1. אוכל
  2. כתבות

המדריך השלם למסעדות כשרות ברחבי הארץ

מצפון ועד דרום, ממסעדות פועלים ועד למסעדות יוקרתיות - כל המקומות שמוכיחים שוב ושוב שאוכל כשר יכול להיות משובח

הודות לתאוצה שתפסה ההתפתחות הקולינרית בשנים האחרונות, והודות לריבוי תכניות הבישול שגרמו לכולם "להבין קצת יותר" באוכל - אפשר למצוא יותר ויותר מסעדות שמציעות מטבח כשר. הסועדים שבמשך שנים נחשבו לקהל שבוי שלא יודע חומרי גלם משובחים מהם, החלו להצביע ברגליים ולדרוש אוכל מושקע. מכל עבר צצות מסעדות שף שמתכתבות עם הנעשה בעולם הקולינרי, גם בצורת ההגשה וגם בחומרי הגלם, כך שלא רק שאינן גורמות לתחושת נחיתות, אלא שבמקרים רבים הן עולות על מקבילותיהן הלא כשרות. קבלו את המסעדות הכשרות המומלצות ברחבי הארץ.» המסעדות הכשרות הטובות בתל אביבמסעדות כשרות בתל אביב

קלואליס: אחרי שניצח על אחת ממסעדות השף המובילות בארץ, פתח ויקטור גלוגר את האחות הכשרה של קלואליס במלון הילטון. במקום תוכלו לטעום את מנות הדגל של השף, בהן בלוטין דג ים ממולא בדוקסל, צלע טלה בצלייה איטית, טאג'ין, סלט חצילים קלויים וקרפצ'ו בר ים בגרסתן הכשרה.

קלואליס הכשרה - הירקון 205, תל אביב

בלו סקיי: מסעדתו של השף מאיר אדוני שנפתחה לפני שנתיים הייתה כרטיס הכניסה של השף היצירתי לעולם הכשרות. המסעדה ממוקמת על גג מלון קרלטון, לוקיישן שמספק לה את הנוף הכי מרהיב בעיר. בלו סקיי מציעה מנות חלביות ומנות דגים המוגשות בסגנון המוכר של אדוני, המוכר לנו מהאחות הבכורה, כתית - מה שמבטיח מנות יפהפיות וטעמים מורכבים.

בלו סקיי - מלון קרלטון, תל אביבגורמה כשר. בלו סקיי (צילום: דניאל לילה)לומינה: המסעדה הכשרה השנייה ברפרטואר של מאיר אדוני. המקום נפתח ביוני 2014 ובשונה מבלו סקיי או כתית שמציעות חווית פיין דיינינג, כאן תמצאו אוכל מזרח תיכוני אלקלטי מענג - מעיין וריאציה כשרה למזללה. אז נכון ש-400 שקלים הם לא סכום של מה בכך, אבל אצל מאיר אדוני תהיו בטוחים שאתם בידיים טובות.

לומינה - אליעזר פרי 10, מלון קרלטון, תל אביב

המזללה בגרסה הכשרה. לומינה (צילום: דן פרץ)

פלמינגו: הפלמינגו קפה נפתח השנה בקומת הקרקע של המלון הטרנדי בראון ביץ' האוס. במקום מוגשות ארוחות בוקר וערב בהשראת המטבח הצרפתי, כשהאווירה השולטת דווקא מזכירה את מיאמי של הפיפטיז. בתפריט תמצאו סלט סלקים עם אנדיב ושטרוייזל פקאן; פפרדלה עם חמאה, ליים ויין לבן ופילה לוקוס עם קרם שורשים ובטטה מקורמלת.

פלמינגו - הירקון 64, תל אביב

הירקון 99: המסעדה הכשרה של מלון דן מתמקדת באוכל גורמה ואווירה רשמית, ומקפידה על כל כללי הטקס שהוא הארוחה עצמה. בתפריט אפשר למצוא פרשנות הכוללת מוצרים יקרים למנות בסיסיות ולא מתחכמות, דוגמת רביולי דלעת, בטטה וכרישה בקציפת קארי וירקות גינה או כבד אווז עם רוטב פורט,מחית תמרים ופלפל חלפיניו. מתאים בדיוק למי שמחפש להשאיר רושם.

הירקון 99 - הירקון 99, תל אביב  

הקפדה על כללי הטקס. אוסובוקו טלה בירקון 99 (צילום: יורם אשהיים)

גשן: רק מהשם של המסעדה הכשרה המוכרת במדרחוב נחלת בנימין, אפשר להבין את הזיקה למטבח ישראלי ולחומרי גלם מקומיים, בראשם הבשר. גשן מתגאה במקרר היישון שלה ובצורת הגשה של פלטה רותחת שעליה רוחשים נתחי בשר משובחים.

