1. אוכל
  2. כתבות

סילבסטר 2017: כל האירועים במסעדות

מנות רומנטיות, אווירה חגיגית, קינוחים מושחתים והמון שמפניה - המסעדות סוגרות את השנה האזרחית באירועים מיוחדים וכולנו נהנים מהמון אוכל טוב. כל הדרכים הטעימות לפתוח את השנה

אירועי מסעדות בסילבסטר 2017 מתעדכנים מדי יום, מומלץ לעקוב

השנה האזרחית באה לקיצה, ואיתה ערב הסילבסטר שרבים מסביב לעולם מצפים לו. נכון שאין לנו טיימס סקוור ועיריית תל אביב טרם התחדשה בכדור מראות ענק שיורד מהשמיים לקולות הספירה לאחור, אבל זה לא אומר שאנחנו לא יודעים ליהנות. לכבוד ערב הסילבסטר 2017 מסעדות ברחבי הארץ מרימות ארוחות מיוחדות שהופכות את הערב האחרון בשנה לבלתי נשכח. מומלץ להזמין מקומות מראש בכל המסעדות

» סילבסטר 2017 - כל האירועים» כל הפתרונות להנגאובר» מסיבות סילבסטר 2017» מופעי סטנד אפ בסילבסטר» כל הההופעות בסילבסטר» מתכונים לאירוח מסיבה ביתיתתל אביב

לומינה ובלו סקיי מאיר אדוני יחגוג את השנה האזרחית בפרידה מ"כתית" המיתולוגית שלו. החגיגות יערכו בשתי המסעדות שבמלון קרלטון "בלו סקיי" ו"לומינה", בערב השנה האזרחית ה-31 בדצמבר. תפריטי טעימות שנבנו במיוחד יכללו שש מנות, שיוגשו לכל סועד יחד עם שתייה קלה וחמה. הארוחה תכלול מנות שאהבנו בכתית כמו קליפת ביצה ממולאת בפורל מעושן קרם אפונה ודוק זהב, מוסר ים אפוי במלח עם ריזוטו דגנים מלאים, והקינוח הקלאסי של מסעדת כתית, ״אדמה". במסעדת "לומינה" יוגשו בין היתר, קליפת ביצה עם כבד אווז ראגו פטריות בר ומקדמיה, טרטר עגלה עם קוניאק וחלמון נא, צלע טלה בפחמי הדרים וקרם חציל מעושן.

איפה: לומינה ובלו סקיי - רחוב אליעזר פרי 10, מלון קרלטון, תל אביבמתי: מוצ"ש, ה-31 בדצמבר, החל מ-19:30מחיר: לומינה 420 שקלים לסועד, בלו סקיי 550 שקלים לסועד נזכרים בכתית. קינוח אדמה של כתית (צילום: דן פרץ)

פופינה במסעדת פופינה שבנווה צדק יגיש השף אוראל קמחי חגיגת סילבסטר נוצצת, שבמרכזה ארוחת טעימות שהורכבה בקפידה לרגל המאורע. לשולחן שלכם יגיעו בין היתר קונסומה ארטישוק ירושלמי עם פחזנית גבינה מעושנת, ארטישוק ירושלמי צלוי וטורטליני דלעת; טרטר טונה ולוקוס עם פטרית מלך היער, קולרבי כבוש, אספרגוס וקוויאר שחור; סקאלופ צלוי עם כבד אווז, תרד מאודה, בריוש וציר עוף; פילה לוקוס מאודה עם ריזוטו בויאבז ושרימפס קונפי; אסאדו בקר עם קרם סלק וכמהין, סלט עלים ושקדי טלה ופולנטת ערמונים עם פרמזן; סורבה יוזו עם רוטב קפיר ליים, קרמבל זרעי כוסברה ועוגת בננה, ולסיום מוס שוקולד מריר עם אנגלז שוקולד מפולפל, קרמו אגוזי לוז ושעורה מעושנת.

איפה: פופינה - אחד העם 3, נווה צדק, תל אביבמתי: מוצ"ש, ה-31 בדצמבר, סבב ראשון ב-18:30, סבב שני ב- 21:30מחיר: 350 שקלים לסועד בסבב ראשון , 395 בסבב שני

לטעום את נווה צדק. פופינה (צילום: דודו בכר)

ביסטרו הכובשים ביסטרו הכובשים יציין את הסילבסטר עם תפריט ספיישלים, שיצרו השפים שי טנא ואורי קאריק  ("אלורה בית איטלקי") BACK TO BACK. בתפריט מנה ראשונה, עיקרית וקינוח לבחירה  ב- 217 שקלים לסועד. במהלך הערב יוגשו פינוקים על חשבון הבית כמו צ'ייסרים, יינות מבעבעים ועוד הפתעות. בתפריט הראשונות סביצ'ה עם סלסה מקסיקנית; רביולי של שאלוט מקורמל, מוקפץ עם אספרגוס, עגבניות לחות על קרם קפוצ'ינו ערמונים (צמחוני); שקדי עגל עם קרם חצילים, זעפרן, צ'יפוטלה ולחם מטוגן ועוד. בעיקריות תוכלו לבחור בין טורנדו רוסיני עם פירה אגוזי לוז; דג ים עם ריזוטו של פורצ'יני ערמונים וטוויל של פרמזן; מנה זוגית של  פלטת בשרים עם שקדי עגל, נתח קצבים, ופילה עם תפוחי אדמה מדורה ועגבניות שרופות, ברוטב קונפי שום, רוזמרין ,טימין , לימון,וסילאן ועוד. בקינוחים צלחת פינוק זוגית שכוללת מיני סופלה שוקולד, מיני קוקו פקאן, מיני מוס שוקולד, מיני עוגת גבינה פרורים ושברי מקרונים ברוטב פירות. איפה: ביסטרו הכובשים- כובשים 48 פינת נחמיה, תל אביב מתי: מוצ"ש, ה-31 בדצמבר, סבב ראשון  ב-20:00, סבב שני  ב-22:30 מחיר: 217 שקלים לסועדNG מסעדת NG  בנווה צדק  מזמינה את חובבי הבשר שבינכם לקבל את השנה   החדשה עם ארוחת טעימות של 11 מנות. בארוחה יוגשו 5 מנות ראשונות מגוונות בהן סלט ברווז מעושן עם חסות וויניגרט הדרים ושמן אגוזים, קלאמרי צ'יפוטלה טרי על הפלנצ'ה ופטה כבדים עם צ'אטני תפוחים ואגוזי מלך. בעיקריות יגישו נתח קצבים, נתחי טלה, סטייק NY וראמפ סטייק.

