1. אוכל
  2. כתבות

חדשות אוכל: מסעדה חדשה בשוק הנמל

וגם תפריט חדש ב־Chez Corine, גלידריית בוטיק חדשה עם טעמי עבר, תפריט צהרי שישי בתרנגול הכחול

בימים אלה נפתחה להרצה בקומת הגלריה של שוק הנמל המקורה מסעדת קיטשן מרקט. את המקום פתח המסעדן אסף ליס (שניהל בעבר את הרברט סמואל ואת טוטו) ועל המטבח אמונים השף תומר אגאי והשף קונדיטור ערן שוורצברד. המתחם מחולק לשני חללים: החלק שמשקיף על השוק מתפקד גם כמטבח מארח לשפים וכמקום לסדנאות, ארוחות נושא ואירועים פרטיים, כשביומיום הוא משמש חלל שמח ותוסס שבו מתבצעת עבודת מטבח פרונטלית; החלל השני משקיף לים ומצויד אף הוא במטבח פתוח. "קראנו למקום קיטשן מרקט כי זה בדיוק מה שאנחנו. הקיטשן מחבר לעשייה שהיא במאה אחוז פרונטלית, והמרקט הוא שמספק לנו את חומרי הגלם ואנחנו חלק ממנו", מסביר ליס. את התפריט, כמו בכל המסעדות שאותן ניהל, חילק ליס לקטגוריות לפי חומרי הגלם: ירקות, דגים, פיצות, פסטות, בשר ועוד. בצד המנות הקבועות יש מנות יומיות משתנות ותפריט מתוקים מוקפד. "תפריט הספיישלים מכיל מנות המורכבות מחומרי גלם מיוחדים שלא פוגשים כל יום בשוק", הוא מוסיף. בתפריט ניתן למצוא מנות דוגמת סלט אורטיז, חריימה בורי/שרימפס, פיצות, ניוקי פטריות, טורטליני גבינות על קרם חציל ריג'לה ושמנת חמוצה, קלמרי פלנצ'ה על קרם פול לבן עם יוגורט באפלו ולימון כבוש, שיפוד אדום טרי ועוד.

קיטשן מרקט - האנגר 12, נמל תל אביב. טל' 03-5446669. פתוח: ב'-ה' 24:00-9:00, ו'-שבת 24:00-8:00מקום חדש בשוק הנמל. קיטשן מרקט (צילום: אסף ליס)אוכל מהפכני בטח שמתם לב שהרבה גורמים קולינריים נרתמים למחאה החברתית. בשבוע שעבר פינקו האחים דוקטור משיפודיית האחים את אנשי המאהל בחומוס ובפיתות ל־500 איש. ביום שני הגיעו למאהל אנשי הבסטה עם המעורב שלהם, בינו (ד"ר שקשוקה) עם השווארמה, דייבוצ'קה עם סנדוויצ'ים וננוצ'קה עם מרכולתה. אין כמו סולידריות קולינרית.תפריט חדש ב־Chez Corine

Chez Corine. ז'בוטינסקי 110, תל אביב. טל' 03-6968581.טכניקות בישול קלאסיות מהמטבח הבלגי. שה קורין (צילום: דניאל לילה)גלידריית בוטיק עם טעמי עבר בימים אלה נפתחה בית הגלידה - גלידריית בוטיק חדשה המציגה גלידות בטעמים ובאווירה נוסטלגיים. החלל עוצב בסגנון רטרו ארצישראלי, כשברקע פסקול מקומי משנות ה־70 ועוד. בין הטעמים המוצעים: דניאלה, גלידת פיצוחים, קרמבו וניל, קרמבו מוקה, קפה עלית, סוכריית סוס, מגנום, שוקובו, גומיגם, אשכולית אדומה ועראק, לימונענע, אבטיח בולגרית, מלון חצבה, תפוזינה, עוגת שוקולד, עוגת גבינה ורום צימוקים (13, 18 ו־26 שקל למנה קטנה, בינונית או גדולה בהתאמה). אפשר גם לקחת הביתה במשקל. בנוסף, יש גם  מקפא יוגורט עם תוספות, קרפים מתוקים, ופל בלגי וקינוחי גלידה מיוחדים.בית הגלידה. שינקין 51, תל אביבחוזרים לעבר. בית הגלידה (צילום: יולה זובריצקי)פיקניק זוגי בג'ונו בג'ונו בר יין מציעים השכרה של סלסילות פיקניק זוגיות (129 שקל), שאותן ניתן לקחת לפיקניק בפארק הירקון הסמוך או לכל מקום אחר שתבחרו. בסלסילות תוכלו למצוא את כל מה שצריך לפיקניק זוגי מושלם: בקבוק קאווה קמפו וייחה ריזרבה, צלחת גבינות ממחלבות בוטיק, לחם כפרי טרי, זיתים, טפנד עגבניות וממרח פסטו. בתוך הסלסלה יש גם סט סכו"ם זוגי, כוסות שמפניה מזכוכית, שמיכת קיץ משובצת, מפיות, קיסמים ומגבונים לחים. את הסלסילה אפשר להזמין בכל ימות השבוע החל מהשעה 12:00.ג'ונו בר יין - דה האז 1, תל אביב. טל' 03-5446620.לכל מקום שתבחרו. סלסלת הפיקניק של ג'ונו (צילום: תומר לוין) צהרי שישי בתרנגול הכחול במסעדת התרנגול הכחול מציעים בימי שישי בצהריים תפריט מיוחד הכולל  מגוון משתנה של שישה פתיחים, מנה עיקרית לבחירה וסנגרייה, ב־122 שקל  לסועד. בין הפתיחים יש תרד מוקפץ עם גבינת פטה, דגים מטוגנים עם סלסת עגבניות פיקנטית, טרטר מוסר ים, קרפצ'ו עגבניות עם אנשובי ופלפל חריף, פריקסה ועוד. בעיקריות מציעים קונפי שוק אווז עם ניוקי ביין אדום, אנטריקוט 300 גרם עם מח עצם, עוף על האש  ממולא בחיטה, צנוברים, בשר ופירות יבשים, פסטה בציר סרטנים ופירות ים, ועוד.התרנגול הכחול. ניסים אלוני 10, תל אביב. טל' 03-5443349.

להתחיל את הסופ"ש. התרנגול הכחול (צילום: דניאל לילה)

תגיות

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>