1. אוכל
  2. כתבות

עד 50 שקלים: המנות המשתלמות ביותר בארץ

סנדוויץ' במזללה, בוריטו בטאקריה, המבורגר ברוטשילד 12, צ'ילי קון קרנה בתרנגול או פוקצ'ת נוטלה בדה פפה. לאכול טוב מבלי לקרוע את הארנק

זהו, נגמר לנו הכסף. גם אם נעטוף את זה במילים יפות ונקרא לזה "האטה" במקום "משבר כלכלי" זה לא ישנה את העובדה שיש לנו פחות בארנק. אבל יש עוד בעיה - אנחנו אוהבים לבלות ורוצים לפנק את עצמנו בבילוי נחמד מדי פעם. זאת הסיבה שלקחנו על עצמנו השבוע אתגר לא פשוט: למצוא מסעדות עם מנות משתלמות שלא יקרעו לנו את הכיס וגם יתנו לנו עודף מ-50 שקלים. התנאים: בלי דילים, בלי עסקיות, לא מזנון מהיר, לא בית קפה, לא שיפודיה ולא מסעדת פועלים. חיפשנו מקומות שכיף לצאת אליהם מבלי שנצטרך למכור כליה, והאמת? לא היה קל.» השווארמה הטובה בתל אביב» המנות הצמחוניות הטובות בתל אביב» הסביצ'ה הטוב בתל אביבסנדוויץ' נתח לבן צלוי במזללה (47 שקלים)

אמנם מאיר אדוני מקושר אוטומטית למסעדות יוקרה, אבל דווקא בתפריט הערב של המזללה מצאנו פרצה לא צפויה בדמות סנדוויץ' מפתיע ששלח אותנו הביתה מדושני עונג ועם טעם של עוד. בתוך לאפה מגולגלת שנעשית במקום מונחים נתחים של בשר לבן צלוי, פלפלים מעושנים ואיולי שום ודבש שיוצרים חגיגה של טעמים. לצד המנה אפילו קיבלנו סלט של קרם שעועית חומה עם ביצה כבושה שבכלל עשה אותנו מאושרים. פייר? לא ציפינו.

טיפ קטן: בשעת צהריים הסנדוויץ' מוגש עם צ'יפס מעושן ומנה ראשונה ב-57 שקלים.מזללה - נחלת בנימין 57, תל אביב

ארוחה שלמה במנה. כריך נתח לבן (צילום: רותם מימון)בוריטו ביסטייק בטאקריה (38 שקלים)

הטאקריה היא המקום הכי נכון לבלות ולזלול בו בקיץ של האטה כלכלית. אנחנו לא אומרים את זה רק בגלל המרגריטות הקפואות והממכרות, אלא בעיקר בגלל התפריט שהמנה הכי יקרה בו עולה 38 שקלים. החל ממנות החלוקה כמו נאצ'וס עם גבינה מותכת ועד לבוריטו השמנמן - אין מצב שתצאו מכאן רעבים. אנחנו בחרנו בביסטייק - בוריטו ממולא רצועות סטייק על הפלנצ'ה עם אורז ושעועית. ויש גם גרסה נטולת בשר לצמחונים.

טיפ קטן: כוס מרגריטה קפואה וענקית עולה פה רק 28 שקלים, כך שבפחות מ-70 שקלים יצאתם שבעים וגם שתויים.טאקריה - לבונטין 28, תל אביבאנדלה! בוריטו ביסטייק (צילום: רותם מימון)

המנה המלאזית בג'ירף (49 שקלים) Value for money הוא חלק מהותי בדי.אן.אי של קבוצת המסעדות ג'ירף. בין אם מבקרים בתל אביב, חיפה, ראשון לציון, הרצליה או אילת אפשר להיות בטוחים שהמנות הן תמיד גדולות ומתומחרות בהגינות (קשה למצוא פה הרבה מנות מעל 50 שקלים). התלבטנו בין הפיליפינית החריפה לעוף בלימון והפאד תאי, אבל בסוף בחרנו במנה המלאזית, קודם כל כי קשה להכניס עוד משהו לפה אחריה וגם בגלל העובדה שהיא פיקנטית ואפשר להתאים אותה גם לצמחונים וגם למי שלא מערבב בשר וחלב. טיפ שווה: אם באים לקחת, המנה מוזלת בעשרה אחוזים נוספים. ג'ירף - לרשימת הסניפים המלאהמנה עם מעריצים. המנה המלאזית (צילום: רותם מימון)

