1. אוכל
  2. כתבות

יינות ישראלים מומלצים לראש השנה

לכבוד ראש השנה המתקרב, חברי מערכת העכבר חירפו נפשם וטעמו לא פחות מ-25 בקבוקי יין. התוצאות לפניכם, ולפנינו תהליך ניקוי כבד

מערכת עכבר העיר אוהבת להשתכר. למעשה, זה הדבר היחיד שמוציא את חבריה מהמצב הסחי-מאונך, ועל הדרך נותן לכל הלוקחים חלק בדבר את הלגיטימציה לחסל באין רואים קרטונים רבים של פיצה בשם המאנצ'יז. זה מה שהוביל אותנו להחלטה חסרת האחריות לכנס ערב טעימות יין מערכתי מקיף ומעמיק, שבסופו איבד כל אחד מהנוכחים את כבודו העצמי, ויחסיו המקצועיים עם קולגות לעבודה. מצד שני גיבש מסקנות מלומדות (היוש חך מפותח ולשון חקרנית) על כל יין שנטעם, תוך התאמתו למיני מזונות ולבני משפחה, שישמחו לקבל אותו כמתנת חג.

עם חמרמורת קלה ולא מעט סלפיז-השפלה שנמחקו בכפייה מכל האייפונים במערכת, עמדנו יפה במשימה ואיפיינו זנית, טעמית והמלצתית, לא פחות מ-25 יינות ישראליים למהדרין שישמחו לככב על שולחן החג. לבנים

גמלא שרדונה 2013 של יקבי רמת הגולן

מדעי הענב: הגליל נחשב לאזור הצפוני הטוב ביותר לגידול ענבי יין. השרדונה האלגנטי הצפוני מיוצר כולו מענבי שרדונה והתיישן בחביות עץ אלון במשך 4 חודשים. על אף צעירותו, בתנאי אחסון נאותים הוא יישמר עד  4 שנים מרגע הבציר. חוו"ד: השרדונה של גמלא מגיע עם סיומת חמוצה-מרירה שגרמה לנו להתגעגע ליינות הלבנים שההורים שלנו שתו בשנות ה-80. התחושה בפה מימית יחסית, ובעיקר לא מאוד יוקרתית. מה שכן, האלכוהול שבו עולה מהר לראש, ומבטיח שגם בארוחת חג עמוסה ורועשת תוכלו לברוח לעולם שכולו טוב. מתאים כמתנה לסבתא שלנו או למישהו שלא לגמרי מבין ביין ויתרשם שהשקעתם באלכוהול.

מחיר: 40 שקלים

(צילום: גלעד לרום)

רזרב שרדונה 2013 של יקב טפרברג

מדעי הענב: היין, שמורכב מ-100% ענבי שרדונה שגדלו בעמק איילון, התיישן על שמריו בשיטת ה- "sur lie" במשך 8 חודשים, וב-4 החודשים הראשונים עבר ערבוב שבועי על משקעיו.

חוו"ד: תשואות מגיעות לפני הכל לצבע הנפלא והזוהר, שהזכיר לטועמים אבן יקרה מפז. אחר כך הגיע ריח מתקתק ומגרה של טופי וטעם מעושן וכבד במובן החיובי של המילה, ואיזון מופתי בפה. הטעם העצי, שמקורו בהתיישנות היין, עשה לנו נעים, והתוצאה היתה התאהבות מיידית ומריבות על מה שנשאר בבקבוק. היין המעניין והדומיננטי הזה, ילך נהדר עם גבינות ומאכלים עדינים.

מחיר: 59 שקלים

 

(צילום: אייל קורן)

שרדונה גליל עליון 2013 של יקב רקנאטי

מדעי הענב: חצי מהיין התיישן על משקעיו בחביות עץ אלון צרפתי, וחציו השני במכלי נירוסטה, במטרה ליצור יין קליל ורענן, כך על פי המפרט הטכני, שישלב את ארומת הפרי עם ריח עץ האלון.

חוו"ד: איך אומרים אצלנו כשאין מה להגיד? לא משהו לכתוב עליו הביתה או להשתכר ממנו ולרקוד על הבר. די השתעממנו ממנו כבר בלגימה הראשונה, וגם אחרי צ'אנס נוסף לא חזרנו מאוהבים. המרקם אמנם צלול, אם שום דבר מתוחכם לא מתרחש באגף הטעם, והחשק ללגימה נוספת נעלם כבר בהתחלה. במילים אחרות: יין קונצנזוסי להביא לדוד בארוחה.

