1. אוכל
  2. כתבות

לעבור את הצום בשלום: מתכונים לארוחה מפסקת

הרבו בפחמימות מורכבות, חלבון איכותי ושתיית מים והמנעו ממתוקים - טיפים ומתכונים שיעזרו לכם לעבור את הצום בקלות 

עוד לא נרגענו מראש השנה ויום כיפור כבר הגיע. בין אם חשבון נפש הוא הסיבה שלכם להתענות או שאתם סתם מחפשים תירוץ להתחיל דיאטה, יש כמה סודות שיקלו על הקיבה במהלך האתגר החד שנתי.  

» מתכוני עוגיות לצאת הצום» טיולי אופניים ליום כיפור» מה קורה בבתי הכנסת בעיר?» סדרות מומלצות ליום כיפור» תולעת ספרים: רשימה ליום כיפור» לא צמים? טרילוגיות שכדאי להשלים

בניגוד למה שאולי נהוג לחשוב, דווקא בכמויות האוכל כדאי לחסוך. ארוחה מפסקת גדולה שמכילה מאכלים עתירי שומן בכמויות גדולות יקשו על העיכול ולא יסייעו לצום. מזונות שכוללים פחמימות מורכבות, ירקות מבושלים וטריים וחלבון איכותי (עוף או דג, למשל) הם המומלצים ביותר לארוחה המפסקת. לסיום, לא רצוי לסיים את הארוחה המפסקת במאכל מתוק. מתוק גורם להפרשת אינסולין מוגברת שמחזירה את תחושת הרעב אחרי שעות בודדות. כדאי לסיים את הארוחה המפסקת בשתיית תה צמחים, רצוי תה ירוק, שמסייע בעיכול השומן ותורם לתחושת שובע.עכשיו כשאתם מוכנים, תוכלו לנסות כמה מתכונים חדשים שירכיבו ארוחה מפסקת משביעה ומוצלחת. צום קל וגמר חתימה טובה. לחם כוסמין באדיבות מיקי שמומצרכים:1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לחם1/3 1 כוס (180 גרם) קמח כוסמין1/2 1 כוסות מים30 גרם שמרים טריים1 כף מלחאופן ההכנה:1. לשים בעזרת וו גיטרה את הקמחים והמים במהירות איטית כחמש דקות עד שמתקבל בצק. משאירים בקערת המיקסר את הבצק מכוסה במגבת מטבח למשך כחצי שעה.2. לאחר מכן מוסיפים את השמרים ולשים כחמש דקות במהירות בינונית. לבסוף מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת.3. מתפיחים את הבצק בקערה במשך כשעה בטמפרטורת החדר. 4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.5. מכדדרים כל חצי, ומתפיחים במשך שעה נוספת בטמפרטורת החדר.6. מחממים את התנור ל-200 מעלות, חורצים עם סכין חיתוך חדה את חלקו העליון של כדור הבצק ואופים כ-40 דקות.

» לחם כוסמין - להדפסת המתכון

לליווי הארוחה. לחם כוסמין (צילום: דן לב)

פילה מוסר בשקדים באדיבות שף אידי ישראלוביץ'אידי דגיםמצרכים: פילה מוסר במשקל 180-200 גרם  1 כף שקדים קלופים 20 גרם חמאה 1/2 כוס יין לבןמלחפלפל שחור1 שן שום קצוצה1/2 בצל סגול קטן קצוץפילה לימונים מחצי לימון1 נקטרינה פרוסה לרצועות1 שסק מקולף, חתוך לרצועותחופן שעועית טרייה חלוטהענף סלרי פרוס (ללא עלים)צרור עיריתאופן ההכנה: 1. ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את השום והבצל.2. מוסיפים את הנקטרינה, השסק ואת פרוסות הסלרי, ומטגנים תוך כדי ערבוב.3. ממליחים ומפלפלים את פילה הדג ומניחים במחבת כשהעור כלפי מעלה. מנערים קלות את המחבת ומגבירים את האש.4. מוסיפים את פלחי הלימון והשעועית ומבשלים כ-3 דקות.6. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מכסים את המחבת ומבשלים כ-5 דקות נוספות.7. לפני ההגשה, מפזרים את השקדים הקלופים ואת העירית הקצוצה.   » פילה מוסר בשקדים - להדפסת המתכון

מלך הדגים. פילה מוסר בשקדים (צילום: טלי קרן)עוף בבצלים עם שזיפים ודבש באדיבות מעדניית טעמי הבית שער העמקיםמצרכים (ל-4 מנות):6 רבעי עוף טרי1/2 כוס שמן500 גרם בצלים פרוסים דק1 כף דבשמלח ופלפל שחור2 כפיות פפריקה מתוקה1/2 כפית פפריקה חריפה250 גרם שזיפים יבשים100 גרם רסק עגבניות

אופן ההכנה:1. מחממים בסיר רחב וכבד את השמן ומטגנים את רבעי העוף משני הצדדים עד הזהבה.2. מוציאים את העוף ומוסיפים לסיר את הבצלים. מטגנים עד שיזהיבו תוך בחישה מידי פעם. מוסיפים את הדבש ומטגנים למשך שלוש דקות.3. מחזירים את העוף לסיר ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים את השזיפים היבשים.4. מערבבים את רסק העגבניות עם שתי כוסות מים, יוצקים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש קטנה כשעה וחצי.5. מסירים את מכסה הסיר ומעבירים לתנור שחומם לחום גבוה (200 מעלות). אופים עד להשחמה למשך 20-30 דקות.

» עוף בבצלים עם שזיפים ודבש - להדפסת המתכוןמנה מנחמת. עוף בבצל ושזיפים (אילוסטרציה: dreamstim)

מג'דרה באדיבות שף זיאד עבאס, מסעדת אל תנור  מצרכים ל-6-8 סועדים:2 כוסות אורז2 כוסות עדשים1 בצל גדול קצוץכוס וחצי שמן זית2 כפיות שטוחות מלח1 כפית שטוחה תערובת בהרטאופן ההכנה:1. שוטפים היטב את העדשים ומבשלים עם שתי כוסות מים. כאשר המים רותחים, מוספים כפית שטוחה של מלח וחצי כפית שטוחה של בהרט. 2. מנמיכים את האש ומבשלים את העדשים עד שהן מתרככות. מסננים ושמים בצד.3. מטגנים את הבצל עם כוס שמן זית עד להשחמה. מסננים מעט את הבצל מהשמן ומניחים בצד.4. מוסיפים לסיר את האורז ומטגנים אותו מעט עם חצי כוס שמן הזית הנותר. מוסיפים ארבע כוסות מים ומביאים לרתיחה.5. מוסיפים כפית שטוחה של מלח וחצי כפית שטוחה של בהרט. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 10 דקות עד שהאורז מוכן.6. מוסיפים לאורז את העדשים והבצל, מערבבים מורדים מהאש. מכסים את הסיר ונותנים לתבשיל לנוח עוד רבע שעה.» מג'דרה - להדפסת המתכון

חמים וטעים. מג'דרה של אל-תנור (צילום: בועז לביא) 

תגיות

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>