איפה: NG- אחד העם 6, נווה צדק תל אביבמתי: מוצ"ש, ה- 31 בדצמבר מחיר: 280 שקלים לסועדחגיגה לקרניבורים. NG בנווה צדק (צילום: דן פרץ)טאיזו

מסעדת טאיזו של השף יובל בן נריה מקבלת את השנה החדשה עם תפריט מיוחד ומגוון שנבנה במיוחד לערב הסילבסטר. הארוחה תכלול מספר סבבים כאשר בכל סבב ניתן יהיה לבחור מנה אחת מתוך כמה אפשרויות. כך לדוגמה בסבב הראשון תוכלו לבחור סשימי דג ים, ציר טונה, למון גראס, שאלוט מקורמלים ואורז יסמין קלוי; בלק טייגר שרימפס, ארטישוק ירושלמי, בצל ירוק פינגר ליים ושמיר; ירקות סיניים, פטריות אויסטר, פאק צ'וי, למון גראס, שימאג'י ורוטב פטריות. ניתן גם להוסיף 10 שקלים לארוחה ולבחור סביצ'ה בר ים עם קרם צ'ילי צהוב, מלפפון, בצל סגול, קלמנסה, בטטות ותחמיץ. בסבב השני תפגשו מנות כמו דאמפלינג שאנחנזי עם לחי עגל, מרק בשר, פיסטוק מסאלהונים וציר רימונים; ראמפ סטייק עם למון גראס, צ'ילי ירוק חריף ועשבי תיבול ויאטנמים ועוד. בסבב השלישי יציעו באטר צ'יקן עם עגבניות, חמאה חומה, חילבה, עלי קארי ושמנת חמוצה; מולים ושרימפס קריסטל עם קרם קשיו, כורכום טרי, זרעי חרדל, תמרינדי וצ'ילי ועוד. כוס של שמפניית בולינג'ר תוצע ב- 68 שקלים לכבוד הערב.

איפה: טאיזו, מנחם בגין 23, תל אביבמתי: מוצ"ש, ה-31 בדצמבר כמה: 229 שקלים בסבב ראשון, 269 שקלים בסבב שני

ניטן תאי ואם כבר הזכרנו את הז'אנר האסייתי, במסעדת ניטן-תאי ברחוב הארבעה, חוגגים את השנה החדשה עם ארוחת טעימות שתכלול 9 מנות על בסיס חומרי גלם מהמטבח התאילנדי. את הארוחה יבשל עבורכם השף שחף שבתאי שאת ההשראה לחלק מהמנות קיבל אחרי מפגש עם השף ג'וזה אווילאז' עטור כוכבי המישלן. מגוון הפתעות מובטחות במהלך הערב.

איפה: ניטן תאי, הארבעה 21 תל אביבמתי: מוצ"ש, ה- 31 בדצמברכמה: 360 שקלים לסועדתדמיינו שנה חדשה בתאילנד. ניטן-תאי (צילום: בועז לביא)דאבל סטאנדרט לאלה מכם שערב השנה החדשה הוא קודם כל סיבה לאלכוהול, מציע בר הקוקטיילים, בבעלותו של המיקסולוג יותם שילה, חוויה שמשלבת ארוחת טעימות זוגית וקוקטיילים שמרימים מצב רוח. הארוחה כוללת 3 מנות חלוקה מהסוג שנעים לאכול לצד הדרינק כמו טרטר דג לבן במיסו עגבניות, בשר בקר שעבר בישול ארוך בבירה שחורה לצד נשנושי בטטה ופוקצ'ת כמהין עם גבינה כחולה. בתפריט האלכוהול ירקחו עבורכם קוקטיילים על בסיס שמפניה עם אגסים, ג'ינג'ר ופטל שחור או מגוון פונצ'ים על בסיס יין חם מתובל. לקינוח תוכלו לבחור בין מנה מתוקה אמיתית לבין קוקטייל על בסיס טקילה שיתפוס את מקומה.

איפה:דאבל סטאנדרט, דיזנגוף 247 , תל אביבמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמברכמה: 190 שקלים לסועדפאסטל מסעדת הבראסרי הישראלי פאסטל חוגגת את פתיחת השנה החדשה בארוחה חגיגית שיכין השף הלל תווקולי. כל סועד יוכל לבחור מנה ראשונה כמו מרק ארטישוק ירושלמי - עם צ'יפס ארטישוק, גרידת תפוז, דמי גלאס וקרוטוני לחם שיפון; סשימי דג ים עם פלחי הדרים, וינגרט תפוז-דם, אפונת שלג, פרג וגרגר נחלים או פטה כבד אווז עם סירופ חבושים, מוסטרדה, תפוז קומקווט וקקאו. התפריט יכלול גם מנת ביניים של טורטליני מנגולד וגבינת צאן עם סלסלה של עגבניות מהאש, זיתי טאסוס, קציפת עיזים וסומק מהרי יהודה. למנה עיקרית ניתן יהיה לבחור מבין: בר ים בריגול עם סביבוני ארטישוק, גזר, שומר, צימוק קלמטה, רוטב קטיפתי של ציר דגים ושמנת; חזה ברווז עם קרם חבושים, קייל, ציר ברווז חמוץ-מתוק, צ'ילי, קאשיו וכוסברה ואורזו לובסטר ערמונים עם אפונת גינה, חמאת מנדרינות וקראמבל אדמה בוערת. לסיום ניתן יהיה לחלוק קינוח זוגי ולבחור בין טירמיסו הדרים, גרנד מרנייה ואבקת תפוז, רייס פודינג, תותים חמים ונוגטין לבין נמסיס שוקולד עם ג'לי הנסי, גלידת מסקרפונה ומרק שוקולד חלב וקרמל. בקבלת הפנים תינתן סנגריה חמה וערמונים והערב החגיגי ילווה במוזיקה מעמדת DJ והפתעות נוספות.

איפה: פאסטל, שד׳ שאול המלך 27, מתחם האופרה ומוזיאון תל אביבמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמבר, סבב ראשון הושבה עד 19:45, סבב שני החל מ-20:45.מחיר: סבב ראשון 250 שקלים לסועד, סבב שני 350 שקלים לסועד (כולל הרמת כוסית בחצות עם כוס שמפניה)ביסטרו שף BROWN בביסטרו-שף בראון, שבמגדלי G צמרת בתל אביב, מציגה השפית מיכל לוי חגיגת שנה חדשה בשני סבבים. הארוחה תהיה מורכבת משלוש מנות לבחירה מתפריט רחב ומגוון שהורכב במיוחד לכבוד הערב החגיגי. הארוחה תכלול מנת פתיחה בליווי קוקטייל, מנה ראשונה ומנה עיקרית. בפתיחים תוכלו לבחור מרק עגבניות, סביצ'ה דגי ים ואבוקדו או פטה כבד. בראשונות תוכלו לבחור קרפצ'יו פילה בקר עם עגבניות שרי צלויות, צלפים, מיקרו בזיליקום, שמן זית, מלח ים, אגוזים קלויים, פרוסות פרמז'ן ובלסמי מצומצם; סלט חסות אייסברג, עלי סלנובה וחסה קיסר עם עלי בזיליקום, פטרוזיליה ונענע, מוגש עם קונפיטורת אגסים, גבינה כחולה ושקדים קלויים וסלט קינואה חם שמוגש בדלעת ערמונים אפויה ושמן פטרוזיליה עם קוביות קישואים, גזר ובצל, שום, שמיר, מנגולד ואגוזים קלויים. בעיקריות יציעו ספגטי פירות ים עם יין לבן, חמאה מרווה ואוצרות מן הים; לברק ממולא תרד, מנגולד, שום וצ'ילי ברוטב יין לבן, מרווה ופלחי לימון; נתח סינטה ביין אדום, מרווה וחמאה עם פירה תפוח אדמה ואגסים ביין או כרישה חלוטה עם מנגולד, שום וצ'ילי, ברוטב עגבניות, בזיליקום ושום קונפי.

