1. אוכל
  2. כתבות

קומפורט סופ: מתכוני מרקים לימים קרים

עם דלעת, עם חומוס, עם תרד או עם קציצות - החורף אולי לא עושה סימנים, אבל כבר אפשר להוציא את סיר המרק מהבוידעם. 9 מתכוני מרק שיחממו לכם את הבטן

שריפות משתוללות בחוץ, אנשים מפונים מבתיהם, היובש הורג את כולנו וגשם אין. במצבים כאלה אפשר לעשות שני דברים בלבד - להתפלל שזה ייגמר ולאכול משהו טוב. הטמפרטורות ירדו, סירי המרק כבר נשלפו מהבוידעם והוויקאנד קורא לכם להכין תבשיל חם ומבעבע. המלצה שלנו, אלא אם מפנים אתכם, אל תצאו מהבית.» איפה כדאי לאכול בדרך לדרום?» עושים צהריים: העסקיות החדשות בתל אביב» ארוחות הבוקר הכי שוות בארץ» לפני הגשם: אוכלים תחת כיפת השמייםמרק גרוזיני (באדיבות מסעדת עדי וגולדי, דיזנגוף סנטר)רכיבים:½ חצי ליטר ציר עוף או ציר בשר 1 בצל גדול 1 ליטר מים ½ כוס אורז ½ ק"ג עגבניות מרוסקות5 שיני שום ½ כף רכז תמר הינדי/ רכז שזיפים ½ צרור שמיר קצוץ ½ צרור כוסברה קצוצה½ צרור גבעולי סלרי קצוץ כפית פלפל חריף½ כף תערובת עשבי תיבול מיובשים ‏קורט פלפל שחורמלח לפי הצורך הוראות הכנה1. מאדים בצל בסיר על להבה בינונית, מוסיפים ציר עוף, ומים ומביאים לרתיחה. 2. שוטפים את האורז היטב, ומוסיפים לסיר.3. מוסיפים עגבניות מרוסקות. 4. לאחר רתיחה נוספת מוסיפים את שאר חומרי הגלם, מבשלים על אש בינונית 15 דקות נוספות. גולדי ועדי - דיזנגוף סנטר, בניין B, קומה 1-, ראשון-חמישי 12:00-17:30, וכל חמישי ושישי ביריד האוכל של הסנטרצלחת של נחמה. מרק גרוזיני של גולדי ועדי (צילום באדיבות דיזנגוף סנטר)

מרק עם קציצות גונדי

(באדיבות לירן גבאי, שף פלאפל גבאי)רכיבים לקציצות:½ ק"ג חזה עוף טחון2 בצלים בינוניים150 גרם קמח חומוסמעט שמןמלח ופלפל¼ כפית כמון¼ כפית כורכום¼ כפית כוסברה טחונה¼ כפית הלרכיבים למרק:¼ כפית כורכום1 ליטר ציר עוףקורט הלמלח ופלפל לפי הטעםניתן להוסיף: סלרי קצות וכנפי עוף לשדרוג הטעםאופן ההכנה:1. מערבבים את כל חומרי הקציצה עד לקבלת עיסה אחידה. יש להקפיד שלא מתקבלת עיסה רכה מדי (ניתן להוסיך עוד קמח חומוס במידת הצורך) ולא קשה מדי (ניתן להוסיף מים במידת הצורך).2. שופכים את ציר העוף לסיר, מוסיפים את תבליני המרק ומביאים לרתיחה.3. מכינים מתערובת הקציצות קציצות בגודל הרצוי ומניחים בתוך המרק.4. מבשלים כ-30 דקות.ניתן להגיש עם אורז לבן.בטעם של בריאות. מרק קציצות גונדי (צילום: אפיק גבאי)מתכון לראמן עוף (באדיבות השף ישראל אהרוני, שמוביל את HIRO, הראמן-בר הראשון בישראל)מרכיבים למרק (6 מנות):8 כוסות מים750 גרם גרונות וכנפי עוף שטופים ומנוקים3-4 ס"מ ג'ינג'ר טרי פרוס דק6 בצלים ירוקים שלמים8 פטריות שיטאקה יבשותמרכיבים לתערובת התיבול:חצי כוס רוטב סויה יפניחצי כוס מיריןרבע כוס סאקהשקית אבקת דאשי (בחנויות מתמחות. לא להתעצל. זה קיצור הדרך הגדול)2 כפות מיסו בהירמרכיבים לעוף:2 חזות עוף מנוקים ויפים3 כפות רוטב סויה3 כפות מיריןכפית שמן שומשוםעוד צריך:600 גרם אטריות ראמן3 בצלים ירוקים קצוצים6 דפי אצות נורי2 בק צ'וי100 גרם שעועית ירוקה חלוטהנבטים טריים ופריכים8 ביצים

