1. אוכל
  2. כתבות

יום העצמאות 2017: איפה לקנות בשר לעל האש?

קצביות שמעשנות את הבשר במקום, מעדניות שיגלו לכם נתחים שלא היכרתם וכאלה שפשוט ימכרו לכם בשר - הרשימה הכי חשובה שלכם ליום העצמאות

בשר של דרום אמריקה
קרניבורים היכונו! בשר של דרום אמריקה צילום: עפר ויזל

זיקוקים בשמי ישראל, איומי ספריי קצף ברחובות, לוק מלחי בכחול לבן ולהבות אש מרקדות לתנועות הנפנוף. יום העצמאות הוא אומנם חגיגות למולדת האהובה אבל בתכלס, וכמו בכל חג בישראל, הדגש הוא על מה שנכנס לבטן. ה"על האש" המסורתי ביום העצמאות הוא מעבר לארוחה מושחתת באוויר הפתוח, הוא הזדמנות להפגין כישורי גריל-מן מעולים באווירת יום הולדת ואיכות הבשר תקבע את טיב החגיגות. כדי שתוכלו לחגוג כפי שמגיע למדינה (ולכם) ריכזנו עבורכם את רשימת האטליזים הכי מרגשים שישדרגו את ה-BBQ הסטנדרטי שלכם ואת רמות ה B-12 בדם. סדרו פחמים, הדליקו גפרורים ויאללה לנפנף.   

» יום העצמאות - כל הפרטים
»
מסיבות יום העצמאות 2017
» על האש: מתכונים ליום העצמאות
» במות בידור ביום העצמאות
» טיולים ליום העצמאות 2017

תל אביב

דלישס  

שוק צפון הססגוני ברמת החייל מאגד תחת קורת גג אחת נבחרת קולינרית מרגשת כמו הראמן בר של השף יובל בן נריה, דוכן הפיצה פרונטו קיוסקו ומקדש בשרים מכובד העונה לשם דלישס. תורת הבשר עוברת במשפחת עופר כבר שלוש דורות והחינוך המוקפד מורגש בכל ביס מנתחי הבקר, טלה וחזיר של המקום. אם האש לבשר כבר בוערת בלבכם ואתם ממש לא יכולים לחכות עד להדלקת הפחמים תוכלו להשקיט את המנגל הפנימי שבכם עם סנדוויץ' קורנביף מפנק בזמן שבדלישס אורזים לכם את הארוחה הבאה.

מחירים לק"ג: שיפודי פרגיות 79 שקלים, סטייק אנטרקוט נקי ללא שפונדרה 225 שקלים, פילה מהאמצע 330 שקלים, קבב טלה/בקר 84 שקלים, המבורגר דלישס 93 שקלים.

דלישס - שוק צפון, ראול ולנברג 18 תל אביב. לא כשר.

חגיגת בשרים בדלישס דלי בר
תורה שלמה שעוברת בירושה. בשרים בדלישס צילום: אנטולי מיכאלו

מרקטו

מעבר להיצע בשרים מטורף, במרקטו תמצאו את כל השדרוגים שיהפכו את ה-BBQ האישי שלכם למקור קנאה בקרבת שכניכם הממנגלים. לצד נתחי בקר שגדלו בצפון, טלאים מעמק יזרעאל ובשר לבן איכותי, תמצאו במרקטו רטבים כמו מחית טנדורי הודית (26.90 שקלים) שתלך מעולה עם עופות, או רוטב חריף אש מפלפל פירי פירי לאמיצים בלבד (30.90 שקלים). מי ששומר כוחות למרתון הנפנופים ישמח לגלות שלמרקטו יש חנות אינטרנטית לא פחות מרגשת, בה תוכלו לבחור בקפידה את הנתחים המיועדים לחגיגת המולדת. שירות המשלוחים של המקום יסגור את הפינה לקרניבורים העצלנים שבכם.  

מחירים לק"ג: פריים ריב טרי 179 שקלים, טיבון טלה 155 שקלים, צלעות טלה 155 שקלים לק"ג, בייבי ריבס לבן 99 שקלים, קבב נענע וצנוברים 79 שקלים ל-12 יחידות, צ'וריסוס לבן 6 יחידות 75 שקלים, נקנקיות בראטווסט 69.90 שקלים ל-6 יחידות. מבצע ליום העצמאות: שיפודי אנטריקוט 149 שקלים, המבורגר אנטריקוט 95 שקלים.

