביסטרו אדלה, טעימות וויסקי ביקב אמפורה, קבלת שבת במסעדת מנטינה וחגיגת פירות ים בסגנון איטלקי במסעדת לוקה.טעימה ראשונה מהמטבח של פופינה לאחר חודשים של ציפייה, זה קורה: השף אוראל קמחי יפתח את מסעדתו החדשה - פופינה, לקהל הרחב ביום שישי, 1.2. התפריט שיציג קמחי בפופינה מציע גישה שונה, ומחולק לקטגוריות של טכניקות בישול: כבישה, אידוי, אפייה, בישול איטי, וצלייה. בתפריט תוכלו למצוא: סרטנים ושמפניה - בשר סרטנים בכבישת "מי-ים" עם טימין תותי שדה, עירית ושמפניה (25 שקלים); ספרינג רול אווז - דף אורז מאודה עם שוק אווז ודלעת, אגוזי מלך ודמי גלאס אווז ותפוזים (58 שקלים); המבורגר שרימפס - לחמנייה מאודה, קציצות שרימפס, איולי יוזו, חסה פריכה ובצל סגול מוחמץ (44 שקלים); פיצה פירות ים - פיצה שחורה עם קרם גבינת עיזים, שרימפס קצוצים, סקאלופס, טימין ושמן צ'ילי אדום (68 שקלים); וולינגטון טלה- מאפה בצק עלים במילוי שוק טלה ותבשיל פטריות (82 שקלים);  עוף מושחת - כרע עוף קריספית על חסה צלויה ובריוש, ביצה עלומה והולנדז כמהין (78 שקלים); פילה מוסר ים צלוי, טורטחיני ארטישוק, קציפת עגבניות וציר עוף שחום (108 שקלים); רביולי ריבת דלעת, אמרטו שקדים כבד אווז וקציפת כמהין (72 שקלים) ועוד. לצד המנות תוכלו להינות ממגוון קוקטיילים כמו: כמו גיבסון זעפרן עם בצלצלים כבושים (42 שקלים); מרטיני אננס וגזר מאודים (39 שקלים); BPM בורבון דלעת אפויה ומייפל (44 שקלים) ועוד. היכן: פופינה - אחד העם 3, תל אביבמתי: יום שישי, 1.2, החל מהשעה 18:30. מומלץ להזמין מקומות מראשתתחדש. אינטיאס כבוש בפופינה (צילום: חיים יוסף)מנות צמחוניות בעלמה לאונג'

במהלך סוף השבוע תוכלו להנות מימים אחרונים של ספיישל מנות צמחוניות שהכין שף יונתן רושפלד במסעדת עלמה לאונג'. בין המנות שיוגשו תוכלו למצוא:  טורטליני ענק עם פטריות שיטאקי; סלק צלוי עם קינואה סגולה וסירופ הל שחור; פטריות ספ עם אפונה ירוקה; דלעת צלויה ומנות נוספות.היכן: עלמה לאונג' - יבנה 23, תל אביבמתי: הספיישל יתקיים עד מוצאי שבת, 2.2מחיר: החל מ-65 שקלים למנהבואו צמחונים. עלמה לאונג' (צילום: איתי סיקולסקי)סופ"ש קולינרי במסגרת דרום אדום

פסטיבל דרום אדום יתקיים זו השנה השמינית, סביב פריחת הכלניות בצפון הנגב. הפסטיבל, שימשך לאורך חודש שלם, יחולק לסופי שבוע לפי נושאים כשהראשון מוקדש - ניחשתם נכון - לקולינריה. במסגרתו יתקיימו שוק אוכל הודי בנבטים, אירוע יין "טרואר" בשדה צבי עם יקבים מכל הארץ, שוק המתוקים של עמי ותמי באתר הראשונים ברוחמה, שוק גבינות ממחלבת בארי, חגיגה קולינארית במצפה גבולות, "חלב ודבש" - הדגמה וסדנה להכנת  גבינות בצאלים, ועוד טעימות וסדנאות מתוצרת האזור.דרום אדום 2013 - לכל הפרטיםעסקיות חמישי בביסטרו אדלה