אופן ההכנה:שמים את כל חומרי המרק בסיר גדול, מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים על סף רתיחה שעתיים. מסננים.צורבים את חזה העוף במחבת עם שתי כפות שמן עד שהוא שחום יפה משני צידיו. מוסיפים למחבת עם העוף את הסויה והמירין, מבשלים יחד ומזגגים את העוף כשלוש ארבע דקות. פורסים את החזות לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.לתערובת התיבול: מערבבים את הסויה, מירין, סאקה ואבקת דאשי לתערובת אחידה.הביצים: מכניסים את הביצים לסיר עם מי מלח רותחים. מבשלים ברתיחה 5 וחצי דקות ומעבירים למי קרח. כשהן קרות לגמרי, קולפים (וכך מתקבלת ביצה עם חלמון רך).חותכים את הבק צ'וי: את הגבעולים חותכים לפרוסות של כסנטימטר וחולטים כשתי דקות. את העלים משאירים שלמים.מבשלים את האטריות עד שהן עשויות דיין.הרכבת הראמן:שמים ב 6 קערות מרק 2 -3 כפות מתערובת התיבול, וכפית שמן שומשום מעמידים בה על אחת מדפנותיה הפנימיים את אצת הנורי.שמים בכל קערה צרור אטריות מבושלות ואת עלי הבק צ'וי.יוצקים פנימה את המרק החם.מסדרים סביב את: השעועית החלוטה, גבעולי הבק צ'וי ופטריית שיטאקה (שהתבשלה במרק וללא הרגל), 4 -5 פרוסות חזה עוף, וביצה.מפזרים מעל את הנבטים הטריים והבצל הירוק ומגישים.

» ראמן עוף - לדף מתכוןלחמם את הלב. ראמן עוף (צילום שי נייבורג)מרק דלעות, ארטישוק ירושלמי וורמוט

באדיבות מסעדת "רופטופ" של מלון ממילאמרכיבים:5 כוסות דלעת כתומה, קלופה וחתוכה לקוביות1 דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות3 דלעת ערמונים, קלופה וחתוכה לקוביות2 קישוא בלאדי, חתוך לקוביות2 בצל לבן, קלוף ופרוס1 כף סוכר חום5 כפות וורמוט יבשקורט זרעי שומר2 כפות שמן זית3 שיני שום טרי, קלוף ופרוסצ'ילי, יבש טחוןמלח ופלפל לבן, טחון2 כפות זרעי דלעת וחמנייה, קלופים וללא מלח2 יח' ארטישוק ירושלמי, קלוף פרוס דק מאודשמן קנולה לטיגון עמוקאופן ההכנה:1. מחמים את שמן הזית בסיר גבוה ומאדים את הבצל עד לחצי שקיפות, מוסיפים את זרעי השומר, השום, הסוכר חום ומעט צ'ילי יבש טחון.2. מערבבים היטב לפתיחת הטעמים ומוסיפים את שאר הירקות. מאדים למשך דקה ומוסיפים את הוורמוט. מאפשרים לאלכוהול להתאדות, מכסים במים,(עדיף מינרלים) מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך20-30 דקות.3. טוחנים בעזרת מטחנת מוט ידני למרקם חלק ומתקנים תיבול במלח ופלפל. במקביל מחמים את השמן לטיגון ומטגנים את פרוסות הארטישוק לטוגנים פריכים חצי שקופים. מניחים על נייר סופג ושומרים בטמפרטורת החדר ולא במקרר.4. מגישים:  מוזגים מהמרק לקערה, מפזרים מעט מתערובת הזרעים וצ'יפס ארטישוק, ומזלפים מעט שמן זית.» מרק דלעות - לדף מתכוןטעים, בריא ומחמם. מרק דלעות (צילום: יח"צ)