גשן - נחלת בנימין 37, תל אביב

יודעים לטפל בבשר. גשן (צילום: מתן אברמוביץ')אדיקט: בחורה צרפתייה פותחת המבורגריה אמריקאית כשרה בתל אביב. אם זה נשמע לכם כמו התחלה של בדיחה, כדאי שתדעו שבכל מה שנוגע לבשר שלנו, אנחנו רציניים לגמרי. באדיקט מוגשים המבורגרים טריים עם צ'יפס שמכינים במקום, צלעות וסטייקים, ללא תוספות חלביות ובמחירים שפויים. בבוקר יגישו לכם פנקייקים או חביתות, כמו בדיינר אמריקאי טיפוסי.

אדיקט - נחלת בנימין 49, תל אביב

Olive Leaf: אוליב ליף היא מסעדת שף במלון שרתון. בראש המסעדה עומד השף צ'רלי פדידה, שיצר תפריט מלא בהשפעות ים תיכוניות, ועל הדרך לא היסס לבקר גם במטבח הלבנוני, הסורי, הטורקי והיווני, כמו גם באיטלקי, הצרפתי, הספרדי והמרוקאי. תוסיפו לכל המגוון הזה חלונות שמשקיפים אל הים ובלי לשים לב הרווחתם קפיצה קטן לחו"ל.

אוליב ליף - הירקון 115, מלון שרתון, תל אביב

קפיצה קטנה לחו"ל. אוליב ליף (צילום: CF ART)יוגורט קיטשן: לשף שאול בן אדרת לא נגמרים הרעיונות היצירתיים בכל מה שקשור לקולינריה. את ההוכחה לכך תמצאו במסעדת יוגורט קיטשן החדשה, שפתח יחד עם משפחה של עולים מצרפת. בתפריט תמצאו מנות מלוחות ומתוקות, כולן מבוססות על יוגורט קרמי ועשיר, לפי המתכון המשפחתי. בסוף אפילו תזכו לשמור את כלי ההגשה.

יוגורט קיטשן - רוטשילד 8, תל אביב

דקא: קצת מפתיע שבלב אזור המוסכים, הרעש והעשן של רחוב המסגר אפשר למצוא פינה שקטה כמו דקא. המסעדה נפתחה לפני כמעט שמונה שנים כמסעדת דגים חלבית, ושאבה עם הזמן השראה ממטבחי אגן הים התיכון. מצד אחד מדובר במטבח עילי בניצוחו של השף רועי כהן ומצד שני מדובר במטבח טרי, מקומי וטעים.

דקא - התעשייה 10, תל אביבעושים כבוד לדגים. דקא (צילום: רותם מימון)» מסעדות כשרות בתל אביב - לרשימת המסעדות המלאהמסעדות כשרות באזור המרכז

הרברט סמואל הרצליה: סניף של מסעדת הרברט סמואל הרצליה, שנפתחה באמצע דצמבר 2013 במלון ריץ קרלטון. המסעדה משמרת את הבסיס של אחותה התל אביבית ומביאה את איכותו לידי ביטוי במנות בשר ודגים מגוונות וכשרות, בחלל לבן ובוהק שמשקיף על המרינה. אל דאגה, גם סלט העגבניות המפורסם של הרברט סמואל נמצא כאן.

הרברט סמואל הרצליה - השונית 2, מלון ריץ קרלטון, הרצליהכשר ולעניין. הרברט סמואל הרצליה (צילום: מתיו שו)וינו סוקה: מסעדת השף היוקרתית של ישי אטיאס, מביאה חוויית אירוח לצד חוויית טעם ומתכתבת עם הטרקלינים היוקרתיים של המאה ה-19. השף אטיאס, בוגר מסעדות מעוטרות כוכבי מישלן באירופה, ממשיך את הקו ומגיש מנות מעוצבות, המשלבות בין הכובד האירופאי לקלילות הים תיכונית.

וינו סוקה - גלגלי הפלדה 7, הרצליה

קלילות ישראלית ודיוק אירופאי. וינו סוקה (צילום: אייל קרן)מינאטו: אחת המסעדות היפניות הטובות ביותר בארץ, בלי קשר לכשרות. המסעדה, שנולדה כסושי בר בקיסריה ועברה להרצליה, הפכה בזכות עבודה קפדנית ומתכונים נאמנים למקור (מינוס השרצים) למקום מפגשם של חובבי סושי, אוכל אסייתי, שגרירי יפן ואורחיהם, לצד צמחונים שומרי כשרות. מעבר לסושי שחורג מהסטנדרט, טכניקות שמשלבות בין אידוי לטיגון ובישול, ומנות טמפורה מצוינות - חובה לעצור פה בשביל מנת הטופו טטאקי המעלפת.

