1. אוכל
  2. כתבות

תורת המינגול: מתכוני "על האש" ליום העצמאות

מרינדות שיהפכו את הבשר לעסיסי, הצעות לסלטים מיוחדים ואפילו סטייק ברוטב דיאטטי - כל המתכונים למנפנפים המשקיענים

בחג המנגל הלאומי מתקבצים כל המנפנפים במרפסות, בצמתים ובכל פיסת דשא פנויה. זהו טבעו של חג הנפנופים הרשמי. כדי לאפשר לחוגגים הרעבים להתמקד במלאכת איתור הפינה הירוקה ביותר ולא לדאוג יותר מדי בענייני הינדוסי רטבים ומישרות, קבלו מתכונים מנצחים למרינדות, סלטים ושיפודים, שיביאו עניין וטעם חדשים למסורת ה"על האש" הלאומית.

» אירועי יום העצמאות 2016» מתכונים טבעוניים למנגל» מתכונים צמחוניים ליום העצמאות» סלטים מנצחים ליד הבשר» מסיבות יום העצמאות ברחבי הארץ» מה עושים עם הילדים ביום העצמאות?

שיפודי חלקי פנים באדיבות השף סהר רפאל ליינות ביתן

מצרכים:300 גרם כבד בקר300 גרם שקדי עגל300 גרם לב עגל10 שיפודי ברזל או עץקורט מלח גסקורט פלפל שחור גרוס1 כפית כמון3 שיני שום כתוש1/4 כוס שמן זית 200 גרם עגבניות שריאופן ההכנה:1. חותכים את הבשר לקוביות ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים את כל התבלינים ואת שמן הזית. מערבבים היטב ומשאירים במרינדה כשעתיים לפחות.2. משפדים את הבשר לסירוגין: שקדי עגל, לב וכבד, וביניהם ניתן לשפד עגבניות שרי או להגיש עגבניות צלויות בגריל ליד. אם משתמשים בשיפודי עץ, מומלץ להשרות אותם במים כחצי שעה לפני השימוש על מנת שלא ישרפו על הגריל.  שיפודי חלקי פנים - לגרסת ההדפסהלא מוותרים על אף נתח. שיפוד חלקי פנים (צילום: יסמין ואריה)קבב טלה באדיבות דוחול ספאדי, דיאנא בעירמצרכים:1 ק"ג בשר טלה (רצוי מאזור הירך)1 בצל יבש קצוץ דק1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק2 כפיות גדושות מלח1/2 כפית פלפל שחור גרוס1 כפית בהרט טחון100 גרם צנוברים קלויים12 מקלות קינמון

אופן ההכנה:1. קוצצים או טוחנים את הבשר, וקוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה. אפשר לטחון את הבשר גס במכונה ולקצוץ הלאה יחד עם הבצל והפטרוזיליה בסכין. 2. מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ולשים עד שנוצרת מסה אחידה וגמישה, כמו בצק. מתבלים ומוסיפים את הצנוברים.3. יוצרים 12 כדורים, משפדים על מקלות הקינמון ומהדקים בכוח, כדי שהקציצה לא תתפרק.4. צולים את השיפודים על גריל פחמים, כשמקל הקינמון הנקי פונה אל מחוץ לגריל (אפשר גם לאפות בתנור שחומם מראש ל-225 מעלות,  כ-12 דקות).  קבב טלה של דוחול ספאדי - לגרסת ההדפסהבשר עם ניחוח קינמון. קבב טלה של דוחול ספאדי (צילום: יורם אשהיים)» חוגגים עצמאות במוזיאונים» המדריך למטייל ביום העצמאותשיפודי פרגיות בסגנון טנדורי

באדיבות חברת "בלדי"

מצרכים:6 יחידות פרגיות עוף, חתוכות לקוביות 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית פפריקה חריפה 1 כפית (כתושה היטב) מהתבלינים הבאים: כוסברה יבשה, הל, אגוז מוסקט, כמון, קימל, וקינמון. 3 כפות שמן זית מיץ מלימון וחצי 3 שיני שום כתושות 1 כפית מלח

אופן ההכנה: 1. מניחים את קוביות הפרגית בקערה ומוסיפים לתוכה את כל שאר המצרכים. מערבבים היטב ומניחים במקרר למשך 4 שעות לפחות, לספיגת הטעמים. 2.משפדים את הפרגית על שיפודי במבוק או מתכת. מחממים מחבת צלייה או גריל פחמים, ומניחים את השיפודים המתובלים לצלייה של 4 דקות מכל צד. רצוי לא לצלות מעבר לכך על מנת שהעוף לא יתייבש וישאר עסיסי.

» שיפודי פרגיות בסגנון טנדורי - לגרסת ההדפסה מומלץ להשקיע בתערובת מעניינת של תבלינים יבשים. פרגיות (צילום: dreamstime)

מתכונים נוספים  פטריות פורטובלו במילוי קבב, צרובות על הגריל עם טחינהשיפודי פרגיות בצ'ימיצ'ורי

מתכוני על האש - בקר שיפודי פילה בקר על רוזמריןשיפודי אנטרקוט בוויסקיקבבוני בקרפרגית בדבש, חרדל וסויהאדנה קבב (קבב טלה(המבורגר לילדיםמתכוני על האש - דגים קבבוני דגיםקבב ים בשמן אבוקדו ויוגורט טחינהסטייקים של דגים עם רוטב עגבניות וברנדימתכוני על האש - נקניקיות נקניקיות עם סלסה עגבניות פיקנטי בטורטיהמתכוני על האש - כנפיים כנפי עוף ברוטב לימון ודבשכנפי עוף ברוטב חריף מתוקכנפי עוף ברוטב ברביקיו

מתכוני סלטים (שיש להכין בבית) סלט חצילים, ג'ינג'ר ובצל ירוקסלט עדשים שחורות קר עם כוסברה, גזר בתיבול עדין של שמן זית ובלסמיסלט תפוחי אדמהסלט עשבי תיבול קאשיו ולימוןסלט בורגול מבושםסלט ביציםסלט שומר חריף עם פרי הדר וזיתים סלט חציל אפוי

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>