1. אוכל
  2. כתבות

אין כמו יפו: איפה אוכלים בשוק הפשפשים?

אוכל עם נגיעות תורכיות, מסעדה חדשה שמפגישה עולמות, פונדק בשרים שלא יבייש את משחקי הכס וחצ'אפוריה עם ההוראות לביס המושלם - המקומות שחייבים להכיר בשוק הפשפשים של יפו

מנה של יריחו בשוק הפשפשים
שילוב מנצח של אווירה ואוכל טוב. יריחו החדשה צילום: אנטולי מיכאלו

יש קסם בין סמטאות שוק הפשפשים של יפו. הכל כאן הומה, תוסס ורועש, חסר מנוחה אפשר לומר, ובו זמנית עולה לה תחושת שלווה והרגשה שהזמן עוצר מלכת. 
בשעות היום השוק העמוס צובר עוד חפצים, בגדים, רהיטים ישנים שזמנם חלף מזמן וסיפורים ישנים שמחפשים הזדמנות אחרונה. בערב כבר מתפנה המקום לכל אותם אלה שהזמן שלהם הוא כאן ועכשיו והסיפור שלהם קורץ מכל עבר -  אנשים צוחקים בקול, מדברים, אוכלים ומרימים כוסית לחיים מכל פינה של הרחובות העתיקים. חגיגת חיים אמיתית. המסעדות, הברים ובתי האוכל באזור שוק הפשפשים חווים התעוררות מחודשת לאחרונה. לאור הפריחה הקולינרית מעוררת התיאבון, יצאנו לשוק כדי להגיד נעים מאוד למקומות החדשים וגם להיזכר בכמה מקומות שאהובים עלינו במיוחד. סיור קולינרי בשוק הפשפשים והרחובות הסמוכים -  ככה זה כשמתאהבים מחדש. 

» חגיגה יוונית במסעדות - כל המקומות וההמלצות
» מנות הפיתה הטובות בתל אביב
» בתי הקפה הטובים בתל אביב
» מסעדות מומלצות בנמל תל אביב

יריחו

אם מדברים על ניתוץ חומות בין מטבחים וסגנונות קולינרים שונים, יריחו לחלוטין עונה על ההגדרה. השפים עידן פרץ מפופינה ותומר אגאי מסנטה קתרינה, שני מטבחים מעולמות שונים ומנוגדים, חברו יחדיו ויצרו חיבור מוצלח ומסעיר בדמות מטבח לבנטיני טעים ופשוט שהצטרף ממש לאחרונה לבתי האוכל של האיזור. המסעדה-בר ממוקמת בתוך רחבה בשוק היווני ויש לה חלל חיצוני שמאפשר ליהנות מהפיאצה, כמו גם חלל פנימי ובר משמח עם תפריט קוקטיילים מיוחד ומהוקצע. במרכז המטבח של המקום תמצאו גם טאבון לתפארת (שלא היה מבייש גם את אבולעפיה הוותיק), ממנו יוצאות לא מעט פיצות לוהטות ומנות ריחניות נוספות.  
מה בתפריט? מסאחן עוף קונפי בשומן אווז, עם סוג של פיתה שטוחה מהטאבון, מוגש לצד סלט פול ירוק (63 שקלים); מנת דג מוסר נא עטוף בפלפל חריף, עם בורגול, לימון כתוש ויוגורט שזכתה לשם "כדור ים קרוע" בשל צורתה (44 שקלים); ופיצה יפואית עם קרם כרובית, זיתי קלמטה, בצל צלוי וסרדינים כבושים (49 שקלים).
למי מתאים? פודיז נלהבים, זוג בדייט רומנטי שסובב סביב אוכל או חבר'ה בכפכפים שבאו לפיצה ובירה. הכל מהכל. 

