1. אוכל
  2. כתבות

עקיצה של מתיקות: עוגות דבש לראש השנה

עוגת דבש ותפוחים, טארט ריקוטה ותפוחים, בחושה עם שוקולד ותבלינים או בכלל בבקה ואגוזים? קבלו מתכונים לעוגות יצירתיות וחגיגיות שימתיקו את ארוחת ראש השנה

עוגת דבש של מלון ענבל
חג מלא מתיקות. עוגת דבש של דורון גרונר צילום: באדיבות יח"צ

אי אפשר לפתוח את השנה בלי עוגת דבש עסיסית וטובה. נכון שלרובנו יש מתכון שעובר מדור לדור, אבל החג הוא זמן טוב לשבור שגרה ולנסות עוגות נועזות יותר, דוגמת דבש ותפוחים, בבקה דבש עם פקאן וקינמון  וטארט דבש עם ריקוטה. שיהיה חג שמח ומתוק במיוחד.

» ראש השנה 2017 - לכל הכתבות
» מתכונים לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מרקים
» מתכונים לראש השנה - מנות ראשונות
» מתכונים לראש השנה - מנות בשריות
» מנות עוף לראש השנה
» מתכונים לראש השנה - מנות עם דגים

עוגת תפוחים ודבש
באדיבות שף קונדיטור דורון גרונר - ממלון ענבל ירושלים

מצרכים תבנית בקוטר  "26:

2 כוסות תפוחים קצוצים דק
3 ביצים
1 כוס חמאה
1 כוס סוכר לבן
1/2 כפית אבקת קינמון
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כוס קמח לבן
4 טיפות תמצית וניל
1/2 כוס דבש
2 כפות חמאת בוטנים
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כוס שקדים טחונים
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1. בקערת הבלנדר או בעזרת מקציף ידני מערבבים היטב את הסוכר, ביצים, חמאה, תמצית וניל. לאחר מכן מוסיפים את הקמח, קינמון, שקדים טחונים, דבש, חמאת בוטנים, סודה לשתיה ואבקת אפייה ומערבלים ביסודיות.
2. מוסיפים את התפוחים הקצוצים דק לתערובת ומערבבים היטב באופן ידני. משמנים תבנית היטב עם מעט חמאה , יוצקים את התערובת לתוכה ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ב- 150 מעלות צלזיוס או עד שבודקים בעזרת קיסם ורואים שהקיסם יוצא יבש.
3. יש לזרות אבקת סוכר לפני ההגשה. בהצלחה ובתאבון! 

עוגת ריקוטה דבש ותפוחים
באדיבות השף צביקה בסרמן מרשת לחם ארז
(לתבנית בקוטר 24 ס"מ) 

מרכיבים לבצק:

200 גרם קמח לבן 
100 גרם חמאה 
ביצה אחת 
קורט סוכר 
קורט מלח

מרכיבים למילוי:
60 גרם סוכר 
200 גרם ריקוטה 
100 גרם מסקרפונה 
1 תפוח עץ גרני סמית 
מרכיבים לזיגוג:
2 כפות דבש 

אופן הכנת הבצק:
1. מעבדים את החמאה עם הקמח הסוכר והמלח במג'ימיקס כ-30 שניות. 
2. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת גוש בצק חלק ואחיד. 
3. עוטפים ומניחים במקרר כשעה.

אופן הכנת המילוי:

1. מקציפים במיקסר את החלמונים בתוספת הסוכר למשך כ-3 דקות עד קבלת קרם בהיר ותפוח.
2. מוסיפים לקערה את גבינת הריקוטה והמסקרפונה ומקציפים דקה נוספת לקבלת מסה אחידה וחלקה.
3. קולפים את התפוח, חוצים ומסלקים את הליבה עם הגרעינים ופורסים לפרוסות דקות ביותר. שומרים במקרר.

אופן הכנת העוגה:
1. מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 5 מ"מ ומרפדים את התבנית, מקפידים לרפד גם את הדפנות ולא להשאיר חורים בבצק. 
2. מעבירים את התבנית המרופדת למקפיא למשך 15-30 דקות.  ומחממים תנור ל-160 מעלות. 
3. שופכים את תערובת המילוי לתבנית עם הבצק ומורחים אותה באופן שווה. 
4. מסדרים על התערובת את פרוסות התפוח בצורת מניפה עד לכיסוי מלא של העוגה. אופים כ-35 דקות. 
5. מוציאים מהתנור ומורחים בעזרת מברשת את העוגה בשתי כפות דבש שחוממו 10 שניות במיקרוגל, מחזירים לתנור ל-5 דקות אפייה נוספות.
6.  מקררים ומגישים.