המבורגר וצ'יפס ברוטשילד 12 (48 שקלים) מתחשק לכם על ההמבורגר של בראסרי או של הקופי בר, אבל לא בא לכם להוציא הרבה כסף? הגעתם למקום הנכון. בלי עסקית ובלי דילים - לאורך כל היום מגישים ברוטשילד 12 המבורגר אמריקאי 160 גרם מעולה (וכן, בדקנו, זה בדיוק אותו המתכון של הבראסרי), שסוד הקסם שלו טמון בשלולית קטנה של איולי פפריקה בבסיס הלחמניה. תוסיפו ליד קומץ יפה של צ'יפס וקיבלתם מנה שתסגור לכם את הרעב. טיפ קטן: בין השעות 17:00-12:00 מחיר ההמבורגר כולל גם מנה ראשונה, לחם וחמאה ואפילו שתיה. הכי שווה.רוטשילד 12 - רוטשילד 12, תל אביבשווה כל שקל. המבורגר של רוטשילד 12 (צילום: רותם מימון)

קינוח פוקצ'ה נוטלה זוגי בדה פפה  (29 שקלים)

האמת היא שבדה פפה יש לא מעט פיצות מעולות ב-50 שקלים ומטה, אבל המנה שגורמת לנו לחזור לפה שוב ושוב נמצאת דווקא בתפריט הקינוחים. דמיינו פיצה גדולה שאת רוטב העגבניות מחליפים ממרח שוקולד נוטלה וקצת אבקת סוכר שמחדדת את הטעם המתוק, ותקבלו את אחד הקינוחים הפשוטים והטעימים בעיר. אמנם התפריט מצהיר שהיא מיועדת לזוג, אבל אנחנו מכירים אנשים שטרפו את הכל - לבד.

טיפ קטן: אם אתם כבר כאן ובמצב רוח הרפתקני לכו גם על האנצ'ילוטי (29 שקלים), גרסת הבית לסופגניות - רצועות בצק גדולות מטוגנות ואפויות עם נוטלה חם. פשוט מעולה.דה פפה - אבן גבירול 14, תל אביבמי שאוכל לבד, אוכל יותר. פוקצ'ה נוטלה (צילום: מעיין נדיר)

אינג'רה ביינתו זוגית בטנאת (42 שקלים)

טבעונים התעוררו! טנאת הוא בית האוכל הטבעוני הטוב ביותר שאתם לא מכירים. בטנאת מציעים לערוך היכרות עם המטבח האתיופי עם מבחר מנות מעוררות חשק ובעיקר - זולות ובריאות. מנת אינג'רה ביינתו כוללת לחם אינג'רה ועליו שלושה תבשילים לסועד: תבשיל עדשים, שירו (החומוס האתיופי) ותבשיל עלי סלק, כשבמרכז האינג'רה סלט חי ומרענן. למתקדמים: לכו על אינג'רה עם פטריות חורש.

טיפ קטן: ארוחת אינג'רה ליחיד עולה 35 שקלים, אליה כדאי ורצוי להוסיף אחד מהשייקים הטבעיים והזולים - שייק אבוקדו למשל - ב-15 שקלים. טנאת - צ'לנוב  27, תל אביב אל תוותרו על השייק. אינג'ירה ביינתו זוגית (צילום: רותם מימון)

צ'יקן צ'ילי מסאלה בנמסטה (50 שקלים) מסעדת נאמסטה האשדודית מציעה לא מעט מנות עיקריות במחירים שמגיעים בדיוק ל-50 שקלים (והצמחוניות עוד פחות). אחת המנות המפנקות ביותר כאן היא הצ'יקן צ'ילי מסאלה. פה קוראים לה מנה פיקנטית. בינינו, מדובר במנה חריפה של רצועות עוף עם פלפלים ירוקים המתובלת בנדיבות ההודית הידועה. חשוב לדעת, המנות הראשונות פה מעניינות לא פחות, לכן שווה לשים לב לדיל המציע מבחר טעימות מהן ב-48 שקלים. נמסטה.נמסטה - הטיילת 10, אשדודלחמניות מאודות עם צלעות בקר של דה באן (39 שקלים)

