1. אוכל
  2. כתבות

הזוהר הצפוני: מסעדות מומלצות בצפון

אוכל ערבי עם נגיעות מישלן, מוסד דגים עם רזומה מנצח, ביסטרו עם אופי גלילי-לבנטיני ומסעדה שמגדלת את הירקות בעצמה - כל בתי האוכל הטובים בצפון היפה של הארץ

מוסקט מצפה הימים
עם נוף ששווה הכל. מנה של מסעדת מוסקט צילום: בועז לביא

החיים בעיר מהירים, מהנים וממכרים אבל לפעמים גם עכברי העיר המושבעים חולמים על החיים בכפר, בייחוד כשמדברים איתם על אוכל. לקולינריה בצפון יש את הקסם שלה: מטבח גלילי-ערבי אותנטי, שפים שעזבו את המרכז כדי להגשים חלום על מסעדה באווירת פרובנס ומקומות שמגדלים ירקות ועשבי תיבול בחצר. הלוקיישנים לא פחות מפתים ומתפארים בחורשות אקליפטוס פסטורליות, נוף הררי של הגליל וזרימה של נהרות ונחלים לסוגיהם. כשתוצרת מקומית היא אבן יסוד לכל מנה, הנוף מהפנט והכל במרחק נסיעה - אין סיבה שאתם לא מממשים את הרשימה הבאה.  

» מסעדות כשרות מומלצות בחיפה
» המסעדות הטובות ביותר בירושלים
» האיטלקיות המומלצות ברחבי הארץ
» המסעדות הכשרות הטובות של תל אביב 

מוסקט
במלון הבוטיק הרגוע מצפה הימים תמצאו את מסעדת מוסקט שמצטיינת לא רק באווירה שלווה שמקבלת חיזוק בעזרת מרפסת ענק עם נוף גלילי משגע, אלא גם בזכות חלקות הגידול החקלאיות שנמצאות בשטח המלון. התפריט הקלאסי נשען על חומרי הגלם שגדלים ברובם בשטח המלון, בהם משק חי של רפתות ולולים, גינות תבלים ומחלבות. 
בתפריט: מחבת שרימפס עם קרם שורשים, ארטישוק צרוב ותרד (54 שקלים); רטטוי ירקות כפרי עם שלל ירקות (78 שקלים); ושוק ברווז אורגני בבישול קונפי עם רוטב קרמל תפוזים (124 שקלים). 

מוסקט - לכל הפרטים 

מוסקט מצפה הימים
היישר מהגינה ליד. מנה במוסקט מצפה הימים צילום: יוסי סליס

על קו החוף

אלמרסא
ממש על קו המים של נמל עכו עם הנוף אל סירות הדייגים נמצאת מסעדת אלמרסא של השף עלאא מוסא. השף, שקיבל חשיפה ראשונה למטבח בגיל 15 כשוטף כלים במסעדת אורי בורי, מביא לעיר קולינריה מופלאה שמפגישה בין טעמים מיוחדים מהמטבח הערבי המסורתי עם טכניקות בישול מודרניות אותן רכש במסעדות מישלן באירופה. מבט בתפריט שמבוסס בעיקר על חומר הגלם הכי טוב שיש לעכו להציע - דגים ופירות ים כמובן, יגרום לכם לרצות את הכל, ולכן במקום מציעים לכם גם תפריט טעימות (החל מ- 140 שקלים) כדי לחסוך מכם החלטות הרות גורל.
בתפריט: קובה עכאויה פריכה עם פירות ים, לבנה וסלט עדשים שחורים (64 שקלים); פילה דג ים טרי שמגיע עם תבשיל פריקה, עולש בר ולאבנה אריסה (114 שקלים);  ולחובבי הבשר מנת מדליוני פילה בקר אירופאית עם רוטב פטריות פורצ'יני (132 שקלים). 