מרק ארטישוק ירושלמי באדיבות ננה נווה צדקמרכיבים:2 ליטר מים1 ק"ג ארטישוק ירושלמי2 תפוח אדמה1 זר מונגולד1 בצל3 שיני שוםצרור טימיןצרור פטרוזיליה100 גרם חמאה200 מ"ל שמפניה/ קאווה ברוט250 מ"ל שמנת מתוקה 38% או פחות, לפי ההעדפהאופן ההכנה:1. מטגנים בחמאה את הארטישוק הירושלמי הבצל תפוח האדמה, המנגולד, הטימין, השום והפטרוזיליה במשך 15 דקות על אש נמוכה.2. מוסיפים את השמפניה ומאדים במשך 5 דקות. מוסיפים מים ומבשלים במשך 30 דקות.3.מוסיפים את השמנת ומבשלים במשך 10 דקות. טוחנים עם בלנדר מוט עד למרקם חלק, מסננים, מתקנים תיבול ומגישים עם זילוף קל של שמן זית.» מרק ארטישוק ירושלמי - לדף מתכוןלא רק בעיר הבירה. מרק ארטישוק ירושלמי (צילום: יח"צ)מרק שורשים והדרים טבעוני באדיבות מסעדת Village Greenמצרכים:1 בצל לבן גדול, חתוך לרצועות רחבות2 כפות שמן זית1 גבעול עלי מרווה1 ראש סלרי, חתוך גס4 יחידות שומר, כל שומר פרוס ל-6 חתיכות4 שיני שום שלמות1 סלסלת פטריות (כ-200 גרם)3 קישואים קטנים, חתוכים לעיגולים גרידה מ-1 תפוזמיץ מ-1 תפוזגרידה מ-1 לימוןמיץ מ-1 לימון קליפה ומיץ1/2 כרוב, פרוס לרצועות רחבות1/2 כוס אפונהקמצוץ אגוז מוסקטמלח ופלפל, לפי הטעם1 צרור פטרוזיליה  אופן ההכנה:1. מטגנים את הבצל עם שמן הזית, המרווה, הסלרי והשומר במשך 5 דקות.2. מוסיפים את השום, הפטריות, הקישואים, והקליפות ומיץ התפוז והלימון, ומבשלים על להבה נמוכה במשך 5 דקות נוספות.3. מוסיפים את הכרוב, האפונה,האגוז המוסקט, המלח והפלפל, מכסים במים ומביאים לרתיחה.4. כשהירקות מתרככים מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה ונותנים למרק לרתוח  למשך 5 דקות נוספות.5. מתקנים תיבול ומגישים.» מרק שורשים והדרים חורפי - לדף מתכוןמרגישים את הטבע. מרק שורשים והדרים חורפי (צילום: יח"צ)

מרק תרד עם חומוס ואורז

(של השף מיקי קפלן, המטבחון)מצרכים:1 כוס גרגירי חומוס מושרים ללילה1 ק"ג עלי תרד שטופים חתוכים לרצועות1/2 כוס אורז שטוף במים קרים (לא חובה)1/2 כוס עלי סלרי קצוצים2 בצלים בינוניים קצוצים דק5-6 עגבניות קלופות קצוצות (אפשר גם מקופסה)3 עלי דפנהמיץ מלימון סחוט3 ליטר ציר ירקות (ניתן להמיר בציר עוף לגרסה לא טבעונית/ צמחונית)פלפל אנגלימלחפלפל שחורמעט שמן

אופן ההכנה:1. מאדים בסיר רחב את הבצל במעט שמן, עד לשקיפות. מוסיפים את התרד והסלרי וממשיכים לאדות עד שהתרד מאבד מנפחו ומפריש נוזלים. 2. מוסיפים את גרגירי החומוס, העגבניות, מיץ הלימון וציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומסירים את הקצף. 3. מוסיפים עלי דפנה ורבע כף גרגירי פלפל אנגלי. מכסים חלקית את הסיר כך שנותר פתח לאידוי. מבשלים על אש קטנה למשך כשעתיים עד שגרגירי החומוס מתרככים. 4. אם רוצים, אפשר להוסיף את האורז. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל למשך כ-20 דקות עד שהאורז מתרכך. מרק תרד עם חומוס ואורז - לגרסת הדפסהלשמור ליום מעונן. מרק תרד חומוס ואורז (צילום: אילן עמיחי)

