1. אוכל
  2. כתבות

חשיפה לצפון: מסעדות מומלצות בדרך לחרמון

מחוות גבינות, דרך מסעדות שף איכותיות ועד לממתקים אותנטיים: סיור בין כל המקומות בדרך לחרמון ששווה לקפוא בשלג בשבילם

דקה לפני שנשכח שהיה כאן חורף, כדאי לבקר במקום היחיד שיכול לגרום לנו להרגיש באירופה - החרמון. מלבד החלקה על ניילונים, אוכל הוא עוד סיבה מצויינת להעפיל לצפון הרחוק. לא משנה מאיפה יוצאים, הנסיעה לחרמון ארוכה וסביר להניח שבשלב כלשהו הבטן תיתן את אותותיה. למזלכם, הצפון מציע שפע של אופציות קולינריות מעניינות שמתאימות לכל כיס - מהמהיר לאותנטי, ממסעדות עם נוף משגע לפונדקי דרכים חביבים, ומחומוס ועד למסעדת שף. » 20 מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף » במיוחד לחורף: הבייקרי שעושה משלוחים » החדשות הלא כשרות בחיפה» מצעד הסופגניות הגדול של 2016טיפ למקצוענים: סעו יום לפני, טיילו בגליל ובגולן, כי למה לבזבז חצי יום בפקקים ובנסיעה טרוטת עיניים בארבע בבוקר? הרווחתם טיול, הגעתם ראשונים לחרמון ונהניתם מכל העולמות. ועכשיו לשאלה החשובה באמת - מה אוכלים?מסלול ראשון - לנוסעים מהמרכז דרך כביש 6 המסלול: כביש 6 > עין תות > צומת ישי > צומת המוביל > גולני > קדרים > עמיעד > ראש פינה > צומת מחניים > צומת השריון > אודם > מג'דל ש'מסתחנות עצירה מומלצות:נדב קינוחים: בשביל קפה טוב ומאפה עוד יותר מוצלח כדאי לעצור בנדב קינוחים ברמת ישי. תל אביבים ותיקים ודאי זוכרים את השם מהקונדיטוריה ששכנה בעיר, אבל כיום מדובר כבר בהיכל קינוחים ומאפים של ממש. מלבד מאפים מעולים בוויטרינה היפה, מציעים בנדב קינוחים לרעבים במצב מתקדם ארוחות בוקר מוצלחות. אסור לפספס את הלחמים העשירים שהמקום מציע כמו לחם שיפון על כל סוגיו, פרג ואגוזים, בזיליקום וזיתים ועוד רבים נוספים (20-24 שקלים) וכמובן את הרביולי שוקולד המפורסם (48 שקלים).נדב קינוחים - אזור התעשייה, רמת ישישירי ביסטרו: יש הרבה מאוד מסעדות טובות בראש פינה, אבל המומלצת ביותר היא שירי ביסטרו, שממוקמת במתחם "פינה בראש", יש גם שיקראו לה כך. המקום פתוח כל יום, החל מ- 08:30 ומציע מגוון מנות משתנות. בין המנות המומלצות אפשר למצוא מגש גבינות ממחלבת גדיא (55 שקלים); כבד אווז חם עם ריבת בצל ואגסים (70 שקלים); אספרגוס ברוטב שמנת עם פורטבלו וערמונים (55 שקלים) וכמובן ארוחת טעימות זוגית שכוללת מגוון של מנות מוקטנות מהתפריט כמו קרפצ'יו סלק, לביבות בטטה, סלט עדשים, מאפה כבדים ובשר טחון, חזה עוף ממולא בחזה אווז ושמנת, מדליוני פילה וקינוח משתנה לבחירה (270 שקלים לזוג).

שירי ביסטרו - החלוצים 8, ראש פינה העתיקה מגוון ומפנק. שירי ביסטרו (צילום: ירון קמינסקי)תנורין צפון: סניף נוסף למסעדתו של שף יוסף חנא (קצה הנחל ותנורין). המסעדה מציעה למבקרים מטבח ערבי מהיר ועדכני, שעושה שימוש בחומרי גלם מקומיים דוגמת בשר שמגיע ממגדלים מובחרים בגליל ועשבי תיבול גליליים. התפריט, ברוח הגלילית, כולל שישברק טלה ביוגורט עיזים וסלסת עגבניות (49 שקלים); סמבוסק במילוי גבינה ערבית, עלי זעתר וירקות (38 שקלים); טיבון טלה מקומי (90 שקלים); קבב זחלה או קבב ענתבלי (70 שקלים) וקינוח של מלבי עם רוטב פירות יבשים (28 שקלים). כמו כן מציע המקום גם אפשרויות צמחוניות וטבעוניות כמו עולש בלדי מבושל, מג'דרה בסגנון מסורתי ועוד.תנורין - צומת כ"ח ממתקי אבו ג'בל: אם כבר מג'דל שמס - כדאי להמתיק במשהו את הפקק. זו התחנה לכל חובבי המתוקים האותנטיים, ומדובר באחת הממתקיות הטובות בארץ. כדאי להתחיל עם כנאפה, שכאן היא לא פחות משמיימית. כמובן שאי אפשר בלי לשתות סחלב לצד הבקלאוות שופעות הפיסטוקים, אבל למתקדמים זו הזדמנות טובה לטעום את העוואמה המצוין. המחירים עממיים.ממתקי אבו ג'בל - צומת החרמון, מול מלון נרקיס, מג'דל שאמסמסלול שני - לנוסעים מכביש החוף

