1. אוכל
  2. כתבות

העסקיות הכי טובות ביפו ובדרום תל אביב

איטלקיה ביפו, פרסית בנווה שאנן ושלמות קולינרית בנווה צדק. בכל המחירים ובכל הגדלים - המדריך המלא לעסקיות הטובות ביותר בדרום העיר

» לאתר עכבר סטודנטים   בשביל לאכול מצוין בעיר הזו, לא חייבים לבזבז חצי מהמשכורת. מיכל אנסקי, שרי אנסקי, ד"ר אלי לנדאו, רן שמואלי, אינה קראבצקי, אסף גרניט, אושרת יקותיאל ודנה מלמד התכנסו, טעמו, התווכחו ובחרו את 60 הארוחות המשתלמות ביותר בתל אביב.   עכבר עסקיות - הארוחות העסקיות הכי טובות בתל אביבהעסקיות הכי טובות במרכז תל אביבהעסקיות הכי טובות בצפון תל אביב   עד 60 שקלים   הפרסית הכי טובה מחוץ לטהרן - עדן כתובת: נוה שאנן 16 טל': 03-6880604שעות פתיחה: א'-ה' 18:00-11:30, ו' 16:30-11:30על המקום: במדרחוב נוה שאנן מסתתרת מאחורי פסאז' של פעם מסעדת עדן הוותיקה, שיודעי ח"ן נשבעים שהיא הפרסית הטובה בעיר. עם התיישבותכם תקבלו צלחת עם ירק - עלי בזיליקום, צנון, לפעמים רשאד (תלוי מה יש) לצד פיתות וחמוצים. את הירק לועסים על מנת לעורר את התיאבון ולעורר את החך. אם יתמזל מזלכם תקבלו גם את החצילים המוחמצים הכי טובים שיש. אחר כך בוחרים עיקרית - או תבשיל פרסי או משהו מהגריל. כמובן שהכל מלווה באורז פרסי משתנה ואווירה ביתית ואדיבה. אל תתפלאו אם מסביבכם רוב הלקוחות ותיקים ומבוגרים - זה סימן טוב.מנות נבחרות: אין כאן מנות ראשונות, אבל מומלץ להתחיל עם גונדי - מרק צח חמצמץ עם כופתאות עוף וחומוס ולהמשיך עם קבב פרסי בתיבול עדין מיוחד שמוגש עם אורז (המנה המשתלמת. אין תפריט עסקיות).מה: מנה עיקרית (תבשיל או מנת גריל) בתוספת אורז, חמוצים, טחינה, ירק ופיתות בהתחלה.בכמה: 50 שקל.דבר הפאנל: "הפרסית הכי טובה מחוץ לטהרן. המטבח הפרסי מעודן ונפלא, וזו אחת הארוחות הטובות שאפשר לאכול בתל אביב".

עדן - כרטיס ביקור

  יודעי ח"ן נשבעים שהיא הפרסית הטובה בעיר. עסקית בעדן (צילום: מישל גבינט)

גואטה - כרטיס ביקורארוחה שלמה. גואטה (צילום: קרן מנור)

ריח שמטריף את החושים - ד"ר שקשוקה כתובת: בית האשל 3, יפו טל': 03-5180794שעות פתיחה: א'-ה' 24:00-8:00 , ו' 8:00 עד כניסת השבת, צאת השבת עד לקוח אחרון.על המקום: סביר להניח שמעטים האנשים שלא שמעו על ד"ר שקשוקה - מסעדה טריפוליטאית שהפכה כבר למוסד יפואי, תחילה בזכות השקשוקה ולאחרונה גם הודות לשווארמה. בינו גבסו, האיש והאגדה מאחורי המקום, גדל בסמטאות האלה ולפני 20 שנה החליט לפתוח מסעדה, לאחר שמסעדת טריפולי של הוריו נסגרה כמה שנים קודם. אמנם אין במקום תפריט עסקי, אבל בהחלט יש שקשוקה, שווארמה ודברים טובים אחרים שאפשר לאכול כל היום, כולל ארוחת טעימות.מנות נבחרות: אף שכבודם של השקשוקה והקוסקוס במקומם מונח, אין ברירה אלא לבחור בשווארמה. אפשר בפיתה או אפשר בצלחת, עם סלט מעולה וקולה קרה בצד.מה ובכמה: 28 שקל בפיתה או 48 שקל בצלחת עם תוספות וסלטים. תבשילים כמו קוסקוס ומפרום ב־ 48 שקל עם תוספות.דבר הפאנל: "עוד לפני שנותנים את הביס הראשון ריח הבשר ושומן הכבש מטריפים את החושים. היה שווה לחכות לשווארמה הזו".