בדה באן מציעים אינטרפרטציה מוקפדת ומוצלחת של אוכל רחוב אסייתי, לכן זה רק מתבקש שיהיה זה מקום שמשתלם לאכול בו. רוב המנות כאן אינן עולות על 50 שקלים, בהן מנת הדגל - הלחמניות המאודות, שמוגשות כשתי יחידות עם שלוש אופציות למילוי. אנחנו בחרנו ב"המפורק" - צלעות בקר בבישול ארוך על רוטב מיסו ברביקיו ומלפפון חמוץ. לצמחונים מוצעת אופציה מעולה לא פחות במילוי של טופו. הכי לשבת בשוק הכרמל ולחלום על טיול במזרח.

טיפ קטן: איך נשמעת לכם מנה של אטריות אודון בציר דאשי, עם שבבי בוניטו וביצה ב-38 שקלים?דה באן - הלל הזקן 18, תל אביבמי לאב יו לונג טיים. דה באן (צילום: רותם מימון)

שניצל ענק עם פירה בדיינר של גוצ'ה (47 שקלים)

כשמחירי השניצלים במסעדות בארץ מגיעים ליותר מ-70 שקלים, זה די מנחם לפגוש מנה שפויה. הדיינר של גוצ'ה (ורשת גוצ'ה בכלל) חרט על תפריטו להגיש מנות גדולות בסכומים הגיוניים, לדוגמת  שניצל בליווי רוטב חרדל ופלפל על פירה חמאתי טעים (שאפשר להמיר גם לצ'יפס). היתרון הגדול של המנה, כפי שניתן להבין, הוא בגודלו העצום של השניצל, כך שגם אם באתם רעבים ולא בשעות העסקיות, יצאתם כשידכם על העליונה. לסיכום: חבל שאין פה יותר דיינרים.

טיפ קטן: במסעדה רץ כבר הרבה זמן דיל של 1+1 על המבורגר קלאסי, כך שתמורת 51 שקלים תקבלו שני המבורגרים. כל יום, כל היום. גוצ'ה דה דיינר - אבן גבירול 14, תל אביבהמון שניצל. גוצ'ה דה דיינר (צילום: רותם מימון)אצ'ארולי בחצ'אפוריה (29 שקלים)

החצ'אפוריה היא שילוב מבורך בין דוכן למזנון של מאפים גרוזיניים אותנטיים, הנאפים לפי שיטה עתיקה ומסורתית. במבט ראשון המאפים נראים סבירים בגודלם, אבל נראה אתכם מצליחים לזוז אחרי שסיימתם אחד כזה. כולם כאן ימליצו לכם ללכת על החצ'אפורי, אבל אנחנו נפלנו דווקא מהאצ'ארולי - חצ'אפורי פתוח ממולא בגבינה עם ביצת עין ומקלות חמאה. אזהרה: ביום שישי תצטרכו להמתין הרבה זמן בתור בשביל העונג הזה.חצ'אפוריה - השיקמה 5, ירושליםמה עושים אחרי מנה כזאת? חצ'אפוריה (צילום: רותם מימון)

מאפה עלי גפן בג'וז ולוז (48 שקלים)

לג'וז ולוז יצא שם של מקום יקר, אבל גם פה אפשר למצוא מנות במחיר שפוי, בעיקר לאור היצירתיות וחומרי הגלם המעולים, כמו מנת מאפה עלי הגפן. המנה הזו היא כמו מכר ותיק - תמיד שם, אבל רק אחרי מפגש מצטערים שלא נפגשים יותר. למעשה מדובר בגרסה המקומית לממולאים: שכבה נדיבה של אורז מעורבב עם חציל מטוגן, עגבניות ועשבי תבלין מקומיים בין עלי הגפן. כדי שאלה לא יישרפו בתנור, המנה מתוחזקת בשכבת תפוחי אדמה שסופגת את הנוזלים והופכת לקריספית בעצמה, לצד יוגורט שקדים מנוקד בזרעי עגבנייה. בשורה התחתונה: מנה נהדרת שהצליחה לעורר געגועים לסבתא העיראקית שמעולם לא היתה לנו.

