1. אוכל
  2. כתבות

גשם גשם בא: מתכוני מרקים לימים קרירים

מרק עוף קלאסי, מרק עגבניות עם טוויסט, מרק גולאש שהוא ארוחה שלמה ומרק שעועית שמבטיח ומקיים - ארבעה מתכונים ליום סגריר

החורף עוד לא ממש הגיע ולמה שקורה בחוץ קשה לקרוא "סתיו אמיתי", אבל הגשם הגיע לאזורנו וזאת כבר סיבה מספיק טובה בשביל להתעטף בפוף, לגרוב גרבי צמר, להיכנס למטבח ולצאת עם מרק חם ומהביל. מקלאסיקות כמו גולאש ומרק עוף (שגם יחזק לכם את המערכת החיסונית) ועד מרק עגבניות ועדשים עם טוויסט, קבלו ארבעה מתכוני מרקים ליום גשום. » מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף » אדום ומנחם: מתכונים מנצחים למרק עגבניות» מתכונים למרקים המפנקים של Zuppa» לכבוד הסערה: 20 מתכונים לימים גשומים

מרק שעועית

שף ליאון אלקלעימצרכים: 500 גר' שעועית יבשה שהושרתה במים מספר שעות (יש להחליף את המים)4 כף שמן זית1 שן שום קצוצה50 גר' בצל לבן קצוץ½ כפית פפריקה חריפה1 כפית גדושה רסק עגבניות1 בצל שלם קלוף1 גזר שלם קלוף חתוך לשניים1 שורש סלרי חצוי וקלוף1 כפית מלח1 קורט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה: 1. מבשלים את השעועית יחד עם בצל שלם, גזר וסלרי, עד לריכוך השעועית. מוציאים את ירקות השורש.2. בסיר אחר, מאדים בצל קצוץ ושום בשמן זית, מוסיפים חצי ליטר מים, רסק, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מחצית מכמות השעועית, מבשלים מספר דקות וטוחנים הכל.3. מוסיפים את המסה הטחונה לשעועית השלמה המבושלת, מתקנים טעמים ומגישים.

מרק שעועית - לגרסת הדפסהחורפי ומנחם. מרק שעועית (צילום: יורם אשהיים)

מרק עגבניות ועדשים אדומות עם בזיליקום ופרמז'ן באדיבות בריבהמצרכים ל-8 מנות:חצי קילו עגבניות  100 גרם בצל סגול  רבע קילו עגבניות מרוסקות  175 גרם עדשים אדומות  18 גרם שום פרוס  קורט קינמון   חצי ליטר מים   75 גרם סוכר חום בהיר  95 מ"ל יין אדום   10 עלי בזיליקום טריים אופן ההכנה:1. מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל והשום. 2. מוסיפים את העגבניות הטריות (בלי החלק הקשה והבהיר). מאדים כשלוש דקות, מוסיפים את היין ומבשלים למשך שלוש דקות נוספות. 3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הקינמון, הסוכר חום, העדשים וציר הירקות ומבשלים כשעה.4. לאחר הבישול, מעבירים את המרק לבלנדר וטוחנים.  5. אפשר להגיש עם עלי בזיליקום חתוכים, פרמזן מגורד ונגיעה של קציפת חלב 3% (קצף של חלב).מרק עגבניות ועדשים אדומות עם בזיליקום ופרמזן - לגרסת הדפסהאדום לוהט. מרק עגבניות ועדשים אדומות (צילום: דניאל לילה) 

מרק עוף באדיבות מסעדת סנדר מצרכים ל-6 מנות: עוף שלם מחולק חצי קילו עצמות בקר 2 גזרים 2 בצלים 1 תפוח אדמה צרור שמיר צרור פטרוזיליה צרור עלי סלרי 1 שורש כף אבקת מרק עוף מלח לפי הטעם.

אופן ההכנה: 1. מבשלים את העוף והעצמות בתוך סיר עם מים עד למצב רתיחה. בסיום ההרתחה מוציאים את התכולה ושופכים את המים. 2. מוסיפים מים חדשים, מכניסים את העוף והעצמות ומניחים שוב על האש. 3. כעבור חצי שעה מוסיפים את שאר המרכיבים (אחרי שניקינו וקצצנו אותם לפי בחירה) וממשיכים לבשל כ-45 דקות. 4. מסננים את המרק, וממשיכים לצמצם על אש נמוכה למשך עוד חצי שעה. מרק עוף - לגרסת הדפסהבריאות בצלחת. מרק עוף (צילום אילוסטרציה: dreamstime)

מרק גולאש פלפל קלוי וכוסברה באדיבות נדב חג'ג'מצרכים ל - 4 מנות:1/2 קילו כתף עגל חתוך לקוביות של 2 ס"ממלח ופלפל שחור גרוס2-4 כפות שמן לטיגוןבצל לבן קצוץ5 שיני שום קלופות2 גזרים חתוכים לקוביות של 2 ס"מ3 פלפלים אדומים קלויים נקיים מגרעינים וחתוכים לרצועות 3 עגבניות אדומות ובשלות חתוכות לקוביות גדולות1 כף רסק עגבניות2 ליטר ציר בקר/ עוף/ אם אין ניתן להשתמש בכוס יין אדום והיתר מים 1 כף פפריקה מתוקה1/2 כפית פפריקה חריפה3 עלי דפנה3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות של 1 ס"מצרור כוסברה קצוצההוראות הכנה:1. מחמים סיר גדול עם 2 כפות שמן, מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה, מוצאים ומניחים בצד. 2. מוסיפים לסיר מעט שמן במידת הצורך ומטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים לסיר את השום, הגזר, הפלפל קלוי והעגבניות ומאדים מספר דקות עד ריכוך. 3. מוסיפים את יתרת החומרים למעט הכוסברה ומגרדים את תחתית הסיר להורדת משקעים. מוסיפים את תפוח האדמה ומביאים לרתיחה.4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים, בסיום הבישול מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים. 

מרק גולש פלפל קלוי וכוסברה - לגרסת הדפסה 

גם ההונגרים יאהבו. מרק גולאש (צילום: איתיאל ציון) 

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>