מינאטו - המנופים 8, הרצליהלא רק לשומרי כשרות. סוקי יאקי במינאטו (צילום: רותם מימון)

אלפרדו: לפני כ-13 שנה הוקמה מסעדת אלפרדו הכשרה בקריית אריה בפתח-תקווה, ונתנה אלטרנטיבה מעולה עבור קהל שחיפש אוכל יוקרתי וכשר. אלפרדו מציעה תפריט שמשלב בין המטבח האיטלקי המסורתי לבין זה הים-תיכוני, כששניהם הותאמו לחך הישראלי וכוללים מנות פסטה, דגים, מרקים, פיצות, סלטים וכמובן קינוחים. אל תפספסו את מנת הדגל של המסעדה - מרק פטריות שמפניון ופורטבלו בשמנת המוגש בלחם כפרי.

אלפרדו - דרך אם המושבות, פתח תקווהמיט אנד ויין: כל מי שחשב שאי אפשר להכין סטייקים כשרים וטעימים, כנראה עוד לא ישב לאכול בסניף הרצליה הכשר של מיט אנד וויין, רשת הסטייקהאוס העולמית. מיט אנד וויין היא גם אחת המסעדות הכשרות היחידות בארץ שמגישות את הניו יורק סטייק, הודות לניקוי מיוחד שעובר הבשר שמגיע מהחלק האחורי של הפרה. התוצאה לא פחות ממענגת.

מיט אנד ווין - שנקר 16, הרצליהכשר וטעים. מיט אנד ויין (צילום: דניאל לילה)אתניקה: אולי אין פה בשורה קולינרית גדולה, אבל בין המסעדות היקרות של הרצליה פיתוח (וינו סוקה ומיט אנד ויין) נחמד לגלות מסעדה פשוטה שמציעה מטבח אוריינטלי, טעים ולא מתחכם. באתניקה תמצאו אוכל ביתי משודרג עם טוויסט, דוגמת פוקצ'ה במילוי בשר טלה, בקר טחון וטחינה מתובלת ומנת חריימה לוקוס.

אתניקה - שנקר 7, הרצליה

פפרדלה רחובות: את החיבה האינסופית שאנחנו רוכשים למאפים איטלקיים, אנחנו פורקים בפפרדלה - מסעדה איטלקית, צמחונית וחלבית, הממקומת בלב פארק המדע ברחובות. פפרדלה הוקמה בשנת 2006 על ידי אייל אורן, ירון אלבז ומאיר לביא, שמוציאים יחד מהתנור המרכזי מנות איטלקיות קלאסיות דוגמת רביולי, פסטות, כריכים, סלטים, פוקאצ'ות ופיצות ביתיות.

פפרדלה רחובות - המדע 3, רחובות

» מסעדות כשרות במרכז - לרשימת המסעדות המלאההמסעדות כשרות בירושלים

המוציא: הרבה לפני שפתח המאסטר שף את המסעדה המדוברת בתל אביב, המוציא עוררה הדים בקרב גרגרנים. מסעדתו של אבי לוי היא אחת הטובות בארץ, הודות למטבח ביתי משודרג עם אינטרפרטציות אישיות שלו (ומנה בלתי נשכחת של עוף בחלה), במחירים הגיוניים. מעבר לסיפור האישי ולזכייה, זו ההוכחה שמדובר בכישרון גדול. שווה לעלות לירושלים.

המוציא - משיח ברכוף 4, ירושליםשמן הולך לפניהן. עוגיות יויו של אבי לוי (צילום: בועז לביא)בית הכוון: המסעדה שפתח אבי לוי במתחם התחנה בירושלים, עברה השנה למתמודד ריאליטי אחר - אבירם חיוקה ממשחקי השף. הבעלות החדשה הביאה איתה גם שינוי בגזרת התפריט, שכולל סלט טאבולה, פלאפל עם חומוס ועוד.

