1. אוכל
  2. כתבות

חמים מבפנים: מתכוני ממולאים למזג אוויר חורפי

קישואים ממולאים עם פירות יבשים, שוקי עוף ממולאות בבשר בקר טחון, לבבות ארטישוק ממולאים בקרם בטטה ולחם במילוי פטריות מפנק - המאכלים שיהפכו כל יום סגרירי לחמים וטעים

נראה שהחורף כאן כדי להישאר לפחות לזמן הקרוב. הוא מלווה בגשם, ברוחות קרות ובאפרוריות שגורמת לנו לרצות להתחפר בפוך. אחרי שגרבנו גרבי צמר וחיממנו כוס שוקו, הגיע הזמן לחשוב על ארוחת הצהריים. הבשלנים של אתר יאמי חולקים איתנו ארבעה מתכונים של ממולאים מיוחדים, החל מהגרסה הבשרית ועד לגרסה הטבעונית, כולם בטעמים חורפיים ומנחמים. הערב אולי תעדיפו להישאר בבית ולהעמיד סירים. » המתחם החדש שמביא את אמריקה לישראל» 20 מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף » במיוחד לחורף: הבייקרי שעושה משלוחים » החדשות הלא כשרות בחיפהלבבות ארטישוק במילוי קרם בטטה באדיבות גל פיינגולד, אתר יאמי המנה הזו הגיעה משולחן החג של אמו של בן זוגי. ראיתי אותה וישר נדלקתי. היא קלילה, טעימה ומחממת את הבטן. בטטות הן אחד ממוצרי הגלם האהובים עלי גם במרקם וגם בצבע, וכאן ראיתי דרך להגיש אותן בביס. גנבתי את הרעיון, הוספתי קצת טעמים משלי, ומאז זו מנה שנמצאת כמעט תמיד על השולחן בביתי.מצרכים ל-10 יחידות:10 יחידות לבבות ארטישוק קפוא 2 בטטות גדולות קורט מלח 3 כפות שמן זית קמצוץ ג'ינג'רענף רוזמרין טרי, מופרד לעלים הקטנים 1 כפית שטוחה של שום כתוש 1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:1. מפשירים את לביבות הארטישוק כחצי שעה לפני תחילת ההכנה.2. שוטפים היטב את הבטטות ואופים אותן בקליפתן על נייר אפייה למשך 45-60 דקות, עד שהן רכות ואפילו מעט חרוכות. 3. בסיום האפייה מוצאים את הבטטות, מסירים את הקליפה ומועכים באמצעות מועך פירה עד לקבלת מחית חלקה. 4. מוסיפים את שמן הזית, הג׳ינג'ר, הרוזמרין והשום, ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. 5. ממלאים שקית סנדוויצ'ים רגילה בקרם הבטטה, גוזרים את הפינה כך שתהפוך למזלף. מזליפים אל לבבות הארטישוק את קרם הבטטה, בוזקים מעט פלפל גרוס מעל כל אחד ומכניסים לתנור לכ-25 דקות.לבבות ארטישוק במילוי קרם בטטה - להדפסת המתכוןהגרסה הטבעונית. לבבות ארטישוק ממולאות בקרם בטטה (צילום: משק 8)מחשי חילו (קישואים ממולאים) באדיבות לינדה, אתר יאמימצרכים ל-6 מנות: 6 קישואים עגוליםחצי כוס אורז לבן עגול (עדיף ריזוטו)300 גרם בשר טחון 6-8 שזיפים יבשים בלי גרעינים 6-8 משמשים יבשים מעט שמן קנולהכ-3 כפות סילאן איכותי ללא סוכר מלח ופלפל לפי הטעםקורט קינמון