איפה: ביסטרו שף BROWN, מתחם G, תל אביבמתי: מוצ"ש, ה-31 בדצמבר, סבב ראשון 19:00, סבב שני ב-21:30מחיר: 260 שקלים לאדם בארוחה זוגיתחוגגים במגדלים. קרפצ'ו בקר של ביסטרו BROWN (צילום: נמרוד גנישר)ננוצ'קה בננוצ'קה יפתחו לנו את השנה החדשה עם הרבה מנות מיוחדות, קינוחים מפנקים, מסיבה אל  תוך הלילה וכמובן הרבה אלכוהול. מחיר הארוחה 250 שקלים לסועד כאשר ניתן לבחור ראשונה אחת ועיקרית אחת.  במנות הראשונות  תמצאו  לחם "נוודים" גרוזיני עם ארבעה מטבלים; סלט סילבסטר עם ערמונים, רימונים, צנוברים וירוקים; גלילי קישואים במילוי גבינה ברוטב אדום וברוסקטות; כדורי גבינת טופו ושקדים  עם פסטו קשיו, מרק ארטישוק ירושלמי וזעפרן גרוזיני ועוד. בעיקריות יציעו חינקילי פטריות כמהין; החריימה של ננוצ'קה; קציצות מנגולד על אורז פרא; קדירת ירקות שורש וחצ'פורי אימרולי לצד סלט נענע וזוקיני צעיר. במחלקת השתיה תקבלו מים מינרלים ממוצא גרוזיני אמיתי ותוכלו לבחור בקבוק של יין או קאווה שיוסיף לכם לאווירת החגיגה. איפה: ננוצ'קה, לילנבלום 30, תל אביבמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמברמחיר: 250 לסועדבחצות כבר תרקדו. חגיגיה אמיתית בננוצ'קה (צילום: באדיבות מסעדת ננוצ'קה)דינאלה ביסטרו בשכונה ואם אתם באווירה קצת רגועה יותר, "דניאלה ביסטרו בשכונה",  מציעה לפתוח את השנה באווירה רומנטית ושלווה, לצד תפריט מיוחד, פלייליסט איכותי ושלל הפתעות שמובטחות לאורך הערב. במנות הראשונות תמצאו טטאקי פילה בקר עם פלפל שחור וטוגראשי ברוטב אסייתי; סלט עם מגוון עגבניות, שמן זית, עלי זעתר טריים וגבינת המאירי; סלק בתנור עם חומץ בלסמי גבינה כחולה ואגוזי מלך ועוד. בעיקריות יגישו פילה סלמון ברוטב חמאת מרווה; המבורגר ברוטב דמיגלאס ופטריית פורטבלו, טורטליני דלעת ובטטה ועוד.איפה: דניאלה ביסטרו בשכונה, מעבר יבוק 5, תל אביבמתי: מוצ"ש ה- 31 בדצמברמחיר: משתנה לפי מנותטייגר לילי במסעדות 'טייגר לילי' החליטו להיות קוסמופוליטיים ויקיימו שבוע של Happy Holidays, במסגרתו יחגגו בימים 25-31 בדצמבר את חנוכה, חג המולד והשנה האזרחית החדשה. בספיישלים תמצאו ספרינג רול קונג – ספרינג רול מאודה עם שרימפס קצוץ, ג'ינג'ר, גזר, נבטי אלפלפא ועשבי תבלין, מוגש ברוטב צ'או צ'או תאילנדי (48 שקלים); ספיישל פלא פלנצ'ה – דניס שלם ממולא בלמון גראס, ג'ינג'ר וכפיר ליים על הגריל, מוגש לצד סלט אננס, פפאיה וצ'ילי טרי (108 שקלים); קינוח ספיישל של מוס ליצ'י וחלב קוקוס עם קרם ליים, רוטב פסיפלורה ופירות יער וטוויל שומשום מלוח (42 שקלים). בנוסף, יוגש במסעדות קוקטייל מאי תאי אותנטי, שמורכב מרום מתובל, קירסאו וליקר הדרים עם נענע ותפוז כתושים, בעיטור פרח תאילנדי (48 שקלים).

איפה: טייגר לילי רמת החייל , הברזל 32, תל אביב; טייגר לילי שרונה מרקט , קלמן מגן 3, תל אביבמתי: 25 עד ה-31 בדצמבר, החל מ-19:00מחיר: משתנה לפי מנותמשק ברזילי המסעדה הבריאה שבנווה צדק עושה הומאז' להודו בליל השנה האזרחית. במשק ברזילי יגישו לכם ארוחת גורמה הודית טבעונית בת חמש מנות. כל המסעדה תהפוך לסצנה מתוך סרט בוליוודי עם תלבושות, אביזרים, דקורציה הודית ומוזיקה הודית. הארוחה כוללת קוקטייל הודי מתקתק על בסיס ג'ין עם תבלינים הודים, ג'ינג'ר והל, מנת פתיח (לחמניות באו מאודות עם צ'אטני ירוק / צ'אטני סלק / צ'אטני דלעת), ראשונות ועיקריות לבחירה. באלה ישנן למשל מטה אלו (תפוא אדמה מתוק בהינדו)- עם קרם בטטה ותמרינדי, סלט סאמבר של קוקוסים כוסברה ואננס, פורנה שג'ריה (הפתעה ממולאת)- פטריה ופרח זוקיני ממולאים בפאניר טבעוני עם קארי עדשים צהוב, מיזונה וגראם מסאלה; קדו  - דלעת ערמונים עם טופו רך, אגוזי לוז, כוסברה צנונית וקארי אפונה ירוק ועוד. לקינוח מגישים שוקולד מסאלה בטעמים הודים (פיסטוק, הל, תמרינדי) וצ'אי עם חלב שקדים ותבלינים.

איפה: משק ברזילי, רחוב אחד העם 6, נווה צדק, תל אביבמתי: מוצ"ש, ה-31 בדצמבר, סבב ראשון ב- 19:00, סבב שני ב- 21:00מחיר: 150 שקלים לסועדברוכה הבאה לבוליווד. סילבסטר במשק ברזילי (צילום: בן יוסטר)חוות צוק - המעדנייה ב'חוות צוק-המעדניה', מסעדת ה-Farm to Table, יקיימו ערב מוקדם ומיוחד לחגיגת השנה האזרחית החדשה.  במסגרת החגיגה, שתתקיים כבר ביום שישי, 30 בדצמבר, ייהנו האורחים ממנות ספיישל וממגוון מבעבעים שיוגשו במיוחד לכבוד האירוע. לבחירתכם ארבע מנות ראשונות וארבע עיקריות, בהן מגוון פירות ים, דגים נאים ובשרים. הכל יעשה בהתאם לחומרי הגלם הטריים, שיגיעו באותו יום היישר מחוות צוק שבעמק האלה, ומהדייג.