בית הכוון - דוד רמז 4, ירושלים

אנג'ליקה: מסעדת אנג'ליקה נפתחה לפני כמעט שבע שנים על ידי אנשי האוכל ארז מרגי ומרקוס גרשקוביץ, שנפגשו במסעדת רפאל. הקונספט של המסעדה מבוסס על תפריט שמשתנה לפי חומרי גלם מהשוק, אבל הרעיון האמיתי בא מתוך המחשבה שאוכל כשר הוא לא תירוץ לבינוניות. זה אומר שתקבלו כאן מפות לבנות, שירות מוקפד, מנות יפות וקינוחים מעולים. אל תתנו למיקום לבלבל אתכם, זו לא סתם עוד מסעדה במלון.

» אנג'ליקה - וושינגטון 4, ירושלים

לא עוד מסעדה במלון. טפיוקה באנג'ליקה (צילום: יח"צ)ג'קו סטריט: בירושלים נותנים פייט לתל אביב בכל הקשור לפתיחת מסעדות מושקעות. בין כל המקומות המרשימים (טורו, אספרנסה), אנחנו מתמקדים בג'קו סטריט, מסעדת השף הכשרה של השף זכאי חוג'ה. חוג'ה, בעל רזומה ירושלמי מפואר על אף גילו הצעיר, פתח מסעדה יצירתית ששואבת השראה מהשוק, אבל לא צריכה לעשות רעש וצלצולים כדי להתחבב על ההמון.

ג'קו סטריט - השקמה 6, מחנה יהודה, ירושליםבלי רעש וצלצולים. ג'קו סטריט (צילום: אמיל סלמן)

רופטופ: יש יותר במסעדה מאשר האוכל המוגש בה, טעים ככל שיהיה. מסעדת רופטופ מציעה אוכל טעים ושירות מדוקדק, יחד עם הנוף עוצר הנשימה של חומות ירושלים. השף, קובי בכר, מיישם את מה שלמד כסו-שף במול ים, ומביא מנות מעודנות שנעות בין קלאסיקות לבסיסיות, בביצוע עדכני. מצד אחד פסטות, ומהצד השני מנות מהטאבון ומהגריל, והכל מדבר ירושלמית למתקדמים.

רופטופ - שלמה המלך 11, מלון ממילא, ירושלים

ירושלמית למתקדמים. רופטופ (צילום: בן יוסטר)מודרן: המסעדה שליד מוזיאון ישראל ביססה את התפריט על המטבח הירושלמי עם שינויים עדכניים. בין המנות אפשר למצוא סופריטו ארטישוק ירושלמי, סשמי ערבי ואנטיפסטי מוסררה.

מודרן - דרך רופין 11, מוזיאון ישראל, ירושלים

» מסעדות כשרות בירושלים - לרשימת המסעדות המלאה

מסעדות כשרות בדרום

אנדיב: המסעדה של השף גיא פרץ ממוקמת בחזית מלון הבוטיק WEST, ומלבד נוף לים ואווירה אלגנטית מציעה תפריט ים תיכוני, הנשען על דגים טריים, ירקות עונתיים ובשר משובח, עם טוויסטים שישראלים אוהבים.

אנדיב - הטיילת 21, אשדוד   

אלגנטיות ים תיכונית. אנדיב (צילום: דניאל לילה)

כדיתא: מסעדת השף הכשרה של סהר רפאל, היא כמו נווה מדבר בנסיעה דרומה. המסעדה, ששוכנת במושב תימורים, נשענת על תפריט ורסטילי - החל בארוחות בוקר מושקעות, דרך עסקיות צהריים משתלמות שהן גם פתרון מצוין לארוחות משפחתיות, ועד לתפריט לילה מפואר באווירה רומנטית.

כדיתא - מושב תימוריםגספאצ'ו: אל המסעדה של השף גיא פרץ צריך להיכנס בלי דעות קדומות. כן, זו מסעדה במלון, כן היא באשקלון וכן - היא מצוינת, עכשיו בואו נתרכז באוכל. גיא פרץ יצר ביסטרו ים תיכוני במלוא מובן המילה עם קריצה למטבח המרוקאי, ושם דגש על שימוש בנתחי בשר משובחים, דגי ים טריים, ירקות ים תיכוניים ושמן זית, דבר הבא לידי ביטוי במנות כמו פסטייה מרוקאית, סינייה בס הסלע וטאג'ין דגים.

גספאצ'ו - יקותיאל אדם 9, מתחם הולידיי אין, אשקלוןגורמה דרומי. מסעדת גספאצ'ו (צילום: אלון סולומון)יאקימונו: חלוצת המסעדות היפניות בארץ חזרה לאילת עם תפריט כשר, שאינו נופל במאום מזה התל אביבי או הירושלמי, עם שירות מצטיין וחומרי גלם טריים ומשובחים - לא עניין של מה בכך באילת. יאקימונו מציעה תפריט רחב שחורג מגבולות הסושי והרולים בלבד וכולל גם סלטים, דים סאם ואפילו בשר.