אופן הכנה:1. מרוקנים בזהירות את הקישואים מליבתם ומקפידים לשמור עליהם שלמים ויפים. 2. לאחר הריקון משרים את הקישואים במים עם מלח לחצי שעה על מנת שיתרככו מעט. בתום ההשריה שוטפים את הקישואים מהמים המלוחים. 3. מערבבים את הבשר עם האורז והתבלינים וממלאים את הקישואים עד חציים. מסדרים אותם בסיר עם מעט שמן. 4. מטגנים את הקישואים למשך 10 דקות על אש בינונית, ולאחר מכן מוסיפים מים בגובה הקישואים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל למשך 45 דקות, עד שהקישוא מתרכך והמילוי מתבשל ומתחיל לתפוח. אם הקישואים לא התבשלו מספיק - הופכים אותם לצד השני. 5. מוסיפים את הסילאן וכ-15 דקות לאחר מכן מוסיפים את הפירות היבשים. טועמים, מתקנים תיבול ומורידים מהאש. מחשי חילו - להדפסת המתכוןמתכוננים לחורף. מחשי חילו (צילום: שירי אביב) שוקי עוף ממולאות בבשר בקר טחון באדיבות ניסים כהן, אתר יאמי מצרכים ל-6 מנות: 6 שוקי עוף בינוניות (ללא העצם ומפולטות)6 קוקוטים (מגשיות אלומיניום קטנות עגולות בקוטר של כ-8 ס"מ בערך)

למילוי:300 גרם בשר בקר, טחון3 פטריות שמפניון, קצוצות דק1 בצל, קצוץ דקחופן פטרוזיליה, קצוצהמלח פלפלפפריקה

למרינדה:מעט שמן זית מלח פפריקה מתוקהכמון פלפל שחור (קורט מכל תבלין)

אופן ההכנה:1. אם לא מצאתם שוקים מפולטות, אפשר לעשות זאת בעצמכם: בעזרת סכין עם להב דק וחד חותכים מסביב לעצם הגלויה של השוק על מנת להפריד אותה מן הבשר. ממשיכים לחתוך מסביב עד שמגלים את כל העצם, ולאחר מכן מקלפים את הבשר מן העצם עם העור וחותכים את החיבור לעצם. לבסוף הופכים בחזרה את השוק ומקבלים שוק נקיה מעצם.2. מערבבים את כל חומרי המילוי עד ליצירת מסה הומוגנית וממלאים את העוף במלית (במקום העצם). 3. מערבבים את כל חומרי המרינדה היטב.3. מניחים כל שוק בקוקוט נפרד ועליו מורחים את חומרי המרינדה.4. מניחים את הקוקוטים במגש,וממלאים אותו במים עד מחצית מגובהו. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך חצי שעה.

ניתן להגיש בתוך הקוקוט או להוציא ולהגיש על צלחת עם תוספת של תפוחי אדמה או אורז.שוקי עוף ממולאים בבשר בקר טחון - להדפסת המתכוןארוחה שלמה בצלחת. שוקי עוף ממולאות בבשר בקר טחון (צילום: משק 8)לחם כפרי ממולא פטריות באדיבות טלי כהן ארזי, אתר יאמי מצרכים:1 כיכר לחם שחור כפרי עגול50 גרם חמאה1 כף שמן זית2 שיני שום, קצוצות2 בצלים גדולים, פרוסים2-3 גבעולי טימין (רק העלים)1 סלסלה פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לרבעים3 פטריות חורש גדולות, חתוכות לקוביות גדולות (ללא הרגליים)מלח ופלפל טחון טרי1 מיכל שמנת מתוקה 15%2 ביצים6 כפות גבינת פרמזן, מגוררת1/2 כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:1. חותכים את השליש העליון מכיכר הלחם ומרוקנים אותה מהחלק הרך. חשוב להשאיר דפנות בעובי 2 ס"מ.2. מחממים שמן זית וחמאה במחבת גדולה. מטגנים את השום, הבצל והטימין עד שהבצל מתחיל להזהיב קלות. מוסיפים את שני סוגי הפטריות, מלח ופלפל, ומטגנים על אש גבוהה כ-5 דקות תוך ערבוב. מורידים מהאש ומקררים מעט.3. מוסיפים למחבת את השמנת, ביצים וחצי מכמות הפרמזן, ומערבבים. 4. ממלאים את הלחם המרוקן בתערובת, מפזרים מעל פירורי לחם ואת שארית הגבינה.5. אופים למשך חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.6. להגשת המנה, יש לפרוס את הלחם בזהירות.לחם כפרי ממולא פטריות - להדפסת המתכון כמו פעם. לחם ממולא בפטריות (צילום: משק 8)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>