מרקטו - אהרון בקר 8 / בזל 30 / וקינג ג'ורג' 77 תל אביב. לא כשר

בשר של מרקטו
כל מה שצריך למנגל מושלם. מרקטו צילום: Mercato Online

מיטמרקט

המיטמרקט בשוק הכרמל הוא גן עדן לקרניבורים שרודפים אחר ריגושים בדמות אומצה. השף ירון קסטנבוים לוקח את התשוקה לבשר צעד אחד קדימה ומפגיש אתכם עם נתחים מיוחדים ואיכותיים שגם חובבי הבשר המושבעים לא יכירו. אם נתחים כמו דנבר קאט, ספידר ו-סקרט זרים לכם אוצו רוצו אל המיטמרקט בשוק הכרמל לקבל חינוך ראוי! ה"על האש" הבנאלי לא ישוב עוד. כמובן שאתם חייבים גם עצירה במסעדת המקום M25 שבסמוך לקצבייה כי מי יכול להתאפק אחרי מפגש בשר כה מסקרן.

מחירים לק"ג: פורטרהאוס 150 שקלים, סקרט (נתח קצבים) 105 שקלים, נקנקיות קנקר'ס 85 שקלים, ניו יורק CUT 130 שקלים, אנטריקוט 195 שקלים.

מיטמרקט - יום טוב 3, תל אביב. לא כשר.

מיטמרקט
איכות עם נגיעה של שף. מיטמרקט צילום: ירון ברנר

אטליז לאטי

אטליז לאטי הוותיק ממוקם בשוק התקווה האותנטי וזה המקום שכל השכונה קונה בו בשר. האטליז שאחראי גם על המותג "מעדני הטלה" מספק בשר טרי, איכותי עם שירות חם ואדיב ומבחר בשרים משובב לב. כל זה עם הריחות, הצבעים והשמחה שכה מאפיינת את שוק התקווה.

מחירים לק"ג: קבב 50 שקלים, נקנקיות מרגז 50 שקלים, פרגיות 60 שקלים, אנטריקוט 130 שקלים, שקדי עגל 160 שקלים, קצבים 130 שקלים, צלעות כבש 150 שקלים.

אטליז לאטי - שוק התקווה, האצ"ל 22, תל אביב. כשר.

מרינדו  

אי שם בצפון הארץ, סצנות המערב הפרוע של ווסטוורלד הן לא פנטזיית תסריטאים, אלא אורח החיים האמיתי של הקאובויים הישראלים מבית מרינדו. כבר 14 שנה מתמחים במרינדו בגידול בקר בשטחי רמת הגולן ומספקים בשר מקומי ועסיסי למבחר מסעדות וחובבי בשר מורעבים. את הבשר של מרינדו ניתן למצוא במבחר לוקיישנים בארץ ובחלקם תוכלו לשבת גם לארוחה טעימה עם נתחים שתבחרו הישר מהקצבייה. לכבוד יום העצמאות תמצאו נתחים מיוחדים במהדורה מוגבלת כמו סטייק פרגית מקסיקני (79 שקלים לק"ג), ודנוור קאט (139 שקלים לק"ג). בקיצור, עוד סיבה בשביל דולורס לקפוץ לשופינג בעיירה.

מחירים לק"ג: נתח קצבים 129 שקלים, צ'וריסוס 89 שקלים, סינטה 165 שקלים, צלעות טלה 159 שקלים.
מיוחדים ליום העצמאות: קבב בדואי 89 שקלים, שיפודי שייטל טלה 139 שקלים, טומהוק אנטריקוט 159 שקלים.
 
מרינדו - קיבוץ עין גב / אוסישקין 56 , ויצמן 6 רמת השרון / מתחם G יקנעם/ שרונה מרקט תל אביב/ ה' באייר 2 תל אביב. לא כשר.

מרינדו
היישר מהחווה. מרינדו צילום: רון שלף

ידע הבשרים

ידע הבשרים הוא אטליז הידוע בנתחים מעולים תוצרת הארץ ,אך יותר מהכל מוכר בשל מקצועיותו של רפי אהרונוביץ', הבעלים ושף מייסטר בבשר. רפי יסייע לכם לבחור את הנתח המושלם עבור יום העצמאות ויצייד אתכם בהנחיות מדוייקות כיצד לייצר פיסת גן עדן על הגריל. אתם רק צריכים להגיע.
   
