1. אוכל
  2. כתבות

המסעדה שמבטיחה לקרב את ירושלים אל הים

הסלמון מנורבגיה, הפורל מהדן והשמחה מהים התיכון - מסעדת הדגים הירושלמית החדשה "הפי פיש" משיקה קונספט יצירתי: טברנה ארצישראלית כשרה, ויש גם בשורות בגזרת התמחור

בימים בהם מסעדות ותיקות נסגרות או מעתיקות את פעילותן למרכז, פתיחת מסעדה בירושלים היא צעד משמעותי ואמיץ במיוחד. קובי בכר, השף הראשי של מלון ממילא ושל המסעדות הפועלות במתחם, החליט להגשים חלום ישן ופתח את Happy Fish, מסעדת דגים כשרה ושמחה, הממוקמת באחד ספוטים הכי מיוחדים בעיר. ההפתעה מגיעה דווקא מכיוון התמחור, השומר על עממיות למרות הלוקיישן וההתעסקות עם דגים טריים. "באתי מתחום הדגים, גדלתי לתוכו ואני שולט בו", מספר בכר, "זה קונספט שתמיד רציתי להגשים ועכשיו הבשילו לכך התנאים ופתחנו את מסעדת הדגים היחידה במתחם, במטרה להגיש אוכל שמח, כייפי וים תיכוני". את ההתמחות בכל הקשור בדגה צבר בכר בין היתר במהלך עבודתו במול ים ז"ל, שנחשבה לחוד החנית בכל הקשור למנות דגים איכותיות ומוקפדות.

» מנות האגז בנדיקט הכי טובות בתל אביב» ארוחות הבוקר המומלצות בשרון» מתכוני אוזני המן לכבוד פורים» השוק הצפוני שכל פודיסט חייב להכירHappy Fish ממוקמת בשדרת ממילא ההומה והעדכנית, ממש בתפר שבין העיר העתיקה לבין העיר החדשה, ומזמנת חוויה קולינרית-תרבותית, בזכות אווירה שמחה, קונספט מעודד שרינג ותפריט ים תיכוני עם הבלחות אירופאיות פה ושם. המטבח מבוסס על דגה טרייה ומתחלפת, שנותנת כבוד גם ענף הדייג הצפוני. "14 סוגי דגים טריים מגיעים אלינו מדי יום למסעדה", מספר בכר, "יש ברבוניות, לברק, דניס, מוסר, לוקוס ושלל דגי ים ודגי בריכה מקומיים. אחת המנות הכי פופולריות היא הפורל האדום הישראלי, שמגיע אלינו מקיבוץ דן בצפון. אנחנו מכינים אותו בעישון עדין של גחלים מעצי תפוח טימין ושום טרי". מהים אל הצלחת. דגים טריים (צילום: אנטולי מיכאלו)

איך מתרגמים ים תיכוניות ושפע לארוחה?"המקום, כשמו כן הוא – happy, וזה חל גם על האווירה, גם על האוכל וגם על רמת המחירים הנגישה. מיד כשמתיישבים מקבלים פלטת מזאטים עשירה וטרייה, שכוללת בין היתר כרובית מטוגנת, סלט סלק חמצמץ, פלפלים קלויים, סלט טאבולה ועוד, לצד לחם הבית. המנות הראשונות כוללות מנות כל- ישראליות כמו פלאפל וחומוס טריים-טריים, אבל יש גם מז'וזין – סרדינים ממולאים ומטוגנים בתיבול מרוקאי. מהצג האירופאי יותר בחרתי להכניס לתפריט טרטר סלמון, מרק דגים עשיר מתובל בעשבי תבלין, אניס וזעפרן, סביצ'ה וקציצות דגים. העיקריות מוקדשות לדגה הטריה, ואפשר להזמין את אחד הדגים הטריים צלוי על גריל פחמים, אפוי בתנור האבן שלנו או מטוגן".

טברנה ארצישראלית בזכות כל העושר הדגי הזה והלוקיישן שמצליח להמיס גם את העיניים שראו לא מעט נופים, מדובר במקום קלאסי שחובה להכניס לרשימת "השווץ פניך לתייר", אבל לא רק. גם תושבים מהאזור שמחפשים מקום קל"ב לארוחה באווירה משוחררת שמגובה בקוקטייל על בסיס ערק או פסטיס, ימצאו פה את שידוכם. "זו אחת הנקודות הכי יפות במתחם ממילא", מציין בכר, "ואפשר להגיע אליה גם מתוך המלון וגם מתוך השדרה, כך שהיא לא מיועדת רק לאורחי המלון. הטראסה היפהפייה שנמצאת במסעדה היא מיקום נהדר לבלות בו ארוחה משובחת, והבונוס הוא מזג האוויר הירושלמי, שמוצלח במשך רוב ימות השנה". בריזה קרירה מהרי ירושלים. הנוף הנשקף מהפי פיש (צילום: אנטולי מיכאלו)

המסעדה הוקמה על חורבותיו של מוסד קולינרי קודם שפעל תחת הכנפיים הרחבות של מלון ממילא וקבוצת אלרוב: בית קפה-מסעדה ממילא קפה. למרות השינוי התוכני, המקום לא השתנה הרבה מבחינת עיצוב הפנים ונותר איטלקי-כפרי חם, אך גובה באלמנטים יווניים דוגמת קירות מחופים אריחי חרסינה אקלקטיים בעבודת יד בגווני קרם, בז' ותכלת נעימים. שולחנות האוכל הארוכים רוצפו באריחי קרמיקה לבנים קטנים, והפנים והחוץ מקבלים קו אחיד המחובר באמצעות צמחי התבלין והנוי, רובם צמחים ארצישראליים האופייניים להרי ירושלים. וגם השולחן שמח (צילום: אנטולי מיכאלו)החלק הכמעט הכי חשוב בארוחה, גזרת הקינוחים, גם הוא חורג כאן מהמוכר ומדיר את השוקולד, המאמי הלאומי, מהמצאי, וזאת בכדי להמשיך את הקו הקליל, השמח והים תיכוני. במקום מוסים ועוגות כבדות, תמצאו כאן בקלאווה, פאי לימון, טארט פקאן ובוואריה, שמבטיחים למלא את הגוף באנרגיה מתוקה, אבל לא מדי, אלא כזאת שתשאיר מספיק כוח וחיוניות להרפתקה הירושלמית הבאה.

הפי פיש - שדרות ממילא 14, ירושלים

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>