ד"ר שקשוקה - כרטיס ביקור

הום מייד - כרטיס ביקור 

  הכי ביתית. עסקית בעדן (צילום: קרן מנור)

אחת הבולגריות הכי טובות שיש - ויטושה כתובת: יהודה הימית 3, יפו טל': 03-5181974שעות העסקית: א'-ה' 17:00-11:00שעות פתיחה: א'-שבת 23:00-11:00על המקום: לא ברור מדוע אוכל בולגרי אינו יותר פופולרי, אך ויטושה היא אחת הנציגות הבולטות והוותיקות שלו ביפו ומעוזם של בולגרים רבים. אף שהמסעדה שינתה את פניה בשנים האחרונות וכעת נראית כמו מסעדה מודרנית גדולה ודי מסחרית, האוכל כאן לא השתנה ועדיין תוכלו למצוא פה את אותם מעדנים בולגרים מגוונים ומשמחים, שמביאים לנו את טעמי הבלקן המופלאים לצלחת במחיר מצחיק. אף שהנוכחות הבולגרית ביפו הצטמצמה מאוד, עדיין תוכלו למצוא כאן את תושביה הבולגרים המבוגרים והוותיקים של יפו - מרביתם מתענגים על מרק שקמבה, בדיוק כמו במולדת.מנות נבחרות: ראשונה: מרק שעועית עיקרית: תבשיל קברמה - קדירת עוף עם בצל, פטריות, כרישה וביצה מעל קינוח: סוטליאז' - פודינג אורז קר עם חלב.מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית עם תוספות, קינוח לבחירה ולימונדה.בכמה: 55 שקל.דבר הפאנל: "אחת הבולגריות הטובות שיש. להרפתקנים מומלץ לנסות מרק שקמבה - מרק קיבה ביוגורט - גם אם זה לא חלק מהעסקית".

ויטושה - כרטיס ביקור 

טרנקילה - כרטיס ביקור אהבה ותשוקה. טרנקילה (צילום: אורן זיו)

כובשים - כרטיס ביקור 

  לפני טרנד מסעדות השוק. עסקית בכובשים (צילום: קרן מנור)

מי ומי - כרטיס ביקורהנוסטלגית. מי ומי (צילום: קרן מנור)

קופי בר - כרטיס ביקוראוכל טעים ולא יומרני. קופי בר (צילום: קרן מנור)

עד 90 שקלים

כמו באיטליה - איטלקיה בתחנה כתובת: מתחם התחנה, נוה צדק טל': 03-5222664שעות העסקית: א'-ו' 17:00-12:00שעות פתיחה: ב'-ו' 24:00-9:00 ; א', שבת 24:00-10:00על המקום: במרכזו של מתחם מקסים לשימור ממוקמת איטלקיה בתחנה, המעוצבת בסגנון איטלקי מודרני ומציעה ישיבה במרפסת הפתוחה שפונה אל הכיכר או בחלק הפנימי. התפריט מבוסס על מנות קלאסיות מדרום איטליה עם אינטרפרטציה אישית של השף אמיר מרקוביץ כשהדגש הוא על פירות ים, דגים, סרטנים, תמנונים ועוד בצד מנות בשריות, פסטות ופיצות.מנות נבחרות: עיקרית: קדירת פירות ים בדרך אמלפי - שרימפס, קלמארי, מולים וסרטנים מוקפצים במחבת ברוטב פומודורו או קרם אליו קינוח: מוס שוקולד בלגי ושבבי חלבה.מה: עיקרית וראשונה או עיקרית וקינוח, פוקאצ'ה חמה וזיתים מתובלים תוצרת בית.בכמה: 88 שקל.דבר הפאנל: "המיקום המדמה פיאצה, האריחים האיטלקיים, הריחות, הטעמים והמוזיקה נותנים הרגשה של דרום איטליה".