מחירים לק"ג: קבב בתיבול בלקני עם בצל מאודה, פלפל אנגלי וקינמון 99 שקלים, אנטריקוט עגלים 188 שקלים, סינטה לבן ללא עצם  98 שקלים, קבב רומני 99 שקלים, נקנקיות חזיר/עוף/עגל 58-88 שקלים.

ידע הבשרים - טאגור 38, תל אביב. לא כשר.

המקדש הקטן של רפי אהרונוביץ' צילום: דודו בכר

מרכז

איוו

איוו הוא הפנינה ירושלמית לבשר שמחברת בין מעדנייה עמוסה בכל טוב יחד עם אטליז מלא בנתחים מרגשים שלא תרצו לעזוב. לאיוו קהל מעריצים בירושלים ומחוץ לה וזאת בזכות הטיפול המקצועי בנתחי הבשר, המבחר הגדול והאיכותי ותהליך יישון הבשר המוקפד שעוברים הנתחים. לאיוו גם דיינר המבורגרים מושחתים במיוחד שמחייב קפיצה לאלו שמבקרים בבירה.  

מחירים לק"ג: המבורגר איוו 59 שקלים, פורטרהאוס עגלות מפנקי 229 שקלים, סינטה עגלות ביישון ייחודי 199 שקלים, צ'וריסוס/ מרגז 99 שקלים, בייבי ריבס 139 שקלים.

איוו - שמאי 7, ירושלים / נמל תל אביב 9, תל אביב. לא כשר.

נתח של איוו
מומחיות ירושלמית. נתח של איוו צילום: מילי- קודו דיזיין

אטליז לגזיאל

האטליז הכשר של דוד לגזיאל פועל כמעט 50 שנה והוא מוקד עלייה לרגל לחובבי בשר. הנתחים של המקום מפורסמים בקבוצות קרניבוריות אדוקות ובין קהל המעריצים תוכלו למצוא את השף מאיר אדוני שאת הבשר הכי מובחר במסעדותיו מזמין מלגזיאל. המומחיות של הקצבייה היא נתחי הטלה שמקבלים כאן זרקור מיוחד, אך צוות המקום ישמח לעזור לכם עם כל שאלה ובקשה. חובבי נקניקיות איכותיות וטובות ישמחו לגלות כאן מבחר מעניין בייצור עצמי של הלגזיאלים.

מחירים לק"ג: טלה 140 שקלים, אנטריקוט 190 שקלים, פרגיות 85 שקלים, מגוון נקניקיות בייצור עצמי כולל מרגז וצ'יפוטלי (70 שקלים לק"ג), קבב 70 שקלים.

לגזיאל - עוזיאל 83 רמת גן. נחשון 28 בפתח תקוה. כשר.

מו ומו רחובות

במבנה עתיק ומרשים בעיר רחובות שוכן לו אטליז מו ומו. הניסיון המשפחתי והתמחות של 30 שנה בבשר גורמים אפילו לתל אביבים חשדניים לצאת מהבלוק ולפתוח וויז. לצד האטליז המסקרן בו מוצגים נתחי בשרים עסיסים שוכנת מסעדת המקום הכה מדוברת. ארוחה במסעדה תגרום לכם לצאת מיד לסיבוב שופינג באטליז הסמוך וקפיצה לאטליז תגמר בארוחה לא מתוכננת אך כה נחוצה במסעדה.

מחירים לק"ג: ראמפ סטייק 148 שקלים, צלעות טלה 198 שקלים, אנטריקוט על העצם 198 שקלים, פילה עגל 280 שקלים.

מו ומו - הרצל 177, רחובות. לא כשר.

נתח של מו ומו
מומחיות שעוברת במשפחה. נתח של מו ומו צילום: רון סטולוביץ

דרום אמריקה

יש קונצנזוס אחד בתחום הבשר: הנתחים הכי טובים מגיעים מיבשת דרום אמריקה. גרינגוס שביקרו בארגנטינה לנצח ינצרו את הרגע בו טעמו לראשונה בשר דרום אמריקאי אמיתי עם דמעת געגוע בזווית העין. בקצביית "דרום אמריקה" שנוסדה על ידי מגדל בקר ארגנטינאי אסלי תמצאו את אותם זיכרונות אבודים. הבשרים בדרום אמריקה מיובאים הישר מהיבשת הלטינית ומיושנים בהתאם לשיטות המסורתיות. בין מוצרים כמו המבורגסה, סלסיצ'טה ונתחי אסדו משוגעים תמצאו גם גרילים דרום אמריקאים, סירי פויקה וכמובן צ'ימיצ'ורי.