אלמרסא - לכל הפרטים 

אלמרסא
אוכל מסורתי, נגיעות מודרניות. קובה פירות ים של אלמרסא צילום: באדיבות יח"צ

אורי בורי
המוסד העכואי ששוכן במבנה עתיק בן 400 שנה הוא מילה נרדפת למסעדת דגים מעולה שלא לומר המקום הראשון שעולה כשחושבים על העיר עכו. אורי נחמיאס, האיש בעל הזקן המפואר שעושה בית ספר לשיער הפנים המוזנח שלכם מגיש כבר מעל 28 שנה נבחרת מנות שנותנת כבוד לים התיכון ולשפע שהוא מציע, עם פירות ים ודגים במגוון וורסיות שונות. גולת הכותרת היא ארוחת הטעימות של המקום -  בהינתן האות יתחיל רצף מנות מיוחדות שלא יפסקו עד שתאמרו חדל. 
בתפריט: מנת תמנון עם פקוס, ערק ושמן זית (52 שקלים); בקצה השני של הטעמים תמצאו סשימי סלמון מרענן עם רוטב סויה וסורבה וואסבי (48 שקלים); לשלבים המתקדמים תנסו את מנת הפורל בקדרה שמגיע עם רוטב שמנת ופלפל ארבע העונות (66/118 שקלים); או שרימפס וארטישוק שמוגש עם אטריות אורז שחורות כורכום וחמאה (69/126 שקלים).

אורי בורי - לכל הפרטים

אורי בורי
המוסד המוכר. פותחים שולחן באורי בורי צילום: סיון עסקיו

וניה ביסטרו
בוניה ביסטרו שנמצאת בעיר התחתית של חיפה, ממש ליד הנמל, מציעים לכם אוכל יצירתי ומדויק בלי התחכמויות מיותרות. פשוט אוכל טעים. המקום מתאים לכל מטרה בין אם ארוחה משפחתית, שיכר עם חברים או עסקית באמצע היום. מומלץ מאוד להגיע בערבי חמישי בהם מתקיימות הופעות חיות ברחבה החיצונית של המסעדה, או בסופ"ש כשהמקום מארח דיג'ייז שמרימים את האווירה. 
בתפריט: מחלקת הדגים מצטיינת עם סלט קלמארי צרוב גרגרי חומוס, לימון כבוש ונענע (54 שקלים); יש גם חריימה לוקוס שמוגש בתוך חלה ולאבנה כבשים (92 שקלים); בבשרים תמצאו עראייס טלה אותנטי שמגיע עם סלט טאבולה חריף (73 שקלים); ואם אתם ממש בעניינים נסו את מנת הפורקטה המושקעת - בטן חזיר שנאפת לילה שלם בתנור יחד עם תפוחי אדמה ושום  (82 שקלים).

וניה ביסטרו - לכל הפרטים 

ביסטרו וניה
לכל ארוע. מנה בביסטרו וניה צילום: באדיבות המקום

מיכאל
אווירה שקטה ופסטרולית של מושב בגליל, מנות שמתבססות על תוצרת מקומית-עונתית ושף בעל רזומה מכובד ביותר שעזב את העיר להגשים חלום הם התמהיל שהופך את מיכאל שבמושב לימן לאחד המקומות הצפוניים המדוברים ביותר. בשונה ממסעדת סושיאל קלאב, שהייתה הנחלה התל אביבית האחרונה של השף מיכאל גרטופסקי, בתפריט של המקום תמצאו מנות שנעות על הקו הגלילי-אירופאי-לבנטיני, וכולן שומרות על פשטות קלאסית וכבוד לחומרי הגלם מהם הן מורכבות. לחלוטין יעד ששווה להגיע אליו במיוחד. 
בתפריט: בהשראת הגליל תנסו את הכרוב הבלאדי הידוע בשמו המנצח - מלפוף במילוי טלה ואורז, מגיע עם סלט פאקוס זעתר וג'יבנה (56 שקלים) ; מהים יש חריימה של דייגי עכו שמוגש עם שרימפס, קלמרי, דג ים ומלא רוטב (92 שקלים); במקום גם תנור פחמים מקצועי ומיוחד שבתוכו מושחמים שקדי טלה שמקבלים חיזוק של קרם ארטישוק ירושלמי וגזרים בגחלים (88 שקלים).  

