1. אוכל
  2. כתבות

המתוקות האחרונות שלי: מתכונים לסופגניות

מתכון לריבה קלאסית וריבת חלב או גבינת עזים ותותים בשמנת - אם גם השנה נכנעתם ליצר הגרגרנות, נסו את מתכוני הסופגניות היצירתיים, שיפתיעו את האורחים וגם אתכם

כל שנה מחדש חוזרת ההתלבטות הטעימה ביותר בחנוכה - האם לקנות סופגניות או להכין לבד בבית. בהיותנו חובבי פחמימות מושבעים, התשובה המנצחת היא זאת שתכלול מקסימום סופגניות במינימום הוצאות. בין אם מדובר במילוי של ריבה, גבינת עיזים או תותים, ובין אם בשמנת או ריבת חלב, אין דבר שמשתווה לטעם המנחם של סופגניות ביתיות, שתמיד שווה את ההשקעה.

» חנוכה 2016 - המדריך המלא בעכבר חנוכה» הצגות חנוכה - לוח מופעים» מתכון לסופגניות - כל המתכונים לחנוכה » מתכון ללביבות - כל המתכונים לחנוכה» איפה קונים את הסופגניות הכי טעימות?

מתכון לסופגניות קלאסיות באדיבות רשת קפה גרג

מצרכים ל-40 סופגניות:1/2 ק"ג קמח לבן25 גרם שמרים טריים באבקה60 גרם סוכר1 כפית מלח150 מ"ל חלב4 ביצים180 גרם חמאה מומסת אופן  ההכנה:1. מכניסים את המצרכים לתוך מערבל עם וו לישה לפי סדר הרכיבים הנ"ל.2. לשים למשך כ-10 דקות על מהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד וללא גושים.3. מכסים עם מגבת את קערת המערבל כאשר הכל עדיין מחובר.4. מניחים לבצק לתפוח כחצי שעה ולאחר מכן מפעילים שוב את המלוש לשניה על מנת "להפיל" את הבצק.5. מוציאים את וו הלישה ומתפיחים כחצי שעה נוספת על להכפלת הנפח.6. לאחר שהבצק תפח, מחלקים לכדורים של כ-40 גר' ואז מועכים מעט, על מנת שיווצר כדור קצת פחוס. מניחים על משטח מקומח.7. מחממים שמן לטמפ' של כ-170 מעלות ומטגנים את הסופגניות כשלוש דקות בכל צד עד להשחמה יפה.ניתן להגיש במילוי ריבה/שוקולד/ריבת חלב או ועוד ולפזר אבקת סוכר מפוזרת מלמעלה.

» סופגניות קלאסיות  - לגרסת ההדפסהבאווירת החג. סופגניות קפה גרג (צילום: יואב גולדנברג)

מתכון לסופגניות במילוי יוגורט עיזים באדיבות שף ברק שי חורש - משק צוריאלמצרכים ל-20 סופגניות בינוניות:4 וחצי כוסות קמח לבן 40 גרם שמרים טריים5 כפות סוכר100 גרם חמאה רכה2 ביצים2 חלמונים1 כפית גדושה מלח2 כפות ברנדי (לבישול)1 כפית תמצית ווניל3/4 כוס חלב עיזים של משק צוריאל1 גביע יוגורט עיזים מחלב מלא 3.6% של משק צוריאלאבקת סוכר לקישוטשמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:1. מערבבים במיקסר את כל החומרים "היבשים" כולל המלח, מוסיפים את השמרים, ביצים + חלמונים ושאר החומרים "הרטובים" וממשיכים לערבב (כמספר דקות) עד לקבלת בצק אחיד.2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח, קורצים כדורים בגודל הרצוי (גודל הכדור יקבע את גודל הסופגנייה) ומתפיחים את הכדורים עד להכפלת הנפח. 3. מטגנים את הכדורים המותפחים בשמן חם של כ-160 מעלות עד הזהבה משני הצדדים, מניחים על נייר סופג ומצננים את הסופגניות בטמפרטורת החדר.4. מזריקים בעזרת שקית זילוף וצנטר את המילוי הרצוי.5. מפזרים על הסופגניות אבקת סוכר ומגישים.

מילויים מומלצים:

1. מילוי יוגורט עיזים - כף אינסטנט פודינג (לפי הטעם הרצוי) ו-2 גביעי יוגורט עיזים 3.6% של משק צוריאל. מערבבים היטב ומזליפים לתוך הסופגניות .2. מסורתי - ריבה.3. תערובת גבינת עיזים עם סוכר ותמצית ווניל.4. נועז - ממרח תמרים עם יוגורט עיזים.

