1. אוכל
  2. כתבות

אילת על המפה: איפה אוכלים בעיר הנופש?

גורמה איטלקי קלאסי, אצולות בשר לכל קרניבור, וכמובן מסעדות על טהרת הים - הכירו את המקומות הכי שווים באילת, כי עיר הנופש הדרומית מציעה הרבה יותר מבטן גב

סרדינים במסעדת 5th avenue
סרדינים כבושים במסעדת השדרה החמישית צילום: ליאב פלד

החופים המזמינים, אווירת החופש וכמובן מזג האוויר החם לאורך כל ימות השנה, מובילים רבבות נופשים לפקוד מדי שנה את העיר הדרומית. וכך, גם בימי החורף הקרים הופכת אילת למקלט עבור ישראלים רבים, המבקשים להימלט מהרוחות והגשמים התכופים בעונה הקרירה. גם בחורף ממשיכים עשרות בתי מלון בעיר להציע את כל מה שאפשר לחלום עליו, בדגש על מזנוני ארוחות עמוסים בכל טוב. אבל חוץ מהבופה הלא נגמר, יש באילת יהלומים קולינרים נוספים שבהחלט אסור לפספס. חלקם מקיימים הבטחות כבר הרבה שנים, אך הפריחה הקולינרית עדיין מתגלגלת, וחלק מהמקומות הטעימים צצו לאחרונה ועדיין לא נכנסו עמוק לתודעה. רגע לפני שאתם יוצאים להתפנק באצולת הדרום, קבלו את המדריך השלם לנופש הגרגרן - לגזור ולשמור.

» החופים המומלצים של אילת
» המדריך השלם לאתרי צלילה באילת
» איפה לבלות באילת?
» ארוחות הבוקר השוות בישראל
» חדשות אוכל - עכבר העיר

מסעדות בשריות וגריל

באילת אוהבים בשר. העיר עמוסה במסעדות שמציעות ללקוחותיהן מגוון נתחים למנה עיקרית, בכל שעה ביום. אם אתם בעניין של סטייק טוב, תשכחו מהבופה במלון וצאו לאחד מהמוסדות הוותיקים, שקיימים בעיר כבר שנים והאכילו לא מעט דורות של חובבי בשר, או נסו מקומות חדשים יותר שמבינים שבשר ואילת זה שילוב מנצח.

אל גאוצ'ו
כבר למעלה משלושה עשורים שרשת המסעדות "אל גאוצ'ו" מציעה ללקוחותיה גריל דרום אמריקאי משובח. הסניף האילתי נפתח לפני יותר מ-20 שנה, ומהיום הראשון מיישנים בו בשר במקררים מיוחדים וצולים על גריל פחמים, רגע לפני שהוא מגיע לצלחת שלכם. ב"אל גאוצ'ו" יקבלו את פניכם שבעה ימים בשבוע במסעדה עצומה שמכילה עד 350 סועדים. האווירה חמה ומשפחתית, ובמחיר כרטיס טיסה לאילת, זה מרגיש כאילו קפצתם לארגנטינה.
אז מה אוכלים:אנטריקוט פרימיום "דה לה פמפא" - 350 גרם (176 שקלים), פילה 200 גרם (139 שקלים), המבורגר 300 גרם (69 שקלים), אסאדו עגל 400 גרם (119 שקלים), סטייק פרגית 300 גרם (79 שקלים) וגם פלטה צמחונית (79 שקלים).
אל גאוצ'ו - דרך הערבה, בכניסה לאילת

קאזה דו ברזיל
באילת תזכו גם בקפיצה קטנה לברזיל. בשנת 2002 התמקמה בעיר הדרומית מסעדת "קאזה דו ברזיל" שמציעה לסועדיה בשר בשיטת השיפוד הרץ. ה"פסאדור" - או בפשטות - המלצר, יציע מגוון סוגי בשר שמסתובבים על שיפוד ענק ונפרסים הישר לצלחת שלכם. המסעדה עוצבה בסגנון ברזילאי אותנטי והמקום מתאים לארוחה משפחתית עמוסה בכל טוב.
אז מה אוכלים: מסלול השיפוד הרץ מוצע בעלות של 187 שקלים לסועד, ובמסגרתו תוכלו לאכול אנטריקוט, אסאדו עגל, שוק טלה, פרגיות ברוטב סויה ועוד כמה שרק תרצו. בתוספת תשלום תוכלו לטעום גם צלעות כבש או פילה בקר. ניתן כמובן להזמין מנות מובנות מהתפריט: פילה רוסיני (229 שקלים), צלעות טלה 450 גרם (148 שקלים), כבד אווז צרוב (210 שקלים), המבורגר 300 גרם (79 שקלים), וגם פילה סלמון (98 שקלים) או רביולי בטטה (74שקלים).
קאזה דו ברזיל - חטיבת גולני 3, אילת (בסמוך למלון "נובה")