מיכאל - לכל הפרטים  

מנה של מסעדת מיכאל
אווירה פסטורלית ואוכל משגע. מנה של מיכאל צילום: באדיבות המקום

צ'אנג בה
המטבח התאילנדי המשובח שעשה עלייה מוצלחת ביותר לארץ ישראל מגיע גם לעיר התחתית בחיפה בדמות מסעדת צ'אנג בה. לצד אווירה קלילה ולא מחייבת תמצאו מטבח תאילנדי אותנטי, טעים וחריף שעושה שימוש בחומרי גלם וכלים מסורתיים שמגיעים היישר מבנגקוק הנכספת והתוצאה - הכי תאילנד שיש. בין השעות 12:00-16:00 תהנו מ-15% הנחה על כל התפריט במסגרת העסקית של המקום.
בתפריט: במנות פתיחה תמצאו את הסלט יאם פלה שמגיע עם קוביות פילה דג צלויות, עשבי תיבול ברוטב פיש סוס וסוכר דקלים (42 שקלים); בגזרת האטריות לכו על הפאד סי יו המעולה שמגיע עם באק צ'וי וחלבון לבחירתכם (58/68 שקלים); ויש גם קארי מאסמן פיקנטי עם חלב קוקוס, בוטנים, כפייר ליים ועוד הרבה דברים טובים (72/62 שקלים).

צ'אנג בה - לכל הפרטים 

צ'אנג בה
האסיאתית הצפונית. צ'אנג בה צילום: גלעד הר שלג

סובב כנרת

מגדלנה
מגדלנה שנמצאת למרגלות הר הארבל ונהנת מהבריזה של הכינרת, היא מסעדת שף ערבית גלילית שלוקחת הכי רחוק מחומוס, פלאפל ועשרים סוגי סלטים (כבודם במקומם מונח). השף יוסף (זוזו) חנא מבשל את הטעמים הגלילים עליהם גדל ומוסיף טאצ' איכותי ואינטליגנטי של שף מנוסה ומוכשר, עם מנות נדיבות ומפנקות שמציגות את המטבח הערבי במלוא הדרו. 
בתפריט: סשימי דג ים עם גבינת שנקליש בתיבול גלילי להתחלה (48 שקלים); כיסוני שישברק  ממולאים בטלה וצנוברים ומבושלים ביוגורט עזים (48 שקלים); ומהבשרים מנת טלה גלילי עם מפתול בלדי וגרגירי חומוס (145 שקלים). 

מגדלנה - לכל הפרטים

מגדלה
אוכל טוב עם בריזה של כנרת. מגדלנה צילום: סיוון שוב עמי

רוטנברג
במסעדת רוטנברג שבקיבוץ גשר תמצאו תפריט ייחודי שמתבסס על תהליך חקירה ולמידה של מתכונים בני מעל 800 שנה, שמקבלים טוויסט חדשני, ונשענים על טכניקות בישול עתיקות כמו כבישה, ייבוש וליקוט התוצרת המקומית. אם כבר מטבח מקומי, למסעדה גינה פרטית בה מגדלים פירות, ירקות ועשבי תיבול שמגיעים אליכם לצלחת הכי טריים שיש, לצד תוצרת איכותית של חקלאי האזור.    
בתפריט: סלט משמש צלוי עם סלנובה וגבינת מרסלן ממחלבת ברקנית הקרובה (46 שקלים); קרעי פסטה טרייה עם זוקיני גרדת לימון וגבינת בר (48 שקלים); ונתח טלה חי-בריא במשקל 180 גרם שעובר עישון עדין עם פריקה, עשבים ורוטב עגבניות מותסס (115 שקלים).