בביסטרו אדלה מציעים ארוחה עסקית מיוחדת שמוגשת בימי חמישי וכוללת מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה, כוס יין מבעבע או בירה מהחביתבמחירים שמתחילים ב-99 שקלים. בין המנות שתוכלו להזמין: שניצל אדלה; פטוצ'יני פירות ים ברוטב שמנת, קארי וכוסברה; סטייק סינטה מיושן על הגריל, מוגש לצד רוטב צ'ימיצ'ורי ותוספת לבחירה ומנות נוספות.היכן: ביסטרו אדלה - אזור התעשיה רמת ישימתי: מדי יום חמישי,  החל מהשעה 19:00מחיר: החל מ-99 שקליםדיל לחמישי. סטייק בביסטרו אדלה (צילום: יח"צ)

סדנת קוניאק ביקב אמפורה מרכז המבקרים של יקב אמפורה יארח סדנת קוניאק בהנחיית טל גל כהן, אושיית יין בארץ ובעולם ומתמחה בכל הקשור לתרבות השתייה והאירוח. הסדנה תתקיים ביום חמישי, 31.1, בין השעות 20:00-18:00. במסגרת הסדנה ילמדו את תהליך יצירת של הקוניאק מתחילתו ועד לכוס המשקה, יתקיים דיון על המותגים המובילים ודרכי ההגשה, יערכו טעימות מודרכות של מספר סוגי ברנדי, קוניאק וארמניאד ועוד.היכן: יקב אמפורה - כרם מהר"למתי: יום חמישי, 31.1, 20:00-18:00מחיר: 325 שקלים לאדםשישי אוריינטלי במסעדת מנטינה מסעדת מנטינה שבנתניה, מתחילה במסורת קבלת שבת חגיגית. לשפ כך יצר שף המסעדה, אריק ווקיל, תפריט מיוחד שיוגש בימי שישי החל משעות הצהריים ועד לכניסת השבת. בתפריט מנות מהמטבח הים תיכוני ומדינות ערב, עם טוויסט כמו: שווארמה אנטריקוט (69 שקלים); סיגר טלה וצנוברים על קרם חצילים שרופים (28 שקלים); סלט בורגול ערבי ואוכמניות (32 שקלים); קוסקוס שורשים ובקר (42 שקלים); חומוס כורכום ופרגית (36 שקלים); מלבי אסלי (28 שקלים). לצד האוכל, דיג'יי אמיר ינגן מקצבים אתנים, טורקים וים תיכוניים. היכן: מנטינה - מתחם טיב טעם, א.ת. פולג, נתניהמתי: מידי יום שישי, בין השעה 13:00 ועד כניסת השבתשבת שלום. קבלת שבת במנטינה (צילום: אסי ביטון)

חגיגת ים איטלקית במסעדת לוקה

מסעדת לוקה תערוך בחודש הקרוב חגיגה זוגית של פירות ים ודגה ים תיכונית בסגנון איטלקי. פותחים את הארוחה עם פוקאצ'ה מטאבון הפיצה ומטבלים, סלט ירוק זוגי, וקאווה/ למברוסקו חופשי וללא הגבלה. לאחר מכן בוחרים באחת משתי פלטות זוגיות: מיסטו די מארה - פלטה זוגית עמוסה בשרימפס, קלמרי, מולים, וסרטנים כחולים צלויים על הפלאנצ׳ה עם חמאה, צ׳ילי, לימון ועשבי תיבול; או פריטו מיסטו - פלטה זוגית של מיקס דגי ים קטנים מטוגנים (סרגוס, מליטה וסרדין), מוגשים עם איולי צ׳ילי ובזיליקום. היכן: לוקה - שונית 2, מרינה הרצליהמחיר: 199 שקלים לזוג

ממעמקים. חגיגת פירות ים בלוקה (צילום: בועז לביא)

תגיות

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>