איטלקיה בתחנה - כרטיס ביקור 

  לא רק בשביל האוכל. עסקית באיטלקיה בתחנה (צילום: קרן מנור)

ביסטרו נועה - כרטיס ביקורמנות מקוריות ומעניינות. ביסטרו נועה (צילום: מישל גבינט)

השקד - כרטיס ביקור

  הדגש הוא על שימוש בדגה מקומית ים תיכונית טרייה. עסקית בשקד (צילום: קרן מנור)

עד 140 שקלים

זעפרן, בייקון וגבינת סנט מור - דלאל כתובת: כל ישראל חברים 1 טל': 03-5109292שעות העסקית: א'-ה' 18:00-12:00שעות פתיחה: א'-שבת 12:30-9:00

על המקום: פנינת חן מקסימה בנוה צדק הרומנטית. המסעדה השוכנת במבנה ערבי משוחזר היא חלק ממתחם הכולל גם קונדיטוריה וחצר אירועים ירוקה פנימית. במקום מציעים מבחר אפשרויות ישיבה - בפאטיו המואר, במרפסת החיצונית או בפינות האינטימיות שבחלל הפנימי. התפריט הוא ים תיכוני עונתי המבוסס על גידולים מקומיים בדגש על טעמים של ים בצד בשר, פסטות טריות, ירקות ותבשילים מבית היוצר של השף גולן גורפינקל.

מנות נבחרות: ראשונה: סלט לבבות חסה עם אגסים בזעפרן, בייקון, וינגרט אגסים וגבינת סנט מורעיקרית: קבב דג, צזיקי, קרעי עגבניות צלויות וזיתי קלמטה.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית וסלסילת לחמים שזה עתה נאפו בקונדיטוריה.

בכמה: 98 שקל.

דבר הפאנל: "שילוב ניחוחות קסום ומרתק של זעפרן, בייקון וגבינת סנט מור בראשונה והרמוניה ים תיכונית בעיקרית".

דלאל - כרטיס ביקורהרמוניה ים תיכונית. דלאל (צילום: קרן מנור)

ארוחה עונתית, שונה וקלה - הרברט סמואל כתובת: קויפמן 6 טל': 03-5166516שעות העסקית: א'-ד' 16:00-12:00, ה' 17:45-12:30 , ו' 16:45-12:30שעות פתיחה: א'-ה' 24:00-12:30 , ו'-שבת 1:00-12:3

על המקום: מסעדת השף האלגנטית של יונתן רושפלד נפתחה לפני ארבע שנים ומאז ממשיכה להסעיר את סועדי תל אביב. התפריט משתנה לעתים קרובות, בהתאם לחומרי הגלם הזמינים ולהשראתו של השף. בעוד שבערב מורכב התפריט ממנות קטנות וראשונות, הארוחה העסקית בנויה דווקא באופן סטנדרטי ומוכר, אך הקסם עדיין שם ואפשר להיחשף לכישרון של השף בלי לשבור קופת חיסכון. הנוף הנשקף מהמסעדה הוא הטיילת וחוף הים של תל אביב, אך אם תשבו בקומה העליונה תוכלו לצפות בטבחים בפעולה בתוך המטבח השקוף והמרשים.

מנות נבחרות: ראשונה: במיה על גחלים עיקרית: פיצ'י )סוג של פסטה ארוכה( שרימפס וקלמרי סיציליאני.

מה: סלסילת לחמים ומשהו קטן ליד, מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה קלה.

בכמה: 125-110 שקל.

דבר הפאנל: "ארוחה עונתית, שונה וקלה. אפשר להמשיך את היום אחריה. רושפלד הוא אחד השפים המוכשרים שייצרה ישראל אי פעם". 

הרברט סמואל - כרטיס ביקור

כתית - כרטיס ביקורהתשוקה עוברת בכל פרט. כתית (צילום: קרן מנור)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>