ברזיל הקטנה
"ברזיל הקטנה" פועלת גם היא לפי שיטת השיפוד הרץ המקובלת בברזיל, וגם כאן יש הרבה מאוד בשר. זו מסעדה קטנה ואינטימית הממוקמת בשכונת מגורים באזור פחות תיירותי של העיר, שמקבלת חיזוק ברזילאי בגזרת האווירה עם מנגינות בוסה נובה. המסעדה מחולקת לחללים פרטיים שמאפשרים בילוי רומנטי או משפחתי. הבשר המקומי תמיד טרי, ואם תצרפו גם כוס יין אדום ליד אין ספק כי מדובר בארוחה שתסגור לכם חופשה כמו שצריך.
אז מה אוכלים: מסלול השיפוד הרץ (178 שקלים לסועד) כולל אנטריקוט, צ'וריסוס בקר, פרגיות, לבבות אווז ועוד. את המסלול ניתן להרחיב בתוספת תשלום אם חשקה נפשכם בפילה רוסיני או שקדי עגל. בנוסף תמצאו כאן נתחי אנטריקוט 350 גרם (130 שקלים), פילה בקר 300 גרם (159 שקלים), ראמפ סטייק 400 גרם (139 שקלים), סינטה 300 גרם (115 שקלים), צלעות טלה (159 שקלים), והמבורגר 300 גרם (89 שקלים).
ברזיל הקטנה - אילות 3, אילת

שיקאגו
אחרי שקפצתם לברזיל וארגנטינה, הגיע תורה של "שיקאגו". המסעדה הממוקמת במלון הילטון מלכת שבא בעיר, מציעה אופציה כשרה ובטוחה בכל מה שנוגע לבשר. הנתחים האיכותיים מגיעים מחוות גידול ברמת הגולן ומחו"ל, המקום אסתטי, נעים ומתאים לארוחה משפחתית טובה, כמו גם לנשנוש בשרני לצד כוס יין אדום בדייט.
אז מה אוכלים: שיקאגו פילה בקר במשקל 270 גרם ומח עצם (189 שקלים), 300 גרם אנטריקוט אנגוס (146 שקלים) וגם פרגית (83 שקלים). המקום מציע גם מנות לילדים כמו המבורגר, צ'יקן נאגטס, או ספגטי בולונז (55 שקלים) וכמובן שלל קינוחים פרווה על בסיס פירות, קרם קוקוס או שוקולד מריר (47 שקלים).
שיקאגו - מלון הילטון מלכת שבא, אילת

מסעדות איטלקיות 

עובדה ידועה היא שישראלים אוהבים קלאסיקות איטלקיות. על אף שסצנת הקולינריה האילתית נותנת המון כבוד למסעדות הבשר שלה, גם שמן של האיטלקיות בעיר נישא למרחקים. תמצאו כאן מגוון מסעדות - חלקן חלביות ושומרות על הכשרות וחלקן מציעות לסועדים מנות פסטה עם פירות ים או בשר וגבינה. כך או כך - קשה ליפול עם פחמימות שטובלות ברטבים חמימים, לא משנה באיזו וריאציה תבחרו לאכול אותן.
 

