1. אוכל
  2. כתבות

יש לנו גלידה הכי טובה: טעמי הקיץ שחייבים להכיר

גלידה מקאווה וליצ'י, סורבה טבעוני מחלב אגוזים, שמנת וכנאפה ואחת על בסיס בייגלה ומאלט. טכנאי הגלידה עמלו קשה הקיץ בניסיון לרענן לנו את החך, והתוצאות מפתיעות. המדריך הגלידתי המלא

תארו לעצמכם עולם קסום שבו למשך שעה או יותר, תוכלו לעבור מהכיסא המשרד לתוך מקרר גלידה, לנעול את עצמכם מבפנים ולבצע את זממכם בכל הטעמים. ואז בסוף, אחרי שטעמתם כל סורבה, טיפלתם בגלידה שמנתית ותקעתם טילונים למכביר, אתם יוצאים לעולם מדושנים יותר, דשנים ורגועים. כי היי, לחות וניירת ועייפות של שעת הצהריים זה לחלשים. התנהגות שכזו, הכוללת הסתגרות במקרר והיעדרות ממסך המחשב למשך שעה, היא דבר שאינו מקובל נורמטיבית, עלולה למצב אתכם כבעיתיים, ולכן כדאי להימנע ממנה (אלא אם כן אתם עשירים מופלגים וזה עתה הגשמתם פנטזיה נושנה). אבל לקפוץ לגלידריה הקרובה ולהצטייד במנה הולמת המורכבת משלושה כדורים או יותר, היא מעשה אחראי למדי ואף מומלץ מבחינה פיזיולוגית כתרופת בזק לריענון הגוף ושיפור מצב הרוח העייף. 

»  תפריטי קיץ מומלצים» יוגורט על בסיס סויה, גלידה ופרוזן טבעוני

בכל קיץ מנסות הגלידריות להמציא את עצמן מחדש עם טעמים שיגרמו לחך שלנו לצעוק באושר משל היו מג ראיין פרה המתיחה, ולשמחתנו הרבה זה מצליח להם בכלל לא רע. השנה הגדילו קברניטי הליקוקים לעשות והוסיפו למקבץ הקיים טעמים שונים ומשונים - חלקם אלכוהוליים, אחרים מחקים קינוחים מסורתיים ויש גם כאלה שעשויים מפירות שעדיין לא ייצא לנו להכיר ושגדלים בנחת בחלקה צפונית בגליל. כדי לדעת מה שיק ומה שוק באגף הגלידות, החליטה מערכת עכבר העיר לאתגר את גזרת הביקיני בשם המדע. התוצאה היא מבחן טעימה מקיף שסוקר את כל מה שחדש בגזרת טעמי הקיץ החדשים גם בגלידריות וגם ברשתות השיווק. היום אגב, כשהג'ינס חורק לנו על העור, אנחנו קצת מתחרטים.

קפה וגלידריית BROWN

» גלידת יוגורט תפוח

פעם היה מעדן חלב גנרי כלשהו, שמשלב בין יוגורט לתפוח מתקתק-חמצמץ. הוא היה טעים, עדין ואהוב על כל טועם. טעם היוגורט תפוח של בראון הוא הגרסה הסופר משודרגת לנוסטלגיה המתוקה זאת: הוא יוגורטי וקליל במרקמו, חמצמץ בצורה מרעננת, ןמשבץ בתוכו הרבה חתיכות תפוח ענוגות שנמסות בפה. כדי להמתיק א כל העסק מפוזרים פה ושם נטיפי דבש מתוקים. התוצאה אולי לא תתאים לילדים, אבל המבוגרים יחגגו על השילוב הקיצי המרענן.

שילוב קיצי ומרענן. בראון (צילום: יח"צ)

» גלידת קרם אגוזי לוז

מכירים את זה שאתם מגיעים ללב הפרלין, נתקלים בקרם האגוזים ויונקים אותו בהנאה של מכורים לקראק. אז ככה זה עם קרם אגוזי הלוז המרוכז של בראון. הבסיס קטיפתי ועדין וקליל בטעמו, והאגוזים שפוזרו בו בכמות נאה, נקלו קודם לכן ומפיצים טעמים מעושנים עדינים בכל חלל גלידתי שאיתו באים במגע. גם חברי המערכת שפחות מתחברים לטעמים אגוזיים, הודו בפה מלא בגלידה שמדובר בגרסה המשודרגת והמשופרת לנוטלה ילדותית שובבה.