יריחו - לכל הפרטים

מנה ביריחו שוק הפשפשים
מטבח שמשלב עולמות. פיצה מהטאבון של יריחו צילום: אנטולי מיכאלו

ראיסה

ממש לאחרונה נפתחה בלב ליבו של שוק הפשפשים ההומה מסעדת ראיסה של השף אורי לוי (בוגר מטבחי שילה והרברט סמואל), שמציעה לסועדים מטבח ים-תיכוני משוחרר וכיפי באווירה לא מחייבת. חומרי גלם טריים הם יותר מאשר סתם קלישאה פה, והשף מקפיד להשתמש בדגה ישראלית בלבד ופירות ים טריים  -  נקודת בונוס לא ברורה מאליה בשוק המסעדות של ימינו. הצצה זריזה בתפריט ותראו שבנוסף למבחר גדול של מנות מהים, תמצאו גם מאזטים ונשנושים מעניינים, מנות התחלה מרעננות וגם בשר בקטנה. האווירה הרגועה במהלך היום מתחלפת לאווירה אתנית ושמחה יותר בלילות וסופי השבוע.
מה בתפריט? בייגלה רומני קריספי בתחתית עם ביצי עין שבורות שמחזירות קצת לילדות,  מוגש עם סלט ירקות ופטה עשירה, סלט ביצים, זיתים, חצילים, טחינה וחריף (46 שקלים); גירוס פירות ים עם לאפה, צזיקי סמיך, עשבים ועגבנות שרי צלויות (72 שקלים); שווארמה טלה ותרנגולת עם בריוש, טחינה ושמנת חמוצה (68 שקלים) ולקינוח קראק פאי תפוחים עם קצפת לא מתוקה לאיזון כל הסוכר הזה (32 שקלים). אם יתמזל מזלכם, תוכלו גם להזמין את המלבי של דריה (32 שקלים). 
למי מתאים? חברים שמתעדכנים על בירה וזוגות שרוצים מקום פאן לבלות בו. מתאים גם לקבוצות גדולות.

ראיסה - לכל הפרטים 

מנה ראיסה שוק הפשפשים
מבחר עשיר וטרי מהים. ראיסה צילום: דרור עינב

פאראקאלו

משתרעת צפונית לשוק הפשפשים אל מול החוף המהמם של יפו, פאראקאלו החדשה מביאה את המטבח היווני כמה מטרים ימינה לחופה של ישראל. עם חומרי גלם פשוטים וטובים (שהם בעצם כל הסוד של המטבח הזה) הרכיבו כאן תפריט עשיר של מאזטים קרים וחמים לצד מנות דגים טריים, עיקריות, סלטים קלילים, וגם כמה ארוחות בוקר שלא יוצאות מהקו היווני שהקפיד עליו המקום. העיצוב המושקע והפסטורלי, ביחד עם הבריזה הנעימה והנוף של הים, יוצרים אווירה שקשה להתחרות בה. בתפריט האלכוהול תמצאו מספר סוגי אוזו להשלמת החוויה. 
מה בתפריט? בוקר דייגים עם ביצה קשה, דגים מעושנים מהשוק, ציזיקי טרי, איקרה וסלט יווני קצוץ במקום (52 שקלים); קלמרי על הפלנצ'ה צרובים עם בצל סגול, שמן זית, לימון וטימין (42 שקלים); גירוס פרגית על פיתה שטוחה בליווי צ'יפס וסלט עגבניות ובצל (61 שקלים) ועלי גפן ממולאים שמוגשים עם יוגורט ועגבניות (32 שקלים).
למי מתאים? חברים ומשפחות שרוצים לפתוח שולחן בוויב ים תיכוני נעים, או להתחיל את הבוקר באנרגיות טובות. הים ברקע ישלים כל חוויה לאור יום או בשעת ערב.

פאראקאלו - לכל הפרטים

גירוס פרגית של מסעדת פאראקאלו
להתענג על אוכל מול הים. גירוס בפאראקאלו צילום: עידן גור

פונדק דה לוקס

פונדק דה לוקס מבית קבוצת דה לוקס, שהכניסה את תרבות הבשרים המעושנים האמריקאית לתוך המיינסטרים הישראלי. המקום המקצועי וחסר הפשרות מציע לחובבי בשר מושבעים מבחר גדול של בשרים שעוברים תהליך עישון איטי ומוקפד בעבודת יד, כשכל נתח מטופל ועובר תהליך ייחודי שהותאם לו. אחרי השרייה, תיבול ועישון, הבשר מגיע ללקוח בשיאו ומוגש עם רטבים על מגש מתכת לאכילה בידיים (הכי קרוב שתגיעו למשחקי הכס) או בתוך כריך (אם אתם נמושות). תמצאו כאן גם תוספות כיפיות וממכרות שרק מסעדנים עם אומץ יודעים להגיש, כמו מאק אנד צ'יז שמנמן בתוספת אפונה ובייקון (תזמינו משלכם, אנחנו לא חולקים), קולסלואו קלאסי ולחם תירס חם ופריך, לצד תפריט עשיר של בירות בוטיק. 
מה בתפריט? כריך פתוח של אונטריב בקר מפורק עם חמאת חרדל, ביצה רכה ובצל פריך בבלילה (46 שקלים); חצי עוף במשרה ברביקיו קלאסי (39 שקלים); חזה אווז במשקל (32 שקלים ל-100 גרם); נקניקיית צ'דר חליפיניו או צ'יפוטלה (35 שקלים) ולקינוח ניו-יורק צ'יזקייק עשירה עם שזיפים מבושלים (29 שקלים).
למי מתאים? קרניבורים וגרגרנים באשר הם, ישראלים ותיירים כאחד. תחנת חובה לכל מי שלא מגדיר עצמו צמחוני או טבעוני.

