1. אוכל
  2. כתבות

מיקי שמו מציג: קינוחים כשרים לפסח

מקרון, פאדג' שוקולד ועוגת גזר ריחנית עם תבלינים - אם כבר נמאס לכם מעוגיות הבוטנים והקוקוס, קבלו את הגרסה הנהנתנית של מיקי שמו לקינוחי חג כשרים, שימתיקו את ארוחת החג ויסחפו מחמאות מהאורחים

מקרונים מיקי שמו
הצבעונים המתוקים. מקרונים של מיקי שמו צילום: דניאל לילה

צמד המילים "כשר לפסח" יכול להרתיע את רוב האנשים, במיוחד בכל מה שנוגע למתוקים ועוגות בפרט. בסך הכל זה די מוצדק, רוב הקינוחים המושחתים מבוססים על קמח, וקל לחשוב שהאפשרויות מתמצות בעוגיות קוקוס או משהו דחוס אחר ועתיר בוטנים, או אילתור של עוגת שכבות עם מצות ושוקולד. השף קונדיטור מיקי שמו מאמין שאפשר גם אחרת, ומציע שלושה מתכונים מתוקים לעוגות מרשימות ומוצלחות במיוחד - כולן כשרות לפסח, מרשימות, מתוקות, ויצליחו בקלות לבלבל גם את בלוטות הטעם של גדולי הגרגרנים. גזרת המתוקים הולכת לקבל תפנית בפסח הזה, מתחילים.

» פסח 2017 - המדריך המלא
» מתכונים לפסח
» מסעדות כשרות לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2017: איפה מצטיידים?

עוגת גזר ותבלינים

מצרכים:

בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
3 ביצים גדולות + 2 חלבונים
240 מ"ל (1 כוס) שמן קנולה
375 גרם (3/4 1 כוסות) סוכר
180גרם (1/2 1 כוסות) קמח מצה דק
105 גרם (3/4 כוס) קמח טפיוקה (להשיג בבתי טבע ועל מדפי מזון הבריאות במרכולים הגדולים)
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית קינמון
מעט אגוז מוסקט טחון טרי
400 גרם (4 כוסות) גזר מגורר גס
1 כוס צימוקים בהירים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
2. מערבלים ביצים, חלבון, שמן קנולה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מנפים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, ג'ינג'ר, קינמון ואגוז מוסקט לקערה נפרדת.
4. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר במהירות איטית תוך כדי ערבול ולבסוף את הגזר והצימוקים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
5. אופים כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
6. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.

גיוונים והצעות נוספות:

במקום ג'ינג'ר, קינמון ומוסקט משתמשים ב-1/4 כפית הל טחון ו-1/8 כפית ציפורן טחון.
במקום קמח טפיוקה משתמשים בקמח תפוחי אדמה.

עוגת גזר ותבלינים של מיקי שמו
ניחוח חגיגי. עוגת גזר ותבלינים של מיקי שמו צילום: דן לב

עוגת פאדג' שוקולד

מצרכים:

2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או תבנית פיירקס בגודל 17X27 ס"מ
8 ביצים, מופרדות
160 מ"ל (2/3 כוסות) חלב
120 גרם (1 כוס) קמח מצה דק
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
300 גרם חמאה
300 גרם (1/2 כוס) סוכר

לציפוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
2. טורפים את החלמונים עם החלב בעזרת מטרפה ידנית בקערה, מוסיפים קמח מצה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
3. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים.
4. מקציפים את החלבונים עם סוכר בקערת מיקסר למשך 4-3 דקות עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה, ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים את התערובת לתבניות ומחליקים.
5. מניחים את תבנית האפייה בתוך תבנית עם שוליים גבוהות ויוצקים לתוך התבנית החיצונית מים חמים עד גובה 2 ס"מ מהתבנית הפנימית (נזהרים שלא יכנסו מים לעוגה). 6. אופים במשך 45-40 דקות עד שקיסם ננעץ במרכז העוגה ויוצא יבש עם פירורים לחים, ומצננים היטב.
7. מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים 30 דקות לטמפרטורת החדר.
8. מחלצים את העוגות מהתבנית, יוצקים את הגנאש ומחליקים (בתבנית פיירקס מצפים את העוגה כשהיא בתוך התבנית).
9. מאחסנים את העוגה מכוסה במקרר עד שבוע.

פאדג' שוקולד כשר לפסח מיקי שמו
חטאים כשרים. פאדג' שוקולד של מיקי שמו צילום: דן לב

מקרון שוקולד כשר לפסח

מצרכים לעוגיה:

5 חלבונים
1/3 כוס סוכר
380 גרם אבקת סוכר
40 גרם קקאו
200 גרם אבקת שקדים

למילוי:

100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה:

1. מכינים את העוגיות: מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך ולא יציב מידי (מרקם של "קצף גילוח").
2. מנפים בעזרת מסננת את החומרים היבשים (אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו), בקערה נפרדת.
3. מקפלים אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, בעזרת מרית/לקקן עד קבלת תערובת תפוחה וסמיכה.
4. מניחים נייר אפייה בתבנית אפייה ומזלפים בעזרת שק זילוף את התערובת לעיגולים קטנים, סך הכל 90 עוגיות בתבנית.
5. אופים בטמפרטורה 160 מעלות למשך 15 דקות, לאחר מכן מקררים לטמפרטורת החדר.
6. מכינים את המילוי: מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד, משאירים מחוץ למקרר למשך כשעה או עד התקשות חלקית של השוקולד.
7. מרכיבים את המקרונים: הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מן המילוי. מכסים בשארית העוגיות הנותרות. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר. 

מקרון שוקולד של מיקי שמו
הכוכבים של החג. מקרונים של מיקי שמו צילום: דן לב

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>