1. אוכל
  2. כתבות

חנוכה 2017: סופגניות, לביבות ושאר מטוגנים

לביבות מלוחות עם תוספות, סופגניות מוכרות וטובות או בכלל פריקסה תוניסאי? - בחג הקרוב מוותרים על הפיתויים התעשייתיים, מפסיקים לדאוג לקלוריות ומכינים בבית פחמימות מנחמות שישמחו את כל המשפחה

לביבות תפוחי אדמה ובצל של דורות לצד בקבוקון שמן זית
משדרגים את התפריט של ימי החג. לביבות תפוחי אדמה ופטריות של דורות צילום: באדיבות דורות

אין אדם שלא אוהב סופגניות, יש רק אדם שלא מוכן להודות שהוא אוהב סופגניות. קחו את סרבן הבצקים הגדול ביותר, הציבו מולו מאפה אוורירי ובוהק שזה עתה יצא מאמבט טיגון ומדדו כמה זמן בדיוק לוקח לו להגיע לרגע השבירה. כיום עומד הממוצע על 0.001 שניות, ואותו לו"ז צפוף חל גם על לביבה שחומה ופריכה. היות ששמחה בחג היא מצווה, קבלו את המתכונים שמצדיקים את הקלוריות, ההתלבטויות רגע לפני ואפילו את רגשות האשמה. בתפריט: סופגניות משגעות, לביבות חגיגיות ופריקסה מטריף שיעשו לכם חג טעים במיוחד. 

» חנוכה 2017 - המדריך המלא
» עשר הסופגניות הטובות של 2017
» מתכון לסופגניות ביתיות
» איפה אוכלים עם הילדים אחרי הצגות חנוכה?

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות
באדיבות מסעדת קיטון

מצרכים:
4-5 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים
בצל אחד מגורר
2 ביצים
חצי כוס קמח
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון 

אופן הכנה:
1. סוחטים בידיים להוצאת נוזלים את תפוחי האדמה המגוררים ואת הבצל המגורר ושמים בקערה.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.
3. מחממים שמן במחבת עמוקה ושטוחה. עם ידיים רטובות, יוצרים קציצות מהעיסה ופוחסים אותן לצורת לביבה.
4. מטגנים כ-4 דקות מכל צד ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה עם נייר סופג. אפשר להגיש עם ששמנת חמוצה בצד.

לביבות של קיטון על מגש עץ
מתכון ללביבות שכולם אוהבים. הלביבות של קיטון צילום: מירי ביטון

לביבות תפוחי אדמה ופטריות 
באדיבות חברת דורות, יצרנית טבליות תיבול קפואות

מצרכים (ל-12 יחידות):
5 תפוחי אדמה מבושלים למחצה בקליפתם
200 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
4  כפות קמח
2 ביצים
4 טבליות בצל טרי מטוגן דורות
1 טבלית פטרוזיליה טרייה דורות
1 טבלית כוסברה טרייה דורות
מלח, פלפל
1/4כוס שמן לטיגון 

אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בעזרת פומפייה לתוך קערה.
2. מטגנים במחבת בינונית עם מעט שמן זית את פטריות הפורטבלו עד לאידוי,  
    ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים קמח, ביצים ואת טבליות הפטרוזיליה, כוסברה והבצל המטוגן.
4. מתבלים במלח ופלפל, לשים לתערובת אחידה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
5. מוציאים מהמקרר ויוצרים לביבות מהתערובת.
6. מחממים מחבת עם שמן לטיגון ומטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד.

מתכון לסופגניות קלאסיות 
באדיבות רשת קפה גרג

מצרכים ל-40 סופגניות:

1/2 ק"ג קמח לבן
25 גרם שמרים טריים באבקה
60 גרם סוכר (כרבע כוס)
1 כפית מלח
150 מ"ל חלב
4 ביצים
180 גרם חמאה מומסת 

אופן  ההכנה:
1. מכניסים את המצרכים לתוך מערבל עם וו לישה לפי סדר הרכיבים הנ"ל.
2. לשים כ-10 דקות על מהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד וללא גושים.
3. מכסים עם מגבת את קערת המערבל כאשר הכל עדיין מחובר.
4. מניחים לבצק לתפוח כחצי שעה ולאחר מכן מפעילים שוב את המלוש לשניה על מנת "להפיל" את הבצק.
5. מוציאים את וו הלישה ומתפיחים כחצי שעה נוספת על להכפלת הנפח.
6. לאחר שהבצק תפח, מחלקים לכדורים של כ-40 גר' ואז מועכים מעט, על מנת שיווצר כדור קצת פחוס. מניחים על משטח מקומח.
7. מחממים שמן לטמפרטורה של כ-170 מעלות ומטגנים את הסופגניות כשלוש דקות בכל צד עד להשחמה יפה. ניתן להגיש במילוי ריבה/שוקולד/ריבת חלב או ועוד ולפזר אבקת סוכר מפוזרת מלמעלה.

סופגניות ולביבות של קפה גרג
אם כבר חג השמן אז לעשות זאת נכון. סופגניות ולביבות של קפה גרג צילום: אסף לוי

מתכון לפריקסה - סופגניה תוניסאית
באדיבות טונה סטארקיסט 

מצרכים לבצק (5 מנות):
1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
1/4 כוס שמן
1/2 1 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון עמוק

מצרכים למלית:
2 חבילות טונה סטארקיסט מסדרת  "לה סנדביץ''
2.5 כפות אריסה
5 ביצים קשות, קלופות ופרוסות
2.5 תפוחי אדמה גדולים שבושלו במי מלך יחד עם הקליפה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ
לימון כבוש קצוץ
חופן זיתים שחורים מגולענים
3 עגבניות קטנות חצויות, חתוכות לפרוסות
מלפפונים חמוצים, חתוך (אופציונלי)
מלח, פלפל, מיץ לימון לפי הטעם

אופן הכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד.
2. מכסים את הבצק היטב ונותנים לו לנוח עד שמכפיל את נפחו.
3. מחלקים את הבצק ל -10 חלקים שווים, מגלגלים לכדורים, יוצרים לחמניות מאורכות ומניחים שוב לתפוח.
4. מחממים שמן ומטגנים עד שהלחמניות מזהיבות.
5. לאחר שהתקררו, חותכים את הלחמניות לאורכן.
6. מורחים לאורך הלחמניות אריסה ומניחים לימון כבוש.
7. מסדרים מעל טונה, פרוסות ביצה קשה, תפוח אדמה, עגבנייה, מלפפון חמוץ. מתבלים ומוסיפים זיתים שחורים.
8. סוחטים מעט מיץ לימון ומגישים.

פריקסה של טונה סטארקיסט
הגרסה התוניסאית לבצק מטוגן. פריקסה במילוי טונה צילום: נועם פריסמן

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>