מחיר: 62 שקלים

(צילום: בועז לביא)

שנין בלאן 2013 של יקב צ'ילאג

מדעי הענב: היין מורכב מ- 85% ענבי שנין בלאן ו-15% סוביניון בלאן שגדלו במצפה רמון, עבר תסיסה איטית בטמפרטורה נמוכה במשך עשרה שבועות ומכיל 13.2% אלכוהול.

אנחנו טעמנו: אחרי לא מעט יינות שבאו אל פינו, מצאנו עצמנו חוקרים ביתר תשומת לב את היין העדין של צ'ילאג. הוא אמנם לא נושא בשורות מרעישות שגרמו לנו להתאהבות, אך יש בו רובד טעמים מתפתח, שמתחיל מעדינות פרחונית, ממשיך בחמיצות וטעם מעושן, ומסתיים במרירות קלה. יש שהגדירו את ההתפתחות כשלילית, אבל רובנו היה דווקא בעד. היין ילך טוב עם דגים, פסטות וריזוטו, וישמח גם את מביני העניין.

מחיר: 75-85 שקלים

(צילום: יח"צ)

מארה ווייט 2013 של יקב מאיה 

מדעי הענב: היין הלבן והצלול הזה מורכב משילוב של ענבי מרסן מהגלבוע וענבי פרנץ' קולומבר מאזור בנימינה. הוא מכיל רק 12.5% אלכוהול ונתון בבקבוק נאה שייפה את המדף.חוו"ד: למרות הריח המבטיח והמבושם, שסימן לנו שאנחנו עומדים לצלול לתוך נוזל פירותי ומרענן, פגש החך שלנו יין לבן חסר גוף ולא מאוזן. כל כך חסר גוף הוא היה, עד שנדמה כאילו נמהל במים ונשאר עם טעמים תפלים, שבאופן בלתי מוסבר השאירו על הלשון רושם כבד ולא נעים. נראה שבשל צלילותו וטעמו השטוח, יתאים היין הקליל בעיקר לצעירים חובבי בירה.

מחיר: 79 שקלים(צילום: יח"צ)

ויונייה 2013 של יקב יתיר

מדעי הענב: היין היבש הופק מ-100% ענבי ויוניה משני כרמים שונים ביער יתיר, היער הנטוע הגדול בישראל. צבעו זהוב וצלול  צבע היין זהוב ירקרק בהיר ומראה הבקבוק צנוע וקז'ואלי.חוו"ד: היינו רוצים להישמע יותר מתוחכמים, אבל הלבן של יתיר הותיר בנו רושם של מיץ הדרי מעולה, שפגש אלכוהול מעולה עוד יותר. את האף פגש קודם כל  ריח מבושם נהדר של פירות הדר, שבשלוק הראשון הציף את האף בעקצוצים נעימים. אחר כך, בטעימה הבאה הורגש הנפח והגוף, וכל מה שרצינו זה ללגום ממנו עוד ועוד. מדובר ביין מעולה לאקלים הקיצי, שילך נפלא עם ארוחת חג טבעונית או עם ארוחת הצהריים ביום שאחרי החג.מחיר: 80 שקלים

(צילום: יקיס קלדרון)

סמיון כרם אלקוש 2013 של יקב דלתון

מדעי הענב: כרם אלקוש נטוע אי שם בגובה 720 מטר, סמוך למושב אלקוש. אחרי טיפול מסור וספיגת מזג האוויר הצונן, היין עובר לתסיסה במכלי נירוסטה במשך ארבעה חודשים, ואז מסונן ומבוקבק.

חוו"ד: הדלתון הלבן מגיע בבקבוק מרשים, שלוכד בתוכו יין מעט כבד, עם טעמים לא מאוזנים ומרירות וחמיצות שהשתלטו לנו על החך. המרקם עצמו מעניין בין השאר בזכות התסיסה הקלה, אך למרות החיבה העזה שלנו ליקב דלתון, היין הזה הוא לא מהמוצלחים שלו, יתאים יותר לקהל מבוגר יותר, ויהלום בעיקר אוכל פולני מתוק.