גלידה עדינה ורכה. בראון (צילום: יח"צ)

» BROWN - ניסים אלוני 10, תל אביב

גלידריית וניליה

» גלידה טבעונית על בסיס סויה בטעם בוטנים, קוקוס ומולסה

המשלוח של וניליה שימח אותנו. כבר הרבה זמן שבעיר מסתובבת שמועה על טעמים טבעוניים שעושים נעים בלשון ורעידות בגוף. טעמנו את הגלידה בעלת הטעם הארוך ביקום וחיכינו לנס. שילוב הטעמים בין הקוקוס לבוטנים היה נפלא וערבב היטב בין מליחות עדינה ובין טעם הקוקוס האגוזי. אך אבוי, טעם לוואי הפך את הסיום אפעס קצת פחות מוצלח, והשאיר בפה זיכרון של קפה קר עם סוכרזית.

» סורבה בויסנברי

סביב הטעם הסגול-בורדו עז המפתה הזה, יש סיפור שלם. על פי ההגדרה המלומדת, הבויסנברי הוא גרגר יער, בן דודו של הפטל המתאפיין בבשומת משכרת בטעם קסום. לוניליה חלקת גידול בגליל העליון, משם הם מביאים את הפרי האורגני שגדל בסמיכות לנוף הכי יפה בארץ. טעימה ראשונה גרמה לנו לכווץ את האף מטעמי חמיצות יתר, אך כשנתנו צ'אנס התחלנו לחבב את החבר החמצמץ שרענן לנו במעיין מתיקות-חמצמצות כזאת ומרקם אוורירי וקפוא, את כל חלל הפה. למרות הרושם הראשוני הצולע, בהמשך הפכנו לחברים טובים.

חמצמץ ומרענן. וניליה (צילום: בועז לביא)

» גלידת יוגורט מי זהאר, מרקחת מישמש ופיסטוקים קלויים

רגע לפני שטעמנו, התרשמנו מפירות הטעם הקיצי החדש, שמוצג כך: "יוגורט טרי, פריחת התפוזים של שכם, מרקחת משמש מזן ארומקוט ופיסטוקים סיציליאנים קלויים בעדינות". אחרי כזאת השקעה, חסר היה לנו שלא נאהב את הסחורה. כדי לשבור את המתח נודה מייד שאהבנו גם אהבנו. המרקם נע בין קרמיות לגבינתיות נעימה, הטעם המתוק לא השתלט, התפוזיות מורגשת ברקע והפיסטוקים טעימים מאוד, אך לא ממש פריכים. אנין טעם מטעמנו הוסיף שלו היו מקרמלים או מסכרים את שברי הפיסטוק לפני הוספתם לגלידה, התוצאה היתה פריכה ומרעננת הרבה יותר.

קיצית ועדינה. וניליה (צילום: בועז לביא)

» וניליה - לרשימת הסניפים המלאה

גלידריית ג'לה

» גלידת סניקרס

ובכן, אפשר להכריז קבל עם וצלוליטיס, שנמצאה הגלידה הטעימה ביקום כולו: גלידת הסינקרס האלוהית של ג'לה. מדובר בשילוב המושלם בין מתיקות של שוקולד, מליחות של בוטנים ושחיתות של שמנת. ואם זה לא מספיק כדי להעלות על גדותיו את מדד התשוקה, טכנאי הגלידה אף הגדילו לעשות והכניסו לתוך הגלידה חתיכות של סניקרס פריך שסיפקו הפתעות קראנצ'יות מענגות תוך כדי אכילה. אם יום אחד נמות, נרצה להיקבר בתוכה.