פסטורי
ב"פסטורי" תמצאו שילוב מנצח של פסטות ובשר, אך גם מקומם של פירות ים ודגים לא נבצר מהתפריט. בצק הפסטה מיוצר במקום כמו גם הרטבים הטוסקניים - והכל לפי המסורת האיטלקית. המסעדה מציעה גם מנות פסטה ללא גלוטן או מקמח מלא, ואם תגיעו בשעות הצהריים תיהנו מארוחה מלאה במחיר עסקי. המטבח הפתוח פונה לסועדים, אבל אם תעדיפו לחגוג מאורע משמח בלי קולות שקשוק המחבתות, בפסטורי מציעים חדר פרטי לעד 40 אנשים.
אז מה אוכלים: פסטות דוגמת פרפדלה די מארה עם שרימפס קלמארי ומולים (86 שקלים), רביולי גבינה (68 שקלים), לזניה (78 שקלים), ריזוטו סוואלו עם פטריות, ארטישוק, אספרגוס ופרמז'ן (74 שקלים); מנות בשר ודגים, כמו אנטריקוט 300 גרם (118 שקלים), מדליוני פילה (138 שקלים), קוקי סאן ז'אק, שרימפס וקלמארי על פולנטה (126 שקלים) ושרימפס מוקפצים ברוטב שום (96 שקלים). היות שאי אפשר בלי פיצה, תוכלו לטעום פיצה עם פילה טונה אורטיז (62 שקלים), תרד וגבינת עיזים (64 שקלים), ופיצת ארבע העונות עם ארבעה רבעים בטעמים שונים (68 שקלים).
פסטורי - תרשיש 7, אילת

איל פנטולינו
במסעדת "איל פנטולינו" מוגש אוכל איטלקי מסורתי לצד בייגלס אמריקאים שנאפים במקום. במסעדה מרפסת ישיבה נעימה המשקיפה אל עבר הרי אילת, ובזמן שהנוף ימשוך את כל תשומת הלב שלכם, אולי לא תבחינו כמה קלוריות שאבתם בזמן שטעמתם מתפריט הפיצות, הפסטות ומנות הדגים הכשרות.
אז מה אוכלים: ב"איל פנטולינו" תוכלו לבחור את סוג הפסטה, ולצרף אליה רוטב לבחירתכם. בתפריט: ספגטי ופנה (49 שקלים), רביולי תרד, פטריות, גבינות, סלמון או בטטה (54 שקלים) וניוקי (54 שקלים). בגזרת הרטבים מוגשים פסטו שמנת, שמנת וסלמון, עגבניות ובזיליקום, עגבניות עם חצילים, פלפלים קלויים ושום, גבינת גורגונזולה ועוד. בין הפיצות תמצאו פיצת לבנה (55 שקלים), פיצת כמהין (60 שקלים) ופיצת נפולי (40 שקלים).
איל פנטולינו - שדרות התמרים 112, אילת

קאזה דו ברזיל אילת
טודו בום. קאזה דו ברזיל צילום: רוני בלחסן

אנג'לינה
"אנג'לינה", הממוקמת בטיילת המלך שלמה בחוף הצפוני באילת, מגישה תפריט כשר שכולל שלל פיצות מתנור אבן, דגים בסגנון איטלקי וכמובן פסטות שונות. המסעדה לא מתיימרת להציע אוכל מתוחכם ומתאימה במיוחד למשפחות שמחפשות ארוחה טובה במחירים נוחים.
אז מה אוכלים: תוכלו לטעום פנה סלמון (56 שקלים), פנה ספינוצ'ה - שמנת, גבינת גורגונזולה וקרם תרד (56 שקלים) וספגטי פומודורו עם עגבניות ובזיליקום (56 שקלים). בנוסף תמצאו כאן ריזוטו דניס (80 שקלים), מנת רביולי (58 שקלים), ופיצה רומנה עם עגבניות, צלפים, זיתים, אנשובי ומוצרלה (54 שקלים). 
אנג'לינה - טיילת המלך שלמה, אילת

לה קוצ'ינה
מסעדת "לה קוצ'ינה" בטיילת רויאל בעיר מתמקדת במנות מהמטבח הטוסקני ומתמחה בפיצות ובפסטות. המקום מעוצב כבית פרטי ומחולק למתחמים נפרדים, כך שאת הארוחה שלכם תוכלו לאכול במטבח, בסלון, בחצר, במרפסת או בחדר האורחים. 
אז מה אוכלים: פטוצ'יני ארטישוק (82 שקלים), ריגטוני עם נתחוני פילה בקר (108 שקלים), ספגטי פירות ים (92 שקלים), פילה דניס (94 שקלים), ריזוטו פירות ים (96 שקלים), פיצה פפרוני (62 שקלים) ופיצה פטריות (60 שקלים). לצד כל הפחמימות האלה תמצאו מנות בשריות דוגמת פרגית מושחמת בתנור אבן ברוטב שמנת (84 שקלים), מדליוני פילה בקר (138 שקלים) ומבחר מנות ראשונות וסלטים.
לה קוצ'ינה - טיילת רויאל, אילת

