1. אוכל
  2. כתבות

מניה בעליה: המסעדות של אזור הבורסה

סביח עם טוויסט בלקני, אוכל רחוב עם זכרונות מבית, קפה מיוחס ועסק משפחתי שלא קופא על השמרים - סצנת האוכל במתחם הבורסה ממשיכה להתפתח

צלעות טלה של מסעדת בלקסטון
גרסת השף. מסעדת בלקסטון במלון אינדיגו צילום: נמרוד סונדרס

בשנים האחרונות עיריית רמת גן עושה מאמצים להעיר את מתחם הבורסה משנתו, להפוך אותו למקום בילוי אטרקטיבי, ולצרפו לשורה של מתחמי מסחר דומים שלא הולכים לישון כל כך מוקדם. את השינוי כבר ניתן לראות בשטח – מסעדות חדשות, קונספטים מסקרנים, פתיחה של ברים נוספים ומוסדות ותיקים שמנקים מעצמם את האבק ועוברים שינוי מרענן. אולי אין מה להשוות למגדל משה אביב, אבל הציפיות מהמתחם גבוהות מתמיד - אלה בתי האוכל המומלצים שאסור לכם לפספס באזור.

» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב
» איפה אוכלים בפתח תקוה?
» אוהבים המבורגרים? כל ההמלצות
» הקרב על החומוס הטוב ביותר

דוד ויוסף Street Food

כשכולם מתחילים להרגיש את הבטן מקרקרת באמצע יום העבודה, מסעדת הרחוב של דוד ויוסף מתעוררת. המקום, סניף שני למסעדה ברחוב מונטיפיורי בתל אביב, מגדיר את עצמו כביסטרו צהריים – בר אוכל עם מנות טובות ומשביעות שבאות בול במקום אחרי הישיבה הארוכה במשרד. תוכלו למצוא כאן בין היתר חזה עוף עם ירקות וירוקים, דג אפוי בתנור, והמבורגרים מושחתים. בעבר תפריט האוכל במסעדה התבסס בעיקר על תבשילים בייתים מנחמים, ועדות לכך הם שלושת הסירים עם התבשילים המהבילים שעדיין מעמידים כאן באמצע היום, בהם סופריטו עוף ותפוחי אדמה, קציצות בקר עם רוטב אדום ושעועית וביף בורגיניון. אחרי פסח המקום יעמוד בפני שינוי נוסף, וכל יום החל מ-17:00 יהפוך להיות המבורגריה במחירים נוחים (28-31 שקלים להמבורגר, עוד קצת לתוספות מיוחדות). בימי שישי תוכלו ליהנות משוק אוכל במקום, עם 15-20 סוגי תבשילים לקנייה לפי משקל, לחמים, ממרחים וסלטים.

בתפריט: המבורגר 100% בקר עם צ'יפס ותוספות (62 שקלים), סופלקי הודו עם פיתה, בצלים ועגבניות חרוכים, טחינה עמבה ואריסה (58 שקלים). בערב הבירות כאן זורמות (10-13 שקלים) והצ'ייסרים לא ירוקנו לכם את הקרדיט (8-10 שקלים).

דוד ויוסף Street Food  -  היצירה 26, רמת גן 

תבשיל בדוד ויוסף סטריט פוד
יש גם תבשילים. דוד ויוסף סטריט פוד צילום: אפיק גבאי

בלקסטון

מסעדת בלקסטון נמצאת על הקו בין תל אביב לפריז (כן, זה חתיכת קו) ושוכנת בתוך מלון אינדיגו היוקרתי. המסעדה מתמחה בבשרים ומציעה מטבח צרפתי עם נגיעות ים תיכוניות. בשעות הצהריים תוכלו להיתקל כאן בעיקר באנשי עסקים מהמתחם, ובערב הקהל מעט משתנה עם הרבה לקוחות ותיקים של המקום, וגם אורחים של המלון (אבל לא רק). כדי להקפיץ קצת את האווירה, כל יום בין 16:00-20:00 מציע המקום מבצע של 1+1 על האלכוהול, כולל קוקטיילים מיוחדים שתוכננו על ידי המיקסולוג מוש בודניק מהסושיאל קלאב. 