פונדק דה לוקס - לכל הפרטים

פונדק דה לוקס
כל מילה מיותרת. מגש בשרים בפונדק דה לוקס צילום: אפיק גבאי

אונזה

בדרום שוק הפשפשים תוכלו למצוא את אונזה, אחותה התורכיה והתוססת של קיטשן מרקט. התפריט הדינאמי במקום מתבסס על גווניו של המטבח העות'מאני עם פרשנות של צמד השפים אריק דרחני ומולי מגריסו, בוגרי מסעדות מובחרות. תמצאו בו פתיחים בסגנון תורכי (מאזה), עיקריות ודברים טובים מהטאבון שתוכלו להוריד עם קוקטיילים נדיבים מתפריט שתוכנן במיוחד עבור המסעדה. כל יום ראשון יש כאן חגיגה תורכית אמיתית עם מנות מיוחדות כמו בורקס תרד מבצק יופקה דקיק, ברבוניות ואנשובי מטוגן, הרבה מוזיקה אתנית וצ'ייסרים שיחתמו את הכל.
מה בתפריט? פתיח של חצילים שרופים, יוגורט, חמאה ופיסטוקים, שמתחברים בהרמוניה מפתיעה ויוצרים מטבל מושלם ללחם סימיט תורכי (24 שקלים); טורטליני חציל וקרם פטה נימוח עם עגבניות, ארטישוקים, זיתי קלמטה ותרד תורכי (68 שקלים); ואסור לכם לפספס את המלבי שמגיע עם קרם טחינה גולמית, עוגיות לוטוס, פירות יבשים, קוקוס קלוי ואהבת אמת (38 שקלים). לצמאים מכם - טרופיקל ג'ין (46 שקלים), תודו לנו אחר כך. 
למי מתאים? לחבר'ה צעירים שאוהבים להרים דרינק ולעשות שמח עם משהו טעים ליד, ולקבוצות שמחפשות מקום יצירתי שמשלב אלכוהול טוב עם אוכל מושחז בעיצוב מוקפד.

אונזה - לכל הפרטים

אונזה שוק הפשפשים
בילוי מושקע וטעים. אונזה צילום: אפיק גבאי

טשטש שוילי

כשמתחשק משהו טוב וחם שאפשר לקחת לדרך, המפגש הקסום שבין גבינה נמסה לבצק טרי לגמרי עושה את הטריק. בטשטש שוילי, חצ'אפוריה חדשה מבית היוצר של טש וטשה שנמצאת ממש מעבר לפינה, תמצאו את המאכל הגרוזיני המסורתי במגוון סגנונות ועם תוספות לא רגילות - פטריות ושום, בצל מקורמל, גבינה כחולה ועוד. לצד המאפה השמנמן תוכלו ללגום בירה או לימונדה גיאורגית ("נטחטרי", שכל קשר בינה ובין לימונדה מקרי בלבד, אבל היא טעימה וזורמת לא פחות), וגם אוהבי הצ'ורצ'חלה, חטיף אגוזי המלך ומיץ הענבים, יוכלו לסגור כאן את המאנץ' למתוק. למתעצלים, המקום עושה משלוחים ליפו, תל אביב ובת-ים, גם עבור אירועים.  
מה בתפריט? חצ'אפורי מגרולי קלאסי ועגול ממולא בגבינה גיאורגית (21 שקלים לקלאסי, 27 שקלים עם מבחר תוספות) וחצ'אפורי אצ'רולי נפלא בצורת סירה עם ביצה עלומה באמצע , כשכלל הברזל הוא - "כל ביס צריך להכיל בצק, גבינה וביצה" (29 שקלים לקלאסי, 35 שקלים עם מבחר תוספות). טבעונים יוכלו למצוא כאן חצ'אפורי קלאסי במילוי כרישה ותרד או שעועית אדומה (21 שקלים ו-16 שקלים בהתאמה). כל המאפים מוגשים עם פסטו כוסברה ורוטב עגבניות חריף.
למי מתאים? עוברי האורח של השוק ואנשים שבאים רק לרגע כדי לסגור את הפינה של הרעב בדרכים, מבלי להתפשר.