איטליקה
באייס מול באילת תוכלו למצוא את "איטליקה" - פסטה בר שאמנם ממוקם במרכז קניות אבל יקפיץ אתכם לחו"ל בשנייה. המקום מציע 13 סוגי פסטות טריות עם מבחר רטבים, ופיצה מרובעת, שאת הבצק שלה מכינים מקמח מיוחד המגיע הישר מאיטליה.
אז מה אוכלים: פסטה (40 שקלים) או רביולי (46 שקלים) עם רוטב לבחירה דוגמת שמנת ועגבניות, שמנת פסטו או אליו-אוליו בתוספת 9-4 שקלים.
איטליקה - קאמפן 6, אילת

מסעדות ביתיות ושיפודיות 

דווקא בחופשה תמיד מציפים אותנו הגעגועים לאוכל שנותן תחושה של בית. גם עיר כמו אילת, שמתקיימת מהמוני תיירים, לא שלמה בלי כמה מקומות קטנים ואותנטיים שמתחבבים על כל תייר ויספקו לכם ארוחה חמה ממש כמו אצל סבתא.

תרשיש 9
"תרשיש 9" היא שיפודיה שמציעה בשר על גחלים, אבל עם סטייל. המקום צבוע בצבעים נעימים, המטבח פתוח ומספק הצצה על הגריל, האווירה מזכירה בסטה בשוק והריח שמציף את החלל יגרום לכם לרייר בשנייה בתעברו בדלת.  
אז מה אוכלים: חומוס, כמובן, עם גרגירים (27 שקלים), פטריות (30 שקלים) ואפילו בשר (36 שקלים), מגוון שיפודים דוגמת לבבות עוף (26 שקלים), שישליק הודו (32 שקלים), ואנטריקוט מיושן (40 שקלים). בין המנות העיקריות תמצאו המבורגר (65 שקלים), קדירת בקר (65 שקלים), לברק בגריל (95 שקלים), סלמון בגריל (89 שקלים) ועוד.
תרשיש 9 - תרשיש 9, אילת

ללו
לפני למעלה מ-40 שנה נפתחה בלב שכונת מגורים באילת מסעדת "ללו". כוכבה, אשתו של ללו, עמלה על הסירים במשך שנים, אך בשנים האחרונות תפס את המושכות בנה צחי, שממשיך את מסורת הבישול המרוקאי הביתי. למסעדה קהל לקוחות מקומי קבוע, אבל גם המבקרים בעיר אוהבים לפקוד את המקום בחופשותיהם. ב"ללו" יגישו לכם אוכל ביתי, אותנטי, מתובל כמו שצריך וביד רחבה. 
אז מה אוכלים: כיאה למסעדה ביתית, התפריט ב"ללו" משתנה מדי יום. בין היתר תוכלו להזמין קוסקוס עם עוף/בשר/קציצות (48 שקלים) שפשוט אי אפשר בלעדיו, עוף בכוסברה ופול ירוק, שניצל ביתי או חזה עוף קציצות בשר ברוטב עגבניות וקציצות דגים.
ללו - החורב 259, אילת

ג'קניס
"ג'קניס", שנקראת על שמם של האח והאחות ג'קלין וניסים, היא מוסד אילתי ותיק שנפתח לפני כ-30 שנה. המסעדה נפתחה כבית עסק קטן עם שולחנות בודדים והתרחבה עם השנים. היום אין אילתי שלא מכיר את המקום, שיכול להכיל עד 75 סועדים. האוכל טרי, האווירה נעימה ואם תקחו הפסקה מהבטן-גב ליד הבריכה בשעות הצהריים תרוויחו ארוחה עסקית.
אז מה אוכלים: התפריט במסעדה משתנה מדי יום. בעת הביקור במסעדה תוכלו להתענג על קציצות בשר, עוף בתנור, כבדי עוף עם בצל, ממולאים, קוסקוס, שניצל מוקפץ, מפרום, דגים, קציצות דגים, סלט בריאות, סלט פסטה ועוד המון מנות שעושות נעים בבטן. בנוסף תקבלו לשולחן גם לחם, סלטים, ותוספת - הכל במחיר של 48 שקלים, או 45 שקלים אם תרצו לקחת בטייק אווי.
ג'קניס - אנפה 1, אילת

