1. אוכל
  2. כתבות

פחמימות לנצח: לחמניות כשרות לפסח

לחמניות כשרות לפסח הן כבר מזמן לא ברירת מחדל, אלא פינוק פחמימתי מענג שיכול להפוך למאפה מפתיע וממכר. קבלו כמה מתכונים שווים במיוחד, שיצליחו להרגיע במעט את הגעגועים לבצק המוכר אך המשוקץ בחג

יש מי שמחכים שנה שלמה לפסח כדי להנות מבוקר של לחמניות מקמח מצה עם ריבה או שוקולד, ויש אחרים המתגעגעים למרקמה הפציח של פוקצ'ה טרייה. אם מאסתם במצה ואתם חשים עצמכם נטולי נחת מהמחשבה על כמה ימים נטולי בצק, ישנו תחליף בנמצא והוא בהחלט מפצה ועושה על הצד הטוב ביותר את העבודה. ישנן דרכים שונות להכין לחמניות כשרות לפסח: אפשר להוסיף קצח או קארי ואפשר להיות יצירתיים וללכת על עשבי תיבול, גרעיני חמניות או אגוזים, או על הכיוון המתוק עם צימוקים, חמוציות, תמרים, דבש וכו'. אז יאללה, במקום להתבכיין ולתהות מי הזיז את הפיתה שלי, הפשילו שרוולים והתחילו ללוש. » פסח 2016 - המדריך המלא» מתכונים לפסח» אירועי ליל הסדר במסעדות» איפה אוכלים בחול המועד» מנות עיקריות לשולחן החג » עוגות לפסח של מיקי שמו» כל הדרכים להכין קניידלך» מתכונים צמחוניים כשרים לפסחלחמניות פוקצ'ה מהירות לפסח קונדיטור אילן חפץ, מסעדת אונו מצרכים: 4 ביצים1.5 כוס קמח מצה דק 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה1.5 כוסות מים חמים1/2 כוס שמן זית1/2 כפית מלח לעיטור (לא חובה): עלי רוזמרין, מלח ים גס, פרוסות שום, שמן זית אופן ההכנה:1. מקציפים את הביצים עד לקבלת קצף רך ואוורירי (חשוב כדי שהבצק לא יהיה כבד). מוסיפים לשאר החומרים שבקערה ולשים לקבלת בצק.2. מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן קלות בשמן זית. ניתן לשטח את הבצק לרוחב התבנית כדי ליצור פוקצ'ה גדולה אותה חותכים, או מספר פוקצ'ות קטנות. יוצרים גומות עם אצבעות הידיים ומעטרים בעלי רוזמרין, מלח ים גס, שמן זית ושום.3. אופים בחום של 160 מעלות עד להזהבה כ- 45 דקות.לחמניות פוקצ'ה מהירות לפסח - לגרסת הדפסהאפילו טוב יותר מהדבר האמיתי. הפוקצ'ה הכשרה של מסעדת אונו (צילום: דין אהרוני)לחמניות כשרות לפסח עם קארי ביסטרו טאטי

מצרכים ל-10 מנות: 350 גרם מים 2 גרם מלח 5 גרם סוכר 2 גרם פלפל שחור1 גרם קארי 100 גרם מרגרינה או חמאה 150 גרם קמח מצה 7 ביצים

אופן ההכנה: 1. מערבבים את המים, התבלינים, והמרגרינה/ חמאה על אש נמוכה עד לרתיחה. 2. אחרי הרתיחה מורידים מהאש, ומוסיפים את הקמח מצה והביצים תוך ערבוב איטי.3. יוצרים את עיגולי הלחמניות מהתערובת, מניחים על מגש ומכניסים לתנור, בחום של 200 מעלות ל- 40 דקות.

» לחמניות כשרות לפסח - לגרסת הדפסה לחצו כאןבתוספת קארי. לחמניות כשרות עם טוויסט (אילוסטרציה: dreamstime)

לחמניות פסח כשרות ומהירות הכנה מתכון של הקונדיטור רן בן דוד לרשת קפה גרג

חומרים ל-6 יחידות: 6 ביצים 300 מ"ל מים, רותחים 150 גרם שמן 2 כפיות מלח 1/4 כפית פלפל שחור 280 גרם קמח מצה אופן ההכנה: 1. מרתיחים את המים עם השמן. מערבבים את הקמח מצה, פלפל ומלח, מוסיפים את התערובת למים הרתוחים ומערבבים. מורידים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב, ניתן לערבב במיקסר. 2. מחלקים את הבצק למנות של 150 גרם (עדיף עם שק זילוף) ואופים בתנור אשר חומם מראש ל- 180 מעלות עד אשר הבצק נהיה שחום (בין 15-20 דקות).

» לחמניות כשרות לפסח של קפה גרג - לגרסת הדפסה לחצו כאןהדרך המהירה. לחמניות כשרות לפסח של קפה גרג (צילום: יואב גולדברג)

לחמניות קימל לפסח באדיבות סוגתמצרכים:2 כוסות מים10 כפות שמן 2 כפיות קימל טחון2 כפיות מלח 1/2 כפית פלפל שחור200 גרם קמח מצה6 ביציםהכנה:1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה. 2. מרתיחים בסיר מים, שמן ותבלינים. בנקודת הרתיחה מכבים את האש ומוסיפים את קמח המצה בבת אחת. 3. בוחשים היטב ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ללא הפסקה, עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח מצה.4. קורצים כדורים בגודל של לחמניית ביס. אפשר לשמן את הידיים בשמן או לעטות כפפות חד פעמיות לשלב זה. 5. מניחים בתבנית ואופים במשך כ-45 דקות.  » לחמניות לפסח - מתכון להדפסה

מחוזקות בקימל. לחמניות פסח שזופות (צילום: יח"צ)

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>