טשטש שוילי - לכל הפרטים

חצ'אפורי של טשטש שוילי
טעים, מנחם ועל הדרך. חצ'אפורי של טשטש שוילי צילום: יונתן בר צבי

אסיה

המטבחים הרעננים והארומטיים של ויאטנם ותאילנד זוכים לייצוג יפואי בדמותה של מסעדת אסיה, שמביאה אל שוק הפשפשים את הטעמים והריחות של משולש הזהב האסיאתי. השפים לילך רווה ועומרי זקהיים הגו תפריט שופע ירקות פריכים, דגים, פירות ים, בשרים ומגוון כופתאות בעבודת יד, ואולי אפילו תזכו לראות אותם בפעולה בזמן התבוננות מהבר אל המטבח הפתוח. לאחרונה הושק כאן תפריט דים סאם חדש ונוגע ללב, שאפשר ליהנות ממנו בין השעות 19:00 ל-20:30 בימי ראשון עד חמישי, עם מזטים אסיאתים מקוריים ומנות קטנות (ולא בהכרח הדאמפלינגס המאודים המוכרים). 
מה בתפריט? משחק מרקמים מעניין של סלט שעועית ירוקה עם חציל תאילנדי, קולורבי, תפוחים, אגסים ופירות העונה בקרמל תמרהינדי עם שאלוט מטוגן וקריספי מעל (46 שקלים); טופו פריך על עלי בטל וקוביות מלפפון, כוסברה, אטריות אורז, שאלוט מטוגן, ליים וריבת צ'ילי (46 שקלים); וקארי ים בכתישה ידנית עם עשבי תיבול לימוניים, חלב קוקוס מועשר, אטריות אורז, שרימפס, סקלופס ומולים – מוגש עם כוסברה וצ'ילי (86 שקלים). 
למי מתאים? משפחות שמתחברות למטבח הלוהט וקבוצות חברים שרוצים לאכול יחד טעמים מהטיול האחרון, אבל בסטייל.

אסיה - לכל הפרטים

אסיה
אוכל אסיאתי עם מחשבה. אסיה צילום: אוהד קד

ועוד כמה שלא כדאי לפספס:

איטלקיה בפשפשים - מסעדת הרחוב האיטלקית שממוקמת בפינה הכי בולטת בשוק.  איטלקיה בפשפשים מציעה מגוון פסטות, ניוקי ופיצות בהכנה ביתית ובאווירה לא מחייבת. אל תפספסו את ריזוטו הפטריות המופלא, ורביולי התרד והריקוטה יעשה טוב בלב לאוהבי הכיסנים השמנמנים.
איטלקיה בפשפשים - לכל הפרטים

הצועניה - בית אוכל בלקני עם אווירה משפחתית ושמחה. הצועניה ממוקמת בלב השוק היווני בתוך חלל יפואי עתיק מהתקופה הביזנטית. עד כה הגישה המסעדה בעיקר מנות ים תיכוניות מוכרות כמו סופלקי יווני ובוריק טורקי אך רוח חדשה מנשבת במקום - לפני כחודש הצטרף לכאן השף אלון ברנע שמבטיח ממש בקרוב תפריט חדש, מהודק ומרענן.
הצועניה - לכל הפרטים

קזינו סן רמו - השפית נועה לוי אחראית על התפריט בקזינו סן רמו, שסובב סביב המטבח הים-תיכוני האהוב. אפשר למצוא כאן גם ארוחות בוקר מגוונות, וממש לא רק לתיירים. עוד שוס של המקום הוא הקוקטיילים שנמכרים לאורך כל היום ב-25 שקלים (איפשהו בעולם אחרי חמש, אנחנו לא שופטים).
קזינו סן רמו -לכל הפרטים
 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>