מחיר: 92 שקלים 

(צילום: יח"צ)

אדומיםרזרב שיראז 2011 של יקב בנימינה

מדעי הענב:  היין מורכב מ-100% ענבי שיראז מהגליל העליון ומדרום רמת הגולן. הוא התבגר במשך 12 חודשים בחביות אלון, והשנה זכה בפרס אשכול הזהב.חוו"ד: אושר גדול - זה מה שעלה לנו בראש למראה הצבע האדום-סגול העמוק. והטעם? קלאסי אך בנאלי למדי וחסר ייחוד או אלמנט שגרם לנו לצקצק בלשון ולהתאהב. בתום טעימה קפדנית ומקיפה, נרשמו המסקנות הבאות: יין בלתי זכיר שלא לוקח את הפה לשום מסע פירותי או בכלל, ולכן יתאים לאוכל עם טעם דומיננטי על טהרת גבינות עשירות ומנות חרפרפות.

מחיר: 55-59 שקלים

(צילום: יח"צ)

נגב 2012  מסדרת קדש ברנע של יקב רמת הנגב

מדעי הענב: היין מורכב מ- 50% קברנה סובניון, 30% שיראז ו-20% קברנה פרנק. שמונה חודשים הוא בחביות עץ אלון אמריקאי ונשמר כשלושה חודשים ביקב במצב מבוקבק.חוו"ד: יותר מדי אסוציאציות מעולם הממתקים נזרקו לאוויר בעת הטעימה, וכללו: ליצ'י מעט תעשייתי, מסטיקים, אבטיח ומלון. בגדול, כל לגימה לוותה בטעם כאילו מלאכותי שנוסף ליין, שבא על חשבון איזון ועדינות. בסופו של דבר קיבלנו סלט פירות אלכוהולי, במקום נוזל שכיף וקל לשתות. דווקא בשל תכונות אלה, היין יתאים לבישול צלי או תבשילי קדירה, ויחמיא מאוד לירקות שורש.מחיר: 59 שקלים

(צילום: יח"צ)

הרי גליל אלה 2012 של יקב גליל

מדעי הענב: היין מורכב מ- 61% סירה, 32% ברברה ו-7% פטיט ורדו, ומוכן לשתייה, אך ישביח ויתיישן במשך 3-5 שנים ממועד הבציר.

חוו"ד: הרבה דברים טובים לא היה לנו להגיד על היין הזה. זה התחיל מריח מאוד חריף, המשיך לטעם מאוד חומצי שהזכיר לנו יינות פטישים, והסתיים בטעם לוואי מר ויבש מאוד שנשאר בפה. גם המתיקות שליוותה כל לגימה היתה מרוכזת מדי, והתוצאה הסופית הייתה ברוגז רבתי עם הנוזל האדום.   מחיר: 70 שקלים(צילום: חגית גורן) 

צפית 2011 ASSEMBLAGE של יקב ברקן

מדעי הענב: היין מורכב משילוב של ענבי מרסלן (57%), קלדוק (26% ), פינוטאז' ( 12%), קריניאן (5%) שגדלו בחוות כרמים ניסויית בתל צפית. הוא מכיל 13% אלכוהול וויושן במשך 12 חודשים בחביות אלון צרפתי טרם בקבוקו.

חוו"ד: עם פתיחתו התפשט בחלל ריח נפלא של טופי ופירות בשלים, אך הטעם, אויה, היה חמוץ ועפיץ. ככל שנתנו לו לנשום, כך הלך היין ונפתח לכבודנו, ועם התפתחותו הפך ליין מיינסטרימי בעל גוף מרשים אך טעם בנאלי, שיתאים למשפחות עם טעם מסורתי ולשולחן חג עם תבשילים כבדים.מחיר: 85 שקלים

(צילום: אייל קרן)

קברנה פרנק 2011  של יקב 1848

מדעי הענב: ענבי הקברנה שמרכיבים את היין גדלים במורדות המזרחיים של הרי ירושלים. התהליך שעובר היין מרגע בצירת הענבים ועד הגעתו לחנויות, הוא ארוך וכולל שהייה במכלי נירוסטה, התססה ויישון בחביות צרפתיות ואמריקאיות למשך 14 חודשים.  

חוו"ד: סיפור אהבה נרקם כבר מהטעימה הראשונה. בהתחלה הגיעה לפה מתיקות שהתעצמה בגוונים עציים ורומנטיים ששטפו את הפה. אחר כך הגיע תורם של פלפל שחור וטעם מעושן. מדובר ביין שכולו  מסע מעניין ומתפתח, שיתאים למביני עניין. בזכות עושרו ועומקו, הוא ילך נהדר עם נתחי בשר כבדים ושמנים ויעשה נעים בבטן לקרניבורים אמיצים.