מחירים לק"ג: אנטריקוט ביפה דה לה פמפה 135 שקלים, אנטרניה (נתח דק וארוך סמוך לנתח קצבים) 116 שקלים, צוריסוס 59-63 שקלים, אסאדו פמפס ללא עצם 88 שקלים.

דרום אמריקה - איזור תעשייה טרוגוזין בית דגן / כלבו קיבוץ מגל / כלבו עין חרוד מאוחד / החי"ל 56 מושב נטעים / צומת שילת. כשר.

בשר של דרום אמריקה
מיושן ואותנטי. בשר של דרום אמריקה צילום: עפר ויזל

אלן טלמור

אלן טלמור גואל את הנקניקיות מהמוניטין המפוקפק שלהן ועושה כבוד למלאכת השרקוטרי הכה נדירה בארץ. טלמור שכבר שנים מייצר נקניקיות עסיסיות וטעימות הפך לשם נרדף לאיכות ואם יצא לכם לטעום נקניקייה שהיא לא פחות ממאסטר פיס כנראה שאלן אחראי לכך. אז אם בא לכם להפתיע עם שיחוק חדש למנגל תנסו את נקניקיית טולוז מבשר לבן עם גבינת פיקורינו או נקניקייה חריפה עם שאטה וחוואיג' תימני.
מלבד מבחר נאה של נקניקיות תוכלו למצוא אצל אלן נתחי בשר מצויינים, המבורגרים וקבבים. הזמנות ניתן לבצע באתר האינטרנט לאיזור תל אביב והמרכז או לאסוף מהמפעל בראשון לציון.

מחירים לק"ג: נקניקייה סיציליאנית 65 שקלים, נקנקיית בראטוורסט 65 שקלים, המבורגר קלאסי 65 שקלים, סינטה 120 שקלים.

אלן טלמור - מפעל פלוטיצקי 10, ראשון לציון . יש לתאם הגעה מראש. לא כשר.

צפון

דבאח

דבאח פרדיס, מעצמת הבשר הצפונית ששולטת ברוב שוק הבשר בארץ, התחילה לפני שישים שנה מרעה צאן בשם סאלח דאבח שלימים הפך לאימפריה. דאבח הוא השם הכי מוכר בצפון הארץ ובקרב שפים במסעדות בתל אביב וברחבי הארץ. לדאבח רשת מסעדות תחת השם "אנגוס" שכמובן מתמחה בבשר מעולה שמתחיל מגידול הבקר עד להגיעו לצלחת.

מחירים לק"ג: אנטריקוט 119 שקלים, צלעות טלה 120 שקלים, ומבצע מיוחד לחג העצמאות: בקניית שני מגשים של מוצרי על האש (קבב, המבורגר, נקניקיות וצ'וריסוס), מקבלים את המגש השלישי בחינם.

בשרים של אנגוס. מבית היוצר של משפחת דבאח צילום: באדיבות המקום

דבאח פרדיס – פרדיס  - 7048. כשר.

לימוזין

באווירה הפסטורלית של עמק יזרעאל שוכנת לימוזין, שמשלבת אטליז בשרים מקומי ואיכותי עם מסעדה קרניבורית במיוחד. הנתחים בלימוזין מיושנים באוויר הפתוח, מקבלים טיפול מסור מצוות הקצבים ונבדקים בעונג רב טרם מכירתם בחנות. מלבד קבב הטלה המפורסם של המקום, תמצאו שם גם מגוון נתחי בקר, עוף וטלה במחירים נוחים ומפתים. במקרה והמבחר הגדול מבלבל אתכם, תוכלו להרהר על עתיד הגריל מול הנוף הנשקף ממסעדת המקום.

מחירים לק"ג: טיבון 150 שקלים, פיקניה 95 שקלים, קבב טלה/עגל 62 שקלים, נקניקיות עגל פיקנטיות 62 שקלים.

לימוזין - חורש האלונים 1, רמת ישי - 58. לא כשר.

בשר של לימוזין
חומרי גלם שמקבלים טיפול מסור. לימוזין צילום: באדיבות לימוזין

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>