סנירקס אלוהי. ג'לה (צילום: אפיק גבאי)

» גלידת סויה טבעונית בטעם לוטוס, שקולד וקוקוס, בוטנים מלוחים

פעם, כשחשבנו שאנחנו יודעים לבשל, ערבבנו חלב עם קוביות שוקולד ושמנו בפריזר. התוצאה הייתה פראפה מדכדך עם טעם של מקרר תעשייתי. ובכן, הניסיון של גלידריית GELA לעשות גלידות מסויה שימח את הצד הטבעוני של המערכת, אבל העציב את הצד שאוהב אוכל טעים. זה לא שהיה מגעיל, אבל לעומת ההיצע הרחב והעשיר של השוק, זה היה אפעס חיוור ומבולגן מדי מבחינה טעמית.

משמחת טבעונים. ג'לה (צילום: אפיק גבאי)

» ג'לה - בן דוד פנחס קפרא 1, רחובות | הרואה 45, רמת גן

גלידריית ANITA

» גלידת שוקולד, שקדים וקרמל

לא משנה איך אתם אוהבים את הגלידה שלכם: שמנתית, קרמלית שוקולדית או פריכה, הטעם המופלא שוקולד, שקדים וקרמל, משלב בין כל הטוב של כל העולמות לכדי אחד הטעמים השווים בעיר. ההגדרה הלשונית, תרתי משמע, של היא שילוב משובח בין מתיקות למליחות ומלחמת מרקמים שעושה נעים בפה. הטעם הבסיסי נייטרלי ונקי, השוקולד נוכח בצורתו המקורית המומסת ולא כקרם גלידתי, מה שמוסיף עניין ומהווה הנאה גדולה לכל חובב שוקולד, והקרמל פזור פה ושם ומגיע בהפתעות קטנות בפה. על כל הטעים הזה שולטים השקדים פריכים שנותנים קראנץ' משובח בכל ביס.

שילוב מופלא של טעמים מצויינים. אניטה (צילום: אנטולי מיכאלו)

» גלידת ערמונים וקרם אגוזים

 "חורפי אך מעולה" זעקו בפה מלא המלקקים ברינה. על אף ששום דבר בערמונים לא משדר קיציות קלילה, משהו בשילוב הטעמים הזה עובד נהדר, והתוצאה, במיוחד בקרב חובבי הערמונים, עלולה להיות משמינה במיוחד. הטעם האגוזי דומיננטי ורגע אחרי שהפה מגיב ב"אום נום נום" לטעמים האגוזיים, מגיעה הנוכחות הערמונית ושוטפת את הפה במתיקות עמוקה ומרקם מושלם. גם ברגע זה, כשאנחנו כותבים את הביקורת, בלוטות הטעם שלנו משתוללות מתשוקה.

» גלידת מסקרפונה, ריקוטה ותותים

לא משנה מה הן הטמפרוטורות בחוץ, תות תמיד יבוא טוב, במיוחד אם הוא מחופה בתוספת שמנתית או יוגורט רענן. הגלידה הפוטוגנית הזאת היא כל מה שחובבי התות היו רוצים לאמץ לחיקם בחום: המרקם שמנתי ומושלם, התות מוסיף חמצמצות והשוקולד הלבן שמפוזר בכל רחבי הגלידה מוסיף קראנצ'יות נעימה לכל ביס ומרענן את הבסיס השמנתי בנגיעות פריכות. יופי, עכשיו אנחנו רוצים עוד.

» ANITA – לרשימת הסניפים המלאה

גלידריית ג'לאטריה

» סורבה ליצ'י וקאווה כשקיבלנו את המשלוח מהג'לאטריה, שמחנו מאוד. הרבה זמן עבר מאז הגיעה למערכת עטיפת מתנה צבעונית ומשובבת לב ולידה מגש עוגיות טעימות ואפילו שני רטבים מתוקים לטבילה. בתוך הקלקר שנעטף משל היתה מעדן יוקרתי ממעדניית פושון הפריזאית, המתינו טעמים מקוריים במיוחד. אם היו יוצקים בראנצ' של שבת בצהריים לתוך טעם של גלידה, היה זה ללא ספק סורבה קאווה וליצ'י. ביס ראשון לפה ומרגישים כמו פרסומת מהלכת לרעננות: הפה קופא מיידית אבל אז מפשיר בזכות מרקם אוורירי וקליל, והתסיסה הקלה של הקאווה עושה בכל הזמן הזה שמח בפה. ברקע מורגש הצ'ילי העדין, והביחדנס של כל הדבר יוצר אפקט קיצי לתפארת.

