1. אוכל
  2. כתבות

חדשות אוכל: סבסטיאן נצבעת אדום

ארוחת ערב ירושלמית באוויר של הרצליה, אוכל אמריקאי ללא הגבלה, מנות אביביות עם נגיעה אמנותית וטעמי גלידה חדשים בטיילת של ראשון לציון - כל הידיעות הנכונות לשבוע טעים במיוחד

סביך מפורק של מסעדת אדום
חשיפה מבורכת. סביח מפורק של מסעדת אדום צילום: אפרת ליכטנשטט

תאמינו או לא, יום ראשון כבר כאן ושבוע חדש של אוכל טוב יוצא לדרך. בין המחשבות על הבישולים לליל הסדר לבין תיכנון הטיולים בחול המועד, יש כמה דברים שצריך להספיק - טעמים ירושלמים מגיעים להרצליה, יום ראשון בסימן שחיתות אמריקאית, ארוחה אביבית במסעדת מודרן וטעמי גלידה חדשים שימתיקו לכם את השבוע - כל ההמלצות הקולינריות לתחילת השבוע

» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב
» איפה אוכלים בפתח תקווה?
» אוהבים המבורגרים? כל ההמלצות
» הקרב על החומוס הטוב ביותר

פרויקט מסעדות טועמות

יקב הרי גליל מזמין את הקהל הרחב לקחת חלק באירוע "מסעדות טועמות" – פרויקט קולינרי מבורך  שמפגיש בין מטבחים של מסעדות מערים שונות בארץ במטרה לחשוף את הסועדים המקומיים לטעמים חדשים ולחוויה קולינרית מגוונת. הראשונות לפתוח את האירוע הן שתי המסעדות המוכרות סבסיטאן ההרצליאנית, שתארח את מסעדת אדום הירושלמית. האירוע יתקיים בשלישי ורביעי הקרובים, ה-28-29 במרץ, במהלכם יגישו בסבסטיאן תפריט מנות מיוחד על טהרת מנות בניחוח ירושלמי של מסעדת אדום הוותיקה.  כך יוכלו תושבי הרצליה והסביבה לטעום סביח מפורק – חציל, טחינה, לימון כבוש, ביצה עלומה וצ׳לי;  מסבחה  דג - קוביות מוסר על הפלנצ׳ה עם לימון כבוש, גרגירי חומוס ויוגורט מתובל; ומחבת מולים טריים עם חמאה, חזה אווז מעושן ופטרוזיליה. את תפריט האוכל ילווה גם תפריט יין של יקב הרי גליל, שיאפשר לסועדים ליהנות מכוס טעימות של כל היינות בתפריט הספיישלים בעלות של 88 שקלים. אנחנו כבר הכנסנו ליומן.

מסעדות טועמות – 28-29 במרץ, סבסטיאן - משכית 33, הרצליה

מחבת חלקי פנים של מסעדת אדום
מנות עם ניחוח ירושלמי. מחבת חלקי פנים של מסעדת אדום צילום: אפרת ליכטנשטט

ערבי ראשון באמריקה

אמריקה שבאבן גבירול עלתה על דרך די נחמדה לגרום לנו לשכוח שכבר התחיל שבוע חדש והעבודה עוד רבה. מדי ראשון בערב מציעים במסעדה מסלול "אכול כפי יכולתך"  ב- 100 שקלים לסועד, עם כלל יחיד וברור – מסיימים מנה, ובוחרים את הבאה בתור. מתוך מגוון המנות האמריקאיות נוטפות הגבינה תמצאו סופרסייז מק אנד צ'יז – מאפה פסטה וגבינות; כריך קובני של חלת בריוש, נקניק צוואר לבן, נקניק חזה בקר וצ'דר; דלי כנפיים עם רוטב ברביקיו ודיפ של גבינה כחולה וחרדל ועוד. לצד המנות של תפריט המסעדה ניתן גם להזמין מהדוכן המקסיקני שבמקום טאקוס במילויים כמו תבשיל קצבים מקסיקני של בשר לבן ובירה; תבשיל עוף ובצל עם עגבניות ועוד המון מנות לא צנועות. ככה מתחילים שבוע.

אמריקה - אבן גבירול 26, תל אביב

צ'יפס באמריקה
תגיעו מוכנים. צ'יפס באמריקה צילום: בן יוסטר

תפריט אביבי במודרן ירושלים

מסעדת מודרן ממוזיאון ישראל בירושלים, לא נשארה אדישה ויצאה בתפריט חדש ומרענן כבר ביום הראשון של האביב. לכבוד חילופי העונה, רקח שף המקום אבי פרץ מנות חדשות ומגוונות ששומרות על הטעמים הירושלים ומשלבות חומרי גלם בשיא עונתם. במנות הראשונות תוכלו למצוא מגש טפאסים זוגי עם חומוס גרגרים, חציל על האש עם בצל וסומק על פיתה גריל, פלאפל מצרי ירוק וחם, עלי גפן ממולאים ועוד (110 שקלים) ;  וקרפצ'יו דג ים תיכוני פיקנטי עם פול ירוק, צ'ילי אדום חריף ועלי אורגנו (55 שקלים). בעיקריות תוכלו ליהנות ממעורב ירושלמי מנתחוני אנטריקוט, פרגית, וטחול,על טחינה  ופטרוזיליה עם פיתה על גריל (84 שקלים); קדאיף  קריספי עם עוף, בצלים ואגוזי מלך (65 שקלים) ועוד. בימי חול מציעה מודרן עסקית צהריים ובה מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית בלבד.

מודרן - מוזיאון ישראל, ירושלים

קרפצ'יו דג של מודרן
מקבלים את האביב. קרפצ'יו דג של מודרן צילום: באדיבות יח"צ

גלידריה גולדה חוגגת שנתיים

ונסיים עם ידיעה נוספת שמזכירה לנו שהטמפרטורות הולכות מכאן רק לעלות - גלידריית גולדה בטיילת של ראשון ציון, חוגגת שנתיים להיווסדה, ומשיקה שלושה טעמים חדשים, שנרקחו מתוך מחשבה על קהל הלקוחות האדוק והטעמים שהם נוטים להעדיף. תוכלו ליהנות מטיול נעים לאורכה של הטיילת ולהתענג על  גלידת קרם פרלין שוקולד רושה; קרם חלבה בשילוב קרם פיסטוק; וגלידת אגוזי לוז עם קרם קפה. בנוסף לחידושים בתחום הטעמים, בחודשיים הקרובים תערוך הגלידריה מדי שבוע משחק "מחפשים את המטמון" לכל המשפחה, שינדוד בין אתרי טבע ומורשת ברחבי העיר. מפת האוצר מחולקת בסניף וזמינה לכל משפחה שמחפשת הרפתקאה טעימה. שיהיה מזל טוב.

גולדה - הטיילת 14, ראשון לציון

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>