ישראלית
בשדרת הקניות "לה בולבארד" בחוף הצפוני של אילת, ממוקמת מסעדה ים תיכונית "ישראלית". התפריט כולל סלטים, שיפודים ומנות בשר על הגריל, כנהוג במסעדות מזרחיות, אך האווירה מתאימה למשפחה שמחפשת אסקפיזם עם תפאורה שמזכירה בית מלון מפואר. בחירה שתסגור לכם פינה כשהבטן תתחיל לאותת על כך שהגיע זמן להפסקת צהריים במהלך השופינג.
אז מה אוכלים: מנות על הגריל דוגמת צלעות טלה (110 שקלים), ירך עוף ממולא (95 שקלים), תבשיל קציצות כבש (85 שקלים) ופילה דניס צלוי (88 שקלים). בגזרת השיפודים תמצאו שיפוד פרגית (28 שקלים), קבב (28 שקלים) וחזה מולארד (35 שקלים). ארוחה לא תהיה מלאה בלי חומוס בצד (28 שקלים) או מנת ממולאים (28 שקלים).
ישראלית - שדרת לה בולבארד, מלון ישרוטל רויאל גארדן, אילת

זעפרן
מסעדת "זעפרן" האילתית מציעה ללקוחותיה אוכל ביתי וטרי באווירה משפחתית. תמצאו כאן כמה מנות קבועות, אך רוב התפריט משתנה מדי יום והמטבח פתוח לטובת סועדים סקרנים. בימי שישי ובערבי חג פועל במקום קייטרינג, כך שאת המנות האהובות עליכם תוכלו גם לקחת הביתה.
אז מה אוכלים: שווארמה פרגיות (59 שקלים), חריימה (45 שקלים),קבב (55 שקלים) - כל המנות מגיעות עם שתי תוספות.
זעפרן - הבורסקאי 9, אילת

מסעדות דגים

בעיר נמל כמו אילת אין סיכוי לוותר על מסעדות דגים. חלק לא מבוטל מהן אינו כשר, כך שגם אם מאסתם בדניס ולברק ומעדיפים פירות ים בצורות עשייה שונות, תוכלו לבחור מתוך מגוון גדול. 

רק דגים
מסעדת "רק דגים" הוקמה בשנת 1998 ומאז משרתת נאמנה אינספור סועדים רעבים. המסעדה מציעה מגוון רב של דגים ופירות ים, אבל בניגוד מוחלט למה שגורס שמה - גם המון מנות בשריות, פסטות וסלטים. האווירה במקום נעימה וביתית, ובהחלט תתאים גם לזוגות שמחפשים בילוי קליל ונינוח.
אז מה אוכלים: הדגים מוגשים בגריל או בטיגון ובתוספת תפוחי אדמה. במקום תוכלו לקבל מנת בורי (95 שקלים), לברק (98 שקלים), פילה סלמון (95 שקלים), או לוקוס (30 שקלים ל-100 גרם), שרימפס וקלמארי מטוגנים (92 שקלים), מולים במרינייר (86 שקלים), סרטנים מאודים בליווי שום שמנת (99 שקלים), והאמיצים יוכלו להנות מלובסטר (295 שקלים). בגזרת הבשר - אנטריקוט 300 גרם (98 שקלים), סטייק פרגית בליווי רוטב צ'ילי (84 שקלים) או חזה עוף ברוטב שום שמנת (79 שקלים).
רק דגים - תרשיש 7, אילת

שוק דגים
ב"שוק דגים" המפות כחולות, הכסאות עשויים מעץ ובמרכז המסעדה עוגנת לה ספינה אמיתית - ספק אם תוכלו למצוא אווירה ימית יותר מזו. המסעדה מציעה מגוון של סלטים טריים, לחמים שהרגע יצאו מהתנור, דגים ופירות ים - והכל על רקע מפרץ אילת והרי אדום. המרפסת שמשקיפה לכחול הגדול והמוזיקה היוונית ברקע גורמות לנו לרצות לשבור צלחת ולפצוח בקריאות יאסו.
אז מה אוכלים: מנות עיקריות ב-79 שקלים, בהן פילה דג ברוטב אדום חריף, פסטת פפרדלה סלמון, מושט מטוגן וזוגות סרדינים מטוגנים. ברמת מחיר יקרה יותר (99 שקלים) תוכלו למצוא דניס, לברק, פילה סלמון ועוד דגים עשויים על הגריל, בטיגון או בתנור. קרניבורים חובבים יוכלו ליהנות באותו המחיר מפילה או אנטריקוט - 250 גרם כל אחד. בגזרת מאכלי הים תמצאו שרימפס ברטבים שונים בהם חמאה שום ויין לבן וחלב קוקוס עם קארי, טבעות קלמארי סגולות וקדירת סרטנים.
שוק דגים - חוף אלמוג, אילת (מול מלון ריף)