איפה: חוות צוק-המעדנייה - משה פרלוק 5, רמת אביב החדשהמתי: שישי, ה-30 בדצמברמחיר: משתנה לפי המנותסלבה וידה השף יובל פכלר ממסעדת SALVA VIDA ("מציל חיים") יחגוג את הסילבסטר במיקום החדש (רחוב הירקון 88, תל אביב) עם תפריט ארוחה זוגית נוצצת.  במסגרת הארוחה יקבל כל זוג שתי כוסות פרוסקו לחיי השנה האזרחית החדשה, שני פתיחים של מרק פטריות יער וקציפת כמהין ומנת לחם. בראשונות תקבלו שתי מנות לבחירה: סשימי אינטיאס עם פפרונאטה חריפה, קרם לאבנה ובלסמי מצומצם; ברוסקטה של סינטה בקר עם בצל גריל ואגסים על קרם חזרת; גבינת בושה עם תפו"א רטטה צלויים, פטריות מלך היער ואורוגולה. לבחירה גם שתי מנות עיקריות: מק & ציז ברוטב פונדוטה ונתחי לובסטר ומעל פן גראטאטה.; צלעות טלה רגו "בייקון טלה" וסלסה של עגבניות שרופות; פסטה פיצ'י ברוטב אליו אוליו ירקות,  פסטו תרד ולאבנה ביתית, לצד תוספת של סלט סלנובה. את הארוחה יחתום קינוח זוגי מתוך התפריט הרגיל.

איפה: סלבה וידה הירקון 88, תל אביב.מתי: מוצ"ש, ה-31 בדצמבר, החל מ-19:00מחיר: 250 שקלים לסועד באווירה נוצצת. סילבסטר בסלבה וידה (צילום: אנטולי מיכאלו)סיטארה כבכל שנה תקיים מסעדת סיטארה שבתל אביב את נשף הסילבסטר המסורתי שלה, שמשלב סעודה מושחתת, מוזיקה ואלכוהול. לכבוד החגיגה תלבש המסעדה גווני זהב ,לבן ושחור, ובכניסה יוצבו קיר עיתונאים ושטיח אדום, שם ימתין לאורחים צלם שיעניק לחוגגים תמונה למזכרת. לצד התפריט הרגיל יציעו לכם כאן ספיישלים שהרכיב השף יואב בר וכן תפריט אלכוהול שנבחר בשיתוף מותג היוקרה מקאלן. על הערב ינצח די ג'יי פאנקי פיש ובחצות תחל מסיבת סילבסטר שמחה במיוחד שתמשיך אל תוך הלילה.

איפה: סיטארה – סי אנד סאן, תל אביבמתי: מוצ"ש, ה-31 בדצמבר, החל מהשעה 19:30מחיר: מינימום הזמנה לסועד: 400 שקלים, כולל שי קטן ויוקרתי לכל זוג אורחיםהכי נשף שיש. סילבסטר בסיטארה (צילום: פייר כהן)זכאים טבעונים או לא, במסעדת "זכאים" הטבעונית מציעים ארוחה מיוחדת שכיף לפתוח איתה את השנה האזרחית החדשה. בתפריט יגישו פתיחים, ראשונה ועיקרית לבחירה, מנת ביניים, קינוח זוגי וכוס יין או קוקטייל שיוסיפו לשמחה. בפתיחים יגישו פוקצ'ה עם סלט חצילים שרופים, סלט עגבניות עם שום ופלפל חריף וביס אבוקדו עם חציל וראשד. בראשונות תוכלו לבחור סלט וולדורף של תפוחים, סלרי, אגוזי מלך קלויים ומיונז ביתי או קרפצ'יו דלעת עם מיקס אגוזים קלויים וסלט מרענן. במנת הביניים יגישו מרק ארטישוק ירושלמי ובעיקרית תבחרו בין פסטה טריה ברוטב עגבניות, עשבי תיבול וקלמטה לבין בורגניון מפטריות מלך היער עם שורשים, יין אדום ופירה. הקינוח הוא כבר הפתעה.איפה: זכאים, סמטת בית השואבה 20, תל אביבמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמברמחיר: 180 שקלים לסועדMESSA מסעדת MESSA תציין את ליל השנה האזרחית עם תפריט מיוחד של השף אביב משה. בנוסף למנות המפתיעות, יעלה דיג'יי להוסיף לאווירה והמסעדה תעוצב בסגנון גותי עם אלמנטים מיסתוריים של תחרות, פמוטים, פרחים וגופי תאורה שיתרמו למוד החגיגי. במנות שיוצעו: אוייסטים עם גרניטה לימון, למון גראס ופלפל שאטה; סלט של סשימי טונה, קציפת מירין וסויה, שיסו בזיליקום, סלנובה ואנדיב בויניגרט יוזו; טרטר בקר עם פרצעל, חרדל דובדבנים, צנוניות וחלמון שליו; בר ים עם קרם גזר ווניל, סוכריות פולנטה ואפונה סינית; קדירת פירות ים עם דים סאם סרטנים, סקאלופ, שרימפס קריסטל, חלב קוקוס כפיר ליים ולמון גראס ועוד. לקינוח יציע המקום "שילגיה" – מגוון מרקמים של שוקולד לבן, פטל ויוגורט.איפה: MESSA, רחוב הארבעה 29, תל אביבמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמבר, סבב ראשון ב-19:00, סבב שני ב- 22:00מחיר: מינימום הזמנה לסועד: 375  שקלים בסבב ראשון ו- 450 שקלים בסבב שנילהרגיש כמו באגדה. קינוח "שלגיה" של מסה (צילום: MY SOCIAL)ווסט סייד - רויאל ביץ' מסעדת ווסט סייד בניצוחם של השף איתן מזרחי ועמרי כהן תציע לכבוד הסילבסטר ארוחת טעימות לצד די ג'יי אורח שינגן לתוך הלילה. התפריט כולל חמש מנות פתיחה למרכז שולחן כגון פטה כבד אווז וערמונים, אגסים מזוגגים ביין אדום ובריוש אגוזי לוז. בעיקריות הכינו פה בין היתר פילה בקר על מצע פירה כמהין, מח עצם ובצלי פנינה מזוגגים ברוטב בורדולייז; ניוקי פטריות וערמונים, ציר פורצ'יני וכמהין, תרד וחלמון קונפי וסלמון במרינדה עם קרם בטטה לבנה, סלקים אפויים על מלח, שימג'י בגלייז טריאקי ופרח זוקיני בטמפורה. לדיזרט תוכלו לבחור מבין ארבע מנות דוגמת פטריות אחריי הגשם - לונה פארק של פירות יער, שוקולד ופיסטוק וזמן קפה - עוגת שוקולד ולרונה חמה, קרם קפוצינו, גאנש קפה, סורבה חלבה, אבקת טחינה ורוטב אנגלז בייליס. כל ארוחה תלווה בקוקטייל מיוחד לסילבסטר על בסיס ג'ין, לצד שתייה קלה, מים מינרלים ויין הבית אדום/לבן שיחולקו באופן חופשי כל הערב. בחצות יחולקו כוסות קאווה. איפה: ווסט סייד, מלון רויאל ביץ', תל אביבמתי: מוצ"ש, ה-31 בדצמברמחיר: 420 שקלים לסועדארוחה אלגנטית. סילבסטר בווסט סייד רויאל ביץ' (צילום: יח"צ)דיקסי

