1. אוכל
  2. כתבות

פסטה, אבל לא רק: שבועות בניחוח איטלקי

לזניה, פיצה וריזוטו: את שבועות השנה תוכלו לחגוג עם מתכונים איטלקיים מושלמים. קפצנו לבשל עם השפית מאיה לביא ממסעדת גוסטו וחזרנו עם ארבעה מתכונים מארץ המגף

ארוחת החג של שבועות היא תמיד סוגיה מבלבלת. כולם יודעים שמדובר באירוע חלבי לחלוטין ועל כן גם נערכים בהתאם, פשוט כי התפיסה הרווחת היא שקשה להגיע לרמת ארוחה ניאותה כאשר בשר לא מעורב בעניין. מכאן קצרה הדרך למצב בו כל אחד מנסה להפתיע ולחדש ולהוכיח שהוא דווקא כן מצליח להתעלות וליצור ארוחה שתיזכר.אנחנו דווקא מאמינים שהמנות הבסיסיות מנצחות כאן ושקלאסיקה נוצרה על מנת להישאר. מתוך התפיסה הזו, ועם רצון עז להוציא את המיטב מכל מנה, פנינו אל השפית מאיה לביא ממסעדת 'גוסטו' וביקשנו ממנה ללמד אותנו איך יוצרים שולחן איטלקי חלבי ומשובח.

» מתכונים לשבועות - לחצו כאן» מתכונים לעוגת גבינה - לחצו כאן» סלט פסטה קר - לחצו כאן התוצר הסופי הוא מתכונים פשוטים להכנה, שניתן בקלות ליצור בכל מטבח ביתי, אך עדיין ירשימו ויחוסלו באופן מיידי מהצלחת. התמונות, הרכיבים ואופן ההכנה – כולם כאן ולכם רק נותר להתחיל בחגיגה:

לזניה גבינות רכיבים:חבילת עלי לזניה 2 חצילים טריים 3 כדורי מוצרלה באפלו6  עגבניות בשלות50 גרם גבינת כחולה8-10 עלי בזיליקוםענף טימיןמלח ופלפלאופן הכנה:פורסים את החצילים לרצועות דקות ומסדרים בתבנית אפיה. מזלפים מעט שמן זית מעל, מפזרים טימין , מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 200 מעלות עד שהחצילים מעט משחימים.

בינתיים פורסים את העגבניות ואת גבינת המוצרלה ומכינים את הבשמל (מתכון בהמשך).

 פורסים בתבנית את עלי הלזניה, מניחים מעליהם שכבת חצילים, מעליהם פרוסות מוצרלה, פרוסות גבינה כחולה, פרוסות עגבנייה, בזיליקום ומעט פרמזן. מעל הכל יוצקים מעט מהבשמל וחוזרים על השכבות עוד 3 פעמים.מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 45 דקות בחום של 180 מעלות. רכיבים לרוטב בשמל: 300 מ"ל חלב  (2 כוסות) עלה דפנה55  גרם חמאה 3  כפות קמח50 גר' גבינת פרמזן מגורדתמלח, פלפל לבןאופן הכנה: 1. מחממים בסיר קטן יחד את החלב ועלה הדפנה, ומסננים כדי להפטר מהעלה. 2. ממיסים בסיר קטן נוסף את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת עם מרקם אחיד ומערבבים עוד כדקה.3. מסירים את הסיר מהאש וטורפים פנימה בהדרגה את החלב המסונן. 4. מחזירים את הסיר לאש ומניחים על להבה בינונית נמוכה ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך ועד שהתערובת מבעבעת. מוסיפים את הפרמזן המגורדת ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומורידים מהאש.» לזניה גבינות - לחצו כאן לגרסת הדפסה

(צילום: מתן אברמוביץ')פיצה איטלקית עם תערובת גבינות, ארטישוק, בצל סגול וזיתים

רכיבים:לבצק:5 כוסות קמח6 כפות שמן זית2 כוסות מים2 כפות מלח2 כפות סוכר/או 2 כפות דבשחבילה שמרית

לפיצה:250 גר' גבינת מסקרפונה250 גר' גבינת ריקוטה150 גר' גבינת מוצרלה מגורדת1 ארטישוק חתוך לרבעיםחצי בצל סגול פרוס דק7-9 יח' זיתי קלמטהאורגנו טרי

