1. אוכל
  2. כתבות

מתכונים טבעוניים לחגי תשרי

קציצות כרישה של ננוצ'קה, קרפצ'יו סלק צבעוני וריזוטו מענג ומנחם - מי אמר שחייבים לחגוג עם בשר או דגים? פנינו למיטב השפים הטבעונים שיחלקו איתנו כמה מתכונים מנצחים לכבוד החגים

סלט עדשים
מי אמר שלטבעונים אין מה לאכול? סלט עדשים צילום: dreamstime

המושג "חגים" אוטומטית יוצר אצל רובנו אימג' של שולחן עמוס בבשר, עופות ודגים, אבל הנה הוכחה שאפשר גם בלי. לפניכם נבחרת מתכונים מנצחת וחגיגית במיוחד, שתעזור לכם לקשט את השולחן בכל טוב מבלי לעשות שימוש במוצרים מהחי.   

» סוכות - לכל האירועים, הפסטיבלים וההמלצות לחג
» המדריך המלא לפסטיבלי מוזיקה לסוכות
» ​עד 30 שקלים: איך להעביר את סוכות בזול?
» כל פסטיבלי הילדים לסוכות

קציצות כרישה (פרסה) אפויות
באדיבות ננה שרייר ממסעדה ננוצ'קה

מצרכים: (8-10 מנות)

קילו טופו קשה
6 כרישות - החלק הלבן בלבד
6 בצלים ירוקים -  החלק הירוק בלבד ללא השורש
צרור עלי פטרוזיליה
מעט עלי בזיליקום
2 פלפלים אדומים חריפים
צרור עלי מנגולד - החלק הירוק בלבד
4 כפות שמן קנולה
חצי כוס קמח או פירורי לחם פנקו (או קמח חומוס לקציצות נטולות גלוטן).
פלפל שחור
מלח
טיפה של תבלין בהרט

אופן ההכנה:

1. מנקים ושוטפים את עלי המנגולד, הכרישה הבצל הירוק והפלפל האדום החריף.
2. חותכים ומטגנים עם השמן קנולה עד להזהבה קלה.
3. במעבד מזון טוחנים במהירות נמוכה את הטופו עם הפטרוזיליה.
4. מצננים את הכרישה והמנגולד
5. מוסיפים לטופו את הפטרוזיליה והבזיליקום, מוספים קמח, תבלינים ומערבבים.
6. ניתן להוסיף קצת שמן אם העיסה לא מספיק דביקה.
7. מאחדים הכול ושמים שעה במקרר לאיחוד נוסף.
8. מגלגלים לקציצות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל-20 דקות.
9. אפשרי להכין בגרסה ללא גלוטן אם משתמשים בקמח חומוס. בתיאבון.

קציצות כרישה טבעוניות של ננה שרייר
יגנבו את ההצגה. קציצות כרישה טבעוניות של ננה שרייר צילום: ננה שרייר

סלט עדשים שחורות, בטטה ועגבניות
באדיבות סיון מאירי, סיו-פוד

מצרכים ל 6-8 סועדים: 
3 כוסות עדשים שחורות מושרות במים למשך לילה
4 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
2 כוסות עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 לימון חתוך בקליפתו לקוביות קטנות
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה ושמן זית

אופן ההכנה:
1. מבשלים את העדשים: מסננים את העדשים ממי ההשרייה ומעבירים לסיר עם הרבה מים וכפית מלח. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ-45 דקות עד שהעדשים מתרככות. מסננים ושוטפים במים זורמים. משאירים את העדשים במסננת, לייבוש.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
3. צולים את הבטטה: מניחים את קוביות הבטטה בקערה. מתבלים בשמן זית, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משטחים את קוביות הבטטה בשכבה אחידה על תבנית מרופדת בנייר אפיה. צולים כ-30 דקות עד שהבטטות מתרככות. באמצע הצלייה הופכים בעדינות. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
4. מרכיבים את הסלט: מניחים את העדשים, הבטטות ועגבניות השרי בקערה. מוסיפים כוסברה קצוצה. סמוך להגשה מתבלים במעט במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים.

סלט עדשים
ההנאה מובטחת. סלט עדשים צילום: dreamstime

"ריזוטו" גריסים עם דלעת ערמונים צלויה 
באדיבות אורי שביט

מצרכים ל-4-6 מנות: 
300 גרם גריסי פנינה
2-3 דלעות ערמונים
חופן בצלצלי שאלטוס (או כרישה אחת גדולה) פרוסים דק
3 שיני שום פרוסות דק
5-6 עלי מרווה טריים
1/4 כוס יין לבן
מלח גס (רצוי מלח ים)
פלפל לבן
שמן זית
1-2 כפות שמן קוקוס (לא חובה אבל מומלץ)
 

להגשה:
רצועות בצק ירוק או פטרוזיליה קצוצה דק, קליפה מגוררת מלימון אחד. 

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
2. עוטפים כל דלעת בנייר אלומיניום ומניחים על רשת צלייה או תבנית אפייה. צולים במשך 30-45 דקות, עד שהן מתרככות לחלוטין (בודקים בדקירת סכין).
3. מניחים את הגריסים בסיר, מכסים בנדיבות במים וממליחים מעט. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל מעל להבה בינונית-גבוהה בסיר מכוסה חלקית במשך 25-30 דקות, עד שהגריסים רכים ודביקים אך עדיין נגיסים. מסירים מהאש ושומרים את הגריסים עם הנוזלים שנשארו בסיר (אם נשארו הרבה נוזלים, מסננים).
4. מחממים במחבת רחבה שמן זית עם שמן קוקוס. מאדים את הבצלים, השום והמרווה במשך כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח.
5. מעבירים למחבת את הגריסים המבושלים, יוצקים את היין הלבן, מערבבים ומאדים במשך כ-5 דקות נוספות.
6. חוצים את הדלעות הצלויות ומרוקנים מגרעינים וסיבים. מחלצים את התוכן לתוך מחבת הגריסים, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות, כך שחתיכות הדלעת משתלבות בריזוטו כמו קרם.
7. מעבירים את התבשיל לצלחות הגשה ומעטרים בקליפת לימון מגורדת ובצל ירוק. 

ריזוטו
הגרסה הטבעונית. ריזוטו צילום: dreamstime

טבולה עשבי תיבול על קרפצ'ו סלק ותאנים מקורמלות 
באדיבות שף סהר רפאל ממסעדת כרמים

מצרכים ל4 מנות 

2 סלקים עטופים בנייר כסף צלויים עד ריכוך 
16 יחידות תאנים טריות או מיובשות מושרות במי סוכר 
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות 
חופן פרוסות שקדים לבנים
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
חצי כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1 לימון סחוט טרי 
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק 

אופן הכנה :
1. פורסים את הסלקים פרוסות דקות ומסדרים על צלחת 
2. לוקחים קערת ערבוב ומניחים את העשבי תיבול השום הקצוץ שמן זית מלח פלפל ולימון, מערבבים היטב ומפזרים מעל הקרפצ'ו סלק.
3. מניחים את התאנים על מגש אפייה מפזרים מעל סוכר ומכניסים לתנור כ 5 דקות על חום גבוה. מניחים 4 יחידות על כל צלחת, מפזרים מעט שקדים ופלפל צ'ילי ומגישים. בתאבון. 

קרפצ'יו סלק של סהר רפאל
מוסיף קרנץ' לכל ארוחה. קרפצ'יו סלק של סהר רפאל צילום: סהר רפאל

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>