במסעדת דיקסי של חיים כהן יציינו שבועיים של שמחות ולא רק לכבוד השנה החדשה. המסעדה הוותיקה חוגגת יומולדת 23 ולכבוד המאורע מציעה המסעדה מגוון מנות מיוחדות שכולן הצדעה לסטייל הבישול האמריקאי שהמסעדה מתמחה בו. במיוחדים תוכלו למצוא תפריט זוגי שכולל מנה ראשונה לבחירה, שתי עיקריות, קינוח ו-2 כוסות יין במחיר של 230 שקלים; מגש טאפסים עם עגבניות ירוקות מטוגנות, שרימפס בתיבול קייג'ין על קרם תירס, ברוסקטת רוסטביף ועוד, ושלל כריכים בסגנון הפוד טראק האמריקאי כמו כריך ספריבס בבישול ארוך עם מיונז, חרדל וצ'ילי חריף, כריך שרימפס קריספי עם איולי לימון כבוש ועוד.איפה: דיקסי, יגאל אלון 120, תל אביבמתי: 18- 31 בדצמברמחיר: משתנה לפי מנותשנה מושחתת. כריך ספיריבס של דיקסי (צילום: דניאל לילה)יפו תל אביב עוד מבית היוצר של השף חיים כהן. במסעדת יפו תל אביב תוכלו לקבל את השנה האזרחית החדשה עם תפריט טעימות שכולל 5 סבבים לבחירתו של הסועד. בפתיחים תוכלו לבחור בין סשימי דג ים עם חצילים שרופים באש, יוגורט עיזים, נענע יבשה, שמן זית ולימון, לבין ברוסקטה עם טרטר בשר. לראשונה יציעו שווארמה של אוקטיפוס וקלמרי עם תפוחי אדמה ראטה צלויים בטאבון או שפונדרה של טלה צלויה בטאבון עם תפוח אדמה ממדורה. במנות הביניים תיתנן בחירה בין טורטליני לבנה ותרד ערבי או רביולי ברווזים עם כבד אווז וקונסומה. בשלב העיקריות  יגישו טלה בבישול ארוך עם רטטוי חצילים; זנב שור עם ברבן, פולנטה טריה ואספרגוס בגריל פחמים; דג ים צלוי בטאבון עם שמן זית ויין לבן ועוד. לקינוח תקבלו צלחת ממתקים זוגית.איפה: יפו-תל אביב, יגאל אלון 98 תל אביבמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמברמחיר: 290 שקלים  לסועדתמיד בעניינים. מסעדת יפו תל אביב (צילום: נועה מגר)קווטרו

במסעדת קווטרו מזמינים אתכם לחגוג את ערב הסילבסטר במסיבה של ממש. הערב יחל בשעה 19:00, עם ארוחת מיוחדת שבנו השפים אביב משה ואורן בן אליהו, וימשיך אל תוך הלילה עם מסיבה אלקטרונית והרבה אלכוהול באוויר. בתפריט המיוחד יגישו קנלוני אינטיאס, עם גספאצ'ו שרי, ספגטי מוצרלה ודפדפות כמהין; כבד אווז עם קרם גזר וניל, קציפת שאלוט, אפרסמונים ופורצ'יני מקורמל; מחבת טלה עם צלעות, שקדי עגל, רוטלו צוואר טלה, קרם סלרי וכוסברה וציר טלה ושומר ועוד. בשלב המתוק הכינו עבורכם בקווטרו קינוח מיוחד שמורכב מבראוניז חמאת בוטנים, מוס שוקולד מריר, קרמו בננה, גלידת חמאת בוטנים, קציפת קוקידו ובוטנים מקורמלים.איפה: קווטרו, הארבעה 21, תל אביבמתי: מוצ"ש ה- 31 בדצמבר, סבב ראשון ב-19:00, סבב שני ב-22:00מחיר: מינימום הזמנה לסועד: 320 שקלים בסבב ראשון, ו-400 שקלים בסבב שניבסוף יש גם מסיבה. כבד אווז של קוואטרו (צילום: MY SOCIAL) אינדירה

לחובבי הז'אנר, מציעה מסעדת אינדירה לקבל את השנה החדשה עם ארוחה הודית אותנטית וחגיגית. בתפריט שיוצע תמצאו ראשונות כמו פאקורה ירקות- ירקות מטוגנים מצופים קמח עדשים; בטטה כופתא- כופתאות חמות של בטטה מתובלת ורוטב יוגורט קר ובג'יה בצל- טבעות בצל בנוסח הודי. בעיקריות תמצאו שלל אפשרויות בשריות וצמחוניות כמו טיקה מסאלה- נתחי פילה עוף צלויים ומעושנים עם רוטב עגבניות ותבלינים מסורתיים; עוף זעפרני- עוף צלוי על גחלים במרינדה חריפה; קשמירי רוגנגוש- תבשיל טלה ברוטב עגבניות עם אגוזי קשיו, פירות טחונים ותבליני קשמיר מסורתיים; פלאק פניר- תבשיל תרד וגבינה הודית מסורתית; מלאי כופתה- כופתאות של פתוחי אדמה עם גבינה ואגוזים טחונים ועוד. בשלב הקינוח תוכלו לבחור גולב ג'אמון, גלידת חלבה, גלידת צ'אי או פרפה שוקולד. יין מהתפריט יוצע לכבוד הערב ב50% הנחה וקאווה ובירה יזרמו ללא תחתית.איפה: אינדירה, שדרות שאול המלך 4, תל אביבמתי: מוצ"ש ה- 31 בדצמברמחיר: 225 שקלים לסועד טשרניחובסקי 6

הביסטרו הוותיק טשרניחובסקי 6 מציע להיפרד מהשנה החולפת באווירה חמה ונינוחה. לכבוד הערב מציע הביסטרו ארוחה מיוחדת עם השפעות ים תיכוניות ונינוחות מפורטוגל לצד הופעת ג'אז של עמוס הדני ועדי רנרט.  הארוחה תכלול מנה ראשונה ועיקרית לבחירה, מגש קינוחים זוגי וכוס שמפניה. במנות שיוצעו: טרטר טונה אדומה עם קרם אבוקדו וויניגרט מהמזרח; סלט אוקטיפוס עם שעועית ירוקה ושמן זית; מרק ערמונים וארטישוק ירושלמי; שוק אווז קונפי עם פורט ופירה תפוח אדמה; פאיה פירות ים עם זעפרן וציר סרטנים; דג ים שלם אפוי בתנור עם יין לבן וירקות עונתיים ועוד. לסועדים בסבב ראשון, תינתן האפשרות להזמין מנות בנפרד מתוך התפריט המיוחד ובשעה 21:00 תחל הארוחה המלאה במקביל להופעה. איפה: טשרניחובסקי 6,  טשרניחובסקי 5, תל אביבמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמברכמה: סבב ראשון משתנה לפי מנות, 325 שקלים בסבב שני

הצועניה

הצועניה של ליאור גרטי בשוק הפשפשים מגישה לכבוד הערב החגיגי תפריט טעימות זוגי באווירה בלקנית ושמחה. בארוחה יציעו מבחר של ראשונות ועיקריות לבחירה כולל קינוח שיסגור לכם את הסעודה. בגזרת האלכוהול תינתן בחירה בין קאווה ללא תחתית לבין בקבוק יין למרכז שולחן. בפתיחים תפגשו סביצ'ה מוסר ים, מרק ארטישוק ירושלמי ומחית כמהין, שרימפס וניוקי בחמאת מרווה וריזוטו ירוק. בעיקריות יגישו פילה בקר עם שיטאקי ופירה שורשים, דניס שלם עם סלט פריקה או פסטה של ים עם סרטן כחול, שרימפס וקלמרי. בשלב הקינוח יציעו מוס שוקולד או טארט לימון שיפתח לכם את השנה במתיקות. 