מחיר: 89 שקלים

(צילום: יח"צ)

יין רימונים של יקב גרנדה

מדעי הענב: יקב גרנדה המשפחתי מייצר יינות מרימונים שגדלים באזור שפלת החוף הדרומית. היין יבש ועשוי מ- 100% רימונים מהזן האמריקאי Wonderful .

חוו"ד: אוהבי הרימון ירוו ככל הנראה נחת רבה מהיין האלגנטי, המאופיין בטעם רימוני חזק, מרוכז ונהדר, אך לא משתלט. נוכחותו משאירה בפה טעם מעט חמוץ וקרמלי, ולכן חשוב מאוד לקרר אותו לפני ההגשה כדי ליהנות ממלוא האפקט מבלי להתעייף מהטעמים הדומיננטיים. למשפחה בעלת ראש וחך פתוח, הוא יתאים לליווי גפילטע פיש, ומנות ראשונות. מחיר: 89 שקלים

(צילום: אסף לוי)

פטיט סירה 2010 של יקב כרמל

מדעי הענב: היין האדום היבש הופק מענבים שגדלו בכרמים באזור עדולם שבהרי יהודה. הוא מורכב מ-100% ענבי פטיט סירה ומכיל 14.5% אלכוהול.

חוו"ד: רגע לפני ההשתכרות הגדולה, התרשמנו מהריח הטוב, שהזכיר סוכריות חמאה. הטעם המשיך את הרושם המתוק, והרגיש בפה כמו מפגש מענג בין תות, פטל, וניל וארל גריי. הגוף, לעומת זאת, היה כבד מעט, והכביד על הלשון בכל לגימה. חשוב מאוד לתת לו לנשום לפני השתייה, והוא יתאים לארוחה קלילה, אך יותר מזה - לשלב הקינוחים.מחיר: 90 שקלים 

(צילום: יח"צ)

להבה בציר 2010 מתוך סדרת אדמה של יקב תבור

מדעי הענב: היין הופק משילוב של שני זני ענבים: מרלו מכרם תבור בעמק קדש שבגליל העליון, ופטיט ורדו מכרם רמת סירין שבקרבת הר תבור. הוא התיישן בחביות עץ אלון צרפתי במשך 12 חודשים, ובסופם הורכב הבלנד העשיר.

חוו"ד: סטירת לחי מצלצלת נתן לנו היין בחלק הפנימי של הפה, אבל אז ליטף ברכות וגרם לנו לגרגר בהנאה. מדובר ללא ספק באחד היינות העזים, במיוחד אם לא נותנים לו לנשום, אבל רגע לאחר שכל בלוטות הטעם מגיבות לסערת הטעמים שאליהם נחשפו, מתפשט בפה שקט נעים, והמרקם המלטף והגוף המלא, מרגיעים את העניינים. יופי של יין לתבשילים רציניים ולחך מבין עניין. מחיר: 95 שקלים

(צילום: יח"צ)

שיראז 2009 של יקב בן חיים

מדעי הענב: הענבים מגיעים מהר מירון, ללא ספק הנקודה עם האקלים הנעים ביותר בארץ, והרכבם הוא 82%  שיראז, והיתר פטיט סירה ומעט קברנה פרנק. 14 חודשים בילה היין בחביות עץ אלון ואחוז האלכוהול בו הוא 13.7, כך שבסוף הערב מובטח באזז קל.

חוו"ד: בום חזק של טעם תקף את הפה שלנו, אבל מיד אחריו הגיע שקט מופתי וכיבה את הסערה. מדובר ביין קול: מאוזן לחלוטין, קטיפתי ולא עפיץ, ורגע אחרי שנעלם במורד הגרון, משאיר גוון מר אך מחמיא. הטעמים השולטים הם עציים, ולכן יתאים לארוחות בשר כבדות. חשוב להקפיד לשמור אותו במקום מוצל וקריר, כי יין כבד ובעל נוכחות מעין זה, יגיב בסלידה לחום. כמונו.