מרק קישואים ונענע באדיבות קפה יפומצרכים:5 ק"ג קישואים, חתוכים גס1 ק"ג תפוח אדמה, מקולפים וחתוכים גס3 ליטר בצל, לבן חתוך גס1.5 כף שום2 כפיות אגוז מוסקט 1 כף מלח1/2 כפית כמון3 ליטר נענע, מופרדת לעלים1/2 ליטר שמיר1/2 ליטר כוסברהאופן ההכנה:1. מטגנים בסיר בצל עד להזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים. כשתפוחי האדמה מתרככים, מוסיפים את הקישואים והשום. מוסיפים מים עד לגובה 5 ס"מ מעל הירקות.מבשלים עד שכל הירקות רכים.2. מוסיפים חצי מכמות הנענע, מערבבים היטב ומנמיכים את האש.מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. מכבים את האש, טוחנים בבלנדר מוט. קוצצים את שאר הנענע, הכוסברה והשמיר. מערבבים ומגישים.» מרק קישואים - לדף מתכוןפשוט וקל. מרק קישואים (צילום: יח"צ)מרק טום קא גאי - מרק עוף וחלב קוקוס תאילנדי באדיבות השף דרור שושן, רשת מסעדות קמפאי וקמפאי סטריט ווק

מצרכים:לציר 1.2 ליטר מים2 כפות שמן קנולה4 כנפי עוף1 ענף למון גראס, טרי קצוץ1 שורש ג'ינג'ר, פרוס לטבעות דקות 4 עלי כפיר ליים  2 שיני שום, מעוכות2 כפות סוכר1 כף מלח2 יח' שאלוטס פרוס / חצי בצל סגול פרוס2 כפות מחית טום יאם - ורסייה כשרה / ורסייה על בסיס פירות ים (להשיג במרכולים אסיאתיים)

למרקציר טום קא גאי (מהמתכון למעלה)8 פטריות שמפניון, חתוכות לרבעים1 פלפל צ'ילי טרי, פרוס דק (למי שמעדיף חריף)8 עגבניות שרי, חצויות1 גבעול בצל ירוק, פרוס לטבעות2 יח' שאלוטס/ חצי בצל סגול, פרוסות דק300 גרם חזה עוף, פרוס לרצועות דקות1/2 כוס עלי כוסברה1 ליים, פרוס לרבעים3 כפות נאם פלאם - רוטב דגים תאילנדי1 פחית קרם קוקוס1 כפית שמן צ'יליאופן הכנת הציר:1.בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את כנפי העוף, מטגנים היטב את הכנפיים עד להזהבה עמוקה.2. מוסיפים לסיר את השאלוטס, הג'ינג'ר, הלמון גראס, השום ומטגנים קלות. מוסיפים את המים, מחית הטום יאם, הסוכר והמלח.4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-40-50. מסננים את הציר.

אופן הכנת המרק:1.מרתיחים את הציר ומוסיפים את רצועות חזה העוף. מוסיפים את קרם הקוקוס, הבצל, הפטריות, עגבניות, רוטב דגים ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים במשך 4-5 דקות עד שהעוף מוכן לגמרי.2. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח במידת הצורך. יוצקים לקערות מרק מקשטים בעלי כוסברה רעננים, וצ'ילי אדום טרי. מגישים עם פלח ליים טרי לסחיטה על המרק.» מרק טום קא גאי - מרק עוף וחלב קוקוס תאילנדי - לדף מתכוןשווה את המאמץ. מרק עוף וחלב קוקוס תאילנדי (צילום: יח"צ)לעוד מתכוני מרקים:מרק רגלמרק גזר מבושם בג'ינג'ר ודבשמרק דלעת ודבשמרק ירקות כתום קטיפתימרק מינסטרונהמרק מנגולד, תרד ולימוןמרקי עגבניותמרק דלעת עם פפאיה, שזיפים ופיסטוקיםמרק דלועים עם ג'ינג'ר וקוקוסמרק בטטה בעיטור שמנת מתוקהביסק תירסמרק קרם עגבניות וקצפת פלפל

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>