איפה: הצועניה, פנחס בן יאיר 3, תל אביב מתי: מוצ"ש ה-31 בדצמברמחיר: 460 שקלים לתפריט טעימות זוגי פרונטו

מסעדת פרונטו של השף דיוויד פרנקל תחגוג את תחילת השנה החדשה עם ארוחת טעימות מיוחדת המורכבת מחמש מנות, לצד תפריט עשיר של יינות וקוקטיילים. בתום הסבב השני תחל מסיבה קצבית וחגיגות לתוך הלילה. במנות הפתיחים תמצאו פריכית ריזוטו שחור וקרם חצילים או ברוסקטת שיפון עם קרם חמאה שרופה וירקות מוחמצים, בראשונות יגישו קוקי סאן ז'אק עם קרם ערמונים, פטריית שימג'י מוחמצת ושמן קפיר ליים או פואה גרה עטוף בג'לי היביסקוס, ג'לי תפוזי דם, בריוש ופטל טרי. במנות הביניים יציעו קונסומה שרימפס או פטריות עם טורטליני גבינת קומטה ובעיקריות תמצאו לנגוסטינים קלמרי ומולים בציר חריף של עגבניות וסרטנים עם פסטת צדפות,  צלעות טלה עם לזניית ארטישוקים ולפתות ועוד.איפה: פרונטו, הרצל 4, תל אביבמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמבר, סבב ראשון ב- 19:00, סבב שני ב- 22:00מחיר: 290 שקלים לסועד בסבב ראשון, 400 שקלים לסועד בסבב שניראצ'ה

ראצ'ה בנווה צדק סוגרת את השנה האזרחית עם חגיגה גרוזינית שמחה שתימשך עד אור הבוקר. במסגרת הערב הצוהל יוצע התפריט הקבוע של המסעדה לצד מנות שנרקחו במיוחד ואת האווירה תלווה הופעה חיה של משפחת "אלייב" עם מתופפים וזמרים שירקידו את הקהל למשך כל הלילה. במנות המיוחדות יגישו פריים ריב לפי משקל  (350 שקלים ל500 גרם), כבד אווז ברוטב פירות העונה (186 שקלים), שוק אווז במרינדה של יין ופירות העונה (128 שקלים), צוואר טלה ממולא בפירות ואגוזים (156 שקלים) ועוד. איפה: ראצ'ה, אחד העם 1, תל אביבמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמבר, סבב ראשון 18:00-21:30, סבב שני ב- 22:00מחיר: מינימום הזמנה לסועד - 290 שקלים בסבב ראשון ו- 350 שקלים בסבב שניחגיגה גרוזינית אמיתית. סילבסטר בראצ'ה תל אביב (צילום: אפיק גבאי)מרכז

סילו

מסעדת סילו הממוקמת בפארק פרס בחולון מזמינה אתכם לסעודת סילבסטר מיוחדת, שהורכבה על ידי שף רובי פורטנוי וצוות המטבח. התפריט כולל מנות ראשונות, מנת ביניים, מנות עיקריות וקינוח שנשמר תחת מעטה סודיות עד למועד הסעודה. בראשונות בין השאר חצ'פורי פטריות ומקלות פרמזן; סלט תרד עם סיגר ממולא בבשר; טרטר בקר, רוקט, ארטישוק וספרת יוגורט וטטאקי טונה אדומה, שום קונפי, יין לבן ופטרוזיליה. העיקריות הן מנות על בסיס תבשילי קדירה, שמוכנסים כאן לטאבון כמו גוש קובידה של סבתא אסתר; תבשיל פרסי של אונטריב ופירות יבשים וקדרה איטלקית עם קרעי פסטה טרייה. בין הראשונה לעיקרית יגישו לכם מרק ארטישוק ירושלמי, והקינוח, כאמור, הפתעה. איפה: סילו, מתחם "לה פארק" חולוןמתי: ה-31 בדצמבר, סבב ראשון ב-20:00, סבב שני ב- 22:00מחיר: סבב ראשון ב-400 שקלים לזוג, סבב שני ב-450 שקלים לזוגג'קו מאכלי ים במסעדת ג'קו מאכלי ים מציעים חגיגת סילבסטר בהשראת טברנה יוונית שמחה וצוהלת. לצד האוכל והאלכוהול, תתקיים הופעה של הזמר היווני לאונידס ולהקתו שתנגן מוזיקה יוונית אותנטית שתוסיף לאווירה המשוחררת. בסמוך לחצות, תוגש שמפניה לכל הסועדים על חשבון הבית. התפריט המיוחד ילווה בשלל סלטי הבית כמו קציפת חציל עם פטה כבשים, איקרה, דג מלוח, עלי גפן, כרובית בטחינה ועוד. במנות המיוחדות תמצאו מרק דגים ופירות ים בסגנון בלקני, בורי זוגי פרוס בתנור עם ירקות, שרימפס ברוטב חמאה ושום, ריזוטו פרות ים עם ירקות שורש, דגי ים טריים ועוד.איפה: ג'קו מאכלי ים, החרש 8, אזור התעשייה רמת השרוןמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמברמחיר: מינימום לסועד 200 שקליםמיטבול Grill & dinner ראשון לציון מסעדת מיטבול ברשל"צ מזמינה את הקהל להיפרד מהשנה החולפת עם חגיגת אוכל שכולה כבוד לבשר.  לכבוד המאורע, בונה לכם המסעדה תפריט זוגי מיוחד שכולל מנה ראשונה, עיקרית לבחירה ותוספת לצד הבשר. במנות העיקריות, יציעו בערב בוצ'רים - מגוון נתחים במשקל 600 גרם כל אחד שמוגשים על עגלת קצבים ונפרסים מול הלקוח. בנתחים תמצאו סינטה (315 שקלים), פילה (360 שקלים) או אנטריקוט (315 שקלים). במחיר העיקרית תוכלו לבחור מנה ראשונה ותוספת שתגיע עם הבשר. בגזרת האלכוהול יציעו קוקטייל שנבנה במיוחד לערב  ולסיום יציעו קרפ תותים עם גבינת מסקרפונה (45 שקלים) שיוציא אתכם עם תחושה מתוקה לקראת השנה החדשה.איפה: מיטבול Grill & diner, דרך המכבים 8, ראשון לציוןמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמברמחיר: משתנה לפי מנותכרמים מושב סגולה מסעדת כרמים שבמושב סגולה מציעה תפריט מיוחד אותו רקח השף סהר רפאל, שכולל פתיחים, מנה ראשונה, עיקרית וקינוח זוגי ב-250 שקלים לסועד. בתפריט הפתיחים סיגר דג ים – נתחי לוקוס וירקות עטופים בעלה סיגר, מונחים על קרם קונפי של בצלי שאלוט מקורמלים וקולי פלפל שושקה; ולחמי מחמצת מסוגים שונים בליווי מטבלים. לראשונות הכינו לכם מרק בויאבז, סשימי טונה אדומה, טרטר בקר ומח עצם ועוד. בעיקריות בין היתר ניוקי וניל עם שרימפס, קלמארי ומולים טריים – בביסק סרטנים ואפונת שלג; רביולי חצילים וגבינות – עם אספרגוס, עגבניות שמש, חמאה, כרישה, שמנת לימונית ותימין; בייבי לוקוס סלעים – צלוי על הפלנצ'ה עם ירקות חורף, מלח גם וקונפי שום; פילה מוסר ים וניוקי ערמונים – מוגש עם פטריות כמהין, ברוטב קרם כבד אווז וקציפת ים; סינטה מיושנת צלויה בגריל – בליווי מח עצם ובטטה מקורמלת ברוטב בורדולז ועוד. לצד מבחר מנות אלה, יוגש תפריט אלכוהול עשיר הכולל קוקטיילים, מבעבעים ויינות לבנים ואדומים.