יאקימונו - טיילת רויאל ביץ', אילתזאת לא דקורציה, זו מנה. יאקימונו (צילום: רוצם מימון)ראנץ' האוס: למבקרים באילת שמחפשים מסעדת בשר עם פרמטרים של מחיר, שירות, בשר מעולה ותחושה של אמריקה - ראנץ' האוס היא אופציה מצוינת. המנות גדולות ונדיבות וזה כבר יתרון, אבל מעבר לזה, הבשר הוא העיקר. אפשר להזמין כאן סטייקים לפי משקל, ולמבקרים בפעם הראשונה - לכו על הפריים ריב. זה גדול, זה יקר וזה טעים.

ראנץ' האוס - טיילת רויאל ביץ', אילתללו: בתחילת דרכה, מסעדת ללו הייתה בכלל בר שבו הוגשו כמה מנות קטנות ליד האלכוהול. בשנת 1972, אחרי ששמן של המנות יצא לפניהן, החליטו הבעלים, כוכבה וללו, להקים מסעדה המתמחה בבישולים מרוקאיים, אותם למדה כוכבה בהרי האטלס. במהלך השנים, המושכות עברו לבנם מוטי ששמר על המתכונים המקוריים ועל המוטו: אוכל ביתי, חם ובמנות גדולות. לא פלא שבשעות הצהריים עמוס פה.

ללו - החורב 259, אילתכמו אצל אמא. מסעדת ללו (צילום: רותם מימון)» מסעדות כשרות בדרום - לרשימת המסעדות המלאהמסעדות כשרות בצפון

ארנולד'ס - מסעדת הבשר של השף אורי ארנון סוגרת כבר יותר משבע שנים - כמעט נצח במונחים של מסעדות, ואף חובקת אחות קטנה ברמת ישי. השף ארנון יצר תפריט בשרים משובח, שמקשה על הסועדים להאמין שמדובר במקום כשר. את כל מה שתמצאו בתפריט מכינים במקום, אפילו את הבירה. אם הייתם צריכים הוכחה שאפשר לעשות גורמה כשר באיכות מעולה ובמחירים הוגנים - תמצאו אותה כאן. גולת הכותרת - אנטריקוט מבשר מקומי.

ארנולד'ס - מושב נתיב השיירהגם גורמה, גם כשר. קדירת טלה ברימונים של ארנולדס (צילום: דניאל לילה)חוות הבוקרים: אחת ממסעדות הבשר הוותיקות ברמת הגולן ששווה עצירה בכל טיול באזור. המסעדה ממוקמת בקיבוץ מרום גולן, למרגלות הר בנטל ובצמוד לחוות סוסים. התפריט, כפי שאפשר לחשוד, הולך על נתחים גדולים שמגיעים כולם מבשר עדרי הגולן, אך אל תטעו - בחוות הבוקרים תמצאו גם קדרות יוצאות דופן, שיסגרו לכם את הפינה בימים קרים במיוחד.

חוות הבוקרים - קיבוץ מרום גולן

לחובבי הבשר. חוות הבוקרים (צילום: עומר שביט)קונפי: מסעדה במלון קראון פלאזה. גם כאן מדובר בביסטרו ים תיכוני עם קריצה למטבח המרוקאי, כשהפעם הבונוס מגיע עם נוף יפהפה למפרץ חיפה. בתפריט תמצאו צלחת חריפים מענגת, סלט עגבניות לפתיחה ונתחי אנגוס ושאטו בראיין אימתניים לעיקריות. אל תפספסו את סיגר הפיצוחים בקינוח עם גלידת וניל צרפתי.

קונפי - יפה נוף 111, חיפה

נוף חיפאי. קונפי (צילום: דניאל לילה)

אביגיל פותחת שולחן: המסעדה הקטנה של אביגיל בן אהרון בטבריה היא מהמקומות הקטנים שעליהם אומרים "אוכל עם נשמה". בן אהרון מתמחה בבישול ביתי טברייני, ממתכונים שעברו דורות במשפחתה, והתפריט בהתאם:  החל מסלטים למרכז השולחן, ועד לתבשילים כמו סופריטו ומדרוטה שהיא מכינה בעצמה. ארוחה אצל אביגיל היא תענוג קטן וסודי לכל מי שמחפש את עצמו מסביב לכנרת. (כשר ללא תעודה).

אביגיל פותחת שולחן - כיכר הדר 24, טבריה

» מסעדות כשרות בצפון - לרשימת המסעדות המלאה

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>