1. אוכל
  2. כתבות

מתכונשף: קבבוני טלה של מסעדת "דיאנא בעיר"

שף דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא בעיר חולק את המתכון לקבב הטוב ביותר במזרח התיכון

סוד הקבב של השף דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא בעיר הוא חומר הגלם - ירך אחורית של טלה בלדי מעולה. ספאדי לא משתמש בכל ירך הטלה אלא רק בחלקים הכי נפלאים. בבית ניתן להשתמש בשוק טלי טרי וצעיר (לא קפוא!) או אפילו בכתף, ועדיין הטעם של המנה הפשוטה הזאת יהיה נפלא. ספאדי מוכר לרבים שביקרו במסעדת "דיאנא", וצפו בו חותך את השוק, וקוצץ פטרוזיליה ובצל יחד דק-דק, במעין חרב גדולה. בבית ניתן לטחון את הטלה במטחנת בשר, אבל אז קוצצים את הבצל והפטרוזיליה בסכין גדולה וחדה, קיצוץ דק במיוחד.דיאנא בעיר - לשעות פתיחה ולכל הפרטיםשרימפס ברוטב עגבניות פיקנטיקראנץ' שקדים של מיקי שמוקרפצ'ו בקר של הקרפצ'ו בר"הרעיון במנה", מסביר ספאדי, "שעשויה מבשר איכותי, הוא לתת לקבב מקום של כבוד, ולא להכינה משאריות של בשר כפי שנהוג בדרך כלל. הקבב הוא מנה טעימה שמתאימה לכל חיך, לי אישית היא מעלה זכרונות של אבי ז"ל, שאהב במיוחד להכין קבבים מבשר איכותי. הטעם הולך איתי עד עצם היום הזה".  » מסעדת דיאנא החדשה - לכל הפרטים» מתכוני עוף ובשר - לחצו כאן השיטה של המקצוענים. מסעדת דיאנא (צילום: ראובן צוקרמן) קבב של דוחול ספאדי

אופן ההכנה:1.  קוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה. 2. קוצצים או טוחנים את הבשר. אפשר לטחון את הבשר גס במכונה ולקצוץ הלאה יחד עם הבצל והפטרוזיליה הקצוצים בסכין. 3. לשים הכל עד ליצירת מסה אחידה וגמישה, כמו בצק. מתבלים ומוסיפים את הצנוברים.4. יוצרים 12 כדורים ומשפדים בכוח על מקלות הקינמון. משאירים "ידית" ומהדקים ממש בכוח בידיים.5. צולים את השיפודים על גריל פחמים, כשהקינמון פונה אל מחוץ לגריל. אפשר לאפות 12 דקות בחום 225 מעלות צלזיוס בתבנית – פחות מרגש, יותר פרקטי לפעמים.

מגישים עם טחינה וסלט עלים. ספאדי אוהב להגיש על פיתה קלוייה, עם בצל ועגבניות בגריל.

קבב של דוחול ספאדי - לגרסת הדפסהנצרת מגיעה אליכם. קבבוני טלה של דוחול ספאדי (צילום : יורם אשהיים)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>