בתפריט: צלעות בייבי טלה על אורז עשיר בפיצוחים (169 שקלים), שקדי עגל בפורט, אספרגוס צלוי וקרם שורשים (62 שקלים), שלישית סליידר'ס של המבורגר אנטריקוט (89 שקלים) וקינוח קרמבל תפוחים מבושלים ביין אדום וקינמון לצד גלידת וניל (39 שקלים).

בלקסטון - אהליאב 5, רמת גן

בשר במסעדת בלקסטון
ארוחה מפנקת במיוחד. בלקסטון צילום: נמרוד סונדרס

קפה רוטשילד

הסניף של קפה רוטשילד הגיע למתחם הבורסה לפני כ-4 חודשים בלבד. הסניף החדש שואף לספק קונספט חי ורענן עם דגש על אלכוהול וספיישלים משתנים לאורך השבוע. בימי ראשון תמצאו כאן ליין לטיני שיכניס אתכם לאווירת קרנבל עם מנות מיוחדות ומוזיקה תואמת, בימי רביעי מקיימים בקפה ליין יווני עם שבירת צלחות ברקע, ובימי חמישי עתיד להתחיל כאן ליין סטנד-אפ ייחודי ביחד עם דורון פרידמן, המייסד של רשת מועדוני הקומדי-בר. האפי אוור מוצע כאן לאורך כל היום ובקרוב יושק גם תפריט עסקיות חדש בחמש מדרגות מחיר שונות ( 29-69 שקלים) שכל ארוחה תכלול מנה ראשונה, עיקרית ושתייה קרה או חמה. קנינו.

בתפריט: פטוצ'יני עם סלמון צלוי (52 שקלים), סלט חסה פריך עם פטריות, גבינת פטה ואצבעות בטטה פריכות (49 שקלים), ובוקר צרפתי של בריוש קלוי עם גבינת שמנת, מוצרלה, סלמון מעושן וביצת עין (60 שקלים).

קפה רוטשילד - אהליאב 10, רמת גן

חציל קלוי בקפה רוטשילד רמת גן
קפה עם אוכל מצוין. חציל קלוי בקפה רוטשילד רמת גן צילום: אילן פולישוק

סביח פרישמן

גם במתחם הבורסה אפשר למצוא דברים טובים בפיתה, ולפעמים זה כל מה שצריך בהפסקת הצהריים (או בחיים בכלל). לפני כמעט שנתיים הטעמים הממכרים של סביח פרישמן המקורי מתל אביב הכו שורשים כשהגיעו למתחם, ומאז הפיתות מתמלאות ומתמלאות. לצד מנת הסביח הקלאסית, ניתן למצוא כאן שיחוקים כמו סביח גבינה עם בולגרית תופסת את מקומו של החומוס, נמסה קצת מהחום של החציל החם, ואתם כבר יכולים לדמיין לעצמכם את ההמשך. לפני כמה חודשים התחילו למכור כאן גם פלאפל, כשבמקום צ'יפס ידחפו לכם סיגר (טבעוני) במילוי תפוח אדמה לתוך הפיתה. אפשר למצוא כאן גם מנת סביח מפורק בצלחת (עם סלט עגבניות חריף) וסביח ללא גלוטן. את החמוצים, אגב, (כרוב לבן, צהוב ומלפפונים) כמו גם הטחינה, העמבה והחריף, מכינים במקום במיומנות.

בתפריט: סביח גבינה (22 שקלים), סביח קומפלט עם חצילים, תפוחי אדמה וביצה קשה (21 שקלים) וסביח מחוזק בכדורי פלאפל (23  שקלים). מנת פלאפל קלאסית תעלה לכם 19 שקלים.

סביח פרישמן - זיסמן שלום 3, רמת גן

סביח פרישמן רמת גן
תמיד בא טוב. סביח פרישמן ברמת גן צילום: דיאנה פפיאשבילי

קפה MAE

אם קפה זאת אומנות, אז סניף הבורסה של קפה MAE הוא גלריה. סניף הדגל משלב בין בית קלייה לחנות ומספק קפה גם לסניפים האחרים ולכמה לקוחות נבחרים. כאן מלווים את הקפה לאורך כל התהליך שלו מהייבוא הייחודי, הקלייה הישירה, ועד כוס הקפה שמוגשת לכם. תוכלו ליהנות מאספרסו במקום או לרכוש מהמוצרים האיכותיים הביתה (קפה בוץ, פולים למכונות אספרסו ועוד). ההתמחות של המקום היא קפה מקוסטה ריקה, ומשם בלבד. מדובר כאן בספשלטי קופי - התמחות מקומית ונישתית מאזור גידול ספציפי, שנדיר מאוד למצוא בנוף הישראלי. אם אתם צריכים להתעורר קצת אבל רוצים לעשות את זה בסטייל, פשוט לכו אחרי שובל הריח הממכר. בביקור תוכלו גם לצפות במכונות הקלייה בפעולה - הכל חשוף לעיני האורחים כיאה למפעל אורבני. 