מסעדת פסטורי
לפי המסורת האיטלקית. פסטורי צילום: רוני בלחסן

המפלט האחרון
אחת ממסעדות הדגים המוכרות בעיר ואולי אחת המוכרות בכלל היא "המפלט האחרון", שפועלת כבר יותר משלושה עשורים. המסעדה שהתחילה את דרכה בשארם א-שייח, עברה אחרי פינוי סיני לאילת ומאז לא שינתה את כתובתה. המיקום הנפלא המשקיף אל מעגן סירות פסטורלי ואווירת הים שמרגישים בכל פינה במסעדה מעוררים את החשק להזמין דג טוב עם כוס יין לבן, וליהנות מהנופים ומהאוכל הכי טרי שיש לעיר הדרומית להציע.
אז מה אוכלים: שרימפס וקלמארי מטוגנים על מצע אורז או תפוחי אדמה (95 שקלים), שרימפס ברוטב שום שמנת (97 שקלים), סקאלופ מוקפץ עם ירקות (105 שקלים), לובסטר מוקרם (260 שקלים), מולים ברוטב שום שמנת (110 שקלים), מרקי דגים (38 שקלים), או סרטנים (48 שקלים), דגים בגריל - לברק (110 שקלים), מוסר (98 שקלים), סלמון (90 שקלים) וברבוניות (95 שקלים).
המפלט האחרון - חוף אלמוג, אילת

לה סרדין
עם עיצוב עדכני, מגוון מנות מאוד פופולריות ולוקיישן מוצלח, ל"לה סרדין" שנפתחה לאחרונה יש את כל מה שדרוש כדי להפוך למוסד אילתי ביום מן הימים. על אף שהמסעדה פתוחה בשבת ולא מחזיקה בתעודת כשרות, כל המנות המגיעות מהים, כמו גם מהיבשה, כשרות.
אז מה אוכלים: פיש אנד צ'יפס (75 שקלים), מוסר שלם (95 שקלים), ברבוניות מטוגנות (129 שקלים), פילה סלמון (99 שקלים) ודגים לפי משקל. תמצאו כאן גם המבורגר (69 שקלים), 250 גרם מדליוני פילה (119 שקלים) ואנטריקוט (119 שקלים). 
לה סרדין - טיילת מלון לגונה, אילת

מסעדות אסיאתיות

מה היינו עושים בלי מזללות אסיאתיות לא אותנטיות בעליל, שמאפשרות לשאוב בהנאה נודלס שמנמנים, או מסעדות סושי, ושמציעות את כל מה שטוב במטבח היפני ארוז באצה? אילת מציעה למבקריה המון אופציות טעימות בהשראת המזרח הרחוק, כך שכל מה שתצטרכו לעשות הוא לשלוף את הצ'ופסטיקס.

ג'ינג'ר
"ג'ינג'ר" היא אחת המסעדות הבולטות בעיר, המציעה לסועדיה את הגרסה המקומית לפיוז'ן אסיאתי שמתחבב בקלות על כולם. בשעות הצהריים יושבות כאן משפחות מול תפריטים אינסופיים ובשעות הערב האווירה הופכת תוססת, כך שזוגות יכולים לשבת על הבר ולסגור את היום עם קוקטייל טוב וסושי.
אז מה אוכלים: עוף או בקר בנוסח הודי עם קארי צהוב וחלב קוקוס (66/72 שקלים), אטריות ביצים מוקפצות בחלב קוקוס עם עוף או פירות ים (70/82 שקלים), מיקס פירות ים (98 שקלים), יקיטורי שרימפס מאודים עם סאקה ושום (98 שקלים), פילה דג בנוסח מלאזי (82 שקלים) ונתחי סינטה ברוטב ציר בקר יפני (109 שקלים).
ג'ינג'ר - דרך יותם 3, אילת

