1. אוכל
  2. כתבות

מנפנפים: מתכוני "על האש" ליום העצמאות

מרינדות שיהפכו את הבשר לעסיסי, הצעות להמבורג מיוחד ואיך אפשר בלי קבב מסורתי בתפריט? מתכונים קלילים ופשוטים למנות בשר במגוון סגנונות, לחג עצמאות חגיגי וטעים במיוחד

המבורגר דג על הגריל
עצמאות יצירתי. המבורגר דג על הגריל צילום: אפרת ליכטנשטט

בחג המנגל הלאומי מתקבצים כל המנפנפים במרפסות, בצמתים ובכל פיסת דשא פנויה. זהו טבעו של חג הנפנופים הרשמי. חלקנו מעדיפים בשר פשוט ונקי על האש וחלקנו אוהבים מנה עסיסית ששוכבת במרינדה שעות. בין אתם חוגגים בבית או בין אם שוכנעתם לצאת לפיקניק משפחתי, תוכלו למצוא כאן מתכון מיוחד שישדרג לכם את החג ויוסיף טעם טוב לעשן באוויר.

» יום העצמאות 2017 – לכל האירועים
» מסיבות יום העצמאות 2017
» רייב עצמאות 2017
» הופעות יום העצמאות 2017
» איפה מבלים עם הילדים ביום העצמאות
» איפה כדאי לקנות בשר ליום העצמאות 2017

שיפודי חלקי פנים
באדיבות השף סהר רפאל ליינות ביתן

מצרכים:

300 גרם כבד בקר
300 גרם שקדי עגל
300 גרם לב עגל
10 שיפודי ברזל או עץ
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון
3 שיני שום כתוש
1/4 כוס שמן זית
200 גרם עגבניות שרי

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבשר לקוביות ומניחים בקערת ערבוב. מוסיפים את כל התבלינים ואת שמן הזית. מערבבים היטב ומשאירים במרינדה כשעתיים לפחות.
2. משפדים את הבשר לסירוגין: שקדי עגל, לב וכבד, וביניהם ניתן לשפד עגבניות שרי או להגיש עגבניות צלויות בגריל ליד. אם משתמשים בשיפודי עץ, מומלץ להשרות אותם במים כחצי שעה לפני השימוש על מנת שלא ישרפו על הגריל.  

שיפוד חלקי פנים
לא מוותרים על אף חלק. שיפוד חלקי פנים צילום: יסמין ואריה

קבב טלה מנצח
באדיבות דוחול ספאדי, דיאנא בעיר

מצרכים:

1 ק"ג בשר טלה (רצוי מאזור הירך)
1 בצל יבש קצוץ דק
1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 כפיות גדושות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית בהרט טחון
100 גרם צנוברים קלויים
12 מקלות קינמון

אופן ההכנה:

1. קוצצים או טוחנים את הבשר, וקוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה. אפשר לטחון את הבשר גס במכונה ולקצוץ הלאה יחד עם הבצל והפטרוזיליה בסכין.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים לקערה ולשים עד שנוצרת מסה אחידה וגמישה, כמו בצק. מתבלים ומוסיפים את הצנוברים.
3. יוצרים 12 כדורים, משפדים על מקלות הקינמון ומהדקים בכוח, כדי שהקציצה לא תתפרק.4. צולים את השיפודים על גריל פחמים, כשמקל הקינמון הנקי פונה אל מחוץ לגריל (אפשר גם לאפות בתנור שחומם מראש ל-225 מעלות,  כ-12 דקות). 

קבב טלה של דוחול ספאדי
זה לא עצמאות בלי. קבב טלה של דוחול ספאדי צילום: יורם אשהיים

שוק טלה בקדירת רכז רימונים, ענבים וסלקים
באדיבות רשת טיב טעם

מצרכים:

1 שוק טלה במשקל 2-2.5 ק"ג
10 סלקים קטנים ללא הקליפה
10 בצלי שאלוט קלופים
1 חבילת ענבים ירוקים
1 חבילת ענבים שחורים
1 צרור תימין
200 מ״ל רכז רימונים
2 ליטר ציר עוף / מים
2 כפות דבש
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/4 כוס שמן זית
 
אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מכינים את הרוטב: במחבת גדולה מביאים לרתיחה רכז רימונים, ציר עוף/מים ודבש.
3. צולים את הבשר: מברישים את שוק הטלה בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומניחים בתבנית אפייה גדולה.
4. מוסיפים תימין, בצלי שאלוט, סלקים וענבים בשני צבעים (עם הגבעולים).
5. יוצקים את הרוטב לתבנית, צולים כשעה וחצי עד להזהבה, מגבירים את החום ל-190 מעלות וצולים חצי שעה נוספת. בתיאבון.

שוק טלה ברכז רימונים
לא רק על האש. שוק טלה ברכז רימונים צילום: אפיק גבאי

המבורגר דג
באדיבות אלרן בוזגלו ממסעדת אדום
השף ממליץ להכין את ההמבורגר עד מידה של מידיום –מדיום וול, מה ששומר על הקציצה עסיסית

מצרכים:

6 לחמניות המבורגר
1 יחידה חציל פרוס לפרוסות דקות
2 יחידות פלפלים חתוכים לפרוסות
חופן עלי חסה טרייה
1 בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
מיונז

להמבורגר:

1 ק"ג דג ים (מוסר\לוקוס\דניס) נקי מעור ועצמות קצוץ דק עם סכין
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות בצל ירוק קצוץ
שליש כפית כמון
3 כפות שמן זית
2 כפיות מלח דק
שליש כפית פלפל שחור גרוס
גרידה מ 3 לימונים
חצי כף רוטב צ'ילי מתוק

אופן הכנה:

1.מערבבים בקערה  היטב את כל החומרים ולשים כ 3-4 דקות
2. מייצרים קציצות של 140-160 גרם ומכניסים לקירור לפחות לשעתיים
3. באותו זמן מניחים פרוסות של חציל, בצל סגול ופלפלים מתובלים בשמן זית ומלח ולצלות גם כ 2- דקות מכל צד. בלחמניית המבורגר מורחים כפית של מיונז, מניחים פרוסות של חסה, בצל, חציל, ופלפלים ומגישים.

המבורגר דג של אלרן בוזגלו
גם הילדים יאהבו. המבורגר דג של אלרן בוזגלו צילום: אפרת ליכטנשטט

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>