1. אוכל
  2. כתבות

שניים סינים: הדים סאם משתלט על תל אביב

הוא קליל, פשוט להכנה, ומאוד בריא. האם דוכני הדים סאם בדרך להיות הסושי-ברים הבאים?

ברחוב קטן בבייג’ין משתרך תור שמגיע לרחוב השני. עשרות סינים מחכים בדלפק שאפילו לא מנדב ריחות מגרים. הם מצפים לנשנוש היומי שלהם - שלוש יחידות דים סאם. או “נגיעות קטנות בלב”, בתרגום לעברית. בתל אביב הכיסונים הממולאים מתחילים להפגין נוכחות בשנים האחרונות. כל שוק אוכל אקראי בעיר מתגאה בדוכן דים סאם - מאודה או מטוגן - שמכילים שלל מילויים בטעמים שונים. בשנה האחרונה אפילו נפתחה מסעדה בשם דים סאם סטיישן ברחוב יהודה הלוי, שאמנם מגישה גם נודלס ושאר מנות מהתפריט האסייתי, אבל עיקר הקונספט שלה הוא הכיסונים המאודים. » דים סאם סטיישן - לשעות פעילות ולכל הפרטים» אוכל סיני - לרשימת המסעדותבעוד כחודש תיפתח ברחוב אבן גבירול מסעדה המיועדות רק לדים סאם ותיקרא, איך לא, דים סאם שופ. המטרה: להפוך את הכיסונים המאודים לסושי החדש, ובדרך נמצאים גם סניפים נוספים. “לפני שמונה שנים לא אכלו כאן סושי. אנשים אמרו שיש לזה טעם של סבון בפה. אבל בסוף זה תפס. ככה גם יהיה עם הדים סאם”, חוזה אופיר אשור, בעל המסעדה, שעבר מניהול ברים כמו המינגווי לעסקי הקולינריה. אשור חבר למפעל הדים הסאם הראשון בישראל שיושב בלהבות חביבה. “לא האמנתי כשראיתי שם עובדים סינים מקפלים כל דים סאם בנפרד”, הוא אומר. הממולאים הסינים בדים סאם שופ יימכרו בשתי צורות: הגשה חמה עם רטבים, לישיבה במקום, או בגרסה הקפואה, להכנה בבית תוך שבע דקות בכלי אידוי. המחירים, אגב, ברצפה. הדבר החם הבא? דים סאם (צילום: אורי חיון)“זה סוג אוכל ייחודי שאפשר לאכול אותו כמנה ראשונה, או כנשנוש שהוא חלק מארוחה”, מסביר עידן ארז, מנהל יריד האוכל של דיזנגוף סנטר, “והוא צובר קהל מעריצים שהולך ומתרחב. מדובר בעיקר בקהל של אנשים שמחפשים לאכול אוכל בריא. בשוק האוכל דים סאם נחשב לדוכן מוביל, ובשנתיים האחרונות הוא גם הפך לטרנד בחתונות כי יש לו שואו יפה עם אדים וצבעים מעניינים”. בדים סאם שופ מסכימים עם האמירה שמדובר בטרנד בריאותי ומעדיפים להשאיר את השמן למסעדות השכנות. “אנחנו רוצים שאנשים יבואו אחרי מסיבות וינשנשו דים סאם במקום המבורגר”, מסכם אשור.

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>