1. אוכל
  2. כתבות

ארבעה מתכונים מתוקים לאוזני המן

המיינסטרים יאהבו את הפרג, המגזימים יתלהבו ממילוי ממרח לוטוס והדביקים ינשנשו מילוי של קרם וניל ופצפוצי שוקולד - ארבעה מתכונים פשוטים שיהפכו את משלוח המנות שלכם לשווה במיוחד

אוזני המן של מאפית לחמים
הצד הטעים של החג. אוזני המן של לחמים צילום: דניאל לילה

פורים יודע לרגש לנו את כל החושים. התחפושות הצבעוניות מבשרות חגיגה לעיניים, ריח האלכוהול מבשם את האוויר וחוש הטעם, אוי חוש הטעם, הוא זה שגורם לנו להשמנה. בין אם אלה אוזני המן קלאסיות, ובין אם החלטתם להמציא את הגלגל עם מילוי משוגע: אין פורים בלי משלוח מנות עמוס אוזני המן, והן הכי טעימות כשמכינים אותן בבית. איגדנו עבורכם את המתכונים המוצלחים ביותר לאוזני המן, שיהיה בתאבון.  
 

» פורים 2017 - המדריך המלא
» מבחן הטעימות – איפה קונים אוזני המן?
» תהלוכות העדלאידע ברחבי הארץ
» ההופעות שמחכות לכם בפורים
» מה עושים עם הילדים בפורים?
» לכל המשפחה - תחפושות מקוריות לפורים

אוזני המן במילוי פרג קלאסי  

באדיבות הקונדיטורית מיכל ששון
(50 יחידות)

מצרכים:

לבצק:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
300 גרם קמח
ביצה אחת
חלמון אחד
1/2 כפית תמצית וניל

למלית פרג:
1 כוס חלב
חצי כוס סוכר
חצי כוס דבש או סילאן
20 גרם חמאה
2 כוסות פרג טחון טרי
1 כפית תמצית וניל
שליש כוס שקדים טחונים או פירורי ביסקוויטים

מתחילים עם מילוי הפרג:
1. מחממים בסיר חלב, סוכר, דבש/סילאן, חמאה ו-וניל עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה.
2. כשהתערובת מגיעה לרתיחה מערבבים פנימה את הפרג עד שמתקבלת דיסה סמיכה.
3. מסירים מהאש ומערבבים פנימה שקדים/פירורי בסקוויטים.
4. מצננים עד לשימוש.

מכינים את הבצק:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, אבקת סוכר ומלח לקרם חלק ומעט תפוח.
2. מערבבים בקערה ביצה, חלמון ו -1/2 כפית תמצית וניל ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר.
3. מוסיפים קמח בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.
4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מעצבים ואופים:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
3. קורצים לעיגולים קטנים עם קורצן של 6 ס"מ או כוס. (אם הבצק מאוד דביק אפשר להעזר בשקית ניילון פשוטה של הסופר: מניחים את הבצק על הצד בלי הלוגו , מרדדים עם מעט קמח - הבצק לא נדבק וקל לעבוד איתו).
4. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית פרג סוגרים למשולש עם פתח קטן ומהדקים.
5. מניחים בתבניות עם קצת מרווח בין העוגיות.
6. אופים כ-10 דקות או עד הזהבה.
7. מצננים היטב, וזורים אבקת סוכר.
8. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.

אוזני המן במילוי פרג קלסי
פשוטות ומנצחות. אוזני המן קלסיות של מיכל ששון צילום: מיכל ששון

אוזני המן במילוי וניל ופצפוצי שוקולד

באדיבות מאפיית לחמים
(40 יחידות)

מצרכים:

לבצק:
2 כוסות קמח
1/4 כוס שקדים טחונים דק ומנופים
275 גרם חמאה
2 ביצים
1/2 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
3 גרם אבקת אפייה

למלית פטיסייר וניל ופצפוצי שוקולד:
4 כוסות חלב
1/2 מקל וניל
1/2 כוס סוכר
5 חלמונים
4 כפות קורנפלור
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד קצוץ
50 גרם שוקולד צ'יפס לבן