» סופגניות במילוי יוגורט עיזים - להדפסת המתכון  ככה חוגגים במשק. סופגניות יוגורט עיזים (צילום: אבי כהן)

» לביבות בטטה של אורנה ואלה» מתכון לסופגניות ללא גלוטן» צעד אחר צעד: מתכון לסופגניות ביתיות

צ'ורוס (סופגניה דרום אמריקאית) באדיבות שף אורן ירושלמי, מסעדת סקאלה

מצרכים:80 גרם חמאה 300 מ"ל מים80 גרם סוכר1 כוס + 3.5 כפות קמח4 ביציםשמן לטיגון עמוקסוכר וקינמון מעורבבים יחדיו200 מ"ל חלב100 גרם שוקולד מריר100 מ"ל שמנת מתוקהאופן ההכנה:1. בסיר קטן מרתיחים את החמאה והמים. 2. מוסיפים את הקמח והסוכר, ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש ומצננים מעט. 3. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כחמש דקות, עד לצינון התערובת. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל הוספה. 4. מחממים שמן לטיגון עמוק, וממלאים שק זילוף בתערובת. מותחים מעל הסיר חוט שפגאט. מזלפים לתוך השמן החם מהבצק וחותכים בעזרת החוט המתוח. מטגנים עד שהבצק יזהיב. מטגנים כך את יתר הבצק.להכנת גאנש שוקולד חם:1. מניחים בתוך סיר קטן חלב ושמנת, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. 2. מניחים בקערה עמידה לחום את השוקולד. יוצקים מעל את הנוזל החם, ומכסים ל-3 דקות בניילון נצמד. 3. אחרי 3 דקות מורידים את הכיסוי, מערבבים בעזרת מטרפה למסה הומוגנית ומגישים חם לצד הצ'ורוס.» צ'ורוס - להדפסת המתכון

חנוכה בניחוח לטיני. צ'ורוס (צילום: דן פרץ) » חנוכה 2016 - כל אירועי חנוכה» מתכוני לביבות» צעד אחר צעד: מתכון לסופגניות ביתיותמתכון לסופגניות תותים בשמנת באדיבות מירי ארזי, רשת הקונדיטוריות מתוקה 

מצרכים:1 ו-3/4 כוסות חלב50 גרם שמרים טריים1/2 כוס סוכר1 ק"ג קמח2 ביצים גדולות1 כפית תמצית וניל1 כפית קליפת תפוז או לימון מגוררת 2 כפות ויסקי או ברנדי100 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר10 גרם מלח2 ליטר שמן קנולה לטיגוןלמילוי:250 גרם גבינת שמנת 30%250 גרם גבינה לבנה 9%1 כוס סוכר200 גרם שמנת חמוצה150 גרם תותים מרוסקים למרקם גס במעבד מזון

אופן הכנה: 1. בקערת מיקסר מערבבים כדקה במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר. 2. מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית הווניל, קליפת התפוז או הלימון והאלכוהול. מערבבים במהירות נמוכה במשך חמש דקות ומכניסים את קוביות החמאה לקערה בהדרגה.3. כשנוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד ארבע דקות במהירות גבוהה עד יצירת בצק אחיד, גמיש, רך ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, אפשר להתחיל לעבוד מיד.4. יוצרים מהבצק כדורים במשקל 30–40 גרם כל כדור ומכדררים אותם לעיגולים חלקים. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים שווים זה מזה, מניחים עליהם מגבת מטבח ומתפיחים כשעה וחצי עד שיכפילו את נפחם.5. במקביל, מחממים סיר רחב עם שמן לטמפרטורה של 150 מעלות. צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות בפנים. מטגנים את הסופגניות בשמן החם כשהצד העגול כלפי מטה עד שמתקבל צבע זהוב. הופכים ומטגנים שתי דקות את הצד השני. מעבירים למסננת ונותנים לסופגניות להתקרר בטמפרטורת החדר.6. מכינים את המילוי: בקערת המיקסר עם מטרפה פותחים את גבינת השמנת כשתי דקות לריכוך, מוסיפים את גבינת הלבנה והשמנת החמוצה ומערבבים כדקה.7. מוסיפים סוכר ומערבבים כדקה נוספת. מקפלים בעזרת לקקן את מחית התותים מעבירים את הקרם למקרר עד לשימוש. רצוי לקרר במשך לילה שלם לספיגת טעמים מירבית.8. חותכים את הכיפה העליונה של הסופגנייה, ממלאים בקרם שמנת תותים, סוגרים עם הכיפה ומזלפים מהקרם חישוק בקוטר החיתוך. את פנים החישוק ממלאים בתותים חצויים.» סופגניית תותים בשמנת - להדפסת המתכוןלאכול או להתבונן. סופגניות תותים בשמנת (צילום: מתוקה רום סרוויס)עוד מתכוני סופגניות לחנוכה: סופגניות אלכוהוליותסופגניות גבינה ללא טיגון בתוספת 100% מעדן פריסופגניות ממולאות אגסים וגבינת ברי סופגניות ממולאות ריקוטה ושוקולדסופגניות של זיו שלףסופגניות יווניותסופגניה אמריקאיתגולב ג'מון - מיני סופגנייה הודית סופגניות בונז'ור

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>