עוגת ריקוטה תפוחים של לחם ארז
הבחירה המושקעת. ריקוטה ותפוחים של לחם ארז צילום: בן יוסטר

עוגת דבש בחושה עם שוקולד ותבלינים
באדיבות חברת כרמית

מצרכים:
300 גרם קמח
150 גרם סוכר חום
150 גרם דבש
250 גרם שוקולד מריר כרמית 60%
2 ביצים
200 מ''ל שמן
שקית אבקת אפיה
חצי כפית קינמון
2 ס''מ שורש ג'ינג'ר מגורר
רבע כפית הל טחון
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמן סוכר ודבש.
2. ממיסים את השוקולד על סיר אדים כפול וטורפים לתוך המסה.
3. מוסיפים תבלינים, קמח ואבקת אפיה ומערבבים היטב עד שמתקבלת מסה חלקה .
4. מרפדים תבנית אינגליש רחבה בנייר אפיה ויוצקים פנימה את הבלילה.
5. אופים בתנור מחומם ל-170 מעלות 50 דקות .

עוגת דבש של חברת כרמית
גם הילדים יאהבו. עוגה בחושה באדיבות כרמית צילום: באדיבות יח"צ

בבקה תפוחים, דבש, פקאן וקינמון
באדיבות אורי שפט ורינת צדוק ממאפיית לחמים 

מצרכים לתבנית קוגלהוף 24' 

לעוגה:

120 גרם חמאה רכה 
60 גרם סוכר (1/4 כוס)
3 ביצים
150 גרם שמנת חמוצה ( 3/4 גביע)
150 גרם קמח מנופה (כוס ושליש)
4 גרם סודה לשתייה (1/4 כפית)
5 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)
תמצית וניל
2 תפוחי עץ ירוקים חמוצים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות סוכר 
2 כפות ליקר קלבדוס

לתערובת אגוזים וסוכר:
2 גרם קינמון
60 גרם פקאן
60 גרם סוכר לבן
60 גרם אגוזי מלך

לציפוי התבנית :
20 גרם חמאה
50 גרם שקדים פרוסים או אגוזי לוז פרוסים

לסירופ דבש:
50 גרם דבש
50 גרם מים

אופן ההכנה:

1. מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות, מערבבים עם סוכר והקלבדוס, ומניחים בצד. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. משמנים תבנית בבקה בחמאה רכה, מצפים את כל פנים התבנית באגוזי לוז או שקדים פרוסים.
3. מקרימים חמאה וסוכר בעזרת וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת לבנה ותפוחה.
4. מוסיפים את הביצים באיטיות עד שנטמעות בחמאה.
5. מוסיפים לתערובת החמאה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והשמנת חמוצה לסירוגין עד לקבלת מסה אחידה.
6. יוצקים 1/3 מהמסה לתחתית התבנית , מפזרים את קוביות התפוחים ומשקעים אותם מעט.
7. מערבבים אגוזים, פקאן, סוכר וקינמון ומועכים את התערובת קלות בעזרת פטיש שניצל.
8.מפזרים מעל שכבת התפוחים 1/3 מתערובת האגוזים.
9. יוצקים מעל עוד 1/3 מסה, מפזרים את תערובת האגוזים, ולבסוף את המסה הנותרת. מפזרים מעל את יתרת האגוזים. אופים כ-40 דקות, מוציאים מהתבנית ומספיגים בסירופ דבש.

» בבקה תפוחים, דבש, פקאן וקינמון  - להדפסת המתכון

עוד מתכוני עוגות דבש וקינוחי דבש:
תפוחים צלויים עם גלידת דבש
עוגת דבש קלאסית
עוגת דבש, צימוקים ואגוזים
מאפה פילו במילוי אגוזים, פקאן ודבש
בלינצ'ס תפוחים ברוטב יוגורט עם דבש
עוגת דבש של רולדין
עוגת דבש ביתית
עוגיות דבש של טאטי
לביבת גבינות ופירות בדבש תמרים
קראמבל תפוחים עם גלידת דבש וקינמון
מוס גבינה, דבש ורימונים
מאפינס דבש

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>