המסלול: כביש החוף > מחלף קיסריה> ואדי ערה> צומת הסרגל> כביש התענכים> צומת צמח> יהודיה> קצרין> נמרוד> מג'דל שמסתחנות עצירה מומלצות:אל באבור: לתחנת החובה בוואדי ערה קמו הרבה חקיינים ברחבי הארץ, לכן כדאי לעצור כאן ולראות מאיפה התחיל הכל. חוסאם עבאס מפליא ליצור כאן אוכל ערבי-גלילי מסורתי ואת אחד הקבבים הטעימים בארץ. כדאי לנסות את קבב אל-באבור שמגיע ברוטב עגבניות ונאפה עם פיתה נפלאה מעל (75 שקלים); מנסף טלה, מוגש על פיתה ואורז מסורתי (120 שקלים) ומנה זוגית של צוואר כבש ממולא (240 שקלים). גם הסלטים שמגיש המקום בפתיחה מומלצים בחום, ניתן להזמינם במחיר מוזל לצד מנה עיקרית (35 שקלים) או לקבלם בנפרד למי שלא הזמין עיקרית (55 שקלים). אל באבור - כביש 65, וואדי ערה, צומת עין אברהים, אום אל פאחםשווה עצירה. קבב אל באבור (צילום: בועז לביא)קימל בגלבוע: למסעדה התל אביבית הוותיקה של שאול בן אדרת, יש אחות צעירה שמשקיפה אל אחד הנופים הכי יפים בארץ - עמק יזרעאל, כך שאם הגעתם ביום שמשי כדאי להתיישב במרפסת היפה שבחוץ. התפריט הכפרי מציע מנות מחומרי הגלם מהסביבה, דוגמת סטייק טרטר פילה (69 שקלים); מח עגל עם לימונים ועגבניות (66 שקלים); חזה ברווז ברוטב צ'אטני (118שקלים), לצד מגוון ארוחות בוקר (66 שקלים). אסור לפספס את שקשוקת התרד המפורסמת (47 שקלים) ולמגיעים במהלך השבוע מומלץ לנצל את העסקית של מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית, כולל לחם ושתיה (88 או 99 שקלים).קימל בגלבוע - אתר סקי כביש התענכים, דרך נוף הגלבוע, בין בית שאן לעפולהלמשכימי קום. שקשוקה של קימל בגלבוע (צילום: אורטל אלטרמן)1910: תשכחו מכובעי טמבל, ערימות חציר ושאר קלישאות קיבוצניקיות. מסעדת 1910 החדשה מביאה מטבח איטלקי-ים תיכוני לקיבוץ דגניה א' והסביבה, יחד עם תרבות יין שמוטמעת מחדש באזור. השילוב בין המטבחים בא לידי ביטוי במנות כמו ניוקי ישראלי ממולא בבקר ובשומן כבש עם בהרט וראס אל חנות על קציפת איולי ושמנת חמוצה (39/58 שקלים); קלמרי על פלנצ'ה עם קרם טחינה שחורה וירקות בגריל (29/49 שקלים) ומגוון מנות של פיצות ופסטות שמוכנות במקום. רב המנות בתפריט מוצעות בגדלי מנה וחצי מנה ובכניסה למקום ישנה רחבת דשא גדולה בה הילדים יכולים להתרוצץ ללא דאגה.1910 - דגניה א'מושבוצ: מסעדתו של השף ארז רגב (אודאון) במושב רמות זכתה בנוף מרהיב של הרי הגליל, רמת הגולן והכנרת שמשתקפים מהחלון הגדול, ויחד עם עיצוב העץ, יש פה גוון יותר רומנטי מאשר משפחתי. בתפריט מומלץ להתעכב על קרפצ'יו שייטל ואשכולית אדומה (48 שקלים) ולהתחמם עם קדרת הבקר שמבושלת יום שלם  (98 שקלים). המתקדמים יכולים להתמודד עם המבורגר אנטריקוט ופאפאס צ'יפס (72 שקלים). בנוסף נספר שהמקום פתח בשנה האחרונה קצבייה של ממש בתוך המסעדה עצמה, כך שהסועד יכול להגיע לארוחה ולשוב הביתה עם נתח טרי של בשר. הקצבייה מציעה גם משלוחים לכל הסביבה.מושבוצ - מושב רמות, רמת הגולןבשר אוכלים ברמת הגולן. סטייק במושבוצ (אילוסטרציה: dreamstime)קדרת המכשפה והחלבן: ככל שמצפינים יותר הנוף נעשה יפה יותר והאוכל מחמם יותר. במקום הזה ביישוב נמרוד יש שילוב מצוין בין נוף החרמון, בקתת עץ ואוכל הכי מנחם שאפשר לדמיין - הקדרות. מלבד זה אפשר למצוא פה מנות דוגמת רביולי ריקוטה ברוטב שמנת כמהין (68 שקלים) אוסובוקו עגל (116 שקלים) אבל מומלץ להתרכז בקדרות - קדרת טלה עם פירה ושעועית שחורה (139שקלים), קדרת שרימפס ברוטב שמנת שום ולימון עם ריזוטו ועשבי תיבול (95 שקלים) קדרה של נקניקיות עגל בציר בקר עם כרוב כבוש ופירה (88 שקלים) ועוד. טיפ קטן: ניתן לרכוש פה גם גבינות עיזים ממגוון מחלבות ברמת הגולן, כדי שהטעם הצפוני ילווה אתכם גם בימים שאחרי הטיול. קדרת המכשפה והחלבן - נמרוד, רמת הגולןמסלול שלישי - לנוסעים מכיוון חיפה

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>