אופן ההכנה:
1. בקערה עמוקה טורפים את החלמונים, הסוכר והקורנפלור עד לקבלת מרקם אחיד. אין צורך להקציף.
2. מעבירים את החלב ומקל הווניל לסיר ומביאים לרתיחה. 
3. שופכים 1/3 מכמות החלב לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה. 
4. מחזירים את תערובת החלמונים והחלב לסיר כשהאש דולקת, תוך בחישה מתמדת עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה למרקם של פודינג. 
5. מסירים מהאש ומעבירים מיד לכלי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון. 
6. מעבדים את החמאה במיקסר, מוסיפים את כל החומרים היבשים ולבסוף את הביצים. כשהתערובת הופכת אחידה יוצרים כדור שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעתיים לפחות.
7. מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ-4 מ"מ. חותכים עיגולים בקוטר 6 ס"מ בעזרת חותכן או כוס.
8. לאחר שהמילוי התקרר מערבבים אותו עם פצפוצי שוקולד, ומעבירים לשק זילוף. 
9. מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק. סוגרים לצורת אוזן המן  ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת. 
10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. 11. אופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

אוזני המן במילוי שוקולד

באדיבות רשת טאטי
(20 יחידות)

מצרכים:

לבצק:
70 גרם אבקת סוכר
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
190 גרם קמח לבן
40 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 גרם אבקת אפיה
1/4 כף תמצית וניל
קורט מלח

למילוי שוקולד:
40 גרם ממרח שוקולד
20 גרם ממרח תמרים
1 כף אבקת קקאו מנופה
1/4 כפית ברנדי
10 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה: 
1. מכינים את הבצק:
טוחנים במעבד מזון את החמאה, הקמח ואבקת הסוכר לפירורים דקים.
2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. יש להקפיד לא ללוש את הבצק יותר מדי.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במשך ארבע שעות במקרר.
4. מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס, אותו מוסיפים לאחר ששמים את המילוי במרכז אוזן ההמן.
5. מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
6. ממלאים כל עיגול בכפית מילוי, וזורים מעט שוקולד צ'יפס מעל.
7. מהדקים את קצוות הבצק לצורת משולש ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, או עד שאוזני ההמן מזהיבות.
8. זורים אבקת סוכר על אוזני המן כשהן צוננות.

אוזני המן של טאטי
מי לא אוהב שוקולד? אוזני המן של טאטי צילום: דניאל לילה

אוזני המן במלית לוטוס

מצרכים:

לבצק:
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
300 גרם קמח
15 גרם ממרח לוטוס
1 חלמון

למלית:
200 גרם (1/2 צנצנת) ממרח לוטוס
5 עוגיות לוטוס טחונות דק

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: שמים חמאה, אבקת סוכר, קמח וממרח לוטוס בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק במרקם אחיד.
2. יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו מעט. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי 1/2 ס”מ. קורצים מהבצק כ-25 עיגולים בקוטר 8 ס”מ בעזרת חותכן, רינג או כוס בעלת דפנות דקות.
4. מרכיבים את אוזני המן: מעבירים את ממרח הלוטוס לשקית זילוף. אם הוא קשה מדי, מחממים אותו במשך מספר שניות במיקרוגל לריכוך (נזהרים שלא יהפוך נוזלי).
5. מזלפים למרכז כל עיגול בצק כפית גדושה של ממרח לוטוס ומפזרים מעל מעט פירורי עוגיות. מהדקים לצורה של כיסון משולש. מקפידים להדק היטב את הקצוות, כדי שהמלית לא תברח במהלך האפייה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא למשך כחצי שעה.
6. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
7. אופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה ומצננים לחלוטין.
8. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים. לפני ההגשה זורים מעט אבקת סוכר.

מתכוני אוזני המן נוספים » מתכון לאוזני המן במילוי חלבה » מתכון לאוזני המן במילוי תמרים של רולדין » מתכון לאוזני המן עם מלית פרג, תפוז ושוקולד לבן » מתכון לאוזני המן דלי קלוריות » מתכון לאוזני המן במילוי פרג, תמרים ותפוחים » מתכון לאוזני המן במילוי פרג או במילוי אגוזים

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>