ג'ירף סיסייד
מסעדת "ג'ירף" שקמה בשנת 1996 בתל אביב הפכה לאחת הרשתות האסייאתיות הפופולריות בישראל. בסניף האילתי הוגשו במרוצת השנים מנות מכל רחבי אסיה לאינספור סועדים בחופשה, כשאת הכל עוטפת אווירה מוקפדת ועיצוב מודרני מינימליסטי.
אז מה אוכלים: מגוון רחב של מנות ראשונות קרות וחמות לצד המון סוגים של רולים. בין העיקריות תוכלו למצוא את המרק התאילנדי על בסיס ציר עוף עם חלב קוקוס ופירות ים (42/59 שקלים), המנה המלאזית - אטריות ביצים ברוטב עשבי תיבול ומעט שמנת (53 שקלים), הפיליפינית החריפה שכוללת אטריות ביצים עם עוף חלב קוקוס וקארי אדום (54 שקלים) והמנה האפגנית - פרגיות עוף עם בייקון, שום וכרישה ברוטב סויה וקרמל (59 שקלים).
ג'ירף סיסייד - טיילת הרודס, החוף הצפוני, אילת

יאקימונו
לרשת "יאקימונו", חלוצת המסעדות היפניות בארץ, שלושה סניפים - שניים מתוכם בתל אביב והשלישי באילת. הסניף בעיר כשר ועושה שימוש בחומרי גלם טריים ומשובחים. למרות שהמסעדה גדולה יחסית ויכולה לאכלס כ-130 סועדים, השירות מצטיין וניכרת ההקפדה על כל הפרטים הקטנים.
מה אוכלים: סשימי (82 שקלים), רול ספיישל ריינבואו (80 שקלים), סלמון וואסאבי מאקי סושי (85 שקלים), קונוס סלמון אבוקדו (23 שקלים), גיוזה במילוי עוף וירקות (55 שקלים), מרק מיסו (22 שקלים), סטייק סלמון ברוטב באטייאקי (90 שקלים), פילה בקר ברוטב באטייאקי (115 שקלים) וקוד שחור במרינדה של מיסו עשוי בגריל (160 שקלים).
יאקימונו - טיילת רויאל ביץ', החוף הצפוני, אילת

איזבלה
ערב של בילוי במסעדת סושי הוא תמיד חוויה נחמדה, עד שמגיע החשבון. ב"איזבלה" מגישים תפריט סושי מגוון מאוד במחירים שלא קורעים את הכיס. המקום כשר ואם תבחרו לבלות ערב שקט בחדר המלון, תשמחו לגלות שיש שירות משלוחים מהיר ויעיל.
מה אוכלים: המון רולים עם תוספות שונות: אורמאקי - 8 יחידות רול אורז או אצה בציפוי שומשום (26-29 שקלים), רול פוטומאקי רחב (8 יחידות 20-34 שקלים), 4 יחידות סושי סנדוויץ' (39/44 שקלים), וקומבינציות צמחוניות, טבעוניות ועם דגים (76-128שקלים).
איזבלה - תרשיש 7, אילת

מיקה
מזללת המזון המהיר "מיקה" האפי סושי נפתחה באילת ב-2010. השירות במקום עצמי, המחירים נוחים, הדגים והירקות טריים ותוכלו לבחור אם לשבת על הבר או לנשנש באזור מקורה עם נוף לים - בדיוק מה שאנחנו צריכים כדי לחטוף משהו בין ארוחת בוקר לערב במלון.
אז מה אוכלים: בעיקר סושי, אבל תמצאו כאן גם מאקי עם שרימפס בטמפורה (30 שקלים), אינסייד אאוט טונה אדומה, שיטאקי וספייסי מיונז (39 שקלים), סשימי סלמון טרי (38 שקלים), 2 יחידות ניגירי טונה אדומה (38 שקלים), סלט תאילנדי (31 שקלים), מרק מיסו (20 שקלים), וגם שיפוד יקיטורי פילה בקר (28 שקלים).
מיקה האפי סושי - טיילת הרויאל ביץ', אילת

מסעדות שף

תל אביב היא לא ממלכתם היחידה של הפיינשמקרים, וגם באילת אפשר למצוא המון מסעדות שף אינטימיות לצד מסעדות הגריל ההמוניות. למרות שבתי המלון מגישים ארוחות ערב במחיר הלינה, קחו לכם ערב חופשי מהבופה וצאו לנסות את אחד המקומות שמציעים ארוחה קצת אחרת.