» גלידת קסטה הסיצליאנית

לפני שטעמנו את הגלידה המסקרנת, כפינו על חברי המערכת חידון זריז, שבסופו יצאו כולם כשידם על התחתונה וכיסם ריק ממזומנים. ככה זה כשלא מכינים את שעורי הבית ובודקים מראש מה היא אותה קסטה סיציליאנית מסתורית וענווה. בסוף גילינו לכולם שמדובר בגלידה שמורכבת מריקוטה ופירות מסוכרים, ואת התוצאה האכילה אהבנו מאוד: קליפות התפוז תרמו טעמי חמצמצים-מרירים שנתנו לגלידה אופי מעניין ושברו את ניקיון הריקוטה. כששפכנו עליה את רוטב הכרמל שהגיע בבקבוקון מתוק במיוחד, חווינו חגיגה פנימית עזה.

איטליה בגלידה. ג'לטרייה (צילום: דור מלכה)

» ג'לאטריה – אורי צבי גרינברג 25, תל אביב

גלידריית שקד

» גלידת כנאפה

קשה. קשה מאוד היה לנו להתחלק בקלקר גלידת הכנאפה שאמורה היתה לקחת חלק בטעימה מערכתית. עורכת מדור האוכל גוננה בגופה על הגלידה, בעוד חובבי קינוח העל בעל בצע הזרחני, דקרו אותה בכפיות פלסטיק צבעוניות משל היתה מדוזה על חוף הים התיכון. אחרי שהמקום הסמוך לגלידה התפנה, נשמעו באוויר המחמאות הבאות: "אין, אין, פצצות" (גם בעכבר אנחנו ידעים להיות החלטיים), "אחת הגלידות הכי מרעננות שיצא לי לטעום", והטובה ביותר: "טעים אפילו יותר מהדבר האמיתי". כשנפנינו לפרש את ההמולה הגענו למסקנות הבאות: המרקם לא סמיך מדי ומעולה, בכל ביס מתגלה רמז עדין במיוחד של גבינת עיזים מעולה שמתחלפת די מהר בטעם של מלאבי בזכות תוספת של מי ורדים. איטריות הקדאיף שפזורות מלמעלה נותנות לכל הקונצנזוס הטעים הזה יופי של מרקם פריך ושביר. אחת הטועמות היטיבה לסכם: "לו הייתי גרה בתוך מיכל של גלידת שקד בטעם כנאפה, חיי היו טובים יותר". תכלס, צדקה.

יותר טובה מהדבר האמיתי. שקד (צילום: אפיק גבאי)

» גלידת טירמיסו

אחרי אפיזודת הכנאפה, קשה היה להתרומם לשיא גבוה יותר, אחרת בלוטות הטעם שלנו היו מתפוצצות וניתזות לכל עבר ומלכלכות את הקיר. ועדיין, הטירמיסו הגלידתי הזה היה טעים, נאמן למקור ומשובח מבחינה מרקמית. הקרם היה יציב ולא נמס עם חשיפתו הראשונה לאוויר העולם, מינון הקקאו היה מדויק והמתיקות מתוקה ודומיננטית במובן הטוב של המילה. טעמי האספרסו הלכו מצויין עם הקרם הסמיך והתוצאה דמתה מאוד למקור, רק בגרסה מרעננת יותר וקרה. הדבר היחיד בגנותו של הטירמיסו הקפוא הוא היותו כבד גם בטעם וגם המרקם, כך שאפילו על כדור אחד עלול להיות די קשה להשתלט.

שומרת אמונים למקור. שקד (צילום: אפיק גבאי)

» שקד - יהודה מרגוזה 8, יפו

גלידריית אייסברג

» גלידה טבעונית בטעם אגוזי לוז ושוקולד מריר על בסיס חלב אגוזי לוז

טבעונית או לא טבעונית, שלוש פעמים התעלפנו אחרי שטעמנו את הגלידה האלוהית הזאת שאיימה למוטט את עולמם של כל חובבי החלב והשמנת, שנתקלו בתחליף ממכר. כדי להבהיר את העניין נרד לפרטים: אגוזי לוז קלויים, פריכים ומלאי טעם אגוזי עמוק פוזרו בנדיבות בכל רחבי הגלידה ויצרו מאזן מרקמים מושלם. הטעם השוקולדי המבוסס על חלב אגוזי לוז היה עשיר ועמוק, והזכיר נוטלה משובחת עבודת יד. לא משנה כמה גביעים העמסנו, הבטן והעיניים הגדולות לא באו לידי סיפוק, וכך מצאנו את עצמנו משמינים רק כי אנחנו ממש אוהבים את השילוב שבין שוקולד משובח לאגוזי לוז בשיא טריותם. מגיע לנו.