רוטנברג - לכל הפרטים 

רוטנברג
מהגינה הפרטית של המקום. תרד בר וירקות של רוטנברג צילום: חיים יוסף

על הנהר
בלב חורשת האקליפטוס ממש על גדת נהר הירדן ממוקמת מסעדת על הנהר שפועלת כבר 14 שנה באווירה פסטורלית ונעימה. המקום מציע תפריט ים תיכוני שכולל מנות איטלקיות קלאסיות לצד פירות ים ומבחר נאה של בשר איכותי. בשעות הערב המוקדמות תמצאו מסעדה רגועה יחסית אך ככל שהערב מתקדם המקום משנה פניו והופך לבר שוקק ושמח עם מבחר השיכרה רחב שמוצע בתפריט, שכולל בין היתר קוקטיילים מיוחדים, נבחרת וויסקי משובחת ומותגי אלכוהול פרמיום. 
בתפריט: כדורי לאבנה ממולאים בעשבים ושקדים, על לאפה בשמן זית, זעתר, עשבי תיבול וסלט טאבולה (44 שקלים); סלט פטוש עם ירקות טריים, בזיליקום, עגבניות מיובשות, שברי פיתה קלויה וגבינת סנט מור (47 שקלים); ופילה בקר ביין אדום,  בצל ופטריות עם פירה מושקע וסירות בטטה (96 שקלים)

על הנהר - לכל הפרטים 

מסעדת על הנהר
כיף ביום וכיף בלילה. על הנהר צילום: באדיבות המקום

1910
בדגניה א', מוקפת מבני אבן עתיקים בני 100 שנה, שוכנת מסעדת 1910. אומנם הגעתם לקיבוץ הראשון שהוקם אי פעם אבל אתם יכולים לשכוח מכל אסוציאציה שיש לכם לגבי מתחמי אוכל קיבוציים. במקום תפריט איטלקי בטוויסט ים תיכוני עם מבחר פסטות בעבודת יד, פיצות ומאפים שנעשים בטאבון שהגיע היישר מארץ המגף, מנות משובחות מהים ומחלקת קונדיטוריה בעלת רזומה מרשים.
בתפריט: בריק בלקני עם תפוח אדמה וקשקבל, מוגש עם צזיקי וסחוג (48 שקלים); סלט אווז מפורק  שמורכב מתרד, תפוזים, אגוזים מקורמלים ועוד (52 שקלים); ניוקי בשר בעבודת יד עם סלק צלוי ופלפל צ'ומה (56 שקלים); ומהטאבון המפורסם פיצה סאן רמו עם אנשובי ומוצרלה באפלו (62 שקלים).

1910 - לכל הפרטים 

מסעדת 1910
הרבה איטליה וניחוח טרי מהים. 1910 צילום: ולדה טרוגמן

עוד כמה מקומות בקטנה:

אלומה
ביסטרו גלילי במעלות תרחישא שמגיש מנות קלאסיות מהמטבח הים תיכוני והאירופאי עם טוויסט מקומי משדרג.  
אלומה - לכל הפרטים 

לימוזין 
מסעדה ואטליז קרניבורי מהמפורסמים בארץ, באווירה הפסטורלית של עמק יזרעאל. תמצאו שם נתחי בשר מובחרים שמיושנים באוויר הפתוח ומחכים רק לכם.
לימוזין - לכל הפרטים

בשר של לימוזין
נתחים מצטיינים. לימוזין צילום: באדיבות לימוזין

מיוז
גסטרו פאב שמשלב אוכל מוקפד ואיכותי יחד עם מוזיקה, אומנות ואווירת בר משוחררת וקלילה. בתפריט מבחר מנות שמתאימות לנשנוש לצד הדרינק או ארוחה ראויה לרעבים שבכם. 
מיוז - לכל הפרטים 

מיטשוס
המיטשוס הוא מקום של בשר איכותי שגדל ברמת הגולן. בתפריט תגלו מגוון נתחים עסיסיים במשקלים מטורפים שמגיעים עד 1.2 קילוגרם שאת חלקם תוכלו אפילו לרכוש הביתה.  
מיטושס - לכל הפרטים 

עזבה
במסעדה שבכפר ראמה מבשלת משפחת דאוד את מיטב המאכלים מהמטבח הערבי והלבנוני, עם תפריט שמשתנה בהתאם לעונות השנה ומבוסס על חומרי גלם הכי טריים שיש.
עזבה - לכל הפרטים 

 

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>