1. אוכל
  2. כתבות

חנה זלדה לעיונך: מתכון ללביבות חנוכה

לביבות גזר, כרישה, ולאטקס מסורתיים - במקום למחזר את המתכון הקבוע, השנה מחדשים את ארוחת החג עם מתכון יצירתי ומעורר תיאבון

לביבות גזר של מירי ארזי
שמנמנות וטעימות. לביבות גזר של מירי ארזי צילום: בני גמזו לטובה

חנוכה מתקרב בצעדי ענק ומביא איתו משב של ריח מטוגן. על אוסף הפחמימות המקושרות לחג האורים, מנצחות הלביבות הביתיות, שמלבד היותן טעימות ומנחמות, גם מנצלות היטב את שאריות הירקות אחרי ארוחת החג. מי שמאס בטעמים השגרתיים, יוכל לגוון עם אוסף מתכונים יצירתיים, שיהפכו את החג למשמין במיוחד. 

» חנוכה 2017 - המדריך המלא בעכבר חנוכה
» הצגות חנוכה - לוח מופעים

» מתכון לסופגניות - כל המתכונים לחנוכה 
»
מתכון ללביבות - כל המתכונים לחנוכה

 

לביבות גזר
באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי, רשת מתוקה

מצרכים:
4 גזרים
1 בצל סגול קטן
2 כפות קמח
5 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כף כוסברה טרייה קצוצה

הוראות הכנה:

1. מגרדים את הגזר מקולף בפומפייה וחותכים את הבצל לקוביות קטנות. מכניסים את כל הרכיבים לקערה ומערבבים.
2. בידיים מעט רטובות יוצרים לביבות בגודל בינוני.
3. מחממים מחבת עם שמן בגובה 1 ס"מ, ומטגנים כשלוש דקות מכל צד עד להזהבה.
4. מוציאים את הלטקס מהמחבת ומניחים על נייר סופג.

לביבות בטטה וכרישה בציפוי פריך
באדיבות השף סהר רפאל, מסעדת כרמים

מצרכים:

100 גרם חמאה
2 יחידות כרישה (החלק הלבן) חתוכות לפרוסות דקות
3 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות גסות
2 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות גסות
1/4 כוס שמן זית
1/4 כפית מלח ופלפל
עלים מ-2 ענפי טימין
5 ביצים קמח לקימוח
200 גרם פנקו או פירורי לחם שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את פרוסות הכרשה עד שקיפות .
2. מניחים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה בתבנית, יוצקים מעל מעט שמן זית, מלח ופלפל. מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-20 דקות.
3. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות, כדי לאדות את הנוזלים המיותרים, עד התרככות.
4. מערבבים בקערה כרישה,בטטה ותפוח אדמה ומועכים במזלג.
5. מוסיפים עלי טימין ו-2 חלמונים (שומרים את החלבונים בצד), מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומשפרים טעמים. אם התערובת רטובה או דלילה, מוסיפים קמח (לא יותר מכף).
6. טורפים את שאר הביצים (יחד עם החלמונים ששמרנו) בצלחת עמוקה, מכינים צלחת נוספת של קמח ופירורי לחם.
7. יוצרים  כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים, מקמחים , טובלים בביצה ומכסים בפירורי לחם מכל הצדדים.
8. מחממים שמן במחבת ומטגנים עד להזהבה. חשוב שהשמן יהיה חם, כדי שהלביבות לא יספגו המון שמן ולא ישברו. מספיגים את עודפי השמן על נייר סופג.
9. מגישים עם סלט עלים מרענן ורוטב לפי טעמכם.הלביבה נפלאה עם יוגורט פיקנטי: מערבבים גביע יוגורט עם חצי כפית טבסקו, כף שמן זית, קורט מלח וקורט פלפל שחור גרוס.

לביבות גראנד לאטקס
באדיבות ברק חי חורש, השף של טרה

מצרכים ל -10 לביבות:

2 תפוחי אדמה (בגודל בינוני) מגורדים בפומפייה
1 תפוח עץ מגורד בפומפייה
2 ביצים
2 כפות קמח
3 כפות גבינת יוגורט של טרה בטעם טבעי
מעט מאוד מלח
שמן לטיגון קנולה

אופן ההכנה:

1. לערבב את כל המצרכים בקערה ולהניח במקרר למשך 10 דקות .
2. ליצור בידיים צורה של לביבות ולטגן בשמן רדוד חם את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה, כשתי דקות בכל צד.
3. לפזר מעט אבקת סוכר וקינמון מעל הלביבות.
4. כדאי להגיש את הלביבות בליווי יוגורט.

» ההצגות הגדולות של חנוכה
» לשמור ולגזור: מבצעים והנחות להצגות חנוכה
» פעילויות חנוכה לכל החג
» הופעות המוזיקה שאסור לפספס בחנוכה
» חנוכה בקולנוע: הסרטים המומלצים לילדים
»
חמה ומתוקה: מתכוני לביבות וסופגניות לחג
» גם במסעדות חנוכה: כל הדילים והמבצעים
» איפה אוכלים עם הילדים אחרי הצגות חנוכה?
» מתכון ללביבות חנוכה של מיקי שמו
» מוסר מטוגן: מתכון לסופגניות טבעוניות
» איפה קונים את הסופגניות הכי טעימות?
» טעימות ובריאות: סופגניות ללא גלוטן
» מתכון סודי: לביבות בטטה של אורנה ואלה
» בלי שמן: מתכון לסופגניות אפויות

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>