מחיר: 95 שקלים

(צילום: אייל קרן)

ריטון 2011  של יקב אמפורה

מדעי הענב: היין מורכב מ- 85% קרבנה סוביניון, 10% סירה ו-5% מרלו, עבר תסיסה במכלי נירוסטה והתיישן במשך 24 חודשים בחביות אלון צרפתי, ועוד עשרה חודשים בבקבוקים. 

אנחנו טעמנו: לפעמים אנחנו אוהבים לחוש עצמנו משודרגי חך ומביני עניין, ואז אנחנו מנפיקים שירה פיוטית מעין זו: טעם חזק ודומיננטי שמדגיש כי מדובר במשקה אלכוהולי ולא במשחק ילדים, הגוף מלא וקטיפתי, העפיצות קלה, ותסיסה נעימה על הלשון יוצרת רשמים תלת מימדיים. הטעם גם הוא מוצלח ומפתיע, ומרגיש מדויק מאוד בפה. איך זה בתור שירה? 

מחיר: 95 שקלים

(צילום: יח"צ)

ספיריט אלונה 2012 של יקב טריו

מדעי הענב: היין מורכב מ- 100% קריניאן, מתיישן כחצי שנה בחביות עץ אלון, ומתובל בגפנים בוגרות שמוסיפות ריכוז טעמים.חוו"ד: בשורה התחתונה: ביג לייק. ובצדק. היין טעים, נקי, צלול ומאוזן, ומפזר בחלל הפה טעמים מלוחים מסקרנים שגורמים לכל החושים להתחדד. בכל לגימה הוא גדל ומתפתח, והעפיצות מפנה את מקומה לתחושה צלולה בפה. הוא ילך מצוין עם פטה כבד, קרפצ'יו ושאר מנות ראשונות שפותחות את התיאבון.

מחיר: 95 שקלים

(צילום: גיא הכט)

סירה רזרב 2012 של יקב טוליפ

מדעי הענב: על פי המפרט הטכני היין המדובר קיבל הכרה גם בישראל וגם בחו"ל כבעל איכויות יוצאות דופן. הוא מתנאה ב- 15.5% אלכוהול, מורכב מ- מ-95% ענבי סירה ו-5% פטיט ורדו, והתיישן 16-18 חודשים בחביות אלון צרפתי. ולקינוח, לפני שבוקבק הוא עבר סינון גס בלבד כדי לשמר את טעמיו..חוו"ד: מדובר ביין קלאסי, המאופיין בטעם חזק, מתוק ומרוכז, שמורגש גם דקות ארוכות אחרי הטעימה. לצד חוזקו וגופו המלא, טעמו אנמי וחסר ייחוד ממשי גם אחרי נשימה ראויה. אחרי סשן ארוך של פלרטוט שלא נשא תוצאות התאהבותיות, פסקנו שהוא מתאים לארוחת גריל בשרים ודודות שמרניות. מחיר: 98 שקלים

(צילום: יח"צ)

ירדן T2 2009 של יקב רמת הגולן

מדעי הענב: ירדן T2 2009 הוא יין מחוזק עם 18.5% אחוזי אלכוהול. הוא מוכן כעת לשתיה, אך ימשיך להשתבח בבקבוקו שנים רבות.

חוו"ד: היין הגיע בקופסא מרשימה ומכובדת בעלת מכסה אדום, שפתח לנו ברגע את חיישני מתן הכבוד. מזל שהטעם הצדיק בקלות את העטיפה. מדובר ביין מפתיע, עם דיסוננס עצום בין הריח ותווי הטעם, שיתאים מאוד לאוהבי המתוק. אלו שמעדיפים יין קלאסי ונקי, עלולים לחוש רתיעה, אך מי שתר אחר חוויות טעם מרעישות, ימצא בו עניין רב. למרות טעמו וממרקמו המרוכזים, הוא מחליק בקלות בגרון ולא משתלט על כל החושים, ולכן יתאים לארוחה צמחונית ועתירת סלטים, וגם לפיקניק או בראנצ' גבינות קשות של צהרי למחרת החג.