לוויתן
מסעדת "המסגר 5" האילתית, שנחשבה לאחת הטובות בעיר, נסגרה לפני כשנה אחרי 3 שנות פעילות. כשהבעלים ליאור רפאל וענבר שפירא פתחו אותה בגרסה מחודשת, הפודיז מיהרו לחזור. הלוקיישן אטרקטיבי הרבה יותר מבעבר, והמנות המוקפדות בולטות בנוף הקולינרי המקומי.
אז מה אוכלים: התפריט של "לוויתן" משתנה לעיתים קרובות מאוד, זאת בהתאם להיצע השוק ולחשקים של זוג השפים. כדאי להתקשר בתחילת השבוע ולברר מה יש בתפריט ומה מחירי המנות. אם אתם ממש מתעקשים, תמצאו כאן מנות כמו פילה עגל  מלווה בפירה ובצלי שאלוט (167 שקלים) או שרימפבורגר של המסגרייה (מנה קבועה בעלות של 95 שקלים), זאת לצד סביצ'ה מוסר ים (54 שקלים) ופרפה כבד אווז (83 שקלים).

המחבוא של אדי
אחת המסעדות הוותיקות והמוכרות באילת היא "המחבוא של אדי", שקמה בשנת 1979. המקום נקרא כך כי טרום עידן הווייז, הקהל שפקד אותה הורכב בעיקר מאילתים רעבים, ולעומתם, תיירים מזדמנים שלא הכירו את הסביבה, נשארו עם הלשון בחוץ. את המקום ייסד אדי חץ שמתפקד גם כשף וגם כבעלים יחד עם אשתו ובנם, ומאז סוף שנות ה-70' המקום מציע מנות צרפתיות. האווירה וצורת ההגשה נתקעו איפשהו בשנים האלה, אבל אם תשאלו אותנו, זה לגמרי חלק מהקטע.
אז מה אוכלים: התפריט מורכב ברובו מדגים, פירות ים ומנות בשריות. בגזרת הים תוכלו לטעום שרימפס סקאמפי (92 שקלים), פילה דניס (90 שקלים), קוקטייל פירות ים (97 שקלים) וסלמון בקייג'ין (90 שקלים). אם תעדיפו בשר, כאן תוכלו ליהנות מפילה רוסיני עם כבד אווז בפלפל ושמנת (150 שקלים), פילה דיז'ון אפוי עם סוכר חום, חרדל ושום (120 שקלים), סטייק ושרימפס (140 שקלים) ושניצל קורדון בלו ממולא האם וגבינה (75 שקלים).
המחבוא של אדי - האגמונים 68, אילת

לה קוצ'ינה אילת
ברוכים הבאים למטבח. לה קוצ'ינה צילום: רותם מימון

פדרו
מסעדת "פדרו" היא עוד מוסד ותיק באילת, שעבר לאחרונה מתיחת פנים. האווירה ביתית, רומנטית ונעימה, ועל אף שהמסעדה אינה נמצאת באזור התיירותי של העיר - שווה להרחיק בשבילה.
אז מה אוכלים: מתחילים עם סביח של דג ים מלווה בחצילים וטחינה (46 שקלים), וממשיכים עם 300 גרם של אנטריקוט (118שקלים), סלמון אפוי בתנור בליווי ריזוטו פטריות, אספרגוס ורוטב סלסה ורדה (108 שקלים) או סופלקי פרגיות על מצע פיתה ביתית עם רטבים וירקות (88 שקלים).
פדרו - שדרות יעלים 38, אילת

פאגו פאגו
מסעדת "פאגו פאגו" חוגגת השנה 30 שנים להיווסדה, ובמשך השנים הצליחה לבסס את מעמדה כמסעדת שף מהנחשבות בעיר. המסעדה מגישה מנות ים שונות מחומרי גלם שמוטסים פעמיים בשבוע במשלוח מיוחד משווקים נבחרים בחו"ל. לפני מספר שנים המסעדה עברה שיפוץ נרחב, לאחר שהמבנה הקודם שבו שכנה נשרף. העיצוב החדש מתאפיין בקווים קלאסיים, תוך שילוב של עץ, בטון וברזל, וביחד עם תאורה נעימה ונוף שצופה על המרינה מתקבלת אווירה אינטימית ונעימה.
אז מה אוכלים: סלט ראשי קלמארי (52 שקלים), ניוקי צנוברים ותרד (48 שקלים), שרימפס בקרם ארטישוק (98 שקלים), פילה מוסר ים בר על מצע של יוגורט ואנטיפסטי (108 שקלים), פילה לוקוס טרי על ריזוטו פטריות וקרם שורשים (126 שקלים).
פאגו פאגו - טיילת הולידיי אין, חוף צפוני, אילת

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>