בתפריט: אספרסו (8 שקלים), קפוצ'ינו (12 שקלים), שקיות 200 גרם של קפה שחור (24-26 שקלים), אריזות של 250 גרם של קפה מסוגים שונים (35-40 שקלים). 

קפה MAE - תובל 15, רמת גן

קפה מאה מתחם הבורסה
למביני עניין. קפה מאה צילום: יוסי סודרי

קונדיטוריית שני

רשת הקונדיטוריות הוותיקה שני החלה כעסק משפחתי קטן שהוקם לפני 53 שנים. היום מונה הרשת כבר 15 סניפים מכרמיאל ועד הבורסה ומנוהלת על ידי הדור השלישי למשפחה (וחשבנו שאצלנו המתוק זורם בדם). הרשת מייצרת מעל ל-200 סוגי עוגות ועוגיות, כמעט כולם עבודת יד, ומתמחה בעיקר בז'אנר השמרים, עם רוגעלך שוקולד יוצא דופן ועוד מגוון עוגות מושחתות כמו קראנץ אגוזים, פרג פריך וגבינה. הסניף בבורסה משלב ביחד עם הקונדיטוריה גם בית קפה עם מטבח חלבי, ובקרוב עתיד להיפתח כאן גם בר סלטים בהרכבה עצמית. בימים אלה שוקדים בסניף על תפריט חדש למגשי אירוח, מכריכונים ומתאבנים מלוחים עד לקינוחים אישיים מתוקים שמתאימים למגוון אירועים (ערב מול הטלוויזיה נחשב אירוע? חבר שואל).

בתפריט: פאי פירות יבשים על בצק פריך (59 שקלים) ופאי פירות העונה על קרם פטיסייר (64 שקלים) פופולאריים כאן עד מאוד, רוגעלך שוקולד (6.70 שקלים ל-100 גרם) וקראנץ שמרים אגוזים (44 שקלים).

קונדיטוריית שני - ז'בוטינסקי 5, רמת גן

מתוקים של קונדיטוריה שני
אימפריה של מתוקים. קונדיטורית שני צילום: דניאל שכטר

דומיניק קיטשן בר

אחד הדברים שהכי קל לדמיין בעתות רעב זה כריך בשרי שמנמן ומפנק. בדומיניק קיטשן בר שבמתחם, תמצאו בשר על שלל סוגיו עם דגש על טכניקות של יישון ועישון עצמי במעשנה שנמצאת במקום. זה קצת שונה מהאסוציאציה המתוקה שאנחנו מקשרים לשם (בזכות קונדיטוריית דומיניק הוותיקה הפועלת במתחם מזה 20 שנה), אבל מהרגע שתנסו את הבשר כבר תתרגלו לרעיון מאוד מהר. המסעדה החדשה-יחסית נפתחה לפני כשנה וחצי, ומציעה אווירה רגועה, המנותקת מההמולה הסואנת שבחוץ במהלך היום. אפשר למצוא כאן נתחים מגוונים של בקר ועוף בצורות עשייה שונות, ובצהריים גם סלטים ופסטות. חשוב לציין שמנות הכריכים וההמבורגר מוכנות עם לחמים שמגיעים מהקונדיטוריה המדוברת, שם הם נאפים ומגיעים טריים למסעדת הבשר.

בתפריט: כריך בשר עם בצל מקורמל בלחמניית המבורגר (68 שקלים), מגש מיקס של בשרים מעושנים (129 שקלים), חצי עוף מהמעשנה הביתית (68 שקלים). 

דומיניק קיטשן בר - החילזון 5, רמת גן

מנת בשר של דומיניק קיטשן בר
דגש על בשר איכותי. דומיניק קיטשן בר צילום: באדיבות המקום

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>