מחיר: 100 שקלים

(צילום: יח"צ)

פטיט קסטל 2012 של יקב קסטל

מדעי הענב: זני הענבים המרכיבים את היין הם קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו, מלבק וקברנה פרנק, או במילים אחרות: בלנד בסגנון בורדו. 16 חודשים התיישן היין הרציני הזה בחביות אלון, ועם 14.5% אחוזי אלכוהול, מדובר במשקה אלכוהולי לא ילדון בכלל.חוו"ד: מדובר ביין מתוחכם שיצליח להגיע גם לליבם של השתיינים המתחילים, שאינם שמים בדרך כלל את עינם בכוס. טעימה ראשונה גילתה גוף מלא וטעם מעושן נעים, שמתפתח בפה ומייצר רובד משתנה. יחד עם זאת, מדובר ביין מאוזן, שלא משתלט על החך. אם ממשיכים ללגום בדבקות, מגלים משקה מחמם, נקי וצלול שיתאים בכיף גם לגבינות ומאכלים צמחוניים קלילים. אמ-מה חשוב לתת לו לנשום כראוי, אחרת הוא עלול להיות מתכתי וליצור רושם מוטעה.

מחיר: 129 שקלים

(צילום: יח"צ קסטל)

קברנה סוביניון, 2010 מסדרת כרם יוסף של כרם שורק

מדעי הענב: 14% אלכוהול מכיל הממזר, ומשלב בין ענבי קברנה סוביניון משני כרמים בעלי אופי שונה, מאזורי גידול מרוחקים זה מזה.חוו"ד: המון טעמים נגלו לחך שלנו עת פגש את הנוזל הבורדו. בתפריט: טעם של ציפורן, ריח הדסים, שזיפים ועץ. הבעיה היתה דווקא בעפיצות, שיבשה לנו יופי את כל חלל הפה. דווקט בגלל זה היין יתאים לארוחה על טהרת מאכלי עוף דוגמת עוף בגריל, וישמח אנשים ששתיית יין עבורם היא תחביב התחלתי.

מחיר: 100 שקלים

(צילום: יח"צ)

קברנה סוביניון 2011 של יקב טורא

מדעי הענב: היין, המכיל 14.6%, מורכב מ-100% קברנה סוביניון, תסס במשך שבועיים בטמפרטורה של 29 מעלות, והתיישן בחביות במשך 22 חודשים.

חוו"ד: הטועמים הזכירו פה אחד טעמי פירות יער עמוקים, שהלכו והתפתחו בפה לטעמי פלפל שחור ושזיף. העפיצות בינונית והגוף מלא, עגול וקטיפתי, כך שמדובר בחוויית שתיה רצינית ורבת מעלה. היין יתאים למאכלים ארוכי בישול דוגמת קדירה או מאכלי בשר, וישמח שתיינים מקצועיים בעלי סיבולת לטעמים עמוקים.

מחיר: 129 שקלים

(צילום: יח"צ)

שיראז קאיומי של כרמל ויניארד

מדעי הענב: יין אדום יבש, שהופק מענבי שיראז שנבצרו בכרם קאיומי ומעט ענבי ויוניה 2%) שתססו יחד. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התבגר היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים.

חוו"ד: לפני הכל, בואו נדבר על הצבע הארגמני הנהדר של היין החושני הזה, שגם היה הדבר הראשון שעשה לנו נעים בלב. אחר כך הגיעה תורה של קשת הטעמים שנכנסה לנו בסערה לפה, וכללה גוונים חמוצים ומעושנים שפינו מקומם לטעמי דובדבנים מתקתקים. המרקם קטיפתי והגוף בינוני, מה שהופך את האדום-אדום הזה לבן לוויה מושלם לבשרים ומאכלים כבדים ועמוקי טעם.מחיר: 129 שקלים

(צילום: יותם בצלאל)

פטיט ורדו 2012 של יקב תשבי

מדעי הענב: לקראת ראש השנה משיק יקב תשבי את היין האלגנטי הזה, שמורכב מ- 100% פטיט ורדו. ומכיל 15% אלכוהול 12 חודשים התיישן היין בחביות אלון, ולפני שבוקבק לא עבר לא עבר סינון והצללה.

חוו"ד: האדום של תשבי מתהדר בצבע עמוק ועשיר, שעושה חשק לטעום אותו ישר מהבקבוק. הטעם המשיך את גרף ההצלחה עם איזון, אלגנטיות מושלמת, טעמי פטל עמוקים וגווני טעם קלילים, שהופכים אותו לקונצנזוס גם בקרב מי שלא רגיל לשתות. אחד מיתרונותיו הוא שאינו צריך לנשום הרבה זמן, ולכן יתאים גם לספונטניים.

מחיר: 130 שקלים(צילום: מוטי פישבין)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>