איפה: מסעדת כרמים, מושב סגולה (בכניסה למושב)מתי: מוצ"ש, ה-31 בדצמברמחיר: 250 שקלים לסועד ים 7

במסעדת ים 7 השוכנת בחוף הרצליה מחבקים את החורף הסוער עם הרבה רומנטיקה ואוכל שמגיע מהים. לצד תפריט הסילבסטר שיוגש כתפריט ספיישל ניתן יהיה ליהנות גם מתפריט המסעדה הרגיל. במיוחדים תמצאו זרוע אוקטיפוס עם עלה אנדיב, אפונת שלג, גבינה כחולה, ויניגרט חומץ יין ורוטב פלפלים (64 שקלים); הפתעה של טונה - כדור טונה אדומה עם טרטר סלמון, ירוקים ורוטב חמאת בוטנים (58 שקלים); מרק עשיר עם דגים, פירות ים, עגבניות וירקות שורש (82 שקלים); חזה בקר בבישול ארוך עם קרם דלעת, פירה ירוק וירקות שורש (98 שקלים); טירמיסו -בישקוטי, קרם מסקרפונה ואספרסו (46 שקלים) ועוד.

איפה: ים 7 - רמות ים 122, הרצליהמתי: ה-31 בדצמברמחיר: משתנה לפי מנותלקבל את הסילבסטר על החוף. מסעדת ים 7 (צילום: מתן כץ)פסטה קורטה במסעדת "פסטה קורטה" החדשה שברעננה מציעים ארוחת סילבסטר שכולה בסימן ארץ המגף. המאורע הוא גם הזדמנות לחגוג את פתיחתה של המסעדה החדשה בראשותו של השף שחר מאור. לכבוד הערב, יציע המקום תפריט טעימות של 5 מנות כולל  יין שיזרום שם ללא הגבלה. בתפריט יגישו פוקאצ'ות בשמן זית ומלח גס עם מקלוני גריסיני לצד קרם חצילים, טפנד זיתים שמן זית ובלסמי; כדור מוצרלה ממולא בדפים דקיקים של עגבניות שרי, בצל כבוש, קריספי בזיליקום וברוסקטה; סשימי טונה עם זוקיני, ויניגרט ג'ינג'ר, זרעי עגבניות וצנוברים קלויים; ריזוטו וארטישוק; סלט "בדוס" ופטה כבשים; כופתאות ריקוטה פרסקה עם חמאה שרופה, קונפי שום, וקרם פולנטה; פילה מוסר ים בסלסה סיצילאנית עם טליאטלה זעפרן וירוקים, ולסיום יגישו טירמיסו מפורק עם קרם מסקרפונה, גלידת בישקוטי, פטיסייר קפה וטוויל קקאו.איפה: פסטה קורטה, עמל 1 רעננהמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמברמחיר: 140 שקלים לסועד 

דרוםכרמים מסעדת כרמים הבאר שבעית של השף סהר הראל עושה סילבסטר שכולו מסיבה ואוכל טוב. בניצוחו של הדי-ג'יי ערן דבורה יפוזרו במסעדה עמדות שפים פעילות שיציעו מבחר מנות כגון צלעות טלה מוגשות בציר דמי גלאס ופירה עשוי על הפלנצ'ה;  סשימי טונה בשמן חרדל, פיסטוקים וקוביות אבוקדו; נתחי דג צלוי על הפלנצ'ה מוגש עם קציפת ירקות שורש; שקדי עגל ברוטב בפטריות שימאגי וקרם כמהין על ניוקי ועוד. את העמדות  יתגברו מלצרים מסתובבים שיגישו מנות דוגמת מיני בקלאווה, ריזוטו ושרימפס. לצד המבחר הקולינרי יוגש במקום אלכוהול חופשי ואיכותי כגון ויסקי, וודקה, בירות מהחבית, סנגריה חמה, מבחר קוקטיילים, מבחר יינות תוצרת חוץ והארץ ועוד. להשלמת החגיגה: עמדת מגנטים ושלל הפתעות.

איפה: מסעדת כרמים באר שבע, דרך חברון 66 באר שבעמתי: מוצ"ש, ה-31 בדצמברמחיר: 300 שקלים לאדם, לאוכל ושתיה ללא הגבלהירושליםאדום

במתחם התחנה שבירושלים, תציע לנו מסעדת אדום ארוחה חגיגית באווירה חמימה כמו שרק ירושלמים יודעים. בתפריט שיבשל עבורכם השף אלרן בוזגלו תוכלו לקבל במחיר המנה העיקרית גם מנה ראשונה, להזמין דרינק בנפרד, ולהיפרד משנת 2016 כמו שצריך. במנות הראשונות שיוצעו: בויאבז עם קציצות דג ושרימפס; קרפצ'יו שרימפס עם קונקסה עגבניות, צנונית, כוסברה, שמיר וצ'ילי; קלמרי ממולא בקבב דג עם גרגרי חומוס, קונפי שום, לימון כבוש וטחינה וסשימי דג ים עם ארטישוק א-לה רומנה, סלקים, רוקט קיווי ויוגורט. בגזרת העיקריות תמצאו ריזוטו אספרגוס וברוקולי (150 שקלים); ספגטי פירות ים בחמאה לבנה, ברוקולי, שום ושמיר (170 שקלים); פילה לוקוס עם קרם כרובית וחמאת כמהין (195 שקלים); אוסובוקו טלה עם פירה ורוטב יין אדום (195 שקלים) ועוד.איפה: אדום, דוד רמז 4, מתחם התחנה ירושליםמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמברמחיר: משתנה לפי מנותבאווירה ירושלמית. מחבת פירות ים של מסעדת אדום (צילום: דניאל לילה)בראסרי עין כרם במסעדת הבראסרי עין כרם, מציעים לקבל את השנה החדשה באווירה רומנטית ואוויר הרים צלול כשמפנייה. לכבוד המאורע , בנתה השפית לירז שדה מספר מנות מיוחדות  מעולם הים, שיצטרפו לתפריט הקיים במסעדה וילכו טוב עם השמפניה. במנות החדשות תמצאו אוייסטר ג'ילארדו (35 שקלים ליחידה);   סקאלופ ובייקון עם קציפת אפונה(62 שקלים); צדפות תער בשמפניה (68 שקלים); טיבון עגל 700 גרם (210 שקלים); קינוח "איטון מס" שמורכב מתותים עם פירות יער ומרנג לימון (42 שקלים) ועוד.

