1. אוכל
  2. כתבות

מתוק או מלוח: לביבות לחנוכה עם מיקי שמו

טיגון לביבות נראה לכם כמו המשימה האיומה ביותר בעולם? זה רק בגלל שעוד לא נתקלתם במתכוני הלביבות של מיקי שמו ודנה מלמד, שמבטיחים חג חנוכה שמח בקלי קלות

לביבות גבינה של מיקי שמו
תמיד נשארות באופנה. לביבות גבינה של מיקי שמו צילום: דן לב

מאז ומתמיד היתה לי חיבה לאוכל מטוגן. החג האהוב עלי היה חנוכה, בגלל הלביבות כמובן, אותן נהגו להגיש אך ורק בחנוכה. מלאכת הטיגון נתפסה אצלנו בבית כמלאכה קשה המורכבת משתי פעולות: "לעמוד ולטגן" כלומר: גם לעמוד וגם לטגן, מה שאמור להדגיש את גודל ההקרבה ולגרום לנו להעריך את המאמצים הרבים שהושקעו בהכנה. בנוסף, תמיד הייתה גישה שלילית כלפי ריח הטיגון. גם בתור ילדה לא הבנתי את המשפט "תפתחו חלונות, כל הבית מסריח מטיגון" - בעיני זה היה ריח נפלא, ריח שחיכיתי לו שנה שלמה והייתי שמחה אם היה נשאר שם לנצח.

» מתכון סודי: לביבות בטטה של אורנה ואלה
» מתכון מנצח לסופגניות טבעוניות
» ההצגות הגדולות של חנוכה
» לשמור ולגזור: מבצעים והנחות להצגות חנוכה 

למרות האמור לעיל, אני בהחלט יכולה להבין ולקבל את העובדה שטיגון לביבות מרתיע את רוב האנשים שלא עוסקים בבישול כחלק משגרת החיים. ועדיין, חג זה חג, ואני מניחה שרובכם נאלצים בצורה זו או אחרת להתמודד עם הפרויקט שנכפה עליכם, כחלק ממסורת החג. לשם כך, הזמנתי את הקונדיטור מיקי שמו, בעל תכנית הבישול  "מיקי שמו אופה מהלב" ורשת הקונדיטוריות שמו. הדיל בינינו היה שאני מכינה שני סוגים של לביבות מלוחות והוא, איש של מתוקים, מביא איתו שני מתכונים פשוטים ומהירים ללביבות מתוקות. כך התרחש במטבח הפצפון שלי נס חנוכה. ארבע ידיים, ארבע קערות, פומפיה אחת, שתי מחבתות ותוך שעה וקצת קיבלנו ארבע צלחות עמוסות לביבות נהדרות. ואתם? אתם מקבלים ארבע אפשרויות מתוכן תוכלו לבחור את הדרך המתאימה והנוחה להגיע אל הלביבה שמדברת אליכם.

הלביבות המתוקות של מיקי שמו:

לביבות גבינה

מרכיבים:
1 ק"ג גבינה כחושה – טוב טעם/כנען/טוברוג
3 ביצים במידה XL  
3 כפות סוכר
5 כפות קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
חופן צימוקים (לא חובה)
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. בקערת ערבוב מערבבים את החומרים עד קבלת תערובת אחידה.
2. מומלץ להכניס למקרר לשעה, אבל אם ממהרים, לא חייבים.
3. להכנת הלביבות: מקמחים קלות משטח עבודה (קרש חיתוך בהחלט מתאים). לוקחים כף מהתערובת, מניחים על גבי משטח העבודה המקומח, מקמחים קלות את כפות הידיים ומעצבים לביבות עגולות ופחוסות.
4. מחממים מחבת טפלון עם מעט מאד שמן ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה (כ-3 דקות מכל צד).* מגישים עם רוטב שוקולד, ריבה אדומה או ריבת חלב.

לביבות גבינה של מיקי שמו
עם ריבה או שוקולד בצד. לביבות גבינה של מיקי שמו צילום: ברני ארדוב

לביבות תפוחי עץ וקינמון

מרכיבים:
3 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית קלופים ומגוררים בפומפיה
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס קמח תופח
1/2 גביע שמנת חמוצה
2 ביצים במידה XL
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון
1/4 אגוז טונקה מגורר (לא חובה. ניתן להשיג בחנויות מתמחות)
חופן צימוקים
מעט שמן לטיגון

אופן הכנה:
1. מערבבים את הסוכר החום עם הביצים.
2. מוסיפים שמנת חמוצה, קמח תופח, תמצית וניל, קינמון וטונקה מגורר.
3. מוסיפים את התפוחים המגוררים ומערבבים עד קבלת בלילה אחידה.
4. מטגנים כ-3-4 דקות מכל צד במחבת עם מעט שמן.
* מגישים עם קרם וניל, גלידת וניל או קצפת.

לביבות תפוחי עץ של מיקי שמו
בטעם של פעם. לביבות תפוחי עץ של מיקי שמו צילום: ברני ארדוב

» הלביבות המלוחות שלי:

לביבות ספגטי עם פטה כבשים ועשבי תיבול

מרכיבים:
150 גרם ספגטי, שבורים לשלושה חלקים
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף בזיליקום קצוץ
2 ביצים
1 חלמון
150 גרם גבינת פטה כבשים מפוררת
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס
טרישמן לטיגון חצי עמוק

אופן הכנה:
1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.
2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים פרט לשמן.
3. מוסיפים את הספגטי ומערבבים היטב.
4. מחממים קלות את השמן במחבת.
5. מניחים כמות של 2 כפות בערך מתערובת הספגטי על המחבת עד שהמחבת מלאה בלביבות. (הלביבות אמורות להיות פרועות. אין צורך לעצב אותן לצורת עיגול קלאסית).
6. מטגנים מספר דקות מכל צד, עד שהלביבות מזהיבות משני הצדדים והופכות פריכות.
7. מגישים עם סלט קטן של עגבניות, בזיליקום, שמן זית מלח ופלפל.

לביבות של דנה מלמד
יצירתיות ומנצחות. לביבות ספגטי של דנה מלמד צילום: ברני ארדוב

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

את הגרסה הזו ללביבות למדתי מסבתא זיוה האהובה (חמותי לשעבר, שתחייה), ובעיני זו הלביבה הכי טעימה בעולם.

מרכיבים:
3 תפוחי אדמה גדולים קלופים
1 בצל גדול
1 ביצה
2 כפות קמח
כפית מלח
פלפל שחור טחון לפי הטעם
שמן לטיגון חצי עמוק

אופן הכנה:
1. מגררים את תפוחי האדמה והבצל על פומפיה דקה (יש להקפיד לגרר על החורים הכי קטנים שניתן).
2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
3. לא סוחטים בשום אופן את התערובת. הנוזלים הרבים שמגירים תפוחי האדמה והבצל הם סוד ההצלחה של הלביבות האלה. יש להקפיד לערבב מידי פעם את התערובת על מנת שתישאר אחידה.
4. מחממים שמן במחבת ומטגנים לביבות עגולות בכמות של כף מהתערובת עד הזהבה משני הצדדים.
5. מניחים על גבי נייר סופג לספיגת השמן (כאילו שזה יעזור במשהו..) ומגישים עם שמנת חמוצה.
* ניתן לאכול ככה או להוסיף סוכר, כפי שנהוג אצלנו הפולנים.

לביבות של דנה מלמד
עושות זאת בקלאס. לביבות תפוחי אדמה של דנה מלמד צילום: ברני ארדוב

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>