לא תאמינו שהיא לא טבעונית. אייסברג (צילום: גלידות אייסברג)

» גלידת לוטוס

"צוק צוק צוק", צקצקנו בשפתיים. כי איזה בן אנוש בר דעת לא אוהב את עוגיות הלוטוס, מתת האל לאנושות? המרקם אוורירי וקליל, אך עדיין נוכח בכל הנוגע לתפנוקי הפה, הטעם חמאתי וקרמלי ומזכיר בצורה מדויקת את העוגייה האהובה והתוצאה מלטפת את הפה. יופי של גלידה לחובבי הז'אנר הלוטוסי.

גלידה חמאתית להפליא. אייסברג (צילום: גלידות אייסברג)

» אייסברג - לרשימת הסניפים המלאה

גלידריית גאלה

» גלידת טחינת הר ברכה עם פצפוצי שוקולד

הגלידות של גאלה הן הסוד הכי שמור בתל אביב, בעיקר כי הן מתחבאות ממש ליד המזנון של אייל שני בקינג ג'ורג'. וככה, אם אתם לא בעניין של לאכול גלידה בפיתה (ולמה שתהיו בעצם?), כדאי לנדוד שני צעדים שמאלה ולבקר שם. גלידת הטחינה היא הוכחה לכך שגם דברים שנשמעים סוטים לכאורה, הולכים מצויין, במיוחד אם אתם משתייכים לזן חובבי הטחינה. התוצאה: שילוב גאוני ומענג בין מליחות וסמיכות מרקמית, לבין פצפוצי שוקולד מריר שמשתוללים בפה.

» גלידת קוקוס טבעונית

יש אנשים שקוקוס  מזכיר להם סבון, ויש אנשים שקוקוס מזכיר להם מנה בבית התאילנדי. זה של גאלה חמוד וילדותי, נאמן למקור (כלומר, לאב הטיפוס- אגוז הקוקוס האמיתי) ומתוק בצורה מדוייקת. הבונוס: בגלל היותו טבעוני ומוסרי, הוא קליל, אוורירי ולא מכביד על הנשמה.

למוסר יש טעם טוב. גאלה (צילום: כלנית פרידמן)

» גאלה -  קינג ג'ורג' 30, תל אביב

תארוז לי בלקחת: גלידות הסופר מרקטים בגרסת העונה החמה

האגן דאז

» גלידת מנטה ושבבי שוקולד

בהתחלה כשראינו את השם "גלידת מנטה ושוקולד" נזכרנו בניינטיז ובטעמים חדישים שגרמו לנו לצאת מכלינו מרוב התלהבות על הקידמה הקולינרית שחוותה המדינה. אבל אחרי שטעמנו, התחלפה לה ציניות המתנשאת בזריקת רעננות שחווה כל הגוף במכה. המנטה עדינה מאוד ומאוזנת, ובעיקר מרגישה טבעית ועתירת נענע, ושברי השוקולד הפריכים ממשיכים את מגמת ההתרעננות ומספקים ביסים קטנים של אושר שמצנן את הפה בשנייה. סליחה ממך גלידה על כך שהיינו עילאיים ומתנשאים בהתחלה.

» גלדיה בטעם פונדנט שוקולד בתוספת סירופ שוקולד ועגיות בראוניז

לפני 20 שנה, כשחלק מחברי המערכת עדיין לא נולדו, שווקה ברשתות השיווק גלידת שוקולד של ויטמן. ובכן, נדמה שהחבר'ה של האגן דאז החליטו להחזיר עטרה ליושנה עם טעם הפאדג' שלהם, שהוא סבבה והכל, אבל באמת לא מצליח להפתיע ולרענן את טעם השוקולד המוכר. אמ-מה, בין הביסים התגלו כיסי גנאש שוקולד מריר, סמיך וכיפי שהצילו את המצב. אצלנו נכנסה הגלידה לקטגוריית "החורפית השווה".