טיפ קטן: בין השעות 17:00-12:00 מוגשים עם המנה הזו גם שישה טאפאסים ולחם. יותר נדיב מזה - אין.ג'וז ולוז - יהודה הלוי 51, תל אביבבדעלק. מאפה עלי גפן (צילום: רותם מימון)

 צ'וריסוס במושבוצ (32 שקלים)

מאוד קשה למצוא מקום טוב לאכול בו ברמת הגולן מבלי למכור כליה. לכן אנחנו שמחים על מקומות כמו מושבוצ, בר מסעדה בסגנון כפרי ורומנטי מאוד. בין כל המנות בתפריט התמקדנו במנת הצ'וריסוס, שיכולה בהחלט להוות פתיח נאה לזוג או כנשנוש משביע ליד האלכוהול. שתי נקניקיות צ'וריסוס פיקנטיות מוגשות במחבת לוהטת, לידן מוגשים גם נאצ'וס פריכים שמסייעים במשימה.מושבוצ - מושב רמות, רמת הגולןרומנטי, ולא יקר. מושבוצ (צילום: יח"צ)

צ'ילי קון קרנה בתרנגול (36 שקלים)

כשמקום מגדיר את עצמו כמסעדת שף לפועלים זה רק מתבקש שאף מנה עיקרית לא תעלה בו יותר מ-44 שקלים, וגם היא חייבת לצאת עם פינוקים ליד. כזאת היא מנת הצ'ילי קון קרנה במסעדת התרנגול: גבעת אורז לבן ומעליה תבשיל צ'ילי חריף ומענג שיפתח לכם את התיאבון. התבשיל עשוי בשר טחון, עגבניות טריות, שעועית לבנה, תערובת פלפלים חריפים וטבסקו, וברקע תזהו אפילו נגיעת שוקולד. אם זה לא מספיק, בצד מגיעים גם לחם, טחינה, זיתים וחריף. בקיצור, אל תגידו תרנגול, תגידו מטבח עם ביצים.

טיפ קטן: כשיש לא מעט מנות שמתומחרות בזול, קשה להחליט מה לקחת. זאת הסיבה שהמציאו את הארוחה הזוגית שכוללת מנה עיקרית, פלפל ממולא, שלושה מזטים, שתי קציצות ושתי תוספות, במחיר 116 שקלים.  

התרנגול - שארית ישראל 4, יפולוהט! צ'ילי קון קרנה (צילום: רותם מימון)

קפרזה באלורה (48 שקלים)

מסעדת אלורה מציעה מטבח איטלקי לא מתחכם ובגובה העיניים. מתוך התפריט הגדול מנת קפרזה אלורה אמנם שייכת למחלקת המנות הראשונות, אבל היינו חייבים לבחור בה בזכות היותה מנה גדולה ונדיבה שהיא הרבה מעבר לסלט. כמה סוגי עגבניות, יחד עם אנשובי ופירה מוצרלה היו מספקים אותנו, אבל באלורה מוסיפים גם פוקצ'ה מעולה, שמשדרגת את המנה והופכת אותה למשביעה פלוס.

טיפ קטן: באלורה מציעים גם עסקיות צהריים שכוללות מנה ראשונה, עיקרית ושתיה בפחות מ-50 שקלים.אלורה - רוטשילד 60, תל אביביותר ממנה ראשונה. קפרזה אלורה (צילום: באדיבות המסעדה)

פנה עגבניות ופרמזן בתנור במסעדת ללה (49 שקלים)

מסעדת ללה בעמק יזרעאל ידועה במנות הגדולות והנדיבות שלה. בין פסטות שמוכנות במקום בחרנו בפנה עגבניות ופרמזן כאחת המשתלמות ביותר. המנה מוכנת בתנור, מה שמותיר את הפסטה עם קצוות חרוכים ויחד עם הטעם המעושן של הפרמזן מזכירים מאוד לזניה, רק  קלילה יותר ומענגת. הבונוס: היא מגיעה לצד קערת סלט ירוק.ללה - צומת שרידקליל ומענג. פנה עגבניות ופרמזן בתנור (צילום: באדיבות אגמדיה)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>