איפה: בראסרי עין כרם, המעין 15 ירושליםמתי: מוצ"ש ה- 31 בדצמברמחיר: משתנה לפי מנותרומנטי. קינוח תותים בבראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי)

מלון אמריקן קולוני במסעדת "ערבסק" שבמלון אמריקן קולוני הוותיק, יפתחו את השנה החדשה עם ארוחה בת 7 מנות שתשלב בין סגנון אירופאי קלאסי לבין מטבח ערבי מזרח תיכוני. הארוחה תכלול שמפנייה מרוממת ובסופה תערך מסיבה עם דיג'יי שיכניס אתכם אל 2017 בצעדי ריקוד. בתפריט הארוחה: טרטר בסגנון ירושלמי, בורגול וטחינה; כבד אווז בצ'אטני תמרים, תפוזים ואניס; צדפות ג'ילארדינו , 'ברנדד' דג בקלה וקציפת תמכה; צדפות ים צלויות במרק שעועית לבנה עשיר מתובל בשמן כמהין; סורבה קלבדוס ותפוחי גרנד סמית; פילה עגל צלוי, פטריות מורל מוקפצות ברוטב בלסמי ותימין לצד רביולי לובסטר וביסק עם סורבה קלבדוס ותפוחי גרנד סמית ופאי ערמונים מסוכרים עם קרם רום כהה ובוואריה.

איפה:מלון אמריקן קולוני, לואי ונסן 1, ירושליםמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמבר מחיר: 780 שקלים לסועדאירופה ומזרח תיכון. אמריקן קולוני (צילום: מיקלה בורסטו עוזיאל)רופטופ מלון ממילא מסעדת רופ טופ מציעה לכם להתחיל את השנה החדשה באווירה רומנטית על גג מלון ממילא בירושלים. בערב הסילבסטר, תתקיים במקום ארוחת טעימות מיוחדת שבנה השף קובי בכר. במנות שיוגשו: קרפצ'יו הדרים, מטונה אדומה וסלסה קשיו; כבד אווז עם עלי מנגולד, כמהין שחורות ותאנים צלויות; קרוקט שורט ריב עם עגבניות שרופות חריפות וקרם חזרת; קוד שחור עם קארי ירוק, שאלוט מוחמץ ומלח ורדים; פילה בקר עם כרוב ירוק וציר שומר; סורבה פירות יער וקינוח שוקולדי במיוחד.איפה: רופטופ, מלון ממילא, שלמה המלך 11 ירושליםמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמברמחיר: 400 שקלים לסועדבמיקום היפה בעיר. הרופטופ במלון ממילא ירושלים (צילום: עמית גירון)צפוןאיטליאנו דלה קוסטה השף חמודי עוקלה ממסעדת איטליאנו בחיפה, הכין תפריט מיוחד לכבוד ליל השנה החדשה שכולו על טהרת המטבח האיטלקי האהוב. בכניסה תקבלו צ'ייסר לפתיחת התיאבון, עם תחילת הארוחה יציעו כוס יין מבעבע ובחצות מובטחים פינוקי אלכוהול נוספים. התפריט בערב  יכלול 7 מנות ראשונות, מנה עיקרית לבחירה וקינוח. במנות הראשונות  תמצאו פוקצ'ינה מנאפולי, עם שמן זית, בלסמי מיושן וקרם חציל; סלט קיסר של חסות צעירות, ויניגרט קיסר, רצועות עוף, ביצה רכה ואנשובי; פנצ'נלה ירקות גינה עם עגבניות שמש, בצל סגול וגבינה מלוחה; סשימי אינטיאס עם רומסקו פלפלים אדומים, צ'ילי אדום, שמן כוסברה, פטה כבשים וקרם חצילים שחור ועוד. בעיקריות תוכלו לבחור  נתח עגל בגריל פחמים עם פטריות מלך היער, קרם ערמונים וטורטליני בטטה; פילה מוסר עם ארטישוק א-לה רומנה, שמן בזיליקום, חמאה לבנה וריזוטו סלק, או טורטליני שחור במילוי בשר סרטנים, ביסק סרטנים, תרד טורקי מאודה וקרם שומר. לקינוח יציעו אנטרמה לב אדום עם מוס שוקולד לבן עשיר, קולי תות שדה וקרמל אדמה עם פטיסייר ותותים, או עציץ שוקולד עם מוס ולרונה, קרמו שוקולד, קרמילה גנאש, טוויל קקאו ומרנג שוקולד לבן.

איפה: איטליאנו דלה קוסטה, העליה השניה 96 חיפהמתי: מוצ"ש ה- 31 בדצמברמחיר: 300 שקלים לסועדרוטנברג

איפה: רוטנברג, חצר גשר הישנה ליד קיבוץ גשרמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמבר החל מ- 20:00מחיר: 225 שקלים לסועדחומרי גלם מקומיים. מסעדת רוטנברג ליד קיבוץ גשר (צילום: חיים יוסף)יאניביצ'י  במסעדת יאניביצ'י שבבוסתן הגליל יחגגו את כניסת 2017 עם תפריט מיוחד ומגוון שהכין השף עידן רקיר. בתפריט תמצאו שלל ראשונות במחיר של 49 שקלים למנה כמו סביצ'ה של דג ים, צ'ילי תאילנדי, עירית, זעתר, קציפת תפוחים, קרם פרש ויוזו; חלוויאת גלילי עם קרם ארטישוק ירושלמי, קוויאר עגבניה וטבסקו וקונפי שום; חזה ברווז עם קרם דלעת, פטריות מלך היער, קראמבל טימין, קונפי אמרנה ואבקת שמן זית. בעיקריות יגישו שוק טלה בבירה בבישול ארוך, עם טוויל פשתן, קרם ארטישוק ירושלמי, בייבי שומר וציר טלה (134 שקלים); פילה בר ים עם חמאת רפסודו, שום, צ'ילי קרמבל סלרי ובהרט (132 שקלים) ועוד. בשלב הקינוחים תקבלו מוס גבינה אפויה עם קולי תות, סמי פרדו וניל, טוויל קרמבל, קראמבל לוז, קרמל מלוח, תותים ובראוניז (48 שקלים).איפה: יאניביצ'י, בוסתן הגלילמתי: מוצ"ש ה-31 בדצמברמחיר: משתנה לפי מנותמנות של חורף. מסעדת יאניביצ'י (צילום: יפית בשבקין)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>