אנחנו רוצים עוד. האגן דאז (צילום: האגן דאז)

» קרמל מתוק-מלוח

מאז שפרץ לחיינו בסערה הקרמל המלוח והשתלט בצדק רב על אגף קינוחי הגורמה, אנחנו מקבלים בברכה כל דבר מתוק שמקבל לפתע קווי אופי וטעם מלוחים. כך גם במקרה המושלם של גלידת הקרמל המלוח של האגן דאז. הבסיס הוונילי היה שקט ורגוע, וככה, בין כל הלבן הזה התחבאו כיסים מתוקים-מלוחים, שעשו לנו צמרמורות עונג בכל הגוף וגרמו לנו לחפש כיסים נוספים בנבכי הגלידה, משל היינו חזירים ממושמעים בחיפוש אחר כמהין. במילה אחת: מושלם. בשלוש מילים: אנחנו רוצים עוד!

פלדמן

» גלידה משפחתית בטעם טירמיסו

"אין קשר לטירמיסו", זעקו חברי המערכת ששומרים אמונים לקינוח האיטלקי האצילי, אבל אז המשיכו לאכול כי בדיוק נזכרו בילדותם ובאהבתם לגלידה בטעם קפה שהגיעה בקרטון ושמחה כל זאטוט שנולד בשנות השמונים. נוכחות של עוגיות עדינות הפכו את כל העניין למעניין מרקמית ופצפוצי השוקולד הקראנצ'ים עשו נעים בפה. אחד מהכותבים אף הגדיל לעשות והכריז: "גלידת הטירמיסו של פלדמן אכן שולטתתתת. בעיני זו הגלידה הכי טובה שטעמנו עד כה כי כולה מתיקות ורוך". מסכימים לא להסכים.

בטעם של פעם. טירמיסו של פלדמן (צילום: סטודיו פלדמן)

» עינוגי קוקיז של פלדמן

מי שיבקש לחוות את העונג הגדול שמשרות בכל הגוף עוגיות אוראו, עלול להתאכזב. כל השאר יחוו עונג צרוף שמתחיל בעוגייה הקקאואית הפריכה והמעט מלוחה- בדיוק במידה הנכונה, ימשיך בגלידת וניל סמיכה וזכה, ויסתיים בנגיסה האלוהית שמשלבת את הכיף שבין כל עולמות הטעם והמרקם. לאחר חיסול שתי קופסאות החליטו חברי המערכת שמדובר בקינוח שיורש בקלות את מקומן של הגלידוניות מהניינטיז.

קינוח צונן וכיפי. עינוגי עוגיות של פלדמן (צילום: סטודיו פלדמן)

בן אנד ג'ריס

» צ'אבי האבי

 גלידה בטעם וניל ומאלט, חמאת בוטנים ופאדג', עם בייגלה ממולא בחמאת בוטנים ומצופה בפאדג'. כשקראנו את המפרט הטכנית על האריזה, חשנו חולשה קלה בגפיים התחתונות ותשוקה עזה בכל בלוטות הטעם. כשכתובים לנו במשפט אחד את המילים: חמאת בוטנים, פאדג' ובייגלה, אנחנו מגיבים בצורה אנושית ונמסים. בפועל היה קצת מאכזב. כל טעם כשלעצמו היה באמת סבבה, אבל השילוב ביניהם היה מבולגן מדי ויצר בליל טעמים בלתי ברור בפה, והמאלט שהשתלב בווניל הבסיסי הרגיש חיוור וחסר השפעה.  גם הבייגל'ך ששכנו פנימה והיו טעימים מאוד ומלוחים בדיוק במידה הנכונה, היו קשים מדי ואיימו, ויחד עם בלוקי השוקולד הגדולים ששכנו לצידם, איימו לחתוך לנו את החניכיים. חבל.