אופן הכנה:1. מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד. 2. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב וממשיכים לערבב עד  להיווצרות מרקם הומוגני. לאחר מכן ממשיכים לערבב ומוסיפים את המים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.3.מניחים את הבצק בקערה ומכסים עם מגבת לחה למשך חצי שעה עד שעה עד שהבצק מכפיל את גודלו. 4. לאחר שהבצק תפח יוצרים ממנו כדורים מעט יותר גדולים מכדור טניס, ומניחים אותם בתבנית. את התבנית מכסים במטלית לחה ומניחים שוב להתפחה של כשעה עד להכפלת גודל הכדורים. 5. לאחר ההתפחה, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הכדורים באופן אחיד לצורה של עיגול גדול. במהלך הרידוד יש לסובב את הבצק ולהפוך אותו על מנת לקבל בצק אחיד ונטול אויר. 6. יוצרים מהבצק עיגול גדול (ניתן לקנות בחנויות של מוצרי מטבח מקצועי רשת של פיצה עגולה ולהניח את הבצק על הרשת ולחתוך את הקצוות בהתאם).

הכנת הפיצה:

1. מערבבים את המסקרפונה והריקוטה יחד, מוסיפים מלח ופלפל ומורחים שכבה דקה על הפיצה. 2. מפזרים גבינה מוצרלה מגורדת,  את הבצל, הארטישוק, האורגנו והזיתים ומכניסים לתנור בטמפרטורת מקסימום ואופים למשך 15-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת והבצק קריספי אך לא שרוף. » פיצה איטלקית עם תערובת גבינות - לחצו כאן לגרסת הדפסה

(צילום: מתן אברמוביץ')

סלט מוצרלה עם אבוקדו, זיתים שחורים, עגבניות ובצל סגול

רכיבים:כדור מוצרלה באפלו1 אבוקדוחצי בצל סגול פרוס לפרוסות6 יח' זיתי קלמטה4  עגבניות מיובשות פרוסות לרצועותעגבנייה טרייה חתוכה לשמיניות (ללא הגרעינים)1 לימוןשמן זית

אופן ההכנה:1. פורסים את האבוקדו, העגבניות המיובשות, העגבניות הטריות ובצל הסגול . בוצעים את כדורי המוצרלה ומערבבים הכול בקערה.2. מוסיפים את הזיתים ומתבלים עם מלח, פלפל, אורגנו, שמן זית ומיץ לימון. » סלט מוצרלה עם אבוקדו, זיתים שחורים, עגבניות ובצל סגול - לחצו כאן

(צילום: מתן אברמוביץ')ריזוטו פיטריות ואפונה ירוקה רכיבים:לאורז: שקית אורז ריזוטו ארבוריו1 בצל לבן קצוץ דקחבילת פיטריות שמפניןחבילת פיטריות יערכוס אפונה קפואה4 כפות חמאה50 גר' גבינת פרמזןכוס יין לבן

לציר הירקות :2 גזריםבצלכרישה2 עלי דפנהמלח ופלפלזר פטרוזיליה

אופן ההכנה:

מתחילים מהכנת ציר הירקות: מכניסים את כל הירקות לסיר מלא במים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך כ-  45 דקות. מסננים את הירקות ושומרים את הנוזל.

מטגנים בסיר את קוביות הבצל עם 4 כפות שמן, מוסיפים את הפטריות (פרוסות) ואת האורז ומערבבים היטב. מוסיפים את היין הלבן ומערבבים היטב עד לאידוי של כל הנוזלים ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה בכל פעם מצקת של ציר ירקות ומערבבים היטב שהנוזלים מתאדים. רגע לפני שהנוזלים מתאדים מוסיפים כף מצקת נוספת של ציר הירקות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם וכשהאורז כבר רך, לקראת ההגשה מוסיפים את החמאה ואת האפונה ומערבבים בזהירות. זורים מעל את הפרמז'ן ומגישים. » ריזוטו פיטריות ואפונה ירוקה - לחצו כאן לגרסת הדפסה

(צילום: מתן אברמוביץ')

» מתכונים טבעוניים לשבועות

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>