1. אוכל
  2. כתבות

מיקי שמו מציג: קינוחים כשרים לפסח

מקרון, פאדג' שוקולד ועוגת תפוח עץ ודובדבנים - אם כבר נמאס לכם מעוגיות הבוטנים והקוקוס, קבלו את הגרסה הנהנתנית של מיקי שמו לקינוחי חג כשרים, שימתיקו את ארוחת החג ויסחפו מחמאות מהמסובים

צמד המילים "כשר לפסח" יכול להרתיע את רוב האנשים, במיוחד בכל מה שנוגע למתוקים ועוגות בפרט. בסך הכל זה די מוצדק, רוב הקינוחים המושחתים מבוססים על קמח, וקל לחשוב שהאפשרויות מתמצות בעוגיות קוקוס או משהו דחוס אחר ועתיר בוטנים, או אילתור של עוגת שכבות עם מצות ושוקולד. השף קונדיטור מיקי שמו מאמין שאפשר גם אחרת, ומציע שלושה מתכונים מתוקים לעוגות מרשימות ומוצלחות במיוחד - כולן כשרות לפסח, מרשימות, מתוקות, ויצליחו בקלות לבלבל גם את בלוטות הטעם של גדולי הגרגרנים. גזרת המתוקים הולכת לקבל תפנית בפסח הזה, מתחילים.» פסח 2016 - המדריך המלא» מתכונים לפסח» מסעדות כשרות לפסח» אוכל מוכן לפסח 2016: איפה מצטיידים?עוגת תפוח עץ-דובדבן

מצרכים: לבצק הפריך300 גרם סוכר300 גרם חמאה200 גרם קמח מצה150 גרם קמח טפיוקהלמילוי תפוחי העץ:6 תפוחי עץ גרנד סמיט, קלופים ופרוסים לפרוסות שעליהם סוחטים מעל מיץ לימון50 גרם חמאה100-150 גרם סוכר1 כף קורנפלור1/2-3/4 כוס מים קרים 1/2 קופסה מחית דובדבנים אופן ההכנה:1.מכינים את הבצק: מערבבים במג'ימיקס את חומרי הבצק עד קבלת תערובת פירורית. מחלקים את בצק ל-3/4 ו-1/4. מכניסים לכלי אטום ומעבירים למקרר (אפשר להוסיף מעט קינמון).2. מכינים את התפוחים: ממיסים חמאה בסיר, מכניסים את תפוחי העץ ומערבבים במשך דקה. מפזרים סוכר מעל וממשיכים לערבב ולבשל במשך 5 דקות על אש בינונית עד שהתערובת חמה.3. מערבבים קורנפלור ומים קרים ושופכים תוך כדי בישול לסיר תפוחי העץ, ממשיכים לבשל עוד דקה.4. מכינים את העוגה: מוציאים את הבצק מהקירור. משטחים 3/4 מכמות הבצק על גבי תבנית. מניחים את התפוחים המבושלים על הבצק. מורחים שכבה של מחית דובדבנים.5. מכינים פירורי בצק מ-1/3 בצק הנותר, ומפזרים על העוגה מלמעלה.6. אופים בחום של 170 מעלות למשך 45-50 דקות. עוגת תפוח עץ-דובדבן - גרסת ההדפסהעוגות לפסח זאת לא משימה בלתי אפשרית. עוגת תפוח ודובדבן (צילום: דן פרץ)

עוגת פאדג' שוקולד מצרכים: 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או תבנית פיירקס בגודל 17X27 ס"מ8 ביצים, מופרדות160 מ"ל (2/3 כוס) חלב120 גרם (1 כוס) קמח מצה דק 300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות300 גרם חמאה300 גרם (1/2 כוס) סוכרלציפוי:1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

אופן ההכנה:1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.2. טורפים את החלמונים עם החלב בעזרת מטרפה ידנית בקערה, מוסיפים קמח מצה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.3. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים.4. מקציפים את החלבונים עם סוכר בקערת מיקסר למשך 4-3 דקות עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה, ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים את התערובת לתבניות ומחליקים. 5. מניחים את תבנית האפייה בתוך תבנית עם שוליים גבוהות ויוצקים לתוך התבנית החיצונית מים חמים עד גובה 2 ס"מ מהתבנית הפנימית (נזהרים שלא יכנסו מים לעוגה). 6. אופים במשך 45-40 דקות עד שקיסם ננעץ במרכז העוגה ויוצא יבש עם פירורים לחים, ומצננים היטב.7. מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים 30 דקות לטמפרטורת החדר. 8. מחלצים את העוגות מהתבנית, יוצקים את הגנאש ומחליקים (בתבנית פיירקס מצפים את העוגה כשהיא בתוך התבנית). 9. מאחסנים את העוגה מכוסה במקרר עד שבוע.עוגת פאדג' שוקולד כשרה לפסח - גרסת ההדפסה

עוגת שוקולד לפסח - טעים וקל להכנה (צילום: דן לב)» מנות עיקריות לשולחן החג» כל הדרכים להכין קניידלך» מתכונים צמחוניים כשרים לפסח

מקרון שוקולד כשר לפסח

מצרכים:לעוגיה5 חלבונים1/3 כוס סוכר380 גרם אבקת סוכר40 גרם קקאו200 גרם אבקת שקדיםלמילוי100 גרם שוקולד מריר1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה:1. מכינים את העוגיות: מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך ולא יציב מידי (מרקם של "קצף גילוח").2. מנפים בעזרת מסננת את החומרים היבשים (אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו), בקערה נפרדת.3. מקפלים אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, בעזרת מרית/לקקן עד קבלת תערובת תפוחה וסמיכה.4. מניחים נייר אפייה בתבנית אפייה ומזלפים בעזרת שק זילוף את התערובת לעיגולים קטנים, סך הכל 90 עוגיות בתבנית.5. אופים בטמפרטורה 160 מעלות למשך 15 דקות, לאחר מכן מקררים לטמפרטורת החדר.6. מכינים את המילוי: מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד, משאירים מחוץ למקרר למשך כשעה או עד התקשות חלקית של השוקולד.7. מרכיבים את המקרונים: הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מן המילוי. מכסים בשארית העוגיות הנותרות. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.  מקרון שוקולד כשר לפסח - גרסת ההדפסהכל ההנאות בקינוח קטנטן. מקרון שוקולד (צילום: דן פרץ)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>