» יוגורט וניל דבש וקרמל

במקרה של הגלידה מהקולקציה היוונית של החברה האמריקאית, חשברי המערכת נחלקו לשני מחנות. האחד צידד במרקם הקליל והמרענן ובדבש המתקתק-חמצמץ, שהפך את כל העסק לקינוח חמוד ומתוק. המחנה הנגדי דיבר בגנות הוצאת הגלידה מהקשרה המקורי והמפנק, והפיכתה ליוגורט יווני ממותק. אותם בעלי דעה גם הלינו על היעדר הטעם הקרמלי שמובטח על האריזה. בסוף הסכמנו על המסקנה הבאה: גלידה קיצית ומרעננת, אך לא מפנקת ומכילה.

קלה ומרעננת. גלידת יוגורט של בן אנד ג'ריס (צילום: מורג ביטן)

ג'ויה של נסטלה

תהליך ההתגרות התחיל עוד לפני שפתחנו את האריזה, עת נתקלנו בצירוף המילים "וניל בתוספת ריבת חלב ושקדים בקרמל". כולנו אוהבים שבתוך הגלידה שלנו מסתובבים יצורים פריכים, במיוחד אם הם מצופים בקרמל. הרשמים היו מפוצלים. חלק פחות אהבו את השילוב האקסטרה מתוק שבין הווניל החזק, ריבת החלב השתלטנית והשקדים בקרמל. אחרים גרגרו בעונג ואמרו שזה בדיוק מה שהיו רוצים במקפיא שלהם אחרי פרידה קשה. קלישאתיים שכמותם.

מתיקות של אחרי פרידה. ג'ויה של נסטלה (צילום: יח"צ)

שטראוס

» קורנטו סופר דיסק

הקורנטו הזה שובב על. נראה כמו טילון תמים בעיטור כתר שוקולד לבן, אך מדובר באות ומופת לכל ממאנצ'ז רעב שמתיקות וסגנון של גלידה אמריקאית ונילית לתפארת היא כוס התה שלו. ההתחלה לא פשוטה. נוגסים בשכבת השוקולד הלבן ושוברים מה שצריך לשבור. בפנים מגלים גם אגוזי לוז פריכים מסוכרים, שזו ברכה. אחרך כך מגיעים לשוקולד כהה, לא כזה מהזן המרירי האיכותי, אמנם, אך בהחלט משהו שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו, ואז מתחיל הרומן הארוך עם גלידת וניל מתוקה (חלקנו חשבנו שמדי) בעלת מרקם חלומי. השוס – בסוף הגביע הפריך מסתתר שוקולד מריר שכיף לשבור עם השיניין ולהיראות כמו אוגר רעב במיוחד.

לא תמים כמו שהוא נראה. קורנטו (צילום: יח"צ)

» קרמיסימו סנדיי

הטועמים הסכימו פה אחד שהסנדיי מזכיר גלידת פרווה שמגישים באולם אירועים כשר. המרקם היה שמנוני מדי, הטעם תעשייתי ברמה שתגרום גם לילדים לעקם את האף והמתיקות מוגזמת. גם התות, שאמור על פי המפרט הטכני אמור להיות "ריפל בטעם תות שדה", לא מזכיר בשום צורה שהיא תות, גם אם עוצמים את העיניים ממש חזק ומדמיינים. על כל אלה מנסים לחפות אגוזי לוז מסוכרים, שטעימים בפני עצמם, אך לא מתאימים למצע הכולל. אפשר לוותר.

מתיקות מוגזמת. קרמיסימו (צילום: יח"צ)

Gelato של ויליפוד

טילון בטעם תות-וניל לא עשתה את זה לאף אחד מהמערכת. כל זב חוטם יודע שטילון כהלכתו מגיע עם וופל יציב וקשיח. כזה שמכיל בהחלטיות את הגלידה שבתוכו ולא נמעך לתוכה בכניעה. כך היה במקרה הטילוני הנ"ל. גם הטעם לא הציל את המצב: הווניל לא היה מאוזן וסבל מטעם תעשייתית ומרקם של גלידה פרווה, והתות הרגיש כמו ייצוג בינוני למדי לפרי נהדר. נקודת הזכות היחידה שעמדה לצד הטילון, היא ציפוי השוקולד הפנימי של הטילון מבפנים, דבר ששיפר משמעותית את המרקם הרך.

ציפוי שמשדרג את הוופל. טילונים של וויליפוד (צילום: אימג' ארט)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>